Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Συστηματική ανασκόπηση αποκαλύπτει ότι πολλοί λήπτες εμβολίων COVID-19 εμφάνισαν ψύχωση νέας έναρξης


Μόνο οι μισοί από τους ασθενείς που αναλύθηκαν στην ανασκόπηση ανάρρωσαν πλήρως, με τους υπόλοιπους μισούς να υποφέρουν από «υπολειμματικά συμπτώματα».


Τα άτομα που έλαβαν εμβόλια COVID-19 βρέθηκαν να πάσχουν αργότερα από ψύχωση, με τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca να συνδέονται με τις περισσότερες περιπτώσεις.

Η συστημική ανασκόπηση που αξιολογήθηκε από ομοτίμους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Psychiatry στις 12 Απριλίου, εξέτασε περιπτώσεις νέας εμφάνισης ψύχωσης μεταξύ ατόμων που έλαβαν τα εμβόλια. 

Η ψύχωση αναφέρεται σε συμπτώματα που εμφανίζονται όταν ένα άτομο δυσκολεύεται να διαφοροποιήσει μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, με τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες να είναι δύο βασικοί τύποι

Η ανασκόπηση εξέτασε 21 άρθρα που περιγράφουν 24 περιπτώσεις συμπτωμάτων ψύχωσης μετά τον εμβολιασμό. 

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «τα δεδομένα υποδηλώνουν μια πιθανή σχέση μεταξύ των εμβολίων νεαρής ηλικίας, mRNA και ιικού φορέα με ψύχωση νέας έναρξης εντός 7 ημερών μετά τον εμβολιασμό».

«Η συλλογή δεδομένων σχετικά με τις ψυχιατρικές επιδράσεις που σχετίζονται με τα εμβόλια είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη και ένας αλγόριθμος για την παρακολούθηση και τη θεραπεία των αντιδράσεων ψυχικής υγείας μετά τον εμβολιασμό είναι απαραίτητος για την ολοκληρωμένη διαχείριση».


Από τις 24 περιπτώσεις, οι 13 ήταν γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 36 έτη. Είκοσι δύο ασθενείς (91,2%) δεν είχαν συγκεκριμένο ιστορικό σωματικής νόσου και συννοσηροτήτων.
Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε ολόκληρο το ντοκυμανταίρ "The Unseen Crisis: Vaccine Stories You Were Never Told"



Στο 33,3% των περιπτώσεων, η χορήγηση του εμβολίου mRNA της Pfizer «δυνητικά προκάλεσε ανεπιθύμητα ψυχιατρικά συμβάντα», ανέφερε η μελέτη. 

Ο ιικός φορέας του εμβολίου της AstraZeneca συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα στο 25% των περιπτώσεων.


Στο 45,8% των περιστατικών, ψυχωτικά συμπτώματα αναφέρθηκαν μετά την πρώτη δόση και σε 50%  μετά τη δεύτερη δόση.

«Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις που εξετάστηκαν (95,8%) παρουσίασαν ψυχωτικά συμπτώματα, όπως ψευδαισθήσεις (οπτικές, ακουστικές, οσφρητικές και απτικές) και παραληρητικές ιδέες (κυρίως διωγμικές και παραληρητικές ιδέες αναφοράς)».

Η πιο κοινή μορφή ψευδαίσθησης ήταν η ακουστική, που βιώθηκε στο 54,2% των περιπτώσεων, ενώ οι οπτικές ψευδαισθήσεις βιώθηκαν από το 12,5% των ασθενών.

Κινητικές διαταραχές, όπως αυξημένη ή μειωμένη κινητική δραστηριότητα και περίεργη συμπεριφορά, αναφέρθηκαν στο 83,3% των περιπτώσεων.

Σε 3 (12,5%) περιπτώσεις, περιγράφηκε μια απόπειρα αυτοκτονίας.

Τα ψυχωτικά συμπτώματα διήρκεσαν κυρίως για μια περίοδο ενός και δύο μηνών.





Οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των αντιψυχωσικών και των στεροειδών, αλλά μόνο 12 από τους 24 σημείωσαν πλήρη ανάρρωση

Οι υπόλοιποι υπέφεραν από «υπολειμματικά συμπτώματα όπως μειωμένες συναισθηματικές εκφράσεις, χαμηλή επίδραση ή υπολειμματικά ψυχωτικά συμπτώματα».

