Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Τα Ηνωμένα Έθνη και η ώθηση για την παγκόσμια θρησκεία - Μέρος 2


Οικουμενικά και Διαθρησκειακά Κινήματα


Από Jesse Smith
12 Απριλίου 2024

«Κάποια μέρα ο πλανήτης μας θα γίνει μια παγκόσμια πνευματική δημοκρατία».
- Robert Muller, New Genesis: Shaping a Global Spirituality, 1982, σ. 10

Το πρώτο μέρος (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Τα Ηνωμένα Έθνη και η ώθηση για την παγκόσμια θρησκεία - Μέρος 1 (odysseiatv.blogspot.com) αυτής της σειράς απέδειξε ότι στην επερχόμενη Υδροχοϊκή Εποχή που επιδιώκουν οι αποκρυφιστές της Νέας Εποχής, οι χριστιανικές διδασκαλίες που ομολογούν την υπεροχή του Ιησού Χριστού δεν θα είναι ευπρόσδεκτες. 

Τα Ηνωμένα Έθνη παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν μια παγκόσμια θρησκεία που αποκλείει τους ένθερμους μαθητές του Χριστού. 

Τονίστηκαν επίσης αρκετές απόκρυφες προσωπικότητες που βοήθησαν στην καθοδήγηση της αποστολής και της δραστηριότητας των Ηνωμένων Εθνών στα χρόνια της διαμόρφωσής τους. Αλλά το έργο ατόμων όπως η Alice Bailey και ο Pierre Teilhard de Chardin ήταν μόνο η αρχή. Αυτό που ακολουθεί αποκαλύπτει ένα ακόμη ευρύτερο σχέδιο για να φέρει όλες τις θρησκείες του κόσμου μαζί κάτω από ένα λάβαρο.


Παγκόσμια Θρησκεία Με Οποιοδήποτε Απαραίτητο Μέσο

Το 1999, οι αποκρυφιστές Steve και Barbara Rother του ESPAVO άρχισαν να παρουσιάζουν ζωντανές συνεδρίες "channeling" (σσ. επικοινωνία με τον κόσμο των πνευμάτων) σε συναντήσεις του ΟΗΕ.

Στις συνεδριάσεις, το προσωπικό του ΟΗΕ άκουγε μηνύματα από υποτιθέμενους αγγέλους απλά γνωστούς ως «Η ομάδα». 

Ο ESPAVO είναι ένας οργανισμός αφιερωμένος στη διάδοση του «φωτός». Το όνομά του φέρεται να μεταφράζεται σε «ευχαριστώ που πήρατε τη δύναμή σας» και αναφέρεται στο μυστικό έργο του παγκόσμιου εσωτερικού διαφωτισμού.



Ο διευθύνων σύμβουλος της ESPAVO Steve Rother έχει γράψει επτά βιβλία βασισμένα σε διοχετευόμενα μηνύματα. Παρακάτω, ο Rother σχολιάζει ένα μήνυμα που παραδόθηκε στις 26 Απριλίου 2000, δηλώνοντας:

Το παρακάτω κανάλι παρουσιάστηκε στην Εσωτερική Εταιρεία στα Ηνωμένα Έθνη στη Βιέννη της Αυστρίας... Στο ακροατήριο ήταν αντιπρόσωποι, επικεφαλής τμημάτων, διευθυντές γραφείων, γραμματείς, μηχανικοί και επιστήμονες από τον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας. Αμέσως μετά από αυτή την παρουσίαση παρουσιάσαμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το πρώτο μάθημα 'channeling' που παρουσιάστηκε ποτέ σε εγκατάσταση των Ηνωμένων Εθνών...

Η Εσωτερική Εταιρεία VIC συνεδριάζει στη Διεθνή Κοινότητα της Βιέννης, η οποία είναι μια διεθνής πόλη που στεγάζει όλα τα μέρη των Ηνωμένων Εθνών. Τα μέλη είναι κυρίως υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών και πολλών από τους θυγατρικούς οργανισμούς τους, συμπεριλαμβανομένης της UNIDO (Βιομηχανικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών), του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ο οποίος επιβλέπει όλη την ατομική δραστηριότητα παγκοσμίως), της UCBDO και πολλών άλλων.

Αυτή η ευρωπαϊκή περιοδεία τον Απρίλιο/Μάϊο του 2000 διήρκεσε πέντε εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Barbara και εγώ παρουσιάσαμε επτά σεμινάρια, συμπεριλαμβανομένων δύο εταιρικών... Αν μου έλεγες πριν από έξι χρόνια ότι θα δίδασκα ένα μάθημα για το 'channeling' στα Ηνωμένα Έθνη, θα νόμιζα ότι είσαι τρελλός». (η υπογράμμιση δική μου)

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το διοχετευόμενο μήνυμα:

Οι πληροφορίες που φέρνουμε αυτή τη νύχτα αφορούν το σχηματισμό ομάδων που θα φέρουν πίσω τις μεγαλύτερες κυβερνήσεις που έχουν επισκεφθεί ποτέ τον Πλανήτη της Ελεύθερης Επιλογής... Υπάρχουν εκείνοι από εσάς σε αυτό το δωμάτιο και όσοι από εσάς διαβάζετε αυτό που θα ενεργήσετε με βάση αυτές τις πληροφορίες... Φανταστείτε μια μέρα που οι κυβερνήσεις του κόσμου θα μιλούν ως μία. Φανταστείτε μια μέρα που οι θρησκείες του κόσμου θα βρουν αρμονία. Φανταστείτε μια μέρα που οι καρδιές της ανθρωπότητας θα βρουν ισορροπία αναζητώντας τα κοινά τους σημεία αντί να ψάχνουν για τις διαφορές τους. Σας λέμε ότι η μέρα πλησιάζει...

Σας προκαλούμε να δημιουργήσετε την απαραίτητη οργάνωση για να δημιουργηθεί χώρος για την ανάμειξη όλων των θρησκειών του κόσμου...» (η υπογράμμιση δική μου)

 

Σε ένα μήνυμα από μια διάσκεψη του ΟΗΕ στις 23 Μαρτίου 2001, «Η ομάδα» διακήρυξε:



... Αν επρόκειτο να τραβήξουμε το πέπλο στην άκρη για μια στιγμή, ίσως να δείτε το μεγαλύτερο μυστικό από όλα. Υπάρχει ένας Θεός και εσύ είσαι! ... Ω αγαπημένοι μας, σας λέμε, δεν είστε μέρος του Θεού. Είσαι ολόκληρος ο Θεός».


Μέσω της «Ομάδας», η ESPAVO προωθούσε τα ίδια σατανικά εμπνευσμένα μηνύματα με το «Θιβετιανό» της Alice Bailey και το «Μ. Morya» της Μαντάμ Blavatsky.

Οι παρουσιάσεις τους δείχνουν περαιτέρω πώς ο ΟΗΕ έχει συνωμοτήσει με τον αποκρυφισμό για να δημιουργήσει μια παγκόσμια θρησκευτική κυβέρνηση, ή αυτό που ο Robert Muller ονόμασε «παγκόσμια πνευματική δημοκρατία». 


Ωστόσο, οι Νεοεποχίτες και οι αποκρυφιστές δεν είναι οι μόνοι που πλασάρουν αυτό το ουτοπικό όραμα. 

Στην πραγματικότητα, άνθρωποι όλων των θρησκειών και συστημάτων πεποιθήσεων είναι σύμφωνοι με το όνειρο του Muller. Μέσα στον Χριστιανισμό, οι σπόροι φυτεύτηκαν τουλάχιστον πριν από έναν αιώνα με την έναρξη της οικουμενικής κίνησης.


