Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Tucker Carlson: Πώς η κυβέρνηση της Ουκρανίας διώκει ενεργά τους Χριστιανούς



24 Απριλίου 2024
από τον Δρ. Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 25,9 λεπτά

Αυτό δεν είναι υπερβολή: Ουκρανοί ιερείς ρίχνονται στη φυλακή επειδή ανήκουν σε μια εκκλησία που ο Volodymyr Zelenskyy αποδοκιμάζει και οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδοτούν αυτές τις συλλήψεις. 

Χάρη στα ανέντιμα δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση δεν είναι μυημένοι σε αυτού του είδους τις πληροφορίες. Αλλά θα έπρεπε.


Ο Bob Amsterdam είναι ένας διεθνής δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσσία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Λέει ότι η Ουκρανία είναι η πιο καταπιεστική χώρα στην οποία έχει πάει ποτέ. «Η ιδέα ότι είναι δημοκρατία είναι μια φάρσα. Για άλλη μια φορά, μας λένε ψέμματα και μας αναγκάζουν να πληρώσουμε γι' αυτό».


Ο δικηγόρος είναι ένας από τους λίγους που έχουν δεσμευτεί να σταματήσουν τις ανεξέλεγκτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ουκρανική κυβέρνηση και ήταν καλεσμένος στο Tucker Carlson Uncensored για να μοιραστεί συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την ελάχιστα αναφερόμενη ιστορία.

Ο Bob Amsterdam λέει στον Tucker:

«Από τότε που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Ουκρανία έχει μπει σε πλήρη πόλεμο εναντίον της εκκλησίας μου. 

Ξεκινούν μια μαζική εκστρατεία δημοσίων σχέσεων εσωτερικά και ξανά στην Ουάσιγκτον, επιτίθενται στην Εκκλησία, επιτίθενται σε μένα, επιτίθενται σε όλους όσους συνδέονται με την Εκκλησία. Γιατί δεν αντέχουν να βγει η αλήθεια».




ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: 




Εδώ είναι το μεταφρασμένο κείμενο


Τucker [00:00:00] Το Σάββατο, η Βουλή των Αντιπροσώπων, το νομοθετικό σώμα που γράφει τους νόμους για μια χρεοκοπημένη χώρα, ενέκρινε 95 δισεκατομμύρια δολλάρια σε χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων για ξένη βοήθεια προς το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Ταϊβάν. Παρεμπιπτόντως, η Ταϊβάν είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. 

Αυτό το πακέτο δαπανών εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία 316 ψήφων έναντι 94. Ας αφήσουμε λοιπόν ένα μέρος του έξω από την εξίσωση. 

Αυτά ήταν τα 61 δισεκατομμύρια δολλάρια που πήγαν στην Ουκρανία. Μέχρι στιγμής, το Κογκρέσσο έχει παράσχει στην ουκρανική κυβέρνηση σχεδόν 174 δισεκατομμύρια δολλάρια σε πυρομαχικά και τη λεγόμενη βοήθεια. 

Προσθέστε σε αυτό άλλα 60 δισεκατομμύρια δολλάρια που ο Τζο Μπάιντεν μεταβίβασε στον Ζελένσκι, ανεβάζοντας το σύνολο σε πάνω από 230 δισεκατομμύρια δολλάρια. 

Και αυτά είναι μόνο τα χρήματα που έχουν εγκριθεί δημοσίως και για τα οποία μπορούμε να λογοδοτήσουμε. 

Υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στο πακέτο που εγκρίθηκε το Σάββατο και που έστειλε η χρεοκοπημένη χώρα στην ουκρανική κυβέρνηση. Υπάρχουν 14 δισεκατομμύρια για την αγορά όπλων. 

Υπάρχουν 15 δισεκατομμύρια για στρατιωτική εκπαίδευση και ανταλλαγή πληροφοριών. 

Εξάλλου, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ διοικούν τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ακόμη και όταν δολοφονούν ανθρώπους. 

Στη συνέχεια, υπάρχουν 8 δισεκατομμύρια δολλάρια για την ουκρανική κυβέρνηση. Αυτό είναι συντάξεις για τους γραφειοκράτες τους, 8 δισεκατομμύρια δολλάρια για τις συντάξεις τους. 

Και μετά υπάρχουν 300 εκατομμύρια δολλάρια για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να ασφαλίσει τα σύνορά της και κανένα δολλάριο για να ασφαλίσουμε τα δικά μας σύνορα. 

300 εκατομμύρια δολλάρια για να βοηθήσει την Ουκρανία να ασφαλίσει τα σύνορά της. 

Ακριβώς για να γίνουν σαφείς οι προτεραιότητες. 

Όλα αυτά είναι αλήθεια. Πριν από την ψηφοφορία, η Νάνσι Πελόζι κάλεσε τους συναδέλφους της στην ολομέλεια να εγκρίνουν τα χρήματα για τον Ζελένσκι. Αν ψηφίσεις διαφορετικά, είσαι κατά κάποιο τρόπο υπέρ του βιασμού. Παρακολουθήστε:


News Soundbite [00:01:41] Ελπίζω ότι οι συνάδελφοί μας θα επιλέξουν τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια και όχι την απολυταρχία και το κακό. 

Επειδή φοβάμαι ότι αν επιλέξετε τον δρόμο του Πούτιν, θα έχετε αίμα στα χέρια σας. Το αίμα των παιδιών, το αίμα των μητέρων τους. Βιάστηκαν μπροστά στους γονείς τους, βιάστηκαν μπροστά στα παιδιά τους.


