Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Η εργαλειοποίηση της μεταναστεύσεως καί της ΦΥΓΗΣ (Μέρος 2ο)



Στο πρώτο μέρος της σειράς άρθρων μας, διερευνήσαμε τον μύθο της άναρχης μετανάστευσης. Σε αυτό το δεύτερο μέρος, θα εξετάσουμε πιο προσεκτικά τους στόχους και το υπόβαθρο αυτού του στοχευμένου ελέγχου και της πολιτικής κατάχρησης της φυγής και της μετανάστευσης.
16 Απριλίου 2024

από Felix Feistel / Dejan Lazić

Χρόνος ανάγνωσης: 12 λεπτά


Στο τελευταίο τρίτο μέρος, θα ρίξουμε φως στο πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σκόπιμα προκάλεσαν συναισθήματα και δίχασαν τον πληθυσμό μέσω των ρεπορτάζ τους.

Από το 2015 περίπου, ο ισχυρισμός επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά ότι η Γερμανία είναι ο προορισμός της ανεξέλεγκτης και μαζικής μετανάστευσης. 

Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εισέρχονται στη χώρα ανεξέλεγκτα και άναρχα, είναι ένα παράνομο μεταναστευτικό κίνημα που λαμβάνει χώρα εδώ. 

Ωστόσο, όπως έχει ήδη εξηγηθεί στα πρώτα μέρη αυτής της σειράς (1), η μετανάστευση προς την Ευρώπη και τη Γερμανία δεν πραγματοποιείται ανεξέλεγκτα. 

Η Ε.Ε. και τα κράτη μέλη έχουν μεγάλο αριθμό κανονισμών που ελέγχουν και ρυθμίζουν τη μετανάστευση και έχουν επίσης στρατιωτικοποιήσει τα εξωτερικά σύνορα εδώ και χρόνια προς όφελος των εταιρειών όπλων, αποτρέποντας έτσι τη μετανάστευση. 

Αυτό φτάνει σε τέτοιο σημείο που γίνεται ήδη λόγος για κέντρα ασύλου εκτός της Ε.Ε.. 

Επιπλέον, συλλέγονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων μετανάστευσης, έτσι ώστε η κατάσταση να βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση. 

Επί του παρόντος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της ενίσχυσης της άμυνας κατά των προσφύγων. Στην πραγματικότητα, το δικαίωμα ασύλου στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. έχει καταργηθεί. (1α)


Η σκηνοθεσία μιας προσφυγικής κρίσης

Έτσι, η μετανάστευση είναι πολύ ελεγχόμενη, περιοριστική και ρυθμισμένη, ακόμη και αν περιστασιακά δίνεται η αντίθετη εντύπωση. 

Επιπλέον, αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία επιδιώκουν πολύ συγκεκριμένους στόχους με τη μετανάστευση στην Ευρώπη. 

Για το σκοπό αυτό, οργανώνονται επίσης προσφυγικές κρίσεις προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερα αυτοί οι στόχοι. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προσφυγική κρίση του 2015, καθώς και η πρόσφατη προσφυγική μετακίνηση άνω του ενός εκατομμυρίου Ουκρανών μόνο προς τη Γερμανία.

Το 2015, λέγεται ότι υπήρξε μια ξαφνική, απροσδόκητη ροή προς τη Γερμανία. 

Πρώτον, η τότε καγκελάριος Μέρκελ είχε διακηρύξει το σύνθημα «Μπορούμε να το κάνουμε» και «άνοιξε» δήθεν κλειστά σύνορα, οπότε εκατομμύρια πρόσφυγες ξεχύθηκαν στη Γερμανία. 

Ωστόσο, τα σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν ήταν ήδη ανοιχτά, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να γίνει λόγος για παράνομο άνοιγμα των συνόρων. 

Αρχικά, ο πληθυσμός έδειξε αλληλεγγύη και δέχτηκε τους πρόσφυγες. Αλλά ήδη το 2016, η διάθεση μεταξύ του πληθυσμού άλλαξε. Προηγουμένως, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιχειρηματολογούσαν κατά της μαζικής μετανάστευσης και προκαλούσαν φόβο. 