Χριστιανική ενότητα ή σοβαρή εξαπάτηση;

Η προέλευση του οικουμενισμού μπορεί να εντοπιστεί σε πολλά άτομα. Για να κρατήσω τα πράγματα σύντομα, θα επικεντρωθώ σε μερικούς, συμπεριλαμβανομένου του Δρ Walter Rauschenbusch, του Δρ Harry F. Ward και της οικογένειας Rockefeller.




Ο Walter Rauschenbusch ήταν θεολόγος, πάστορας και μέλος της Βρετανικής Φαβιανής Εταιρείας. 


Ως Fabian, εργάστηκε δίπλα σε διάσημα μέλη όπως ο HG Wells, ο Bertrand Russell, ο George Bernard Shaw και ο Sinclair Lewis. 

Οι Φαβιανοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια μαρξιστική / σοσιαλιστική παγκόσμια κυβέρνηση υπονομεύοντας αργά και ύπουλα τη δημοκρατική διακυβέρνηση, διαβρώνοντας την εθνική κυριαρχία και ενισχύοντας τη διεθνή οικονομική συνεργασία.

Στο βιβλίο "The Milner-Fabian Conspiracy", ο συγγραφέας Ioan Ratiu περιγράφει τα αρνητικά αποτελέσματα του σοσιαλισμού, γράφοντας:

Ο σοσιαλισμός προβάλλεται ψευδώς από τους χορηγούς, τους οπαδούς και τους υποστηρικτές του ως ένα καλοήθες σύστημα που στοχεύει στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών μέσω της ίσης πρόσβασης στους πόρους κ.λπ.


 

Στην πραγματικότητα, είναι ένα ανατρεπτικό σύστημα που στοχεύει να καταστρέψει την υπάρχουσα τάξη και να καταλάβει την εξουσία ως μέρος της ατζέντας της παγκόσμιας κυριαρχίας.

 

Επιπλέον, ο σοσιαλισμός έχει συχνά επιτύχει το αντίθετο από αυτό που είχε υποσχεθεί, όπως αποδεικνύεται από τον σταλινισμό στη Σοβιετική Ρωσσία, τον μαοϊσμό στην Κίνα κ.λπ., όπου μετά από δεκαετίες κρατικά επιβεβλημένου σοσιαλισμού τα κυβερνώντα καθεστώτα χρεοκόπησαν και αναγκάστηκαν να εισάγουν τρόφιμα από καπιταλιστικές χώρες όπως οι ΗΠΑ για να θρέψουν τους πεινασμένους πληθυσμούς τους.


 

Τέλος, ο σοσιαλισμός είναι υπεύθυνος για μερικά από τα πιο σοβαρά εγκλήματα στην Ιστορία. Εκτός από τη συστηματική πολιτική και θρησκευτική καταστολή, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων».
– Ioan Ratiu, The Milner-Fabian Conspiracy, 2012, σ. 4.


Ο Rauschenbusch ήταν γνωστός ως ο πατέρας του κοινωνικού ευαγγελίου. Οι μαθητές του στο Θεολογικό Σεμινάριο του Ρότσεστερ διδάχθηκαν μια σταθερή διατροφή του σοσιαλισμού, της παγκόσμιας διακυβέρνησης και του ψευδούς δόγματος της «κοινωνικής σωτηρίας». 

Το ευαγγέλιό του αντάλλαξε την προσωπική λύτρωση μέσω του Χριστού με μια συλλογική κλήση για τη βελτίωση του κόσμου μέσω της κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Για τον Rauschenbusch, η Βασιλεία του Θεού επεκτείνεται όχι μέσω της προσωπικής σωτηρίας και της σχέσης με τον Ιησού Χριστό, αλλά μέσω της αναδιανομής του πλούτου και της οικονομικής μεταρρύθμισης για την εξάλειψη της φτώχειας. 

Κάποτε δήλωσε: «Η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει τον σοσιαλισμό να πετύχει, αν εγκαθιδρυθεί, είναι η θρησκεία. Δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μια άθρησκη χώρα». 

Σύμφωνα με τον Rauschenbusch, η προτεραιότητα του Ιησού δεν ήταν η σωτηρία των αμαρτωλών, αλλά η σωτηρία της κοινωνίας μέσω του «κοινωνικού πάθους».

... έχουμε δει πώς ο Δρ Walter Rauschenbusch ... Και οι ηγέτες των κινημάτων κοινωνικής δράσης στις εκκλησίες αποφάσισαν να καταργήσουν τον χριστιανικό ατομικισμό και να στραφούν στον απόλυτο κολεκτιβισμό, χρησιμοποιώντας την εκκλησία ως όργανό τους. Η θρησκεία ήταν μόνο ένα μέσο για την επίτευξη του σοσιαλισμού. Και, όπως όλοι οι άλλοι ψευδοπροφήτες που έχουν διεισδύσει στη θρησκεία ανά τους αιώνες, [ο Rauschenbusch] χρησιμοποίησε ένα «μέτωπο» ή μεταμφίεση. Αυτή η μεταμφίεση, όπως είδαμε, ήταν "Η Βασιλεία του Θεού"».

 

– Edgar C Bundy, Κολεκτιβισμός στις Εκκλησίες: Μια τεκμηριωμένη περιγραφή των πολιτικών δραστηριοτήτων των Ομοσπονδιακών, Εθνικών και Παγκόσμιων Συμβουλίων Εκκλησιών, 1957, σελίδα 101. 

Ο Rauschenbusch και το «κοινωνικό ευαγγέλιο» του παρείχαν τη φιλοσοφία για το κολεκτιβιστικό κίνημα, το οποίο έχει αποστραγγίσει μεγάλο μέρος του αμερικανικού προτεσταντισμού από την επίδρασή του στον άνθρωπο και τη ζωή του. Ο Δρ Harry F. Ward συνέβαλε στην οργανωτική και συνωμοτική ιδιοφυΐα στο κίνημα.

- John Stormer, Κανένας δεν τολμά να το ονομάσει προδοσία, Liberty Bell Press, 1964, σ. 124-125



Harry F. Ward


Ο συνωμότης του Rauschenbusch Δρ Harry F. Ward ήταν υπουργός, καθηγητής και πολιτικός ακτιβιστής που ίδρυσε την Ομοσπονδία Μεθοδιστών για την Κοινωνική Δράση, μια κομμουνιστική μετωπική ομάδα το 1908. 

Παριστάνοντας τον δοκιμασμένο και αληθινό Μεθοδιστή, διείσδυσε στο Union Theological Seminary (ένα σχολείο χρηματοδοτούμενο από τους Rockefeller) όπου διέδωσε τον κομμουνισμό υπό το πρόσχημα της χριστιανικής ηθικής από το 1918 έως το 1941. 

Ο Ward βοήθησε στην ίδρυση της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) και υπηρέτησε ως πρόεδρός της για είκοσι χρόνια ξεκινώντας από το 1920. 

Παραιτήθηκε το 1940, όταν η ACLU αποφάσισε να απαγορεύσει στους κομμουνιστές να κατέχουν αξιώματα. 

Υποστήριζε την ευγονική και ενθάρρυνε τους Χριστιανούς να βοηθούν στην εξάλειψη «των αιτιών που παράγουν τους αδύναμους». 

Η μεγαλύτερη συμβολή του στο οικουμενικό, κοινωνικό ευαγγελικό κίνημα ήταν η δημιουργία του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου των Εκκλησιών του Χριστού στην Αμερική (FCCCA).