Tucker [00:02:00] Ναι. Ψηφίστε το, αλλιώς θα έχετε αίμα στα χέρια σας. Και παρεμπιπτόντως, αυτό είναι ένα άτομο που έχει γίνει απίστευτα πλούσιο, και μην αναρωτιέστε πώς, ενώ υπηρετεί στο Κογκρέσσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά δεν στέλνει τα δικά της χρήματα στην Ουκρανία. 

Στέλνει τα δικά σας χρήματα στην Ουκρανία. 

Παράλληλα, η Βουλή των Αντιπροσώπων εισήγαγε νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στον Μπάιντεν να καταθέσει παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία σε ειδικό ταμείο για την Ουκρανία. 

Αυτό θα ήταν υλικό αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολλαρίων που η κυβέρνηση των ΗΠΑ μόλις έκλεψε από Ρώσους πολίτες χωρίς δίκη. 

Δεν μας αρέσεις. Θα σου τα πάρουμε. Αυτά τα χρήματα βρίσκονται επί του παρόντος σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ΗΠΑ. Και δεν μπορείς να είσαι κυνικός που όλα αυτά τα χρήματα στέλνονται στην Ουκρανία, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο για την άρχουσα τάξη μας να κλέψει μόλις βρεθεί στο εξωτερικό. 

Έτσι, η ουσία είναι ότι είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσσία και είμαστε σε πόλεμο για λογαριασμό της Ουκρανίας. Και γιατί το κάνουμε αυτό; 

Υπάρχουν αρκετές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο οικονομικές όσο και στρατιωτικές. Δεχόμαστε επίθεση. Αλλά δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό, λέει ο γερουσιαστής Gerry Connolly από τη Βιρτζίνια, επειδή δεν στέλνουμε χρήματα σε ξένη χώρα. Η Ουκρανία είναι η Αμερική. Παρακολουθήστε:


News Soundbite [00:03:13] Και σήμερα, δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε όσους αναζητούν αυτό που έχουμε: ελευθερία. 

Η ελευθερία να αποφασίζετε για τον εαυτό σας. Την ελευθερία να αποφασίζετε για την κυριαρχία σας, τις συμμαχίες σας και τη μορφή διακυβέρνησής σας. Κάποιοι λένε, λοιπόν, ότι πρέπει πρώτα να φροντίσουμε τα σύνορά μας. Τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσσίας είναι τα σύνορά μας.(!!!)


Tucker [00:03:39] Μάλιστα. Μια δημοκρατία που ακύρωσε τις εκλογές. Ok. Αλλά μετά το τέλος της ψηφοφορίας, τα συντριπτικά μέλη του Κογκρέσσου έδειξαν πόσο στενά είμαστε τώρα συνδεδεμένοι με την Ουκρανία, κυματίζοντας τις σημαίες μιας ξένης κυβέρνησης στο Κογκρέσσο και επευφημώντας και δείχνοντας. Ελέγξτε αυτό.


SOT3 - Κογκρέσσο / Ουκρανία Σημαίες [00:04:03] και ζητωκραυγές


Tucker [00:04:17] Ω, αγαπούν την Ουκρανία. Αλλά αγαπούν πραγματικά την Ουκρανία; Ρωτήστε οποιοδήποτε άτομο σε αυτό το δωμάτιο. 

Πόσοι Ουκρανοί, πόσοι στρατιώτες, πόσοι άμαχοι, πόσοι Ουκρανοί έχουν πεθάνει στον πόλεμο που πληρώνετε; Και κανένας από αυτούς δεν μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση. Δεν ξέρουν πόσοι Ουκρανοί πέθαναν. Δεν έχουν ιδέα γιατί δεν τους νοιάζει. Τόσο πολύ αγαπούν τους Ουκρανούς.


Έτσι, ίσως δεν είναι πραγματικά για την Ουκρανία. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε. Ρίξτε μια ματιά σε ένα tweet, μια δήλωση που έστειλε ένας άνδρας που ονομάζεται Nate McMurray. Είναι Δημοκρατικός από τη Νέα Υόρκη και τώρα είναι υποψήφιος για το Κογκρέσσο. Και έγραψε αυτό. 

Slava, Ουκρανία. Οι MAGA πεθαίνουν. Χάνεις. Με άλλα λόγια, ίσως ο πραγματικός εχθρός δεν είναι η ρωσική κυβέρνηση. Ίσως είστε εσείς. Αλλά δεν ήταν οι Δημοκρατικοί που το έκαναν αυτό δυνατό. Ήταν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Mike Johnson από τη Λουιζιάνα. Και προώθησε αυτόν τον νόμο δαπανών. Το έθεσε σε ψηφοφορία επειδή λέει ότι είναι χριστιανός και η χριστιανική του πίστη το απαιτεί, απαιτεί τη χρηματοδότηση του πολέμου. Μετά την ψηφοφορία, ο Mike Johnson εξήγησε με λίγο περισσότερες λεπτομέρειες γιατί το έκανε αυτό.


Mike Johnson Soundbite [00:05:23] Κοιτάξτε πώς τρεις από τους κύριους αντιπάλους μας, η Ρωσσία, το Ιράν και η Κίνα, συνεργάζονται και είναι επιτιθέμενοι σε όλο τον κόσμο και αποτελούν παγκόσμια απειλή για την ευημερία και την ασφάλειά μας. 

Η προέλασή τους απειλεί τον ελεύθερο κόσμο και αυτό απαιτεί αμερικανική ηγεσία. Αν απομακρυνθούμε τώρα, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Βουλή των Αντιπροσώπων ενήργησε σήμερα το απόγευμα και υποβάλαμε τη συμπληρωματική νομοθεσία μας για την εθνική ασφάλεια στη Γερουσία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ σύντομα. 