Η καγκελάριος Μέρκελ «αναγκάστηκε» έτσι να αναζητήσει μια πανευρωπαϊκή λύση προκειμένου να σώσει τη Γερμανία και την Ευρώπη ταυτόχρονα. 

Η καγκελάριος διαπραγματεύτηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν, εξ ονόματος της Ε.Ε. για την υποδοχή των προσφύγων. Η λεγόμενη «συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας» ολοκληρώθηκε. 

Αυτή η «συμφωνία», η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και είναι ασυμβίβαστη με τη Σύμβαση της Γενεύης και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο σε κατάσταση κρίσης.

Ωστόσο, η «προσφυγική κρίση» δεν ήταν καθόλου έκπληξη. Είχε ανακοινωθεί πολύ πριν και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. 

Η κρίση είχε τις ρίζες της σε μια σειρά σύνθετων και μακροπρόθεσμων αιτιών. 

Αυτές περιελάμβαναν τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, την Αραβική Άνοιξη και τις δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων όπως οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος. 

Αυτές οι συγκρούσεις και κρίσεις οδήγησαν σε σοβαρές ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που ανάγκασαν πολλούς ανθρώπους να φύγουν. (1β) (2) Επιπλέον, η Δύση, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δημιούργησε πρώτα τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις χρησιμοποίησε για αλλαγή καθεστώτος σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής. 

Αυτό προκάλεσε εμφύλιους πολέμους, οι οποίοι στη συνέχεια προορίζονταν να δικαιολογήσουν την επέμβαση της Δύσης. Με αυτόν τον τρόπο, η περιοχή βυθίστηκε στο χάος. 

Ο πόλεμος στη Συρία ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες για την επιδείνωση ενός ήδη υπάρχοντος προσφυγικού κινήματος. (3)


Αιτίες μετανάστευτικών ροών και προβλεψιμότητα

Τα αίτια του εκτοπισμού συνδέονται άμεσα με πολέμους, εμφυλίους πολέμους και κυρώσεις στις οποίες η Γερμανία και οι στενότεροι οικονομικοί και στρατιωτικοί σύμμαχοί της έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, άμεσα ή έμμεσα (3α).

Ο συνδυασμός παρατεταμένων συγκρούσεων, οικονομικών προβλημάτων και πολιτικής αστάθειας στις χώρες προέλευσης κατέστησε την προσφυγική κρίση ένα προβλέψιμο γεγονός. 

Υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι η Ευρώπη θα αντιμετώπιζε έναν αυξανόμενο αριθμό προσφύγων. (4) Ακόμη και πριν «ξεσπάσει» η κρίση, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που διαχειρίζονταν τα στρατόπεδα προσφύγων στη Μέση Ανατολή προειδοποίησαν ότι η κατάσταση στα κέντρα κράτησης είχε επιδεινωθεί πάρα πολύ και απαίτησαν περισσότερη βοήθεια από τα κράτη της Δύσης. 

Διαφορετικά, θα έπρεπε να διακόψουν την επισιτιστική βοήθεια σε 1,7 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες. Ωστόσο, αυτά τα κεφάλαια δεν εγκρίθηκαν και έτσι οι Σύριοι αναγκάστηκαν να φτάσουν στην Ευρώπη για να ξεφύγουν από την πείνα. (5)

Η Ε.Ε. και τα κράτη μέλη της αντιμετώπισαν τη διπλή πρόκληση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, αφενός, και της ανάπτυξης αποτελεσματικών μέτρων για τη διαχείριση και την ένταξη των αφικνούμενων προσφύγων, αφετέρου. Αυτό απαιτούσε εκτεταμένο συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. (6)


Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα σε κατάσταση κρίσης

Η λεγόμενη προσφυγική κρίση έχει χρησιμοποιηθεί από πολιτικούς παράγοντες για να περάσει μια σειρά αμφισβητήσιμων κανονισμών και νόμων σε όρους εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. 