Με την οικονομική υποστήριξη των Rockefeller, ο Rauschenbusch και ο Φαβιανός συνάδελφός του, αιδεσιμότατος Harry F. Ward (επίσης γνωστός ως «Κόκκινος Κοσμήτορας» για τις κομμουνιστικές πεποιθήσεις του), ξεκίνησαν το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Εκκλησιών... Σύμφωνα με μια δημοσίευση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου των Εκκλησιών, ο Ward προσπάθησε να παράγει «μια αλλαγμένη στάση εκ μέρους πολλών μελών της εκκλησίας σχετικά με τον σκοπό και τη λειτουργία τόσο της Εκκλησίας όσο και του Χριστιανισμού».


Με το σχηματισμό της FCCCA, τα κομμουνιστικά δόγματα της κοινωνικής και οικονομικής μεταρρύθμισης διαδόθηκαν σε όλα τα χριστιανικά δόγματα. 

Επαναπροσδιορίζοντας τον Ιησού ως τον «πρώτο σοσιαλιστή», το Συμβούλιο άρχισε να υπονομεύει τα εργατικά συνδικάτα, τη βιομηχανία και την εκπαίδευση. 

Ήταν βαθιά αναμεμειγμένη σε σκοπούς όπως ο αφοπλισμός, η εγκράτεια, οι φυλετικές σχέσεις και η διεθνής συνεργασία. 

Μέσω του Συμβουλίου, το κομμουνιστικό μήνυμα κέρδισε έδαφος και σιγά-σιγά σαμποτάρισε τη μαθητεία (πρωταρχικός στόχος του Χριστιανισμού) αντικαθιστώντας την με κοινωνική βελτίωση.



Η οικογένεια Rockefeller, γνωστή για την πετρελαϊκή αυτοκρατορία που δημιουργήθηκε από τον John D. Rockefeller τον πρεσβύτερο, πέτυχε παγκόσμια επιρροή στη χρηματοδότηση, την πολιτική, την εκπαίδευση, τα μέσα ενημέρωσης και την υγειονομική περίθαλψη. 


Ωστόσο, αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι η συμβολή τους στην υπόθεση του οικουμενισμού και των διαθρησκειακών σχέσεων. 

Μέσω δωρεών και επιχορηγήσεων από το Ίδρυμα Rockefeller, χρηματοδότησαν εκκλησίες, οργανισμούς, σεμινάρια και πανεπιστήμια για να ενοποιήσουν τις αντίπαλες φατρίες του Χριστιανισμού. 

Ωστόσο, η πρόθεση δεν ήταν να ενισχυθεί η χριστιανική ενότητα κάτω από τη σημαία του Χριστού, αλλά να εδραιωθούν φιλελεύθερες και σοσιαλιστικές απόψεις σε όλες τις τάξεις της, προετοιμάζοντας μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η χρηματοδότηση και η συμμετοχή τους στην FCCCA αποδεικνύει αυτό το σημείο.


Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο των Εκκλησιών του Χριστού στην Αμερική έχει χρησιμοποιηθεί πιο τακτικά από τους Rockefeller προσωπικά για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στους εκκλησιαστικούς κύκλους.


 

Η έκταση της προσωπικής δραστηριότητας των Rockefeller στην FCCCA είναι δυσανάλογη με την πενιχρή προσωπική οικονομική συνεισφορά τους.

Για πολλά χρόνια καμμία διάσκεψη ή συνεδρίαση του Συμβουλίου δεν ήταν πλήρης χωρίς μια ομιλία από τον [John Foster] Dulles ή έναν από τους Rockefeller.


 

Σε μια τέτοια ομιλία ενώπιον του Προτεσταντικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης, στις 31 Ιανουαρίου 1935, ο John D. Jr. πρότεινε ότι το μέλλον της Χριστιανικής Εκκλησίας είναι η βουδιστική και ρωμαϊκή έννοια της «Εκκλησίας του Ζωντανού Θεού», με έναν υπαινιγμό ότι θα έκανε έναν καλό θεό. (η υπογράμμιση δική μου)
- Emanuel M. Josephson, Rockefeller "Διεθνιστής": Ο άνθρωπος που κακοκυβερνά τον κόσμο, 1952, σ. 302

Εξοπλισμένος με μεγάλο πλούτο γενεών, ο John D. Rockefeller Jr. διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Χριστιανισμού κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα. Το 1917 έδωσε μια ομιλία με τίτλο Η Χριστιανική Εκκλησία – Τι γίνεται με το μέλλον της;, όπου διακήρυξε:


Θα προφέρει διάταξη, τελετουργικό, δόγμα, όλα μη απαραίτητα για την είσοδο στη Βασιλεία του Θεού ή στην Εκκλησία Του... Σκοπός του θα ήταν να προωθήσει την εφαρμοσμένη θρησκεία, όχι τη θεωρητική θρησκεία. Αυτό θα συνεπαγόταν το συμπονετικό ενδιαφέρον της για όλα τα μεγάλα προβλήματα της ανθρώπινης ζωής· στα κοινωνικά και ηθικά προβλήματα, στα προβλήματα της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων, στα πολιτικά και εκπαιδευτικά προβλήματα· σε όλα αυτά όπως αγγίζουν τη ζωή του ανθρώπου...

Βλέπω όλη την έμφαση των δογμάτων να παραμερίζεται... Βλέπω την εκκλησία να διαμορφώνει τη σκέψη του κόσμου όπως δεν έχει κάνει ποτέ πριν, οδηγώντας σε όλα τα μεγάλα κινήματα όπως θα έπρεπε. Το βλέπω να εγκαθιδρύει κυριολεκτικά τη Βασιλεία του Θεού στη γη».


John D. Rockefeller ο νεώτερος


Βασιζόμενος στην οικουμενική του αντίληψη, ο John D. Jr. συνέβαλε στη διαμόρφωση του Διεκκλησιαστικού Παγκόσμιου Κινήματος το 1919. 

Με αυτή την κίνηση, άρχισε να απομακρύνεται από τις φονταμενταλιστικές τάσεις του πατέρα του προς τη φιλελεύθερη θεολογία, η οποία κατήγγειλε τον προτεσταντικό σεχταρισμό. Το Κίνημα δημιουργήθηκε για να ενώσει επίσημα τα δόγματα κάτω από την ομπρέλλα του κοινωνικού ευαγγελίου.

Αν και το Κίνημα τελικά απέτυχε, ο John D. Jr. συνέχισε να προωθεί το πνεύμα του οικουμενισμού και πιστεύεται ότι έχει δωρίσει πάνω από 70 εκατομμύρια δολλάρια σε εκκλησίες και θρησκευτικές οργανώσεις. Μέσω de facto δωροδοκίας,


... Ο Τζούνιορ συνέχισε να δίνει σημαντικά ποσά σε επιχορηγήσεις κάθε χρόνο σε ένα ευρύ φάσμα προτεσταντικών ιδρυμάτων, από το χαμηλό σύνολο των 698.000 δολλαρίων το 1922 έως το υψηλό των 5.585.000 δολλαρίων το 1929.

 

Πάντοτε προσπαθούσε ευγενικά να προωθήσει την οικουμενική του προσέγγιση με τις θεολογικές σχολές, τα ιεραποστολικά σώματα και τις βαπτιστικές οργανώσεις που ήταν οι αποδέκτες των δώρων».
- John Ensor Harr & Peter J Johnson, The Rockefeller Century, 1988, σ. 177



Το Rockefeller Archive Center περιγράφει τον John D. Jr. ως έναν άνθρωπο που «ενδιαφερόταν βαθιά για θέματα σχετικά με την προτεσταντική εκκλησία και έναν ηγέτη στο διαθρησκευτικό κίνημα... 

