Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Για να μας πούνε επιτέλους ώστε να τελειώνει το παραμύθι, πού στη Δύση καταπιέζονται οι ομοφυλόφιλοι;



Ψάχνοντας μάταια για μια πόλη στις ΗΠΑ, την Ευρώπη ή την Αυστραλία στην οποία οι ομοφυλόφιλοι άνδρες πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στην προκατάληψη.

John Leake

14 Ιουνίου 2024


Σήμερα το πρωί κάποιος μου έστειλε ένα Tweet από τον James May της γνωστής εκπομπής Top Gear, ο οποίος έκανε την ακόλουθη παρατήρηση του μήνα υπερηφάνειας στο Λονδίνο. (βλ. παραπάνω)



Απαντώντας στο Tweet του κ. May, ένας σχολιαστής έγραψε:




Αυτή η απάντηση του σχολιαστή με έκανε να αναρωτηθώ: Πού, άρα γε, στη Δύση, πρέπει οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες να αγωνίζονται ενάντια στην προκατάληψη;

Έτρεξα τη λίστα όλων των πόλεων στις οποίες έχω ζήσει ή επισκεφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα: Ντάλας, Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Σαν Φρανσίσκο, Λονδίνο, Βιέννη, Ρώμη, Παρίσι, Βερολίνο. Είμαι μόνο εγώ που το πιστεύω, ή οι ομοφυλόφιλοι άνδρες όντως έχουν μια χαρούμενη καλή στιγμή όλη την ώρα σε αυτές τις πόλεις;

Ένας από τους θείους μου ήταν ένας ομοφυλόφιλος άνδρας που ζούσε στο South Beach του Μαϊάμι και ο πατέρας μου (ο αδελφός του) παρατήρησε κάποτε ειρωνικά: «Ο David διασκεδάζει πολύ περισσότερο από την υπόλοιπη εκτεταμένη οικογένειά μας μαζί».

Πού, λοιπόν, στη Δύση, πρέπει να αγωνιστούν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες; 

Υποθέτω ότι ένα γκέϋ αγόρι που μεγαλώνει στο Guerra του Τέξας - που βρίσκεται στην κομητεία Jim Hogg, όπου ο πληθυσμός αποτελείται από μόνο 3 άτομα - μπορεί να βρεθεί μόνο, αλλά μπορεί να μετακομίσει στο Ντάλλας, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους που μετακομίζουν εδώ κάθε μέρα.

Πριν από λίγες ημέρες άκουσα μια μακρά και συναρπαστική συνέντευξη με τον Kevin Spacey στην οποία μίλησε για το πώς αυτός και ο συνάδελφός του ηθοποιός, Ian McKellen, επέλεξαν να παραμείνουν "στην ντουλάπα" για μεγάλο μέρος της καρριέρας τους. Ο McKellen γεννήθηκε το 1939. Ο Spacey γεννήθηκε το 1959. Οι στάσεις και οι κοινωνικές συμβάσεις σε σχέση με τους ομοφυλόφιλους άνδρες έχουν αλλάξει πολύ από το 1959.

Ολόκληρο το φαινόμενο του Gay Pride μου θυμίζει τη διάσημη παρατήρηση του Έγελου ότι «η κουκουβάγια της Αθηνάς πετάει μόνο με το μάζεμαόταν πέσει το σούρουπο». 

Αυτό που προφανώς εννοούσε με αυτή την παρατήρηση είναι ότι αποκτούμε πλήρη συνείδηση μιας πολιτιστικής κατάστασης μόνο αφού έχει περάσει. 

Για παράδειγμα, η στάση και η συμπεριφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης το 1969, η οποία προκάλεσε τις ταραχές του Stonewall, έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία 55 χρόνια. 

Έτσι, η αντίληψη της καταπίεσης φαίνεται να έχει τις ρίζες της περισσότερο σε σκέψεις για την ιστορία παρά στις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι μπορεί να είναι δύσκολο για ένα έφηβο αγόρι να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να είναι πολύ οδυνηρή διαδικασία. 

Είναι μια τρομερή ειρωνεία ότι ο μεγαλύτερος καταπιεστής των ομοφυλόφιλων εφήβων είναι  τώρα το λόμπι των τρανσέξουαλ, το οποίο ενθαρρύνει τα μπερδεμένα, έφηβα γκέϋ αγόρια να σκέφτονται τους εαυτούς τους ως κορίτσια παγιδευμένα στα σώματα των αγοριών. 

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των παιδιών που διαγιγνώσκονται με δυσφορία φύλου – αν αφεθούν μόνα τους από τους υποστηρικτές των τρανσέξουαλ – θα μεγαλώσουν για να αναγνωριστούν ως ομοφυλόφιλοι.

Το αντίδοτο στο να νοιώθει κάποιος άβολα στο σώμα του δεν είναι το PRIDE, αλλά η επιδίωξη της προσωπικής αριστείας και των κοινωνικών δεξιοτήτων, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική προτίμηση κάποιου.

Έχουμε πραγματικά κουραστεί με το παράξενο φετίχ του πολιτισμού μας για θυματοποίηση.


ΠΗΓΗ: Where in the West are Gay Men Oppressed? (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΟΜΟΦΟΒΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

ΗΠΑ: Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Άντζελες αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας "No U-Turn" σε μια γκέϋ γειτονιά. Λένε ότι τα σημάδια ήταν ομοφοβικά.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!