Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Καλούν ‘’ιερόν’’ τό βιβλίον, τό οποίον ΑΡΝΕΙΤΑΙ τά Άγια Πάθη του Χριστού; ; ; ; / ΒΙΝΤΕΟ

 


 Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

   Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τα Άγια Πάθη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.  

Το αντιτριαδικό κοράνι, το οποίο αρνείται τη Θεότητα του Χριστού και τήν Σταύρωσή Του, ως ‘’ιερό’’ καλείται από κάποιους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας και το δωρίζουν κιόλας κάποιοι από αυτούς.  


  Το κοράνι για τα Άγια Πάθη του Κυρίου, γράφει μεταξύ άλλων τα εξής :  «Κι ακόμη καυχήθηκαν : ‘’Φονεύσαμε τον Χριστόν Ιησού, το παιδί της Μαριάμ, τον Απόστολο του Θεού’’.  Κι όμως δεν τον σκότωσαν κι ούτε τον σταύρωσαν, αλλ’ έτσι γίνηκε ώστε να φαίνεται σ’ αυτούς» (κοράνι, κεφ. Δ, στιχ. 157)*.   Το κοράνι σαφέστατα αρνείται τη Σταύρωση του Χριστού και επακόλουθα την Αγία Ανάστασή Του.

  Ως ανόητους μας εκλαμβάνουν αυτοί οι οποίοι προβάλλουν, ότι δήθεν οι μωαμεθανοί παραδέχονται τον Χριστό ως απόστολο και προφήτη;    Όσο εύκολο κι αν είναι να προβάλλουν κάτι τέτοιο, τόσο ανυπέρβλητο είναι να βρουν έστω και μια προφητεία του Χριστού την οποίαν αποδέχονται.  Ειδικότερα στο θέμα του προφητικού λόγου του Κυρίου, αναφορικά με τα Άγια Πάθη τι έχουν να πουν;

 Ανεβαίνοντας ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στα Ιεροσόλυμα με τους μαθητές του, ‘’ήρξατο αυτοίς λέγειν τα μέλλοντα αυτώ συμβαίνειν’’ (Μαρκ. 10,32).  ‘’Ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα και ο υιός του ανθρώπου παραδοθήσεται τοις αρχιερεύσι και γραμματεύσι, και κατακρινούσιν αυτόν θανάτω και παραδώσουσιν αυτόν τοις έθνεσι και εμπαίξουσιν αυτώ και μαστιγώσουσιν αυτόν και εμπτύσουσιν αυτώ και αποκτενούσιν αυτόν, και τη Τρίτη ημέρα αναστήσεται’’ (Μαρκ. 10,33-34).  Τι δέχεται από αυτά το ανίερο κοράνι;

 Αυτό το βιβλίο καλούν ‘’ιερό’’ κάποιοι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας και το δωρίζουν κιόλας;  Παρεπόμενα (για λόγους ευνοήτους) κάποιοι Ορθόδοξοι και μάλιστα Κληρικοί, εκλαμβάνουν ως μορφή διπλωματίας και μάλιστα επαινούμενης, το να καλείται το κοράνι εκ μέρους Ιεραρχών της Εκκλησίας, ως δήθεν ‘’ιερό’’ ή να δωρίζεται ως ‘’δώρο’’.   Οι λόγοι της απαράδεκτης στάσης τους είναι προφανείς.

 Ας πάψουν οι Ιεράρχες αυτοί να καλούν το κοράνι ως ‘’ιερό’’, το βλάσφημο βιβλίο το οποίο αρνείται την Αγία Τριάδα, τη Θεότητα του Χριστού και τα Άγια Πάθη Του, ως δήθεν μη υπάρξαντα. Ας πάψουν και αυτοί οι οποίοι καλούν μια τέτοια πράξη, ως δήθεν μορφή ‘’διπλωματίας’’.

 Πώς μπορεί να καλούν μια τέτοια ενέργεια ως δήθεν  μορφή ‘’διπλωματίας’’;  Όσο κι αν έχει στις μέρες μας το ανάλογο αντιμίσθιο μια τέτοια ‘’διαπίστωση’’ περί διπλωματίας, σίγουρα θεάρεστη δεν είναι και όταν έλθουν οι καλύτερες μέρες στην Εκκλησία στο ζήτημα τούτο, θα δοθεί απάντηση.

 *Τα εντός εισαγωγικών εδάφια του κορανίου, είναι παρμένα από το κοράνι των εκδόσεων Λάτση.

……………………………………………………

Δείτε σχετικά και :

-Το Κοράνι διδάσκει την ασέβεια για τη Γέννηση του Χριστού και για την Υπεραγία Θεοτόκο

-Και την ιστορικότητα της Σταύρωσης του Χριστού αρνείται το ανίερο κοράνι

-Συνέχεια της ασέβειας του Νεστορίου, οι βλάσφημες αναφορές του ανίερου Κορανίου για την Υπεραγία Θεοτόκο

-Στα πλαίσια του πανθρησκειακού Οικουμενισμού η δωρεά Κορανίου

-Απίστευτη αποκάλυψη: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέδωσε το Κοράνιο!

-Το ''Δώρο'' του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Ιμάμη της Κω

«Πατριαρχικά Κοράνια» Η διδασκαλία των Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού καὶ Γρηγορίου Παλαμά περὶ του Ισλάμ

-Οι Χιλιαστές και το ανίερο κοράνι “ εν εσχάτοις καιροίς” την αρειανική μάνητα αλλοτρόπως κομίζουν

-«Τις επί τοιαύτας βλασφημίας ουκ εξίσταται;» (Για τη βλασφημία του ανίερου κορανίου)

-Ισλάμ και βία

-Πολυπολιτισμικότητα, Ισλαμισμός και η ανόητη στάση της Δύσης

-Οι αναφορές στο Κοράνι για τη Σταύρωση του Χριστού. (Απείρως χειρότερες από εκείνες των Αρειανικών και Χιλιαστικών πλανών)

-Η ακράτητη βία των τζιχαντιστών, από το ανίερο Κοράνι έλκει την καταγωγή της

-Το Ισλάμ και οι αποκεφαλισμοί “απίστων”

-Βλάσφημες και αιρετικές οι αναφορές του ανίερου κορανίου για την Υπεραγία Θεοτόκο


https://aktines.blogspot.com/2024/04/blog-post_875.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!