Έδωσε εκατομμύρια για την οικοδόμηση της εκκλησίας Riverside και για το Διεκκλησιαστικό Κέντρο... Συνέβαλε επίσης πέρα από θρησκευτικές γραμμές, υποστηρίζοντας ρωμαιοκαθολικές και εβραϊκές οργανώσεις. 

Ο JDR Jr. αποδοκίμαζε τον στενό δογματικό εθνικισμό και σε πολλές ομιλίες και άρθρα παρότρυνε την επανένωση του Χριστιανικού κόσμου. 

Κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής εκπομπής στις 8 Ιουλίου 1941, η στροφή του σε ένα κολεκτιβιστικό όραμα του Θεού εδραιώθηκε όταν δήλωσε: «Πιστεύω σε έναν πάνσοφο και πανάγαθο Θεό, που ονομάζεται με οποιοδήποτε όνομα...»

Ο JDR Jr. πήρε την κατάσταση στα χέρια του χτίζοντας τη δική του εκκλησία. Η εκκλησία Riverside, με τον πύργο 20 ορόφων με θέα στον ποταμό Hudson, είναι μια μη δογματική αδελφότητα που καλωσορίζει όλους τους πιστούς στον Χριστό. 

Έχει διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στον οικουμενισμό, τη φιλελεύθερη θεολογία και την κοινωνική δικαιοσύνη.


Harry Emerson Fosdick


Ο πάστορας της εκκλησίας Riverside ήταν ο Harry Emerson Fosdick, αδελφός του δικηγόρου του Rockefeller και προέδρου του Ιδρύματος Raymond B. 

Ο Harry Fosdick ήταν στενός συνεργάτης που υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Rockefeller για πολλά χρόνια. 

Ήταν ένθερμος οπαδός της παγκόσμιας κυβέρνησης και του προοδευτικού κινήματος με την εκκλησία.

Ως πάστορας της Πρώτης Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας της Νέας Υόρκης, ο Vosdick κήρυξε ένα κήρυγμα με τίτλο «Θα κερδίσουν οι φονταμενταλιστές». 

Το μήνυμα αμφισβήτησε βασικές χριστιανικές διδασκαλίες όπως η παρθενική γέννηση, η θεϊκή έμπνευση της Βίβλου, το προπατορικό αμάρτημα και η εξιλέωση του Χριστού και η δεύτερη έλευση του Χριστού. 

Εμμένοντας στην «υψηλότερη κριτική», ο Fosdick πίστευε ότι οι προοδευτικοί είχαν καθήκον να αμφισβητήσουν τις χριστιανικές διδασκαλίες υπό το φως επιστημονικών ανακαλύψεων όπως η εξέλιξη. Κατηγόρησε τους φονταμενταλιστές ότι είναι μισαλλόδοξοι επειδή εμμένουν σε βασικές πεποιθήσεις.


Οι απόψεις που εκφράστηκαν από θεολόγους όπως ο [Charles] Briggs και ο Fosdick ονομάστηκαν «Μοντερνισμός», οι οποίες περιελάμβαναν επίσης την άρνηση της θεότητας, των θαυμάτων και της Aνάστασης του Χριστού. Εν ολίγοις, ο μοντερνισμός δεν ήταν απλώς μια υπεκφυγή για κάποια γκρίζα ζώνη σε ένα απόσπασμα της γραφής.

 

Ήταν μια πλήρης αποκήρυξη των κύριων δογμάτων της πίστης.


 

Και με την υποστήριξη του Rockefeller, έφτασε σε σεμινάρια, χριστιανικά κολλέγια και εκκλησίες σε όλη την Αμερική. Ο μοντερνισμός δεν «συνέβη» απλά· Ήταν μια ενορχηστρωμένη, χρηματοδοτούμενη ατζέντα.
- James Perloff, Η αλήθεια είναι ένας μοναχικός πολεμιστής, 2013, σ. 215


Το κήρυγμα προκάλεσε μεγάλη αναταραχή και χρησίμευσε ως διαχωριστική γραμμή μεταξύ των προτεσταντικών δογμάτων. 

Ως αποτέλεσμα, ο Fosdick βρέθηκε υπό έρευνα από το τοπικό πρεσβυτέριο. 

Τον υπερασπίστηκε ο διαχειριστής του Rockefeller, συνεργάτης της FCCCA, μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Foster Dulles. 

Με την πίεση να αυξάνεται, ο Fosdick αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον Πρώτο Πρεσβυτεριανό, οδηγώντας στον τελικό ρόλο του ως πάστορας της φιλελεύθερης εκκλησίας Riverside του Rockefeller. 

Αυτά τα γεγονότα έβαλαν μια σφήνα μεταξύ των «μοντερνιστών» και των φονταμενταλιστών που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.


Οικοδομώντας την Παγκόσμια Θρησκεία των Ηνωμένων Εθνών



Αν και οι θρησκευτικές δραστηριότητες των Rockefeller ήταν σε μεγάλο βαθμό ή αποκλειστικά στον τομέα της προώθησης στους θρησκευτικούς κύκλους των ίδιων των μαρξιστικών και κομμουνιστικών σκοπών που στοχεύουν στην καταστροφή της θρησκείας, εντούτοις θεωρούνται ως «καλοί χριστιανοί».

- Emanuel M. Josephson, Rockefeller "Διεθνιστής:" Ο άνθρωπος που κακοκυβερνά τον κόσμο, 1952, σ. 309



Οι Rockefeller και οι καλά συνδεδεμένοι θρησκευτικοί, πολιτικοί και οικονομικοί συνεργάτες τους συνέβαλαν σημαντικά στο κομμουνιστικό / σοσιαλιστικό κίνημα που διείσδυσε στα προτεσταντικά δόγματα του 20ου αιώνα. 

Άσκησαν επίσης μεγάλη επιρροή στην ίδρυση της αποτυχημένης Κοινωνίας των Εθνών και του διαδόχου της, των Ηνωμένων Εθνών. Στην πραγματικότητα, ήταν ο John D. Jr. που έδωσε στον ΟΗΕ 8,5 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τη γη για την έδρα του στο Μανχάταν.



Οι αδελφοί Ροκφέλερ. Από αριστερά προς τα δεξιά: David, Winthrop, John D Rockefeller III, Nelson και Laurance

Για να δείξουμε περαιτέρω τη συνενοχή του Rockefeller στην εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού μέσα στον ΟΗΕ, εξετάστε τις ακόλουθες δηλώσεις των συγγραφέων Emanuel Josephson και Ioan Ratiu:

... Το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών γράφτηκε στη Γιάλτα από τον Molotov, που εκπροσωπούσε τους Σοβιετικούς, και από τον Alger Hiss, που εκπροσωπούσε τον άξονα Rockefeller-Soviet και το Foreign Office της αυτοκρατορίας Rockefeller, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και, παρεμπιπτόντως, επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ... Από την αρχή, η σοβιετική μάρκα Rockefeller σφραγίστηκε σε όλα τα Ηνωμένα Έθνη. 


 

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στη Διάσκεψη του Σαν Φρανσίσκο ήταν ουσιαστικά εξ ολοκλήρου μια αντιπροσωπεία του Rockefeller. Η οικογένεια εκπροσωπήθηκε άμεσα από τον Nelson Rockefeller και από τον John Foster Dulles, ο οποίος υπηρέτησε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ως «σύμβουλος». (η υπογράμμιση δική μου)
- Emanuel M. Josephson, Rockefeller "Internationalist": The Man Who Misrules the World, 1952, σελ. 396, 400.