Το είπα πολύ απλά. Θα το ξαναπώ. Είναι ένα παλιό στρατιωτικό ρητό, αλλά θα προτιμούσαμε να στείλουμε σφαίρες στη σύγκρουση στο εξωτερικό παρά τα δικά μας παιδιά, τα στρατεύματά μας. Και νομίζω ότι αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, μια σημαντική ευκαιρία να πάρουμε αυτή την απόφαση. Επιτρέψαμε στη Βουλή των Αντιπροσώπων να το κάνει αυτό, και περιμένω από τη Γερουσία να λάβει την ίδια απόφαση.


Tucker [00:06:11] Κάθε λέξη είναι ένα ψέμμα. Φυσικά, έχουμε ήδη στείλει στρατεύματα εκεί, Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή και περισσότεροι είναι καθ' οδόν σήμερα. 

Βρισκόμαστε σε θερμό πόλεμο με τη Ρωσσία. 

Και θα σας το πουν σταδιακά, όχι όλα ταυτόχρονα. Πού είναι λοιπόν ο Ζελένσκι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά; Λοιπόν, αυτό δεν πρέπει να σας εκπλήσσει. Δεν είναι μπροστά. Είναι στην αμερικανική τηλεόραση και γελάει κατάμουτρα. Εδώ είναι στο NBC αμέσως μετά την ψηφοφορία. 

Ο Ζελένσκι λέει ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ευγνώμονες που στέλνουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολλάρια από τη χρεοκοπημένη χώρα τους, η οποία αυτή τη στιγμή δέχεται εισβολή, στη χώρα του, όπου τα χρήματα κλέβονται. Αυτό είναι μόνο το τίμημα της προστασίας της δημοκρατίας.


News Soundbite [00:06:50] Πόσο καιρό θα χρηματοδοτούν οι Αμερικανοί τον πόλεμο στην Ουκρανία; 

Οι Αμερικανοί που αισθάνονται κατανοητοί, γνωρίζουν ότι οι Αμερικανοί δεν χρηματοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Λένε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Και πάνω απ' όλα, να προστατεύσουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Και η Ουκρανία πολεμά και η Ουκρανία στέλνει τους καλύτερους γιους και κόρες της στην πρώτη γραμμή. Και αυτό μειώνει το τίμημα για ολόκληρη την Ευρώπη, για ολόκληρο το ΝΑΤΟ. Μειώνει την τιμή για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.


Tucker [00:07:35] Ναι. Έτσι, χρηματοδοτούμε την ελευθερία και τη δημοκρατία όταν στέλνουμε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολλάρια στην Ουκρανία. 

Λοιπόν, αν υπερασπιζόμασταν τη δημοκρατία, φυσικά θα ρωτούσαμε τον αμερικανικό λαό τι σκέφτεται. 

Και αν η πλειοψηφία ήταν εναντίον του, δεν θα το κάναμε, γιατί αυτή είναι η βασική δημοκρατική αρχή. 

Υπηρετείτε τον Λαό, κυβερνάτε επειδή είναι η χώρα τους και ο Λαός παίρνει τις αποφάσεις. 

Αλλά, φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. 

Και εγείρει για άλλη μια φορά το ερώτημα: αν υπερασπιστούμε τη δημοκρατία στην Ουκρανία, είναι η Ουκρανία δημοκρατία, μια χώρα που έχει ακυρώσει τις προεδρικές εκλογές της; 

Λοιπόν, ας δούμε, στην Ουκρανία απόψε οι χριστιανοί διώκονται από το κράτος που πληρώνουμε επειδή ανήκουν σε λάθος θρησκεία. 

Οι ιερείς ρίχνονται στη φυλακή.

Οι εκκλησίες κατάσχονται από την κυβέρνηση. 

Όλα αυτά χρηματοδοτούνται με τα δολάρια των φορολογουμένων σας, 60 δισεκατομμύρια δολλάρια περισσότερα, χάρη στον Mike Johnson. 

Έτσι, είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε πληροφορίες για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία, επειδή τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης λένε ψέμματα αδιάκοπα για περισσότερα από δύο χρόνια. 

Αλλά μία από τις πιο αξιόπιστες και ειλικρινείς φωνές σε αυτό το θέμα είναι ένας άνθρωπος που ονομάζεται Bob Amsterdam. 

Ένα μικρό υπόβαθρο για τον Bob Amsterdam. 

Είναι δικηγόρος. 

Εκπροσωπεί την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Δεν είναι Ουκρανός Ορθόδοξος Χριστιανός. 

Είναι, στην πραγματικότητα, Εβραίος. 

Νομίζω ότι είναι μάλλον αρκετά φιλελεύθερος. 

Δεν είναι φιλορώσος.

Απαγορεύεται ακόμη και να ταξιδέψει στη Ρωσσία. Μερικοί από τους φίλους του δολοφονήθηκαν στη Ρωσσία.

Δεν ενεργεί εξ ονόματος της Ρωσικής Κυβερνήσεως ούτε καν για λόγους πίστεως υπέρ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Είναι ένας από τους λίγους Αμερικανούς δικηγόρους που εξακολουθεί να πιστεύει το 2024 ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αξίζει να προστατεύονται. 

Είναι σημαντικό να πούμε την αλήθεια και επέστρεψε από την Ουκρανία τον περασμένο μήνα και σκεφτήκαμε ότι άξιζε να τον ρωτήσουμε πώς είναι πραγματικά εκεί. Είναι τιμή μας να έχουμε τον Bob Amsterdam πίσω μαζί μας. 

Bob, σε ευχαριστώ πολύ που ήρθες. Δώστε μας μια επισκόπηση του τι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία και θα κρατήσω χαμηλό προφίλ.


