Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! - Ο Patrick Wood εξηγεί πώς το "One Health" περιλαμβάνει τα πάντα και ότι είναι ήδη ενσωματωμένο στις εγχώριες υπηρεσίες μας.



ΠΟΙΟΣ χρειάζεται μια συνθήκη;

Το "One Health" είναι ήδη εδραιωμένο στην Αμερική

Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εξαπατήσει τον κόσμο σχετικά με την ανάγκη για μια παγκόσμια «Συμφωνία Πανδημίας», η Fed είχε ήδη αναπτύξει την υποδομή για να την υποστηρίξει όταν όλοι είχαν στραμμένη αλλού την προσοχή τους.


08 Μαΐου 2024

Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εξαπατήσει τον κόσμο σχετικά με την ανάγκη για μια παγκόσμια «Συμφωνία Πανδημίας», η Fed είχε ήδη αναπτύξει την υποδομή για να την υποστηρίξει όταν όλοι είχαν στραμμένη αλλού την προσοχή τους.

Ενώ τα Ηνωμένα Έθνη και ο Π.Ο.Υ. θα πρέπει να εκδιωχθούν από τη Νέα Υόρκη στον Ατλαντικό Ωκεανό, το πραγματικό πρόβλημα είναι η δική μας κυβέρνηση, η οποία διεξάγει την όλη επιχείρηση εδώ και χρόνια.

Ονομάζεται "One Health".

Αρχικά σχεδιάστηκε από την World Wildlife Conversation Association το 2004, η One Health Commission χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Rockefeller το 2009 με στόχο την ευρεία διάδοση της ιδέας. Αυτό λειτούργησε.

Το NIH (Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας) συμμετείχε σε μια μελέτη του 2013, "Towards Proof of Concept of a One Health Approach to Disease Prediction and Control", όπου εξέτασαν "τον ρόλο των μεταβαλλόμενων περιβαλλόντων όσον αφορά τους κινδύνους μολυσματικών και χρόνιων ασθενειών που επηρεάζουν τους ανθρώπους και τα μη ανθρώπινα ζώα" και "πρόβλεψη και έλεγχος ασθενειών". Τότε...


Βρήκαν στοιχεία που υποστηρίζουν καθεμία από αυτές τις έννοιες, αλλά προσδιόρισαν επίσης την ανάγκη για μεγαλύτερη ενσωμάτωση περιβαλλοντικών και οικοσυστημικών παραγόντων στις αξιολογήσεις και τις παρεμβάσεις ασθενειών.

Το 2023, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το CDC και το HHS (Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών) διεξήγαγαν μια μελέτη: Εθνικό πλαίσιο "One Health" για την αντιμετώπιση των ζωονοσογόνων ασθενειών και την προώθηση της ετοιμότητας για τη δημόσια υγεία στις Ηνωμένες Πολιτείες: Ένα πλαίσιο για έναν συντονισμό και συνεργασία υγείας μεταξύ ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Έτσι, διέδωσαν τη μετάδοση (ως καλόπιστο γεγονός, όχι!) σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες.


Το πεδίο εφαρμογής του "One Health"

Η One Health Commission είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3) που χρηματοδοτείται από άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Rockefeller.




Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της Επιτροπής, παρατίθενται όλοι οι τομείς που περιλαμβάνονται στην ενότητα «One Health»:

Γεωργική παραγωγή και χρήση γης

- Ζώα ως φρουροί για την ανίχνευση και απόκριση περιβαλλοντικών παραγόντων και ρύπων

- Μετριασμός της μικροβιακής αντοχής

- Βιοποικιλότητα / Ιατρική Διατήρησης

- Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις του κλίματος στην υγεία των ζώων, των οικοσυστημάτων και των ανθρώπων

- Ανάγκες κλινικής ιατρικής για αλληλεξάρτηση μεταξύ των επαγγελμάτων υγείας

- Επικοινωνία και προβολή

- Συγκριτική Ιατρική: κοινά στοιχεία ασθενειών μεταξύ ανθρώπων και ζώων όπως ο καρκίνος, η παχυσαρκία και ο διαβήτης

- Ετοιμότητα και αντιμετώπιση καταστροφών

- Επιτήρηση, πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών, τόσο λοιμωδών (ζωονοσογόνων) όσο και χρόνιων / μη μεταδοτικών ασθενειών

- Οικονομικά / Πολύπλοκα Συστήματα, Κοινωνία των Πολιτών

- Περιβαλλοντική Υγεία

- Ασφάλεια και προστασία των τροφίμων

- Παγκόσμιο εμπόριο, εμπόριο και ασφάλεια

- Δεσμός ανθρώπου - ζώου

- Διατήρηση Φυσικών Πόρων

- Κίνδυνοι για την υγεία στην εργασία

- Υγεία φυτών / εδάφους

- Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών του One Health

- Δημόσια τάξη και ρύθμιση

- Έρευνα, τόσο βασική όσο και μεταφραστική

- Ασθένειες που μεταδίδονται με διαβιβαστές

- Ασφάλεια και προστασία των υδάτων

- Ευημερία / Ευημερία των ζώων, των ανθρώπων, των οικοσυστημάτων και του πλανήτη

Βασικά, το "One Health" σκοπεύει να ελέγξει όλες τις πτυχές της ζωής: οικονομία, νερό, δημόσια πολιτική, κινδύνους για την υγεία στην εργασία, γεωργία, παγκόσμιο εμπόριο, εμπόριο, περιβαλλοντική υγεία, οικοσυστήματα, επικοινωνίες, κλιματική αλλαγή και, παρεμπιπτόντως, πανδημίες και ανθρώπινη υγεία.