Τα Ηνωμένα Έθνη... ήταν μια σοσιαλιστική οργάνωση υποστηριζόμενη από διεθνή οικονομικά συμφέροντα όπως οι Rockefeller.
Τα κύρια (μόνιμα) ιδρυτικά μέλη του ήταν η σοσιαλιστική κυριαρχούμενη Βρετανία, η σοσιαλιστική (μαρξιστική-λενινιστική) Ρωσσία, οι φιλελεύθερες σοσιαλιστικές ΗΠΑ (υπό τον Δημοκρατικό και συγγραφέα του New-Deal Roosevelt), η Σοσιαλιστική Γαλλία (υπό την κυβέρνηση συνασπισμού κομμουνιστών, σοσιαλιστών και χριστιανοδημοκρατών του Charles de Gaulle) και η εθνικοσοσιαλιστική Κίνα (υπό τον «κόκκινο στρατηγό» Chiang Kai-shek). ο ΟΗΕ διοικούνταν από σοσιαλιστές από την ίδρυσή του». (η υπογράμμιση δική μου)
– Ioan Ratiu, The Milner-Fabian Conspiracy, 2012, σ. 41

Οι Rockefeller είχαν ξεγελάσει τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς συνήθως θεωρούνταν γενναιόδωροι, έντιμοι πολίτες που αγωνίζονταν για τον κοινό άνθρωπο και τη βελτίωση της κοινωνίας. 

Ωστόσο, ο Antony Sutton αποκάλυψε τη χρηματοδότηση του μπολσεβικισμού από την οικογένεια Rockefeller στο βιβλίο του 1974 Wall Street and the Bolshevik Revolution

Ο Edwin Black εξέθεσε την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα ευγονικής του Χίτλερ στο The Horrifying American Roots of Nazi Eugenics

Ο Emanuel Josephson αποκάλυψε τη συνεργασία τους με τους σοβιετικούς κομμουνιστές για την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης στο βιβλίο του Rockefeller «Διεθνιστής»: Ο άνθρωπος που κακοκυβερνά τον κόσμο

Ο ΟΗΕ είναι η παγκόσμια κυβέρνηση που οραματίζονται αυτοί οι διπρόσωποι παράγοντες.

Ο Αμερικανικός Συνασπισμός χαράσσει το δρόμο προς την παγκόσμια σοσιαλιστική θρησκεία

"Πιστεύω ότι, στον τομέα της θρησκείας, ο σεχταρισμός πρόκειται να υποταχθεί στον οικουμενισμό ..."
- Arnold Toynbee, One World Is Coming Says Arnold Toynbee, The Milwaukee Journal, 2 Μαΐου 1964, 10.

Σφυρηλατημένο πριν από έναν αιώνα μέσω φαινομενικά ευγενών προθέσεων, το οικουμενικό κίνημα έχει εξελιχθεί σε ένα χταπόδι του οποίου τα πλοκάμια φτάνουν σε όλο τον κόσμο και διαπερνούν όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Οργανισμοί όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ), το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών και η Πρωτοβουλία Ηνωμένων Θρησκειών (URI) βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αναδυόμενης παγκόσμιας πνευματικής δημοκρατίας.



Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ) είναι ένας ακόμη οργανισμός που προέκυψε από τις διασυνδέσεις και τη χρηματοδότηση του Rockefeller. 

Η ανατροπή του Χριστιανισμού επιταχύνθηκε με την ίδρυσή του το 1948. 

Με έδρα την Ελβετία, σε απόσταση είκοσι λεπτών με το αυτοκίνητο από το γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, το Chateau de Bossey λειτουργεί ως έδρα του Οικουμενικού Ινστιτούτου του ΠΣΕ

Η γη στην οποία κατοικεί αγοράστηκε με κεφάλαια που δώρισε ο Rockefeller Jr. 

Το Οικουμενικό Γραφείο του στα Ηνωμένα Έθνη (EOUN) έχει την έδρα του στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

Ο κλάδος του Μανχάτταν επηρεάζει την πολιτική και τη λήψη αποφάσεων μεταξύ των κρατών μελών και άλλων διακυβερνητικών και πολυμερών οργανισμών. 

Η δεδηλωμένη αποστολή του είναι «να καλέσει τις εκκλησίες στο στόχο της ορατής ενότητας σε μία πίστη και σε μία ευχαριστιακή κοινωνία...»




Ο John D. Jr. και ο στενός φίλος John Mott βοήθησαν στη δημιουργία του WCC. 

Ο Rockefeller Jr. χρηματοδότησε την επιτροπή (μαζί με το Ίδρυμα Carnegy) που οδήγησε στη δημιουργία του ΠΣΕ και ο Mott έγινε ο πρώτος επίτιμος πρόεδρός του το 1948. 

Ο Mott ήταν ένας μεθοδιστής λαϊκός, διάσημος οργανωτής της κοινότητας, νικητής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης και ιδρυτής της YMCA. 

Ονομάστηκε «πατέρας της οικουμενικής κίνησης». 

Ως πρόεδρος του ΠΣΕ, ο Mott άρχισε γρήγορα το έργο της χρήσης των πρόσφατα ενωμένων δογμάτων για να επεκτείνει το σοσιαλιστικό μήνυμα παγκοσμίως. 

Το 1944 στο βιβλίο του The Larger Evangelism, ο Mott δήλωσε: «Ο μεγαλύτερος ευαγγελισμός απαιτεί ένα μεγαλύτερο μήνυμα. Τίποτα λιγότερο από το ολοκληρωμένο ατομικό και κοινωνικό ευαγγέλιο δεν αρκεί».

Θαμμένος βαθιά μέσα στο WCC Έκθεση των 10ου Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το 2013, αποκαλύπτεται η συνεχιζόμενη σύνδεση με τον ΟΗΕ (με την υπογράμμιση δική μου):

«Έχουμε την ευκαιρία να είμαστε εταίροι με άλλους σημαντικούς παγκόσμιους θεσμούς με κοινούς στόχους και συμφέροντα... Και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην ανανέωση του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, να γίνουμε έκφραση του «εμείς ο λαός» και όχι μόνο «εμείς τα έθνη», όπως το διατυπώνει ο ίδιος ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών...» (σελ. 228)

«Μέσω της έκθεσης του γενικού γραμματέα και μιας παρουσίασης στη θεματική ολομέλεια, η συνέλευση άκουσε για την ανάγκη να συνεχιστεί η προφητική φωνή του ΠΣΕ σε διεθνείς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη. Καλούμαστε επίσης να είμαστε σε συνεργασία με αυτούς τους οργανισμούς για κοινούς στόχους και συμφέροντα». (σελ. 246)

«Πιστεύουμε ότι η οικοδόμηση της ειρήνης σε έναν παγκοσμιοποιημένο και αλληλεξαρτώμενο κόσμο είναι κοινή ευθύνη των κυρίαρχων κρατών, των Ηνωμένων Εθνών και των ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών». (σελ. 281)


Η ειρήνη, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη των φύλων, τα δικαιώματα των ιθαγενών και ο βίαιος εξτρεμισμός βρίσκονται στην κορυφή των ανησυχιών της EOUN του ΠΣΕ. 

Ωστόσο, η δεύτερη σημαντικότερη προτεραιότητά της είναι η προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ, ένα βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της παγκόσμιας διακυβέρνησης. 

Ως σημαντικός βραχίονας προπαγάνδας για την απάτη του ΟΗΕ σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τους σχετικούς στόχους της Ατζέντας 21/2030, η έκθεση του ΠΣΕ διακήρυξε περαιτέρω:

«Τα ανθρώπινα όντα πρέπει να σέβονται, να προστατεύουν και να φροντίζουν τη φύση. 

Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση ορυκτών καυσίμων και άλλων πόρων προκαλεί μεγάλη βία στους ανθρώπους και τον πλανήτη. 