Bob Amsterdam [00:09:36] Λοιπόν, ευχαριστώ, Tucker, και για να είμαι ειλικρινής, υποστήριξα το νομοσχέδιο επειδή οι ενορίτες της εκκλησίας μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και χρειάζονται όλη τη βοήθεια που μπορούν να πάρουν. 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι μια εκκλησία που καθοδηγείται και δεσμεύεται από τον λόγο του Θεού. 

Είναι μια χιλιόχρονη εκκλησία, της οποίας οι ιερείς έχουν αφιερωθεί στη διδασκαλία του Χριστού και έχουν διαχωριστεί εντελώς από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Το 2022, μετά τη μεγάλης κλίμακας εισβολή. Και θέλω να είμαι πολύ σαφής: υπάρχουν μελέτες στην Ουκρανία που δείχνουν ότι η εκκλησία μας είναι εξίσου εθνικιστική και πατριωτική με τη νέα κρατική εκκλησία που ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια. 

Ωστόσο, στοιχεία εντός της κυβέρνησης έχουν κηρύξει πόλεμο στην UOC, και έχουν διώξει ανελέητα ιερείς, κληρικούς και ενορίτες. 

Και ήξερα ότι ήταν μεγάλο ρίσκο να ταξιδέψω στην Ουκρανία αφού μίλησα τόσο έντονα εναντίον αυτής της επίθεσης. 

Αλλά έπρεπε να πάω εκεί γιατί έπρεπε να βεβαιωθώ ότι, δεδομένου του χρηματικού ποσού που ξοδεύουν οι Ουκρανοί για να δυσφημίσουν όποιον έρχεται σε αντίθεση με τη δική τους εκδοχή της πραγματικότητας, έπρεπε να βεβαιωθώ ότι βλέπω τι συμβαίνει επί τόπου. 

Και μετά από δέκα ημέρες στην Ουκρανία, μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει ίχνος δημοκρατίας. Η χώρα κυβερνάται από μια οργάνωση που ονομάζεται SBU. Μια μυστική αστυνομία στην οποία εξακολουθεί να έχει διεισδύσει σε μεγάλο βαθμό η Ρωσία σήμερα. 

Οι οκτώ βουλευτές με τους οποίους συναντήθηκα βρίσκονται υπό απίστευτη πίεση από τη μυστική αστυνομία. Στην πραγματικότητα, όλοι ανακρίθηκαν και ανακρίθηκαν αφού έφυγα. 

Μερικοί από αυτούς είχαν ανακριθεί στο παρελθόν. 

Οι ιερείς που συνάντησα είχαν ξυλοκοπηθεί και ανακριθεί στο παρελθόν. Και σίγουρα, αφού τον συνάντησα την επόμενη μέρα, σε έναν από αυτούς έγινε έρευνα στο σπίτι του και του συμπεριφέρθηκαν τόσο σκληρά που έπαθε καρδιακή προσβολή. 

Ξέρετε, με ακολουθούσαν παντού. 

Η Ουκρανία όχι μόνο έχει κλείσει τα μέσα ενημέρωσης, αλλά έχει γίνει πηγή παραπληροφόρησης. 

Στην πραγματικότητα, μόλις ξόδεψαν 3,5 εκατομμύρια δολλάρια στην Ουάσιγκτον λέγοντας στους Αμερικανούς ότι όλα όσα κάνουν στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συμβαίνουν και ότι στην πραγματικότητα είναι οι Ρώσοι που διώκουν τους χριστιανούς, όχι αυτοί. 

Σε αυτό λέω ότι κάθε δίωξη των Χριστιανών είναι λάθος. Είναι η Ουκρανία που είναι προσηλωμένη στη δημοκρατία και την ελευθερία, και είναι η Ουκρανία όπου δεν υπάρχει καμμία απολύτως επίφαση κράτους δικαίου, η οποία τρομοκρατεί τον δικό της επιχειρηματικό κόσμο και απαλλοτριώνει σκόπιμα πλούσιους ανθρώπους, ειδικά εάν έχουν θρησκευτική σχέση με την εκκλησία μας. 

Και είναι η Ουκρανία που χρησιμοποιεί ενεργά τη μυστική αστυνομία SBU σε ανθρώπους σαν εμένα που υπερασπίζονται αυτή τη θρησκεία. 

Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι από τότε που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Ουκρανία έχει μπει σε κατάσταση πολέμου εναντίον της εκκλησίας μου. 

Ξεκινούν μια μαζική εκστρατεία δημοσίων σχέσεων εσωτερικά και επίσης στην Ουάσιγκτον, επιτίθενται στην Εκκλησία, επιτίθενται σε μένα, επιτίθενται σε όλους όσους σχετίζονται με την Εκκλησία. Επειδή δεν αντέχουν να δουν την αλήθεια να βγαίνει. Τι είναι λοιπόν ντροπή για μας; 

Αυτό που είπε ο Robert Destro, πρώην Υφυπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι ότι ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις στην Εκκλησία προήλθαν από την Ουάσιγκτον, ότι σχεδιάστηκαν εν μέρει επειδή η Ουάσιγκτον είδε κατά κάποιο τρόπο την Εκκλησία μας, η οποία είχε πνευματική σύνδεση με τη Ρωσσία, ως απειλή. 

Και αυτό θέλω να τονίσω. Ότι η εκκλησία μας είναι ουκρανική. 

Πολλοί από τους άνδρες στην πρώτη γραμμή είναι μέλη της εκκλησίας μας που κάθονται εκεί και παρακολουθούν μέρα με τη μέρα καθώς η μυστική αστυνομία με μάσκες θανάτου έρχεται και τους ληστεύει τον θρησκευτικό τους οίκο. 