Μπορείτε να δείτε το σχέδιο εδώ; 

Αυτό περιλαμβάνει το 100% του ζωντανού και ανόργανου υλικού στο πρόσωπο του πλανήτη.


Προσέγγιση για το σύνολο της κυβέρνησης

Το CDC έχει έναν ολόκληρο ιστότοπο αφιερωμένο σε αυτό:

Το "One Health" είναι μια συνεργατική, πολυτομεακή και διεπιστημονική προσέγγιση - που εργάζεται σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο - με στόχο την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων υγείας αναγνωρίζοντας τη διασύνδεση μεταξύ ανθρώπων, ζώων, φυτών και του κοινού τους περιβάλλοντος.

Το "One Health" είναι μια προσέγγιση που αναγνωρίζει ότι η υγεία των ανθρώπων συνδέεται στενά με την υγεία των ζώων και του κοινού μας περιβάλλοντος. 

Το «One Health» δεν είναι καινούργιο, αλλά έχει γίνει πιο σημαντικό τα τελευταία χρόνια. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί παράγοντες έχουν αλλάξει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών και του περιβάλλοντός μας.




Ποιοι είναι οι «πολλοί παράγοντες» που έχουν αλλάξει; Προφανώς, κανείς. Αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να συνδέσουν την υγεία σας με τα ζώα και τα οικοσυστήματα. Η ρητορική είναι ύπουλη:


Οι επιτυχημένες παρεμβάσεις δημόσιας υγείας απαιτούν τη συνεργασία των εταίρων στον τομέα της υγείας των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος. 

Οι επαγγελματίες στον τομέα της ανθρώπινης υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, επαγγελματίες της δημόσιας υγείας, επιδημιολόγοι), της υγείας των ζώων (κτηνίατροι, παραεπαγγελματίες, γεωργοί), του περιβάλλοντος (οικολόγοι, εμπειρογνώμονες άγριας πανίδας) και άλλων τομέων εμπειρογνωμοσύνης πρέπει να επικοινωνούν, να συνεργάζονται και να συντονίζουν δραστηριότητες. 

Άλλοι σχετικοί παράγοντες στην προσέγγιση "One Health" θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την επιβολή του νόμου, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τη γεωργία, τις κοινότητες, ακόμη και τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. 

Κανένα άτομο, οργανισμός ή τομέας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα μόνο στη διεπαφή ζώου-ανθρώπου-περιβάλλοντος.

Μπορεί να νομίζετε ότι το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων έχει ξεπεράσει τα όριά του. 

Τώρα, περνά στις αρχές επιβολής του νόμου, τους κτηνιάτρους, τους εργαζόμενους στην γεωργία, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους εμπειρογνώμονες της άγριας ζωής, τους οικολόγους, ακόμη και τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν υιοθετεί μια προσέγγιση ολόκληρης της κυβέρνησης για την Ενιαία Υγεία.

Το USDA, όπως και το CDC, έχει τη δική του ιστοσελίδα:

Η υγεία των ζώων, των ανθρώπων και του περιβάλλοντος συνδέεται. Η προσέγγιση «One Health» είναι η συλλογική προσπάθεια των κοινοτήτων ανθρώπινης υγείας, κτηνιατρικής υγείας και περιβαλλοντικής υγείας. 

Μέσω αυτής της συνεργασίας, το USDA επιτυγχάνει βέλτιστα αποτελέσματα υγείας τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους.

Με τους εταίρους του, όπως η Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, τα φυλετικά έθνη, το USDA επιδιώκει να διατηρήσει ή να μειώσει τους κινδύνους για την υγεία των ζώων, των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.


Η πρωτοβουλία «One Health» αναγνωρίζει αυτή τη διασύνδεση και υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των προβλημάτων υγείας και περιβάλλοντος έναντι μιας αποσπασματικής προσέγγισης. 

Χτίζοντας γέφυρες μεταξύ γιατρών, κτηνιάτρων, περιβαλλοντικών επιστημόνων και επαγγελματιών δημόσιας υγείας, η πρωτοβουλία στοχεύει στην «προώθηση, βελτίωση και υπεράσπιση της υγείας και της ευημερίας όλων των ειδών».