Η κλιματική αλλαγή, μόνο μία συνέπεια του ανθρώπινου τρόπου ζωής και των εθνικών πολιτικών, αποτελεί παγκόσμια απειλή για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ) ήταν από τους πρώτους που προειδοποίησαν για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. (σελ. 284)

"... Το ΠΣΕ και οι εκκλησίες μέλη του πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επείγουσες απειλές μιας παγκόσμιας κλιματικής έκτακτης ανάγκης: Πρέπει να δράσουμε τώρα: Αν δεν αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας, σε 50 χρόνια ο πλανήτης μας θα είναι ακατοίκητος. ... 

Το ΠΣΕ είναι ο μόνος θρησκευτικός οργανισμός που έχει μόνιμη παρουσία στη διαδικασία της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) και είναι παρών σε όλες τις διασκέψεις του ΟΗΕ για το κλίμα από τη Σύνοδο Κορυφής της Γης το 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. (Έκθεση των 11ου Συνέλευση, 2022, σ. 39)

Επί του παρόντος, το ΠΣΕ έχει 352 εκκλησίες-μέλη σε περισσότερες από 120 χώρες που εκπροσωπούν τα περισσότερα χριστιανικά δόγματα μαζί με ανεξάρτητες εκκλησίες. 

Αν και δεν είναι επίσημο μέλος, η Καθολική Εκκλησία συνεργάζεται επίσης με το ΠΣΕ μέσω της Κοινής Ομάδας Εργασίας και της Επιτροπής Πίστης και Τάξης

Η τρέχουσα και μακροπρόθεσμη εστίασή του είναι στον αγώνα για τη θρησκευτική ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την καταπολέμηση του ρατσισμού και της οικολογικής αδικίας και την εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης, όχι το κήρυγμα του ευαγγελίου και τη μαθήτευση όλων των εθνών. 

Λειτουργεί επιδέξια ως θρησκευτική προέκταση του μαρξισμού, δίνοντας έμφαση στο να κάνει καλές πράξεις στο όνομα του Χριστού, αγνοώντας τη μεγάλη αποστολή Του και το κάλεσμά Του σε μετάνοια. 

Γεμάτη συμβιβασμούς, δίνει έμφαση στο βασικό χριστιανικό δόγμα για την ικανότητα συνεργασίας με άλλες θρησκείες σε κοινωνικούς σκοπούς.


Το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών

Όπως και το ΠΣΕ, το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών (NCC) είναι πλήρως βυθισμένο στο κοινωνικό ευαγγέλιο. 

Με ρίζες Rockefeller και έδρα σε γη ιδιοκτησίας Rockefeller, ξεκίνησε ως Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Εκκλησιών το 1908 και αργότερα συγχωνεύθηκε με αρκετούς άλλους οικουμενικούς οργανισμούς για να σχηματίσουν το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών το 1950. 

Δίπλα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Union Theological Seminary και την εκκλησία Rockefellers' Riverside, το NCC αντιπροσωπεύει περισσότερους από 30 εκατομμύρια χριστιανούς των ΗΠΑ. 

Σκοπός του είναι να «ζήσει ως κοινότητα δογμάτων που κλήθηκαν από τον Χριστό σε ορατή ενότητα και στάλθηκαν εν Πνεύματι να προωθήσουν τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και τη θεραπεία του κόσμου από τον Θεό».

Καθώς το NCC συνέχισε τη μετατόπισή του προς την άκρα αριστερά αγκαλιάζοντας τη θεολογία της απελευθέρωσης και υποστηρίζοντας μαρξιστικά κινήματα όπως οι Σαντινίστας της Νικαράγουας, η επιρροή του εξασθένησε, αναγκάζοντας πολλούς πιστούς να εγκαταλείψουν τις εκκλησίες τους. Σήμερα, το NCC στεγάζεται σε μια μικρή σουίτα στο Καπιτώλιο, πολύ μακριά από την αριστοκρατική τοποθεσία της Νέας Υόρκης όπου ξεκίνησε τις δραστηριότητές του.

Οι προτεραιότητες του σημερινού συρρικνωμένου NCC περιλαμβάνουν τον τερματισμό του ρατσισμού, τη μείωση των μαζικών φυλακίσεων και την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου. 

Του Κοινωνική πίστη για ένα 21Αγ Αιώνας υιοθετήθηκε το 2007 πρωταθλητές αιτίες όπως:Υψηλής ποιότητας δημόσια εκπαίδευση για όλους και καθολική, οικονομικά προσιτή και προσβάσιμη υγειονομική περίθαλψη.

Βιώσιμη χρήση των πόρων της γης, προώθηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και δημόσιων συγκοινωνιών με δεσμευτικές συμφωνίες για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την προστασία των πληθυσμών που πλήττονται περισσότερο.

Υιοθέτηση απλούστερων τρόπων ζωής για όσους έχουν αρκετά. Χάρη πάνω από την απληστία στην οικονομική ζωή.

Ειρήνευση μέσω πολυμερούς διπλωματίας και όχι μονομερούς βίας, κατάργηση των βασανιστηρίων και ενίσχυση των Ηνωμένων Εθνών και του κράτους διεθνούς δικαίου.

Αν και το NCC μπορεί να συμμετέχει σε κάποια καλά έργα, είναι προφανές ότι η στρατηγική του εστίαση είναι να προωθήσει μαρξιστικούς / σοσιαλιστικούς στόχους. Υπό το πρόσχημα της χριστιανικής ενότητας και των αποστολών, συνεργάζεται με τον ΟΗΕ ευαγγελίζοντας την ατζέντα της για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Εκτός από τη σφυρηλάτηση της χριστιανικής ενότητας, αποφεύγοντας παράλληλα τις δογματικές διαφορές, τόσο το ΠΣΕ όσο και το NCC ενθαρρύνουν τις διαθρησκειακές συνεργασίες. Μέσω της πρωτοβουλίας Διαθρησκειακού Διαλόγου και Συνεργασίας, το ΠΣΕ επιδιώκει να «ενισχύσει τις σχέσεις με τους γείτονες άλλων θρησκειών, αναγνωρίζοντας ότι δεν είμαστε πλέον ξένοι... αλλά μέλη του οίκου του Θεού» στον πολυθρησκευτικό μας κόσμο. Έχουμε συνεχείς διαλόγους με Βουδιστές, Κομφουκιανιστές, Ινδουιστές, Εβραίους, Μουσουλμάνους και Σιχ».

Το NCC συνεργάζεται επίσης με μέλη άλλων θρησκειών για την προώθηση κοινωνικών σκοπών και την επίδραση στη δημόσια πολιτική των ΗΠΑ. Η δήλωσή της που επιβεβαιώνει τις διαθρησκειακές σχέσεις αποκαλύπτει την επικοινωνιακή στρατηγική της με όσους βρίσκονται εκτός των χριστιανικών κύκλων:

«Είναι σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο πλαίσιο που το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών έχει αναγνωρίσει την αυξανόμενη αναγκαιότητα της διαθρησκευτικής δέσμευσης συνεχίζοντας τους μακροχρόνιους εβραϊκούς και μουσουλμανικούς-χριστιανικούς διαλόγους του, προσθέτοντας νέους διαλόγους με βουδιστές, ινδουιστές και σιχ. ενίσχυση της συμμετοχής της σε διαθρησκευτικούς συνασπισμούς, όπως η εκστρατεία «ώμο με ώμο» για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας κατά των μουσουλμάνων· και την ενίσχυση της συνηγορίας της με διαθρησκειακούς εταίρους σε θέματα δημόσιας πολιτικής των ΗΠΑ».