Σε μία περίπτωση, ο ασθενής ανέφερε θετικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19. «Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με τεκμηριωμένες συννοσηρότητες και ιστορικό λοίμωξης COVID-19 παρουσιάζουν στατιστικά σημαντική αύξηση των ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό», σημείωσε η μελέτη.


Οι ερευνητές εικάζουν ότι οι φλεγμονώδεις καταστάσεις μετά τον εμβολιασμό μπορεί να είναι ένας λόγος πίσω από την ψύχωση

Η μελέτη διαπίστωσε αυξημένα επίπεδα C-αντιδρώσας πρωτεΐνης και ήπια έως μέτρια λευκοκυττάρωση - υψηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων - ως τις πιο κοινές ανωμαλίες του αίματος. Και οι δύο καταστάσεις έχουν συνδέσεις με φλεγμονή.

Μια άλλη υπόθεση που προτάθηκε στη μελέτη ήταν ότι η ψύχωση μετά τον εμβολιασμό θα μπορούσε να υποδηλώνει εκδήλωση αυτοάνοσης εγκεφαλίτιδας αντι-NMDA, μια κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα στοχεύει τους νευρώνες του εγκεφάλου κατά λάθος και προκαλεί φλεγμονή.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας κατά του NMDA έχουν αναφερθεί επανειλημμένα μετά από εμβολιασμούς κατά λοιμώξεων όπως η γρίπη, ο κοκκύτης, ο κίτρινος πυρετός και ο τύφος.

«Λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή σχέση μεταξύ ψύχωσης μετά τον εμβολιασμό και αυτοάνοσης εγκεφαλίτιδας κατά του NMDA, συνιστάται να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανοσολογικού ελέγχου σε άτομα που παρουσιάζουν ψυχιατρικά συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό COVID-19».

Ένας τρίτος πιθανός λόγος που προτείνεται στη μελέτη είναι ότι οι διάφορες εικασίες και αβεβαιότητες σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19 θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άτομα που βιώνουν «σημαντικό άγχος», το οποίο θα μπορούσε να καταλήξει να προκαλέσει την ανάπτυξη ψυχιατρικών αντιδράσεων.


Οι συγγραφείς έλαβαν οικονομική υποστήριξη για την αναθεώρηση, με το τέλος επεξεργασίας άρθρων να χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο Riga Stradins της Λετονίας. 

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων στη μελέτη.



Περιπτώσεις ψύχωσης μετά τον εμβολιασμό

Τα επεισόδια ψύχωσης μετά τη λήψη εμβολίων COVID-19 έχουν περιγραφεί λεπτομερώς σε αρκετές περιπτωσιολογικές μελέτες. 

Σε μια περίπτωση, ένα 15χρονο αγόρι από την Ταϊβάν στάλθηκε στο νοσοκομείο δύο ημέρες μετά τη λήψη του δεύτερου εμβολίου της Pfizer. 

Ούρλιαζε και παρουσίαζε ταραχή και ανεξέλεγκτο τέντωμα των άκρων.

Άλλες περίεργες συμπεριφορές περιελάμβαναν το να κάθεστε και να ξαπλώνετε συχνά. 

Στο παιδί συνταγογραφήθηκαν αντιψυχωσικά, αλλά οι συμπεριφορές του συνέχισαν να επιμένουν μετά το εξιτήριο για περισσότερο από ένα μήνα.

Στη συνέχεια, οι γιατροί έβαλαν το αγόρι κάτω από ένα σχήμα στεροειδών, το οποίο είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά να ηρεμήσει ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα. 

Τα συμπτώματά του στη συνέχεια βελτιώθηκαν.

Σε μια άλλη περίπτωση από τη Βραζιλία, μια γυναίκα στα 30 της, η οποία ήταν προηγουμένως υγιής, ανέπτυξε ανθεκτική ψύχωση εντός 24 ωρών από τη λήψη ενός εμβολίου mRNA COVID-19. 

Η γυναίκα είχε αποδιοργανωμένες σκέψεις, ήταν επιθετική και πίστευε ότι διώκεται στο νοσοκομείο.