Φανταστείτε πώς αισθάνονται. Γνωρίζουν ότι οι γονείς τους και οι οικογένειές τους θα χάσουν τους τόπους λατρείας τους. 

Και όταν ψηφιστεί ένας νέος νόμος, ο νόμος 8371, δεν θα μπορούν καν να συγκεντρωθούν για να προσευχηθούν, επειδή οι εκκλησίες θα τους αφαιρεθούν. Μπορεί ακόμη και να είναι έγκλημα αν συναντηθούν για να προσευχηθούν. 

Αυτή η ανεξέλεγκτη επίθεση σε αυτήν την ιστορική εκκλησία είναι ασυνείδητη και ραγίζει η καρδιά μου που οι αμερικανοί Χριστιανοί δεν έχουν αναλάβει αυτόν τον αγώνα.


Tucker [00:15:05] Είναι ντροπή. Και το είπα απευθείας στον Πρόεδρο της Βουλής που λέει ότι είναι Χριστιανός. 

Πώς μπορείτε να πληρώσετε για τη δίωξη των Χριστιανών με χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ; 

Γνωρίζετε κάποιους από αυτούς; Και θα ήθελα να δηλώσω μόνο για τρίτη φορά: Κανείς από εμάς που μιλάμε τώρα δεν ήταν Ορθόδοξος. Δεν ξέρω πολλά γι' αυτό, οπότε δεν είναι σαν να υπερασπίζομαι τη δική μου εκκλησία. Ούτε εσείς. 

Αλλά γιατί δεν μπορούν οι Χριστιανοί ηγέτες, οι Χριστιανοί νομοθέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες να υψώσουν τη φωνή τους και να πουν ότι αυτό είναι απλά λάθος και ότι δεν πρόκειται να στείλουμε χρήματα σε μια ξένη χώρα για να οικοδομήσουμε μια τυραννία όπως έκαναν και να διώξουμε τους χριστιανούς;

Γιατί είναι τόσο δύσκολο;


Bob Amsterdam [00:15:38] Ξέρετε, είναι ενδιαφέρον. Υπερασπίστηκα αυτή την εκκλησία πριν από 40 χρόνια σε μια από τις πρώτες μου περιπτώσεις, όταν πολεμούσαμε την KGB προσπαθώντας να καταλάβει μια εκκλησία στον Καναδά. Έτσι, έχω μελετήσει την Ορθοδοξία όλα αυτά τα χρόνια, και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τον οποίο ένας Χριστιανός, οποιουδήποτε δόγματος, θα πρέπει να διστάζει καθόλου. 

Και πράγματι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα ορθόδοξα δόγματα αναγνωρίζουν την Εκκλησία μας και δεν αναγνωρίζουν την Κρατική Εκκλησία. Η κρατική εκκλησία είναι έντονα πατριωτική, έντονα εθνικιστική. Η εκκλησία μας επικεντρώνεται μόνο στον Θεό. Επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πνευματικό βασίλειο.


Tucker [00:16:23] Έτσι είναι αυτό που είπατε. Αυτή η νομοθεσία θα ψηφιστεί το Σάββατο, και σήμερα είναι Δευτέρα, αρχίζει η πραγματική καταστολή της Εκκλησίας. Ακούγεται σαν να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο γεγονότων.


Bob Amsterdam [00:16:36] Ω, ακούστε, εργαζόμαστε εδώ και εβδομάδες για να υποβάλουμε ένα έγγραφο που πρόκειται να ανακοινώσω στην εκπομπή σας. 

Καταθέτουμε ένα έγγραφο στην Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία. 

Το έγγραφο αυτό θα είναι διαθέσιμο στο κοινό σε όλους. 

Πρόκειται για ένα μακροσκελές έγγραφο που προτρέπει την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να βρει την Ουκρανία, μια χώρα που ανησυχεί ιδιαίτερα για τις επιθέσεις της στη θρησκευτική ελευθερία. 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αγγλίας καταδίκασε την Ουκρανία. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επανειλημμένα καταδικάσει την Ουκρανία για τις επιθέσεις της κατά των χριστιανών. 

Γιατί λοιπόν χρειάζεται η Εκκλησία της Αγγλίας για να ορθώσει το ανάστημά της; Αλλά οι αμερικανικές εκκλησίες και οι ευαγγελιστές δεν το έκαναν. Και αυτό είναι ένα ερώτημα που αψηφά τη λογική.


Tucker [00:17:23] Έτσι είπατε ότι είστε υπέρ του νομοσχεδίου που πέρασε το Σάββατο. Χαίρομαι που το είπατε αυτό. Φυσικά, και οι δύο διαφωνούμε σε αυτό το σημείο, το οποίο σας δίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία σε αυτήν τη συζήτηση. 

Αλλά επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω για τη σχέση μεταξύ της μυστικής αστυνομίας, η οποία, κατά τη γνώμη σας, ελέγχει αποτελεσματικά την Ουκρανία. 

Γνωρίζουμε από την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών ότι έχουν δολοφονήσει ανθρώπους, αρκετούς ανθρώπους, ακόμη και στην Αμερική. Προσπάθησαν να δολοφονήσουν Αμερικανούς. 

Μπορώ να το πω αυτό με βεβαιότητα. 

Θα μπορούσαν να κάνουν τέτοια πράγματα χωρίς τη γνώση της κυβέρνησης των ΗΠΑ;


Bob Amsterdam [00:17:55] Όχι. Και όπως είπα, υπάρχει ένα επιχείρημα στο οποίο δεν θέλω να υπεισέλθω σήμερα. 

Υπάρχει ένα επιχείρημα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο πίσω από μια επίθεση εναντίον των χριστιανών. 

