Σάββατο 11 Μαΐου 2024

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.



Δεδομένου ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν απείλησε με πυρηνικά όπλα στην ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης, έχω μεταφράσει την ομιλία του έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να αποφασίσει μόνος του.


Από Anti-Spiegel
9 Μαΐου, 2024, 5:26 μ.μ.


Η Ημέρα της Νίκης είναι η πιο σημαντική κρατική αργία στη Ρωσσία και γιορτάζεται περίφημα με την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία και λαϊκά φεστιβάλ σε όλη τη Ρωσσία (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Victory Day Parade in Moscow / 8η Μαΐου / ΒΙΝΤΕΟ (odysseiatv.blogspot.com)). 

Δεδομένου ότι το Der Spiegel χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά την ομιλία του Πούτιν για προπαγάνδα και δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Εορτασμός της νίκης επί των Ναζί – Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικές δυνάμεις σε στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα», έχω μεταφράσει την ομιλία του Πούτιν έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να πάρει τη δική του εικόνα γι' αυτό.

Έναρξη μετάφρασης:

Αγαπητοί πολίτες της Ρωσσίας, Αγαπητοί βετεράνοι!

Σύντροφοι, στρατιώτες και ναύτες, υπαξιωματικοί, σημαιοφόροι και αξιωματικοί! Σύντροφοι, αξιωματικοί, στρατηγοί και ναύαρχοι! Μαχητές, διοικητές, στρατιώτες πρώτης γραμμής – ήρωες της στρατιωτικής επιχείρησης!

Σας συγχαίρω για την Ημέρα της Νίκης, την πιο σημαντική, πραγματικά εθνική, ιερή γιορτή μας!

Τιμούμε τους πατέρες, τους παππούδες και τους προπαππούδες μας. Υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους και συνέτριψαν τον εθνικοσοσιαλισμό, απελευθέρωσαν τους λαούς της Ευρώπης, έφτασαν στην κορυφή της στρατιωτικής και εργατικής γενναιότητας.

Σήμερα βλέπουμε την αλήθεια για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να διαστρεβλώνεται.

Ενοχλεί εκείνους που έχουν συνηθίσει να βασίζουν τις ουσιαστικά αποικιακές πολιτικές τους στην υποκρισία και τα ψέμματα. 

Γκρεμίζουν τα μνημεία των αληθινών αγωνιστών κατά του ναζισμού, ανεβάζουν βάθρα προδοτών και συνεργατών των ναζί, σβήνουν τη μνήμη του ηρωισμού και της αρχοντιάς των στρατιωτών, της μεγάλης θυσίας που έκαναν στο όνομα της ζωής.

Ο ρεβανσισμός, ο χλευασμός της Ιστορίας και η επιθυμία να δικαιολογηθούν οι σημερινοί υποστηρικτές των Ναζί αποτελούν μέρος της κοινής πολιτικής των δυτικών ελίτ, η οποία στοχεύει να υποδαυλίσει όλο και περισσότερες περιφερειακές συγκρούσεις, διεθνοτικές και διαθρησκευτικές εχθροπραξίες και να περιορίσει κυρίαρχα, ανεξάρτητα κέντρα ανάπτυξης του κόσμου.

Απορρίπτουμε τον ισχυρισμό περί αποκλειστικότητας οποιουδήποτε κράτους ή συμμαχίας και γνωρίζουμε πού οδηγεί η υπερβολή τέτοιων φιλοδοξιών.

Η Ρωσσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση, αλλά ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει.

Οι στρατηγικές μας δυνάμεις είναι πάντα σε επιφυλακή.

Στη Δύση, θέλουν να ξεχάσουν τα μαθήματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά θυμόμαστε ότι η μοίρα της ανθρωπότητας αποφασίστηκε στις μεγαλοπρεπείς μάχες της Μόσχας και του Λένινγκραντ, του Ρζεφ, του Στάλινγκραντ, του Κουρσκ και του Χάρκοβο, του Μινσκ, του Σμολένσκ και του Κιέβου, σε βαριές αιματηρές μάχες από το Μούρμανσκ στον Καύκασο και την Κριμαία.