Παρ' όλο που υποβλήθηκε σε θεραπεία με σταθεροποιητές διάθεσης και αντιψυχωσικά, η συμπεριφορά της έδειξε βελτίωση μόνο μετά από τέσσερεις μήνες νοσηλείας. 

Ωστόσο, η ψύχωσή της συνεχίστηκε.

Μια ανασκόπηση του Μαΐου 2022 περιέγραψε την περίπτωση μιας 18χρονης γυναίκας που ανέπτυξε ψυχωτικά συμπτώματα την ίδια ημέρα που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

«Τα συμπτώματα ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό με άσχετες συζητήσεις. Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ημερών, εξελίχθηκε σε ευερεθιστότητα, αυταπάτες μανίας καταδίωξης και αναφοράς και οπτικές ψευδαισθήσεις.

Μια άλλη μελέτη περίπτωσης περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση μιας 45χρονης γυναίκας χωρίς οικογενειακό ιστορικό ή προσωπικό ιστορικό ψυχικών διαταραχών που κατέληξε να αναπτύξει ψύχωση ένα μήνα μετά τη λήψη εμβολίου COVID. 

Εγκατέλειψε απότομα τη 18χρονη δουλειά της και εμφάνισε αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές.



ΠΗΓΗ: 
Systematic Review Reveals Many COVID-19 Vaccine Recipients Experienced New-Onset Psychosis | The Epoch Times



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:










Johnson's Baby Powder: Πρόταση διακανονισμού ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων για τον «καρκίνο του μωρού σε σκόνη» που προωθήθηκε από την Johnson and Johnson | Facts Matter

Με έδρα το New Jersey, η Johnson & Johnson είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο. Είναι επίσης μία από τις λίγες εταιρείες που έκαναν απροσδόκητα κέρδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας με το εμβόλιό τους. 

Στην πραγματικότητα, το εμβόλιο της Janssen έκανε την εταιρεία πάνω από 740 εκατομμύρια δολλάρια ανά τρίμηνο - αυτό, φυσικά, ήταν πριν το εμβόλιο αποσυρθεί από την αγορά λόγω αυξημένου κινδύνου σοβαρών θρόμβων αίματος στους λήπτες εμβολίων.

Ωστόσο, η απόσυρση του εμβολίου τους από την αγορά μπορεί να είναι η μικρότερη από τις οικονομικές ανησυχίες της Johnson & Johnson. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μόλις χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε την προθυμία της να πληρώσει 6,5 δισεκατομμύρια δολλάρια προκειμένου να διευθετήσει σχεδόν όλες τις αγωγές στην Αμερική, υποστηρίζοντας ότι η βρεφική πούδρα (και τα προϊόντα ταλκ) προκάλεσε στους ανθρώπους να αναπτύξουν καρκίνο.

Μόλις τεθεί σε ισχύ, αυτός ο διακανονισμός θα είναι ο 4ος μεγαλύτερος στην ιστορία των ΗΠΑ, ακριβώς πίσω από τα 7,2 δισεκατομμύρια δολλάρια που έπρεπε να πληρώσει η Enron μετά την εξαπάτηση των μετόχων της.
Ωστόσο, εκτός από το μέγεθος του ίδιου του ποσού του δολλαρίου, η ιστορία του πώς προέκυψε αυτός ο διακανονισμός των 6,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων - καθώς και οι νομικοί ελιγμοί που κάνουν οι Johnson & Johnson πίσω από τα παρασκήνια για να προσπαθήσουν να προστατευτούν από αγωγές - είναι τουλάχιστον συναρπαστική.



Τα κράτη κινούνται για να αντιταχθούν στη «συνθήκη πανδημίας» του ΠΟΥ, διεκδικώντας τα δικαιώματα των κρατών
Η Γιούτα και η Φλόριντα ψήφισαν νόμους που αποσκοπούν να εμποδίσουν τον ΠΟΥ να παρακάμψει την εξουσία των πολιτειών σε θέματα πολιτικής δημόσιας υγείας και η Λουιζιάνα και η Οκλαχόμα έχουν νομοθεσία που πρόκειται να τεθεί σύντομα σε ισχύ εν αναμονή των τελικών ψηφοφοριών.