Πρόκειται για κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν το 2014 σχετικά με τον κίνδυνο της Εκκλησίας. Και θέλω να καταστήσω σαφές ότι ο Πούτιν έχει εργαλειοποιήσει τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στην περίπτωσή μας, αυτή η εργαλειοποίηση δεν υπάρχει. Οι ηγέτες μας ήταν πολύ σαφείς σχετικά με αυτό. Είναι Ουκρανοί πατριώτες. Σοκαρίστηκα πόσοι από αυτούς δεν μιλούν καν ρωσικά.  

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε μία εκκλησία. Δεν είμαστε πολιτικοί παράγοντες. Ένας επίσκοπος σε μια κενή θέση είναι άνθρωπος του Θεού. 

Οι ηγέτες μας είναι άνθρωποι του Θεού και θέλουν μόνο να φροντίζουν το ποίμνιό τους. 

Και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η εκκλησία μας είναι μια εκκλησία που έχει ιδρύσει 70 εκκλησίες εκτός Ουκρανίας για να φροντίσει τους πρόσφυγες και ο άνθρωπος που ίδρυσε αυτές τις εκκλησίες ερευνάται σήμερα, ανακρίνεται και παρενοχλείται. 

Αυτός ο πατέρας παρενοχλείται επειδή τόλμησε να πει την αλήθεια σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και συνελήφθη αμέσως. 

Παρενοχλήθηκε αμέσως από τη μυστική αστυνομία. 

Και καμμία δυτική εφημερίδα δεν έχει αναφερθεί στη δύναμη της μυστικής αστυνομίας. 

Και είναι προς τιμήν σας που μας επιτρέψατε να αντιμετωπίσουμε γεγονότα που κανείς στη Δύση δεν φαίνεται να καταλαβαίνει.


Tucker [00:19:43] Και πολύ λίγοι άνθρωποι που δεν είναι σκληροί αντάρτες έχουν ταξιδέψει πραγματικά στην Ουκρανία. 

Και είναι επικίνδυνο να πάω στην Ουκρανία, ενώ για μένα θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνο να πάω στη Μόσχα, θα έλεγα. 

Αναρωτιέμαι λοιπόν πώς είναι να είσαι εκεί. 

Θέλω να πω, ακούμε συνεχώς ότι η Ουκρανία είναι ο φάρος ελευθερίας στην περιοχή, στον κόσμο. 

Γι' αυτό, άλλωστε, τους στέλνουμε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολλάρια. 

Νοιώθεις σαν ελεύθερη χώρα όταν είσαι εκεί;


Bob Amsterdam [00:20:08] Όχι. Εννοώ, και μιλάτε με κάποιον που ήταν στη Ρωσσία υπερασπιζόμενος τους αντιπάλους του Πούτιν. Ναι, κάτι που εξακολουθώ να κάνω.


Tucker [00:20:16] Ναι.


Bob Amsterdam [00:20:17] Υπερασπίζομαι τους αντιπάλους, ακόμα κι αν μου απαγορεύεται, αλλά, ακριβώς το αντίθετο. Ήμουν διωκόμενος παντού. Εδώ και αν γίνεται λόγος για παραπληροφόρηση. 

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο όρμησε πάνω μου μετά από μια συνάντηση με την κυβέρνηση και στη συνέχεια έβγαλε στην τηλεόραση ότι εκπροσωπούσα τον Ρώσο Πατριάρχη και όχι τον Ουκρανό Πατριάρχη. 

Και παρεμπιπτόντως, αποκάλυψε επίσης την τοποθεσία του ξενοδοχείου μου. 

Έτσι ένοιωσα σαν να με εκφοβίζουν. 

Και, ξέρετε, εκπροσωπώ τακτικά ομάδες της αντιπολίτευσης, των οποίων η απαγόρευση έχει αρθεί σε επτά χώρες, επειδή εκπροσωπούν ομάδες της αντιπολίτευσης και αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Και μπορώ να σας πω ότι είναι σπάνιο να νοιώθεις τέτοιο επίπεδο καταπίεσης και φόβου. Και δεν έχω δει ποτέ τόσο εκφοβισμένους και φοβισμένους βουλευτές όπως στη Ράντα της Ουκρανίας. 

Συνεπώς, όλη η συζήτηση για δημοκρατία στην Ουκρανία είναι μια πλήρης φάρσα. 

Και γιατί συνεχίζουμε να το ακούμε αυτό και να μην προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ουκρανικούς θεσμούς και γιατί οι επιχειρηματίες μας μιλούν για επενδύσεις στην Ουκρανία χωρίς να λαμβάνουν εγγυήσεις για το κράτος δικαίου. Όλα αυτά είναι πέρα από τη φαντασία μας.


Tucker [00:21:31] Είστε Αμερικανός, υποθέτω;


Bob Amsterdam [00:21:33] Ναι, είμαι. Τέλος πάντων.


Tucker [00:21:35] Θέλω να πω, πώς αισθάνεστε για το γεγονός ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, η διοίκηση, το Κογκρέσσο επίσης, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ ουσιαστικά αναλαμβάνει την Ουκρανία. 

Πληρώνουμε για τις συντάξεις. 

Θέλω να πω, αυτό είναι ένα υψηλό επίπεδο ελέγχου. Και αυτό παίρνουμε. 

Έχουμε ένα αυταρχικό κράτος που δολοφονεί ανθρώπους και εμείς οι νομοθέτες φοβόμαστε.


Bob Amsterdam [00:21:54] Ξέρετε, για να είμαι πολύ ειλικρινής. Είμαι επίσης φοιτητής της ιστορίας. Και, ξέρετε, συνεχίζω να επιστρέφω σε αυτό που κάναμε τη δεκαετία του '50. 