Από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής, η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας έχει μεγάλη σημασία. Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας ήταν μια συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας με στόχο τη μείωση της ροής των προσφύγων προς την Ε.Ε.. 

Όριζε ότι η Τουρκία θα δεχόταν πίσω τους πρόσφυγες που είχαν περάσει στην Ελλάδα με αντάλλαγμα οικονομική υποστήριξη και πολιτικές παραχωρήσεις. Αυτή η συμφωνία θεωρήθηκε προβληματική σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και επικρίθηκε ως «ζώνη χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα». (7) (8)

Αυτή δεν ήταν μια κλασσική διεθνής συνθήκη, η οποία είναι διαφανής και επιτρέπει τον δικαστικό έλεγχο από διεθνή δικαστήρια. 

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ και η δικαιοδοσία δεν προσδιορίζεται σε αυτήν τη συμφωνία. 

Επιπλέον, αυτή η συμφωνία έχει καταστήσει την Ε.Ε. ευάλωτη στον εκβιασμό από τον Ερντογάν, ο οποίος είχε τώρα ένα εργαλείο στα χέρια του για να προωθήσει αιτήματα, υπό την απειλή ότι διαφορετικά απλά θα αφήσει τους πρόσφυγες να προχωρήσουν ή να μην τους πάρει πίσω.

Η προσφυγική κρίση έχει χρησιμοποιηθεί από κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες στην Ευρώπη για να προωθήσουν μια πιο περιοριστική μεταναστευτική πολιτική και να δικαιολογήσουν μέτρα που είναι αμφισβητήσιμα βάσει του διεθνούς δικαίου. 

Αυτό οδήγησε σε συζητήσεις σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών συμφωνιών. (9) Παρόμοια με την κρίση του κορωνοϊού, η προβλέψιμη προσφυγική κρίση έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και την εισαγωγή μεγαλύτερου κρατικού αυταρχισμού. 

Αυτό οδήγησε σε συζητήσεις σχετικά με την προστασία της δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών (10)


Πρόσχημα για κατασταλτικά μέτρα

Η επέκταση του αυταρχισμού συνεχίστηκε χρόνια αργότερα, για παράδειγμα με την αυστηροποίηση των αστυνομικών νόμων σε κάθε γερμανικό κρατίδιο. 

Η παρουσία μεγάλου αριθμού αράβων προσφύγων παρείχε ένα ευπρόσδεκτο πρόσχημα για τη χρήση της υποτιθέμενης απειλής της τρομοκρατίας για την επέκταση της καταστολής. 

Η εικαζόμενη τρομοκρατική απειλή έχει χρησιμοποιηθεί για να τρομάξει τον πληθυσμό, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι μόλις από το 2020 ο φόβος των πολιτών για την τρομοκρατία δεν βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση στις ετήσιες έρευνες, και αντικαθίσταται από έναν νέο φόβο, τον φόβο ενός ιού. (11)

Αυτός ο φόβος βασίστηκε επίσης σε επιθέσεις που έλαβαν χώρα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στην Breitscheidplatz στο Βερολίνο. 

Το ζήτημα του βαθμού στον οποίο οι υπηρεσίες πληροφοριών εμπλέκονται σε αυτή την υποτιθέμενη ισλαμική τρομοκρατία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί οριστικά. 

Η υπόθεση της επίθεσης στην Breitscheidplatz δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πλήρως, η εισαγγελία αγνοεί πολλά γεγονότα και υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Anis Amri δεν θα μπορούσε να είναι μοναχικός δράστης, αλλά είχε υποστήριξη από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος. (12) (13) Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι τρομοκράτες στρατολογούνται σκοπίμως από υπηρεσίες πληροφοριών και ενθαρρύνονται να πραγματοποιούν επιθέσεις, υπό την εποπτεία και τη συνδρομή των υπηρεσιών πληροφοριών. 

