Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν για τη ζωή στην Πολωνία, καθώς οι νομοθέτες προσπαθούν να τερματίσουν τις ζωές των αγέννητων παιδιών



Από την Elle Kay | 20 Απριλίου, 2024, 03: 46pm


Σε απάντηση στις πρόσφατες προσπάθειες ορισμένων Πολωνών βουλευτών να επεκτείνουν το νόμο της χώρας για να επιτρέψουν περισσότερες αμβλώσεις, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ζωής φέρεται να διαδήλωσαν στο κέντρο της Βαρσοβίας την Κυριακή.

Σύμφωνα με το AP News, μια πολωνική ομοσπονδία υπέρ της ζωής δήλωσε: «Ενόψει της προώθησης της άμβλωσης τους τελευταίους μήνες, η πορεία θα είναι μια σπάνια ευκαιρία να δείξουμε την υποστήριξή μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη έως τον φυσικό θάνατο». 

Η Καθολική Εκκλησία της Πολωνίας κήρυξε επίσης την 14η Απριλίου ως ημέρα προσευχής με σκοπό την υπεράσπιση της «συλληφθείσας ζωής».



Το Εθνικό Καθολικό Μητρώο (NCR) σημείωσε ότι οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το πλήθος υπέρ της ζωής είναι περίπου 50.000. 

Η εφημερίδα ανέφερε: «Στην πορεία, τα πλακάτ θα μπορούσαν να διαβαστούν με μηνύματα όπως "Να σκοτώσω ή να μην σκοτώσω, αυτή είναι η επιλογή", "Επιλέγω τη ζωή", "Μαζί για τη ζωή" και "Αγαπήστε και τους δύο"».

Το NCR δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της πορείας, «ο καρδιακός παλμός ενός αγέννητου παιδιού παίχτηκε από τα μεγάφωνα» και ολόκληρη η εκδήλωση μεταδόθηκε από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα της πρόσφατης διαμάχης στη χώρα ήταν η ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τώρα προωθεί έντονα τέσσερεις στόχους για όλα τα μέλη της: υποστήριξη του λεγόμενου «δικαιώματος» στην άμβλωση, αποποινικοποίηση της άμβλωσης, διακοπή κάθε χρηματοδότησης σε ομάδες «κατά της επιλογής» και προώθηση της πρόσβασης στη σεξουαλική εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Σε απάντηση αυτής της προτροπής, η κατώτερη κυβέρνηση της Πολωνίας (Sejm) ψήφισε υπέρ της προώθησης τεσσάρων νομοσχεδίων για την απελευθέρωση των αμβλώσεων.

Το πρώτο, το νομοσχέδιο 176, θα αποποινικοποιήσει τη διεξαγωγή άμβλωσης 12 εβδομάδων ή νωρίτερα, επιτρέποντάς την μετά από αυτό το σημείο μόνο σε περιπτώσεις «σοβαρής, μη αναστρέψιμης βλάβης ή ανίατης εμβρυϊκής νόσου».

Ωστόσο, ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου, τα προγεννημένα παιδιά μπορεί να έχουν την ικανότητα να αισθάνονται πόνο και το Endowment for Human Development δηλώνει:

Τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά ορόσημα συμβαίνουν πολύ πριν από τη γέννηση κατά τη διάρκεια των πρώτων οκτώ εβδομάδων μετά τη σύλληψη, όταν τα περισσότερα μέρη του σώματος και όλα τα συστήματα του σώματος εμφανίζονται και αρχίζουν να λειτουργούν.

Τα κύρια τμήματα του σώματος, όπως το κεφάλι, το στήθος, η κοιλιά και η λεκάνη, καθώς και τα χέρια και τα πόδια δημιουργούνται περίπου τέσσερεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη. 

Οκτώ εβδομάδες μετά τη σύλληψη, εκτός από το μικρό μέγεθος, η συνολική εμφάνιση του αναπτυσσόμενου ανθρώπου και πολλές εσωτερικές δομές μοιάζουν πολύ με το νεογέννητο.


ΠΗΓΗ: Tens of thousands march for life in Poland as lawmakers attempt to end preborn lives (liveaction.org)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!