Δηλαδή, ότι βασικά αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τους αυταρχικούς ηγέτες. Και μπορεί να είναι καθίκι, αλλά είναι το δικό μας καθίκι.


Tucker [00:22:13] Ναι.


Bob Amsterdam [00:22:14] Νομίζω, νομίζω ότι το πρόβλημα για εμάς είναι, θα πίστευα ότι μέχρι τώρα έχουμε μάθει ότι πρέπει να επενδύσουμε στους θεσμούς μας και, ξέρετε, η κυβέρνησή μας έχει ξεχάσει την έννοια του κράτους δικαίου. 

Έχουμε επιβάλει κυρώσεις σε όποιον μοιάζει ή μυρίζει ως Ρώσος, ακόμα κι αν είναι αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Έχουμε χάσει την αίσθηση του κράτους δικαίου. 

Παρεμπιπτόντως, οι Ουκρανοί επέβαλαν κυρώσεις στους ανθρώπους, ώστε να μπορούν να κλέψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να διασφαλίσουν ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι θα παραμείνουν σιωπηλοί, διαφορετικά θα χάσουν την υποστήριξή τους. 

Είναι πράγματι αλήθεια ότι κάποιος δικάζεται, ένας άνδρας που ονομάζεται Shiloh, δικάζεται στην Ουκρανία για τεράστια διαφθορά. 

Και κανείς δεν μιλάει για τη σχέση του με την προεδρική διοίκηση. 

Αυτή η συνεχιζόμενη εκμετάλλευση, η αποτίμηση εταιρειών, η λεηλασία εκκλησιών που οι Ουκρανοί έχουν πρωτοστατήσει να κάνουν, αυτή η παράνομη λεηλασία εκκλησιών είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί. 

Και αν πάτε στην ιστοσελίδα μας για να σώσετε την UAC, θα δείτε εκατοντάδες και εκατοντάδες εκκλησίες και ενορίτες να κλαίνε και να ουρλιάζουν και ιερείς να ξυλοκοπούνται. 

Ιδού ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που χρηματοδοτούμε και δεν είμαστε καν αρκετά θυμωμένοι ώστε να έχουμε τη δύναμη να πούμε, ξέρετε, θα μπορούσατε να σταματήσετε να χτυπάτε Χριστιανούς για λίγο, και ίσως θα μπορούσατε να προστατεύσετε τις μειονότητες; 

Θέλω να πω, δεν μπορώ να σας πω πόσοι δημοσιογράφοι μου έχουν πει ότι είναι εντάξει για αυτούς να κλέψουν αυτές τις εκκλησίες επειδή, ξέρετε, ο λαός σας συμπαθεί τη Ρωσσία. 

Θεέ μου, πρώτα απ' όλα, δεν είναι έτσι. Και δεύτερον, μαντέψτε τι; Ακόμα κι αν, Θεός φυλάξοι, υπήρχαν λίγοι, θα ήταν εκεί. Εκμεταλλεύονται τα δικαστήρια και τις έρευνες και το τεκμήριο αθωότητας. Δεν κλείνεις μια χιλιόχρονη εκκλησία και καταδικάζεις εκατομμύρια Ουκρανούς να χάσουν τους τόπους λατρείας τους κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.


Tucker [00:24:21] Και κοιτάξτε, σε μια ελεύθερη χώρα, δεν τιμωρείτε τους ανθρώπους. Δεν επιτρέπεται να τιμωρούνται οι άνθρωποι για τη στάση τους. Τιμωρούνται για τις πράξεις τους. 

Έτσι, αν εργάζονται εναντίον του ουκρανικού κράτους, νομίζω ότι το ουκρανικό κράτος έχει το δικαίωμα να προστατευθεί από αυτό. Αλλά αν έχουν κακή στάση σε μια ελεύθερη χώρα, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι' αυτό, επειδή δεν μπορείτε να ποινικοποιήσετε τη συνείδηση ενός ατόμου.


Bob Amsterdam [00:24:43] Ας μιλήσουμε για στάση. Ξέρεις, Θεέ μου, ο Θεός να τους ευλογεί. 

Από τους 60 κληρικούς που σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο, οι μισοί ήσασταν εσείς οι ίδιοι. Ω, βλέπετε, ο μόνος ιερέας που δικάζεται σήμερα στη Μόσχα. Ω, είναι ο ιερέας που βοήθησε τους Ουκρανούς. Τίποτε από αυτά δεν αναφέρεται. Τίποτε από αυτά δεν συζητείται. 

Και γιατί

Ας είμαστε σαφείς. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πολιτική του Tammany-Hall. Δεν έχουμε να κάνουμε με τον φόβο των Ρώσων. Η κυβέρνηση Zelenski έχει χάσει μέρος της βάσης των ψηφοφόρων της στα ανατολικά και τώρα βασικά πρέπει να απευθυνθεί στη Δύση περισσότερο από ό, τι στα εθνικιστικά στοιχεία. Έτσι είναι ένα είδος αγώνα εκδίκησης. 

Και θα ανατρέψουν αυτή την εκκλησία. Θα το δουν ως νίκη να ανατρέψουν αυτή την εκκλησία και να νικήσουν τα παιδιά του Χριστού, επειδή πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουν ψήφους. Τόσο κυνικό είναι. 

Δεν έχει καμμία σχέση με τη ρωσική απειλή, διότι αν υπήρχε πραγματική ρωσική απειλή, θα έπρεπε να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία. Δεν είναι σε θέση να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι, παρουσιάζουν κυρώσεις που επιβάλλουν χωρίς κανένα λόγο και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.


Tucker [00:25:58] Θέλω να σας ρωτήσω λίγο για το πού πηγαίνουν τα χρήματα. Το βράδυ του Σαββάτου έτυχε να δειπνήσω με κάποιους Ουκρανούς, γεννημένους στην Ουκρανία και μιλώντας ουκρανικά, πολύ καλούς ανθρώπους. 

