Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Ολόκληρη Λίμνη "ΔΩΡΙΣΑΜΕ" στήν Αλβανία ; Είναι δυνατόν; Συνέβη ναί, ή όχι;

 Α  Π  Ο  Ρ  Ι  Α  :

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ "ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ" ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΙΝΕ;


Νέες καταγγελίες έχει λάβει το 'pronews.gr' για επιχειρούμενη (με απτά αποτελέσματα) αλλαγή συνόρων εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Αλβανίας στην οροσειρά του Γράμμου και συγκεκριμένα στην Καστοριά!


Ειδικότερα, όπως καταγγέλλεται επωνύμως, για μερικές δεκάδες μέτρα, (ίσως 150 μέτρα) τα σύνορα (η συνοριακή γραμμή μεταφέρθηκε) άλλαξαν τα τελευταία χρόνια.

Μια μικρή αλπική λίμνη με το όνομα 'Γκιστόβα' από ελληνική εμφανίζεται πλέον ως ....αλβανική στα 'google maps'!

Έγινε μεταφορά και στις «πυραμίδες» (τα τεχνητά σημάδια με τα οποία ορίζονται τα ελληνοαλβανικά και τα ελληνοσκοπιανά σύνορα). 


Υπάρχουν παλιοί χάρτες και άλλα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως τουλάχιστον κάποτε θεωρούνταν η μικρή αυτή λίμνη ελληνική.

Το μείζον αυτό ζήτημα δεν είναι τωρινό καθώς το pronews.gr ασχολήθηκε με αυτό εκτεταμένα και το 2018, όταν ανέφερε την κλοπή 105 συνοριακών «πυραμίδων» από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα (πολύ κοντά στα ελληνοαλβανικά), αλλά και περίεργες φθορές και μετακινήσεις άλλων πυραμίδων στα σύνορα με την Αλβανία.

Να υπενθυμιστεί ότι είχε προηγηθεί τον Ιούλιο του 2018 μια δήλωση περί «διευθέτησης συνόρων με την Αλβανία» του τότε πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και αφορούσε το ζήτημα της συντήρησης των «πυραμίδων» στα σύνορα με γείτονα χώρα.

Αυτές οι πυραμίδες είναι που ορίζουν τα σύνορα και με την Αλβανία αλλά και με τα Σκόπια.

Το θέμα είναι, ότι η μετακίνηση των «πυραμίδων» αυτών προκαλεί αλλαγή συνόρων.

Να θυμίσουμε ότι παλιά στα χωριά τα χωράφια οριζόντουσαν με πασαλάκια.

Είναι επίσης γνωστό ότι τήν νύχτα αυτά τα πασαλάκια «έτρωγαν» 'σουτ'… και μετακινούνταν κάποια μέτρα ώστε ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες να κερδίσει σε τετραγωνικά μέτρα, καθώς τότε δεν υπήρχε το κτηματολόγιο, ενώ μετά από την πάροδο αρκετών ετών με το δικαίωμα της χρησικτησίας, εάν δεν υπήρχε αντίδραση κάποιος μπορούσε να σφετερισθεί νόμιμα την περιουσία κάποιου άλλου.

Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνονταν και από την αντίθετη πλευρά.

Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και σε επίπεδο κρατών, με τήν διαφορά βεβαίως ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει πως «δεν βλέπει τίποτα».

Οι συμφωνίες μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με τις οποίες καθορίστηκαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προέβλεπαν ότι αυτά ορίζονται στο βουνό, εκεί «όπου χωρίζουν τα νερά της βροχής». 

Η χάραξη, μάλιστα, έγινε ανάμεσα σε έναν Έλληνα και έναν Αλβανό αξιωματικό παρουσία και διεθνούς παρατηρητή.

Στο σημείο, αυτό, λοιπόν, και επειδή δεν υπάρχει κάποιο φυσικό σύνορο ή τείχος, τοποθετήθηκαν περίπου ογδόντα πέτρινα αντικείμενα σε πυραμιδικό σχήμα.

Έχουν ύψος έως δύο μέτρα και από τη μια πλευρά τους γράφουν «Ελλάδα» και τον αριθμό της πυραμίδας και από την άλλη «Αλβανία».

Οι πυραμίδες αυτές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συντηρούνται ενώ αρκετές φορές μετακινούνται λόγω και των φυσικών φαινομένων.

Τι ακριβώς έχει γίνει επάνω στα σύνορα είναι κάτι το οποίο πρέπει να το ελέγξει η Γεωγραφική Υπηρεσία του Ελληνικού Στρατού.