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μακρών και δύσκολων ετών του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση και όλες οι δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης πολέμησαν σχεδόν μόνες τους ενάντια στους Ναζί, ενώ σχεδόν όλη η Ευρώπη εργάστηκε για τη στρατιωτική δύναμη της Βέρμαχτ.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η Ρωσσία ποτέ δεν υποβάθμισε τη σημασία του δεύτερου μετώπου και την υποστήριξη των συμμάχων.

Τιμούμε τη γενναιότητα όλων των στρατιωτών του αντιχιτλερικού συνασπισμού, των μαχητών της αντίστασης, των υπόγειων μαχητών, των παρτιζάνων και το θάρρος του κινεζικού λαού που αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία του ενάντια στην επιθετικότητα της μιλιταριστικής Ιαπωνίας.

Και θα το θυμόμαστε πάντα και ποτέ, ποτέ δεν θα ξεχνάμε τον κοινό μας αγώνα και τις εμπνευσμένες παραδόσεις της Συμμαχίας.

Αγαπητοί Φίλοι!

Η Ρωσσία διέρχεται τώρα μια δύσκολη, πρωτοποριακή περίοδο.

Η μοίρα της πατρίδας, το μέλλον της, εξαρτάται από τον καθένα μας.

Σήμερα, την Ημέρα της Νίκης, συνειδητοποιούμε ακόμη περισσότερο αυτό και κοιτάζουμε πάντα την γενιά των νικητών, το θάρρος, την γενναιοδωρία και την σοφία τους, την ικανότητά τους να διατηρούν την φιλία και να υπομένουν τις αντιξοότητες, να έχουν πάντα εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στην χώρα τους, να αγαπούν την πατρίδα τους ειλικρινά και με όλη τους την καρδιά.

Γιορτάζουμε την Ημέρα της Νίκης σε συνθήκες στρατιωτικής επιχείρησης.

Όλοι οι συμμετέχοντες – αυτοί που βρίσκονται στο μέτωπο, στη γραμμή επαφής – είναι οι ήρωές μας.

Υποκλινόμαστε στην σταθερότητα και την αυτοθυσία σας, στην ανιδιοτέλειά σας.

Όλη η Ρωσσία είναι μαζί σας!

Οι βετεράνοι μας πιστεύουν και νοιάζονται για εσάς. Η πνευματική τους συμπάθεια για την μοίρα και τις πράξεις σας συνδέει άρρηκτα τη γενιά των ηρώων της Πατρίδας.

Σήμερα υποκλινόμαστε στην λαμπερή μνήμη όλων εκείνων των οποίων οι ζωές αφαιρέθηκαν από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Στην μνήμη των γιων, των θυγατέρων, των πατέρων, των μητέρων, των παππούδων, των προπαππούδων, των συζύγων, των αδελφών, των αδελφών, των συγγενών και των φίλων.

Υποκλινόμαστε στους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου που μας άφησαν.

Υποκλινόμαστε στην μνήμη των αμάχων που σκοτώθηκαν από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις των νεοναζί. Μπροστά στους συμπολεμιστές μας, που πέθαναν στον αγώνα κατά του νεοναζισμού, στον δίκαιο αγώνα για τη Ρωσσία.

Ανακοινώνω ενός λεπτού σιγή.

(Ενός λεπτού σιγή.)

Αγαπητοί βετεράνοι, σύντροφοι, φίλοι!

Η 9η Μαΐου είναι πάντα μια πολύ συναισθηματική, οδυνηρή μέρα. Κάθε οικογένεια τιμά τους ήρωές της, κοιτάζει φωτογραφίες, αγαπητά, αγαπημένα πρόσωπα, θυμάται συγγενείς, τις ιστορίες τους, πώς πολέμησαν και δούλεψαν.

Η Ημέρα της Νίκης ενώνει όλες τις γενιές.

Ατενίζουμε το μέλλον, στηριζόμενοι στις μακραίωνες παραδόσεις μας, και είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα διασφαλίσουμε ένα ελεύθερο και ασφαλές μέλλον για τη Ρωσσία, για τον ενωμένο λαό μας.

Δόξα στις γενναίες δυνάμεις! Για την Ρωσσία! Για την νίκη! Ζήτω!



Τέλος της μετάφρασης



ΠΗΓΗ: Putins Rede im Wortlaut – Anti-Spiegel


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!