Συγκεντρώνουν χρήματα τα τελευταία δύο χρόνια για να τα δώσουν στα στρατεύματα στην Ουκρανία. Και πηγαινοέρχονται μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας. 

Μου είπαν ότι δεν υπάρχουν επίδεσμοι στα νοσοκομεία εκστρατείας στην Ουκρανία και ότι τα βασικά πράγματα, όπως γάντια και θήκες για φορητά όπλα, τα οποία έχουν προμηθεύσει όλοι, δεν είναι διαθέσιμα. 

Έτσι, τίθεται το ερώτημα: αν παίρνετε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολλάρια για να υποστηρίξετε τα στρατεύματά σας, γιατί τα στρατεύματα δεν έχουν τα βασικά στα νοσοκομεία τους;


Bob Amsterdam [00:26:38] Ξέρεις, Tucker, σου λέω, δεν το έχω μελετήσει σε βάθος, εκτός από το ότι σε ορισμένους από τους πελάτες μου έχουν κλαπεί τα περιουσιακά τους στοιχεία χωρίς απολύτως κανένα νόμιμο λόγο, εκτός από το ότι η κυβέρνηση έχει ανθρώπους εκεί που τους αρέσει και εποφθαλμιούν τον πλούτο τους. 

Αλλά μπορώ να σας πω ότι πριν από τον πόλεμο, η ουκρανική διαφθορά ήταν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα που γνώρισε η ανθρωπότητα. 

Έτσι, δεν υπήρξε τίποτε για την κατανομή των κεφαλαίων μετά τον πόλεμο που να με εξέπληξε. 

Υπάρχει ακόμη και ένας έλεγχος της Ε.Ε. που αποκαλύπτει την τραγελαφική έκταση της διαφθοράς στην κερδοσκοπία του πολέμου. Και πάλι, θα έλεγα ότι ελπίζω ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία θα παρακολουθείται. 

Ελπίζω ότι θα υπάρξουν έλεγχοι. Ελπίζω ότι κάποιος θα δώσει προσοχή στο πού πηγαίνουν τα χρήματα, ώστε να φτάσουν στα στρατεύματα. 

Ξέρω ότι ξόδεψαν 3,5 εκατομμύρια δολλάρια για να δικαιολογήσουν το κλείσιμο αυτών των εκκλησιών και να αποσπάσουν την προσοχή από αυτό. 

Πρόσφατα χρησιμοποίησαν 3,5 εκατομμύρια δολλάρια που υποτίθεται ότι θα πήγαιναν στα στρατεύματα για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Τα χρησιμοποιούν για να βομβαρδίσουν την Ουάσιγκτον και ανθρώπους σαν εμένα που υπερασπίζονται την Εκκλησία.


Tucker [00:27:51] Με άλλα λόγια, τα δολλάρια των φορολογουμένων χρησιμοποιούνται για να σας δυσφημίσουν μέσω κακών πρακτορείων δημοσίων σχέσεων και λομπιστών στην Ουάσιγκτον. Αυτό λέτε;


Bob Amsterdam [00:27:59] Ω, απολύτως. Και θέλω να πω, αυτό συμβαίνει κάθε μέρα. Αλλά, ξέρετε, με συκοφαντούν. 

Ορισμένοι δημοσιογράφοι από την Ουκρανική Εκκλησία αντιμετωπίζουν ποινές ισόβιας κάθειρξης επειδή ανέφεραν την αλήθεια σχετικά με τις δραστηριότητες της κυβέρνησης στην κατάληψη εκκλησιών και την κράτηση ιερέων. 

Αυτοί οι νεαροί άνδρες κάθονται σε ένα κελί, σε ένα κελί, όπου υπάρχουν 20 κρεββάτια για 28 άνδρες. Το έγκλημά τους είναι ότι έκαναν ρεπορτάζ για εκκλησιαστικές καταλήψεις.


Tucker [00:28:47] Αυτό που λέτε είναι σοκαριστικό. Τελευταία ερώτηση. Πού στο διάολο είναι το Στέητ Ντηπάρτμεντ που υποτίθεται ότι παρακολουθεί τα δικαιώματά μας;


Bob Amsterdam [00:28:57] Επιτρέψτε μου να σας πω, όπως είπα, θα το υποβάλουμε τις επόμενες ημέρες. Ελπίζουμε ότι το Στέητ Ντηπάρτμεντ θα ξυπνήσει. Σίγουρα συναντήθηκα μαζί τους. Σίγουρα τους έχω δει, ξέρετε, να πίνουν όλο το Kool-Aid. 

Έχουμε αναπτύξει κάτι σαν προσωπολατρία γύρω από την ηγεσία στην Ουκρανία. Αυτό είναι που έχω παρατηρήσει και ήρθε η ώρα για τους δημοσιογράφους μας να ξυπνήσουν και να αρχίσουν να αναφέρουν την υπόθεση Shilo, το επίπεδο διαφθοράς που συμβαίνει εδώ, και φυσικά, την επίθεση σε αυτή την εκκλησία.


Tucker [00:29:36] Bob Amsterdam. Είστε ένας γενναίος άνθρωπος. Και εκτιμώ που μας τα λέτε όλα αυτά. Ευχαριστώ.


Bob Amsterdam [00:29:43] Σας ευχαριστώ που με αφήσατε να είμαι μέρος αυτού.


President.gov.uaCC BY 4.0, μέσω Wikimedia Commons


ΠΗΓΗ: 
Bei Tucker Carlson: Wie die Regierung der Ukraine Christen aktiv verfolgt (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!