Καταστροφική αναπαραγωγική βλάβη μετά από εμβόλια COVID: Βάση κυβερνητικών δεδομένων
«Είναι καιρός [...] για να σταματήσει η εξαπάτηση που ταλαιπωρεί τους ασθενείς»



Κορωνοϊός: Οι επιστήμονες ήθελαν να επαναμολύνουν τους ανθρώπους - και απέτυχαν



«New York Times»: Δεν εισακούονται οι καταγγελίες «χιλιάδων θυμάτων εμβολίων Covid»
Για χρόνια, η παραδοσιακή εφημερίδα των ΗΠΑ είχε απορρίψει τις ειδήσεις για προβλήματα υγείας και θανάτους μετά τη χορήγηση ενέσεων Corona ως παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας. Αλλά τώρα η εφημερίδα αναφέρει ακόμη και τη δοκιμασία του αρχισυντάκτη του εμπορικού περιοδικού "Vaccine".


Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: συμπτώματα, αιτίες, θεραπείες και φυσικές προσεγγίσεις
Έως και το 10% των ενηλίκων βιώνουν σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, καθιστώντας το την τέταρτη κύρια αιτία αϋπνίας.



Ροδόχρους ακμή (Rosacea): Συμπτώματα, αιτίες, θεραπείες και φυσικές προσεγγίσεις
Αναδυόμενες έρευνες δείχνουν ότι η ροδόχρους ακμή, μια χρόνια φλεγμονώδης κατάσταση που επηρεάζει τουλάχιστον 16 εκατομμύρια Αμερικανούς, είναι κάτι περισσότερο από βαθιά στο δέρμα.



Κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε για τη φυματίωση στην πόλη της Καλιφόρνια: Τι να προσέξετε
Οι αρχές στο Λονγκ Μπιτς κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία λόγω της επιδημίας φυματίωσης, ενός εξαιρετικά θανατηφόρου βακτηρίου.




Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εδώ στο Facts Matter, δημοσιεύσαμε ένα επεισόδιο που περιγράφει λεπτομερώς πώς - για πρώτη φορά - οι δικηγόροι της AstraZeneca παραδέχτηκαν σε δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια διαταραχή θρόμβων αίματος σε όσους έκαναν το εμβόλιο.
Αυτή η παραδοχή ήταν το αποτέλεσμα μιας τριετούς νομικής μάχης, με πάνω από 50 άτομα να μηνύουν την εταιρεία για να λάβουν αποζημίωση για τραυματισμούς που έλαβαν.
Τώρα, για παράδειγμα, η διάρκεια αυτής της νομικής μάχης αποκαλύπτει πόσο δύσκολο είναι να ληφθεί οποιαδήποτε μορφή αποζημίωσης για τραυματισμούς από εμβόλια. Αλλά επίσης, δεύτερον, υπήρχε αυτό το μικρό στοιχείο: «Λόγω μιας συμφωνίας που έκανε η AstraZeneca με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο αποκορύφωμα της πανδημίας για να αποζημιώσει τη φαρμακοβιομηχανία έναντι πιθανών αγωγών, οι φορολογούμενοι θα είναι στο γάντζο για τυχόν πληρωμές που προκύπτουν από τις αξιώσεις».
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν η AstraZeneca αναγκαστεί να αποζημιώσει οικονομικά τους ανθρώπους που έλαβαν θρόμβους αίματος μετά τον εμβολιασμό, αυτή η αποζημίωση δεν θα προέρχεται στην πραγματικότητα από τα δικά τους πορτοφόλια. Αντ' αυτού, τα χρήματα θα παρέχονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους.
Τώρα, φυσικά, αυτή η υπόθεση της AstraZeneca λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, όπως πολλοί άνθρωποι επεσήμαναν στην ενότητα σχολίων αυτού του βίντεο, ένα πολύ παρόμοιο σχέδιο υπάρχει και εδώ στην Αμερική - το οποίο, πιστεύω, αξίζει να διερευνηθεί.
Και έτσι, εδώ είναι το κεντρικό ερώτημα: εξακολουθεί η Pfizer να είναι απρόσβλητη από αγωγές για το εμβόλιο COVID τώρα που έχει εγκριθεί ομοσπονδιακά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!