Η EPA (Environmental Protection Agency: Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος) έχει τη δική της ιστοσελίδα:

Το "One Health" είναι μια ολιστική προσέγγιση για την προώθηση της ανθρώπινης ευημερίας που αναγνωρίζει ότι η υγεία των ανθρώπων συνδέεται στενά με την υγεία των ζώων και του κοινού μας περιβάλλοντος: όταν προστατεύουμε ένα, προστατεύουμε όλους.

Η Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ προσέλαβε έναν «Συντονιστή "One Health"».

Επ' άπειρον.

Συνεπώς, ΔΕΝ Χρειάζομαι Συνθήκη Για Αυτό


Τα Ηνωμένα Έθνη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήρθαν αργά στο κόμμα "One Health". 

Ανεξάρτητα από τους διαπληκτισμούς μεταξύ των εθνών, μπορώ να εγγυηθώ ότι το "One Health" θα παραμείνει στο επίκεντρο. 

Ας δούμε την πρόταση του Απριλίου 2024 για τη συμφωνία πανδημίας του Π.Ο.Υ..

Στο Κεφάλαιο 1, Εισαγωγή, Άρθρο 1, Χρήση Όρων διαβάζουμε τον ορισμό του "One Heath" που χρησιμοποιείται στο έγγραφο:

«Προσέγγιση «One Health»: μια ολοκληρωμένη, ενοποιητική προσέγγιση που αποσκοπεί στη βιώσιμη εξισορρόπηση και βελτιστοποίηση της υγείας των ανθρώπων, των ζώων και των οικοσυστημάτων. 

Αναγνωρίζει ότι η υγεία των ανθρώπων, των κατοικίδιων και άγριων ζώων, των φυτών και του ευρύτερου περιβάλλοντος (συμπεριλαμβανομένων των οικοσυστημάτων) είναι στενά συνδεδεμένη και αλληλεξαρτώμενη.

Το κρέας αναφέρεται στο άρθρο 5.

Άρθρο 5. One Health

1. Τα μέρη δεσμεύονται να προωθήσουν μια προσέγγιση «One Health» για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση πανδημιών, αναγνωρίζοντας τη διασύνδεση μεταξύ ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος, η οποία είναι συνεκτική, ολοκληρωμένη, συντονισμένη και συνεργατική μεταξύ όλων των σχετικών οργανισμών, τομέων και φορέων, λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές συνθήκες.

2. Τα μέρη δεσμεύονται να προσδιορίσουν και να αντιμετωπίσουν τις κινητήριες δυνάμεις των πανδημιών και την εμφάνιση και επανεμφάνιση νόσων στη διεπαφή ανθρώπου-ζώου-περιβάλλοντος μέσω της εισαγωγής και της ενσωμάτωσης παρεμβάσεων στα σχετικά σχέδια πρόληψης, ετοιμότητας και αντίδρασης σε πανδημίες.

3. Κάθε μέρος, σύμφωνα με το εθνικό του πλαίσιο, προστατεύει την υγεία των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών, με την υποστήριξη του Π.Ο.Υ. και άλλων σχετικών διεθνών οργανισμών:

α) εφαρμογή και τακτική επανεξέταση των σχετικών εθνικών πολιτικών και στρατηγικών που αντικατοπτρίζουν την προσέγγιση «One Health» όσον αφορά την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση πανδημιών·

β) προώθηση της αποτελεσματικής και ουσιαστικής συμμετοχής των κοινοτήτων στην ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών, στρατηγικών και μέτρων για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση εστιών· και

γ) προώθηση ή καθιέρωση κοινών προγραμμάτων κατάρτισης και συνεχούς εκπαίδευσης στο πλαίσιο της προσέγγισης «One Health» για το εργατικό δυναμικό στον τομέα της υγείας των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος, με σκοπό την ανάπτυξη σχετικών και συμπληρωματικών δεξιοτήτων, ικανοτήτων και ικανοτήτων.

4. Οι λεπτομέρειες, οι όροι και οι προϋποθέσεις και οι επιχειρησιακές διαστάσεις της προσέγγισης «One Health» καθορίζονται περαιτέρω σε πράξη που λαμβάνει υπόψη τις διατάξεις του ΔΥΚ (2005) και τίθεται σε λειτουργία έως τις 31 Μαΐου 2026.

Όλη η σαλάτα λέξεων στο υπόλοιπο της Συμφωνίας για την Πανδημία είναι περιττή στο κύριο σχέδιο ενοποίησης των πάντων στην έννοια της Μίας Υγείας.

Αλλά περιμένετε, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη βυθιστεί στο "One Health" εδώ και σχεδόν 20 χρόνια!

Ενώ όλοι έχουν εμμονή με την απώλεια της κυριαρχίας, το άλογο έχει ήδη φύγει από τον αχυρώνα. 

Αντ' αυτού, θα πρέπει να σκεφτούμε πώς να ξεριζώσουμε όλο αυτό το δόλιο σχέδιο που εξελισσόταν τόσα χρόνια.



ΠΗΓΗ: Patrick Wood explains how One Health includes everything, and that it is already embedded in our domestic agencies (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!