Και οι δύο οργανώσεις ενθαρρύνουν τα μέλη τους να συνεργαστούν με ανθρώπους από θρησκείες που είναι εχθρικές προς τις θεμελιώδεις χριστιανικές διδασκαλίες όπως η Θεότητα και η Κυριότητα του Ιησού Χριστού για χάρη της ενότητας και της κοινωνικής υπεράσπισης.

Από αυτή την άποψη, εκπληρώνουν τις επιθυμίες αποκρυφιστών όπως η Alice Bailey και ακτιβιστών του ΟΗΕ όπως ο Robert Muller, όταν δήλωσαν:

Έτσι, οι εκπεφρασμένοι στόχοι και προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών θα καρποφορήσουν τελικά και μια νέα εκκλησία του Θεού, συγκεντρωμένη από όλες τις θρησκείες και τις πνευματικές ομάδες, θα τερματίσει ακατάστατα τη μεγάλη αίρεση του χωρισμού.
- Alice Bailey, Το πεπρωμένο των εθνών, σελίδα 152

Οι θρησκείες πρέπει να συνεργαστούν ενεργά για να φέρουν σε πρωτοφανή ύψη μια καλύτερη κατανόηση των μυστηρίων της ζωής και της θέσης μας στο σύμπαν, «Η θρησκεία μου, σωστή ή λάθος» και «Το έθνος μου, σωστό ή λάθος», πρέπει να εγκαταλειφθεί για πάντα στην Πλανητική Εποχή.


Η Πρωτοβουλία των Ηνωμένων Θρησκειών



Το έργο της οικοδόμησης διαθρησκευτικών σχέσεων θα φτάσει σε νέα ύψη μέσω της επίσημης ίδρυσης της Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Θρησκειών (URI) το 2000. 

Το URI ιδρύθηκε από τον Επισκοπικό Επίσκοπο William Swing με έδρα το Σαν Φρανσίσκο το 1995 ως μια προσπάθεια να ενώσει τις θρησκείες του κόσμου για το παγκόσμιο καλό. 

Η προσπάθεια απογειώθηκε όταν ζητήθηκε από τον Swing να φιλοξενήσει μια διαθρησκευτική λειτουργία προς τιμήν των 50ου επέτειος της υπογραφής του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Από την ίδρυσή του, το URI βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ. Ο Lee Penn τεκμηρίωσε τη βαθιά σύνδεση στο βιβλίο του False Dawn, όπου έγραψε:

 

Robert Muller... ήταν παρούσα κατά τη γέννηση του URI στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Είχε προτείνει τη δημιουργία μιας οργάνωσης Ηνωμένων Θρησκειών στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 και μίλησε δημόσια εκ μέρους της οργάνωσης του Swing μόλις ανακοινώθηκε το URI στο κοινό το 1995. Τον Οκτώβριο του 2002, ο Muller διεκδίκησε τα εύσημα για την ίδρυση του URI. Έγραψε: «Το 1995, κατά τη διάρκεια της 50ης επετείου του ΟΗΕ, έπεισα τον επίσκοπο του Σαν Φρανσίσκο Σουίνγκ να δημιουργήσει τις Ηνωμένες Θρησκείες». (σελ. 133)


Ο ίδιος ο Muller συνέχισε δηλώνοντας:

Σήμερα οι στόχοι και οι προσπάθειές μας πρέπει να είναι να δούμε τις θρησκείες να παγκοσμιοποιούνται σε μια παγκόσμια πνευματική Αναγέννηση, προκειμένου να μας δώσουν ένα καθολικό, κοσμικό νόημα της ζωής στη Γη και να γεννήσουν τον πρώτο παγκόσμιο, κοσμικό, παγκόσμιο πολιτισμό. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Θρησκειών, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας, μπορεί να το κάνει αυτό».



Το URI έχει αναγνωριστεί ως μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) με συμβουλευτικό καθεστώς με το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών από τότε που έλαβε το καταστατικό του το 2000. 

Επιπλέον, έχει επίσημες σχέσεις με τις ακόλουθες υπηρεσίες του ΟΗΕ:

Έδρα UNESCO για την Ειρήνη και τη Διαπολιτισμική Κατανόηση, Κέντρο Malaviya για την Έρευνα για την Ειρήνη στο Ινδουιστικό Πανεπιστήμιο Banaras (UNESCO: MCPR)

Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC)

Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP)

Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA))

Επίσης, το 2020, η Συμμαχία των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών (UNAOC) και το URI υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης (MOU), περιγράφοντας τη δέσμευσή τους για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών. Μέσω του μνημονίου, η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του αμοιβαίου σεβασμού βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ακριβώς όπως το WCC και το NCC, το URI είναι πλήρως ενσωματωμένο στην ατζέντα του ΟΗΕ για το κλίμα. 

Το 2018, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση «του ρόλου των θρησκευτικών ηγετών στη διαχείριση της Μητέρας Γης στο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs)».

Είναι μέσω του URI όπου όλοι οι θρησκευτικοί δρόμοι συναντιούνται, συγχωνεύονται σε μια συλλογική οντότητα. 

Το Προοίμιο, ο Σκοπός και οι Αρχές της οργάνωσης αποτελούν το όραμα για την πλανητική θρησκευτική ενότητα, όπου τα μέλη της «ενώνονται για να θεραπεύσουν και να προστατεύσουν τη Γη» και εργάζονται «για να τερματίσουν τη βία με θρησκευτικά κίνητρα». όπου η «ιερή σοφία κάθε θρησκείας, η πνευματική έκφραση και η γηγενής παράδοση γίνονται σεβαστές»· και όπου τα μέλη «δεν πρέπει να εξαναγκάζονται να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε τελετουργικό ή να προσηλυτίζονται».

Η παρουσία και το όραμα του URI αναπτύσσεται μέσω κύκλων συνεργασίας που περιλαμβάνουν ομάδες με τουλάχιστον «7 μέλη από τουλάχιστον 3 διαφορετικές θρησκείες, πνευματικές εκφράσεις ή αυτόχθονες παραδόσεις». 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, υπάρχουν σήμερα 1.168 Κύκλοι Συνεργασίας σε 113 χώρες που συνεργάζονται για να επιτύχουν μεγαλύτερη κατανόηση και αποδοχή κάθε παράδοσης και πνευματικής έκφρασης.



Μέσω των παγκόσμιων εκστρατειών του, το URI συγκεντρώνει τα διαφορετικά μέλη του για να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη πλανητικής ενότητας. Μερικές από τις τρέχουσες εκστρατείες της περιλαμβάνουν:




Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέλη του URI συμμετέχουν σε πολλά καλά έργα. 

Ωστόσο, η συγκρητιστική φύση της, όπου οι Wiccans, οι Θεόσοφοι, οι Βουδιστές, οι Μουσουλμάνοι και οι Ινδουιστές στέκονται δίπλα-δίπλα στην οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου παγκόσμιου θρησκευτικού συστήματος, παραμένει προβληματική για τους Χριστιανούς που εμμένουν στη διακήρυξη του Χριστού ότι «αν κάποιος δεν αναγεννηθεί δεν μπορεί να δει τη βασιλεία του Θεού» (Ιωάννης 3:3). Οι ευσεβείς καθολικοί ανησυχούν επίσης για τις βαθιές διασυνδέσεις του Πάπα Φραγκίσκου με το URI.


Και έπειτα υπάρχει αυτή η παράξενα υποτιμημένη σύνδεση μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και μιας παγκόσμιας οργάνωσης που ονομάζεται Πρωτοβουλία Ηνωμένων Θρησκειών (URI)...