Το ίδιο ισχύει και για την NSU, έναν δεξιό εξτρεμιστικό τρομοκρατικό πυρήνα που επιτίθεται και σκοτώνει μετανάστες εδώ και χρόνια. 

Η γερμανική εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών συμμετείχε επίσης σε αυτό, αν και η έκταση αυτής της εμπλοκής δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί οριστικά. 

Έτσι, η μετανάστευση χρησιμεύει επίσης ως στρατηγική διαίρει και βασίλευε, διαιρώντας τον πληθυσμό σε υποστηρικτές της μετανάστευσης και αντιπάλους της μετανάστευσης, οι οποίοι πολεμούν ο ένας τον άλλον.

Αυτό σπέρνει τη βία και τον τρόμο, που κάνουν τον κρατικό μηχανισμό να φαίνεται απαραίτητος και δικαιολογούν επίσης μια εντατικοποίηση της επιτήρησης, του ελέγχου και της καταστολής, παρόμοια με ό, τι συνέβη με τη σκηνοθετημένη πανδημία του κορωνοϊού από το 2020 και μετά και τελικά οδήγησε σε πραξικόπημα. (14α)


Μετανάστευση, κεφάλαια και συμφέροντα κέρδους

Η μετανάστευση εξυπηρετεί επίσης τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των καπιταλιστών. 

Εδώ και χρόνια, οι άνθρωποι στη Γερμανία διαμαρτύρονται για την υποτιθέμενη έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων. Αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη της Γερμανίας και πρέπει να διορθωθεί επειγόντως. 

Ταυτόχρονα, το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία είναι πάνω από 5% εδώ και χρόνια. (14) Ωστόσο, αντί να παρέχεται στους εν λόγω ανέργους ολοκληρωμένη κατάρτιση προκειμένου να μετατραπούν σε ειδικευμένους εργαζόμενους, προσλαμβάνονται ειδικά ειδικευμένοι και, ως εκ τούτου, χρησιμοποιήσιμοι μετανάστες. 

Κατά κανόνα, οι πρόσφυγες ενσωματώνονται σε εκείνες τις περιοχές που είναι μάλλον μη δημοφιλείς. (15) Επιπλέον, από το 2015 συζητείται η αναστολή του κατώτατου μισθού για τους πρόσφυγες. (16) Ήταν κυρίως το επιχειρηματικό λόμπι που απαίτησε την αναστολή του κατώτατου μισθού για τους μετανάστες. (17) Ωστόσο, μια γενική εξαίρεση κρίθηκε αντισυνταγματική. 

Παρ' όλα αυτά, το 32,2% των ατόμων με ξένες ρίζες εργάζονται στον τομέα των χαμηλών μισθών. (18) Ως εκ τούτου, η μετανάστευση χρησιμοποιείται επίσης για την πλήρωση μη δημοφιλών θέσεων εργασίας με κατώτατο μισθό.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτος είναι ο τομέας της γηριατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας, στον οποίο οι Ουκρανοί εργάζονταν ήδη κυρίως πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. (19) Η μαζική μετανάστευση Ουκρανών έχει αυξήσει τον εφεδρικό στρατό των εργαζομένων και σε αυτόν τον τομέα. 

Έτσι, σε έναν τομέα όπου υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια, οι μετανάστες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απεργοσπάστες ή ως πρόληψη απεργιών. 

Για τον σκοπό αυτό, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί έγιναν δεκτοί στη Γερμανία χωρίς ανάγκη και τους δόθηκε πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές για αρκετά χρόνια, καθώς και ταχεία ένταξη στην αγορά εργασίας, εντελώς γραφειοκρατικά, παρ' όλο που μόνο το 20% περίπου της χώρας επηρεάζεται από τον πόλεμο. 

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους αφγανούς πρόσφυγες, για παράδειγμα, στους οποίους για χρόνια δεν τους δινόταν καμμία ευκαιρία να ενσωματωθούν. 