Η επώνυμη καταγγελία που ήρθε στα γραφεία μας, έδωσε την ευκαιρία να ανοίξει και πάλι το μείζον αυτό ζήτημα. 

Γιατί το ελληνικό εθνικό έδαφος δεν είναι ποτέ παραδοτέο σε κανέναν ακόμα και αν πρόκειται για λίγα τετργωνικά μέτρα.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/ti-symvainei-sta-ellinoalvanika-synora-kataggelies-gia-athoryves-allages-synoron-eis-varos-tis-elladas/

8 σχόλια:

 1. Μοιάζει σάν ένα πολύ - πολύ κακόγουστο ανέκδοτο!
  Είναι όμως ποτέ δυνατόν;
  Χαρίζουμε τώρα στούς "ορκισμένους" εχθρούς μας μετά από νησιά ( 1914 Σάσσων, 1923 Ίμβρος & Τένεδος ) καί λίμνες;
  Στήν αιματοβαμμένη Πίνδο μας;
  Τί βρωμερά τερτίπια καί παιχνίδια είναι αυτά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βρε παιδιά, για πείτε μου κι εμένα για να μην τους στείλω πρόωρα στα κομμάτια, μήπως ανήκε η λίμνη στους παππούδες τους και τα δωρίζουν έτσι απλόχερα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτά τα χαρίσματα μου θυμίζουν αυτό που είπατε στην εκπομπή σας χθες, όταν ο προδότης Βενιζέλος έβαλε το χέρι του πάνω στον χάρτη μεταξύ Έβρου και Αδριανούπολης και είπε "Για αυτό το αποτύπωμα θα χαλάσουμε της σχέσεις;".

  Για τους προδότες και μη ελληνικής προέλευσης πολιτικούς μας μέσα στις δεκαετίες και τις τωρινές κραυγαλέες περιπτώσεις ίσως ολόκληρη η Ελλάδα να είναι ένα ...αποτύπωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ένα αποτύπωμα.....μούτζας 🖐

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ακούσατε ίσως, ή είδατε γραμμένη πουθενά καμμία διαμαρτυρία από κάποιο κόμμα;
  Που κρύβονται οι ενίοτε άκρως λαλίστατοι ( σέ άλλα ) πολιτικοί "ηγέτες μας" ; ; ;
  Από κάποιον φορέα, ένωση, σύλλογο, ομάδα, συνδικαλιστικό όργανο, ή ότι άλλο σχετικό;
  Οι πνευματικοί άνθρωποι, άν υπάρχουν, μίλησαν;
  Ακούσθηκαν;
  Διαμαρτυρήθηκαν;
  Μίλησαν οι αποκαλούμενες ως τάχα ειδήσεις γιά αυτό τό απερίγραπτο αίσχος;
  Χαρίζουμε διαρκώς όλο καί περισσότερο Εθνικό έδαφος, αιματοβαμμένο χώμα, στούς εχθρούς μας;
  Εκείνο τό φαιδρό υπ. Εξωφρενικών είναι σίγουρο ότι ....υπάρχει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΤΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόσο πολύ άρρωστοι πρέπει νά είμαστε στόν καταπροδομένο αυτό τόπο;

   Τυφλοί;

   Κουφοί;

   Ανάπηροι καί στό πνεύμα;

   Μας βουτάνε οι τουρκόδουλοι καί τουρκολαδωμένοι κάργα γείτονές μας, λόγω μοναδικής παγκοσμίως αδιαφορίας, μία ολόκληρη λίμνη στά σύνορά μας καί δέν τρέχει μία!!!!

   Γράφεται αυτό καί ακούγεται δημόσια πιά καί δέν βλέπεις καμμιά αντίδραση!

   Πουθενά!

   Καί έχουμε (λένε) εκλογές σέ δύο εβδομάδες περίπου!

   Καί ασχολούμαστε - μεταξύ πολλών άλλων εντελώς ηλίθιων θεμάτων - μέ τό άν έπαιζε μέ ένα σκυλάκι απλωμένος στά μπετά πεσμένος ο κάθε αστείος Στέφανος καί γινόταν θέατρο ενώπιον πολλών ανόητων οπαδών του, ενώ ο άλλος μεγάλος "ηγέτης" δοκίμαζε ολοκαίνουργια κομματικά παπούτσια μέσα στό Μέγαρο Μαξίμου!

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!