Επιπλέον, οι απελάσεις στο Αφγανιστάν πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλη κλίμακα δηλώνοντας ότι μόνο η πρωτεύουσα Καμπούλ είναι ασφαλής και κατασκευάζοντας έτσι μια «εναλλακτική λύση εσωτερικής πτήσης», αν και αυτό δεν συνέβη στην πραγματικότητα και επικρίθηκε διεθνώς. (19α) Μόνο μετά την παράδοση της εξουσίας στους Ταλιμπάν το 2021 ανεστάλησαν οι απελάσεις προς τους Ταλιμπάν. (20)


Αποτέλεσμα

Ενώ τα καθιερωμένα ανθρώπινα δικαιώματα και οι μακραίωνες νομικές αρχές καταργούνται συστηματικά με το πρόσχημα των κρίσεων (21), οι ελίτ κατασκευάζουν νέους ανθρώπους και νέα δικαιώματα. 

Για παράδειγμα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) μόλις θέσπισε ένα ανάντη «ανθρώπινο δικαίωμα στην προστασία του κλίματος» σε μια προφανώς πολιτική απόφαση (22). Ο όρος «οικονομική προστασία του κλίματος» θα ήταν πιο ειλικρινής.

Αυτό καθιστά σαφές ότι δεν είναι μόνο η φυγή και η μετανάστευση, επί του παρόντος από την Ουκρανία, που κατασκευάζονται και εργαλειοποιούνται ως κρίσεις για πολιτικούς σκοπούς. 

Παρέχουν ένα πρόσχημα για αυστηρότερους κατασταλτικούς νόμους στο εσωτερικό, για αμφισβητήσιμες συμφωνίες που παρακάμπτουν το διεθνές δίκαιο στο εξωτερικό και ως οικονομικά εκμεταλλεύσιμο πόρο που διατηρεί το κόστος εργασίας χαμηλό. 

Συνεπώς, όταν πραγματοποιείται φυγή και μετανάστευση προς την Ευρώπη, ελέγχεται πάντα με απολύτως ελεγχόμενο τρόπο. 

Οι συζητήσεις αντιπερισπασμού και οι απαιτήσεις για τον περιορισμό και τον έλεγχο της μετανάστευσης διαιρούν τον πληθυσμό. 

Οι κρίσεις, οι πόλεμοι, η φυγή και η μετανάστευση εξυπηρετούν τελικά τα συμφέροντα του παγκόσμιου κεφαλαίου και δεν αφήνονται στην τύχη.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να καταπολεμήσουμε τα αίτια της φυγής αντί των προσφύγων. 

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες περιθωριοποιούνται συστηματικά και τα δικαιώματά τους περιορίζονται, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, και έτσι χρησιμεύουν ως σχέδιο για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων. 

Αυτό καθίσταται σαφές με την εισαγωγή της κάρτας πληρωμής για τους πρόσφυγες, η οποία προορίζεται να αντικαταστήσει τις υπηρεσίες υποστήριξης με τη μορφή πληρωμών σε μετρητά. 

Εδώ, η κατάργηση των μετρητών για τους πιο αδύναμους στην κοινωνία εφαρμόζεται ήδη και στη συνέχεια επεκτείνεται σε ολόκληρη την κοινωνία σε ένα δεύτερο βήμα. 

Οποιαδήποτε στέρηση των δικαιωμάτων των προσφύγων είναι επομένως το πρώτο βήμα προς τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των άλλων ανθρώπων. 

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αντιταχθούμε σε αυτήν την αδικία, ακόμη και αν δεν μας επηρεάζει ακόμη. (23)


(1b) https://www.studysmarter.de/schule/geschichte/europaeische-integration/fluechtlingskrise-eu/, (2)https://www.jstor.org/stable/j.ctv1168d9g

(3) https://www.tagesschau.de/inland/fluechtlinge-faq-101.html

(3a) https://gewerkschaftsforum.de/politische-oekonomie-der-zuwanderung-aktuelle-daten-und-oekonomische-hintergruende-1/#more-19417

(4) https://www.bpb.de/shop/zeitschriften/apuz/217302/flucht-in-die-krise-ein-rueckblick-auf-die-eu-fluechtlingskrise-2015/

(5) https://www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/wie-der-fluechtlingsandrang-aus-syrien-ausgeloest-wurde-13900101.html

(6) https://www.europaimunterricht.de/fluechtlings-migrations-asyl-politik

(7) https://www.consilium.europa.eu/de/press/press-releases/2016/03/18/eu-turkey-statement/

(8) https://www.bpb.de/themen/migration-integration/kurzdossiers/517150/eu-tuerkei-fluechtlingsvereinbarung-bestandsaufnahme-und-menschenrechtliche-bewertung/

(9) https://www.welt.de/politik/deutschland/article206476651/EU-Tuerkei-Deal-Seine-Erpressungspolitik-war-wieder-erfolgreich.html

(10) https://www.heise.de/tp/features/Corona-Angst-als-Beschleuniger-autoritaerer-Politik-4697199.html

(11) https://www.rnd.de/panorama/davor-haben-die-deutschen-am-meisten-angst-2ZMOJ3LXHI4MGF55AAXTN7JHJA.htm

(12) https://www.nachdenkseiten.de/?p=111748

(13) https://www.nachdenkseiten.de/?p=74513

(14) https://de.statista.com/statistik/daten/studie/1224/umfrage/arbeitslosenquote-in-deutschland-seit-1995/

(14a) tkp Artikel Staatsstreich

(15) https://www.arbeitsrechte.de/mindestlohn-fluechtlinge/#Welche_Verguetung_erhalten_Gefluechtete_Gilt_der_Mindestlohn_auch_fuer_Asylbewerber

(16) https://www.bundestag.de/resource/blob/407276/add1fbc054b3a45d6eeca421ce9ea9b3/WD-6-004-16-pdf.pdf

(17) https://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/dihk-will-fluechtlinge-beim-mindestlohn-wie-langzeitarbeitslose-behandeln-a-1064251.html

(18) https://www.dgb.de/arbeitsmarkt-zahl-des-monats/++co++de371852-2d17-11ee-b022-001a4a160123

(20) https://mediendienst-integration.de/migration/flucht-asyl/afghanische-fluechtlinge.html

(21) https://www.cicero.de/aussenpolitik/klima-urteil-des-egmr-auf-dem-weg-in-die-juristenherrschaft

(22) https://www.epochtimes.de/umwelt/klima/urteil-klimapolitik-der-schweiz-hat-menschenrechte-verletzt-moeglicher-praezedenzfall-a4661020.html utm_source=koppreport&utm_medium=web&utm_campaign=nowall

(23) https://apolut.net/eingeschraenkte-menschenrechte-von-felix-feistel/


Η εικόνα "Migration" από την dkalo αδειοδοτείται σύμφωνα με το CC BY-SA 2.0.
-

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των σταθερών συντακτών του CPM. Τα δικαιώματα και η ευθύνη για το περιεχόμενο ανήκουν στον δημιουργό.

Ο Felix Feistel, γεννημένος το 1992, σπούδασε νομικά με έμφαση στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Εργαζόταν ήδη ως δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Από τις κρατικές εξετάσεις του, εργάζεται με πλήρη απασχόληση ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γράφει για manova.news, apolut.net, multipolar-magazin.de και στο δικό του κανάλι Telegram. Η εκπαίδευσή του ως θεραπευτής τραύματος σύμφωνα με την Identity-Oriented Psychotrauma Theory and Therapy (IoPT), καθώς εργάζεται επίσης, διεύρυνε την κατανόησή του για το υπόβαθρο των γεγονότων στον κόσμο.

Dejan Lazić, κοινωνικός οικονομολόγος και δικηγόρος επιχειρήσεων, πανεπιστημιακός λέκτορας συνταγματικού και μεταναστευτικού δικαίου (2002-2022), διευθύνων σύμβουλος διεθνούς νομικής και συμβουλευτικής εταιρείας επιχειρήσεων.


Εκδόσεις με nachdenkseiten.de και norberthaering.de




ΠΗΓΗ: Die Instrumentalisierung von Migration und Flucht (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!