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ ήταν ακόμα καρδινάλιος Bergoglio, φέρεται να ήταν φίλος και υποστηρικτής του URI με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, το οποίο έχει περιφερειακά γραφεία σε 83 χώρες και φαίνεται να έχει ως απώτερο στόχο την καθιέρωση αυτού που οι θεωρητικοί συνωμοσίας συνήθιζαν να αποκαλούν Μία Παγκόσμια Θρησκεία, σύμφωνα με την οποία Χριστιανοί, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Βουδιστές, Σιντοϊστές, Μπαχάι, Σιχ, Ινδουιστές, Ζωροάστρες, Νεοεποχίτες, Wiccans, εκπρόσωποι των αυτόχθονων θρησκειών κ.λπ., θα παραμέριζαν όλες τις δογματικές διαφορές ή ισχυρισμούς θρησκευτικής υπεροχής, προκειμένου να δημιουργήσουν παγκόσμια ειρηνική συνύπαρξη. (Πηγή)

Σχολιάζοντας το μεγαλεπήβολο όραμα του URI για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας θρησκείας, ο Lee Penn δηλώνει:

Δυστυχώς, το URI είναι μολυσμένο από τον ουτοπισμό της Νέας Εποχής και από τη συνήθη συγγένεια των ηγετών του με αριστερούς σκοπούς. Ως εκ τούτου, η ατζέντα του URI είναι πολύ ευρύτερη και πολύ πιο παράξενη από το να τεθεί τέλος στη βία με θρησκευτικά κίνητρα».
- Lee Penn, False Dawn: United Religions and One-World Religion, σ. 37

Αναπτύσσοντας περαιτέρω, ο Penn αφηγείται ένα περιστατικό στην πέμπτη παγκόσμια συνάντηση κορυφής του URI το 2000, όπου «ο Rowan Fairgrove, ένας δηλωμένος Wiccan που δραστηριοποιείται εδώ και πολύ καιρό στο URI, ανέφερε ότι η συνάντηση ξεκίνησε με το ακόλουθο άσμα:

«Συγκεντρωμένοι εδώ μέσα στο μυστήριο της ώρας
Συγκεντρωμένοι σε ένα δυνατό σώμα
, Συγκεντρωμένοι εδώ με την ενότητα και τη δύναμή
μας
, το Πνεύμα πλησιάζει».

Το Πνεύμα που επικαλέστηκε δεν κατονομάστηκε ποτέ από τον Fairgrove ή τον επίσκοπο Swing, ο οποίος φέρεται να είπε ότι η συνάντηση ήταν «ιδιοκτησία του πνεύματος».



Το σκοτεινό πνεύμα πίσω από τον οικουμενισμό και τη διαθρησκεία



«Κάθε μορφή προγραμματικού αντιδιαφωτισμού και εκκλησιαστικού συντηρητισμού πρέπει να απορριφθεί... Για να το θέσουμε ωμά: Καμμία οπισθοδρομική ή καταπιεστική θρησκεία - είτε χριστιανική, ισλαμική, εβραϊκή ή οποιασδήποτε προέλευσης - δεν έχει μακροπρόθεσμο μέλλον.


Το πρώτο μέρος αυτής της σειράς αποκάλυψε ότι το πνεύμα πίσω από το Κίνημα της Νέας Εποχής και τον αποκρυφισμό είναι στην πραγματικότητα ο Σατανάς (ή Εωσφόρος) που εργάζεται μέσω δαιμονικών οντοτήτων για να εξαπατήσει και να κρατήσει τους ανθρώπους από τη συμφιλίωση με τον Θεό μέσω του Ιησού Χριστού. 

Αρκετά από τα άτομα που σκιαγραφήθηκαν ξεκίνησαν ως Χριστιανοί, μόνο και μόνο για να πέσουν θύματα εξαπάτησης. 

Αυτό το ίδιο ψεύδος πνεύμα είναι επίσης διάχυτο στα οικουμενικά και διαθρησκειακά κινήματα που συνεργάζονται για να οικοδομήσουν μια ανθρωπογενή Βασιλεία του Θεού με μια γήινη πνευματικότητα. 

Για τους Χριστιανούς που συμμετέχουν σε αυτές τις προσπάθειες, φαίνεται σαν να μην έχουν διαβάσει ποτέ ή να έχουν ξεχάσει τα λόγια του Ιησού όταν διακήρυξε,

Μαρκ. 8,38         ὃς γὰρ ἐὰν ἐπαισχυνθῇ με καὶ τοὺς ἐμοὺς λόγους ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ τῇ μοιχαλίδι καὶ ἁμαρτωλῷ, καὶ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐπαισχυνθήσεται αὐτὸν ὅταν ἔλθῃ ἐν τῇ δόξῃ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ μετὰ τῶν ἀγγέλων τῶν ἁγίων.

Μαρκ. 8,38              Διότι εκείνος, ο οποίος δια λόγους ανθρωπαρεσκείας και δειλίας θα εντραπή και θα αρνηθή εμέ και τους λόγους μου εις την γενεάν αυτήν, την αποστατημένην και αμαρτωλήν, και ο Υιός του ανθρώπου θα εντραπή αυτόν και θα τον αποκηρύξη, όταν ως κριτής των ανθρώπων έλθη ολόλαμπρος με την δόξαν του Πατρός αυτού συνοδευόμενος από τους αγίους αγγέλους”.


Ο κόσμος σιγά-σιγά μεταμορφώνεται από θρησκευτικούς ακτιβιστές από διαφορετικές παραδόσεις σε μια αντίχριστη «ουτοπία». 

Ανεγείρουν ένα παγκόσμιο θρησκευτικό σύστημα όπου η ανεκτικότητα υπερισχύει της ηθικής, η δημιουργία λατρεύεται πάνω από τον Δημιουργό και ο ατομικισμός θυσιάζεται στο βωμό της ενότητας. Οι απαγορεύσεις του προσηλυτισμού καθιστούν τη διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού ισοδύναμη με έγκλημα.

Η σταυροφορία για τη συγχώνευση όλων των θρησκειών μαζί ως μία έχει τις ρίζες της στον κομμουνισμό, τον σοσιαλισμό, τον κολεκτιβισμό και τον αποκρυφισμό. 

Καθοδηγείται στο υψηλότερο επίπεδο από παγκόσμιους ελιτιστές και εφαρμόζεται στο χαμηλότερο επίπεδο από σαγηνευμένους στρατιώτες και ανυποψίαστα κορόϊδα που εργάζονται για την επίτευξη παγκόσμιας ειρήνης χωρίς τον Πρίγκιπα της Ειρήνης. 

Η συμφωνία της με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ τοποθετεί τη γη πάνω από τον Δημιουργό της και την χαρακτηρίζει ως προμηθευτή φόβου, όχι πίστης.

Η ακόλουθη προσευχή απεικονίζει τη μισαλλοδοξία του κινήματος για αποκλειστικές αξιώσεις στην αλήθεια.

... Προσφέρω αυτή την προσευχή ειρήνης
Στον Θεό που ζει μέσα σε όλους μας
Που μας γεμίζει ευτυχία και χαρά
Για να μας κάνει ολοκληρωμένους
Και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη ζωή
Ως έκφραση αγάπης για όλους τους ανθρώπους.

Γιατί καμία θρησκεία δεν μπορεί να είναι καλύτερη
από οποιαδήποτε άλλη θρησκεία
Γιατί καμία αλήθεια δεν μπορεί να είναι πιο
αληθινή από οποιαδήποτε άλλη αλήθεια
Γιατί κανένα έθνος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο
από την ίδια τη Γη...
- Ilchi Lee, προσευχή που εκφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Θρησκευτικών και Πνευματικών Ηγετών της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών στις 28 Αυγούστου 2000



Η προσευχή του Ilchi Lee αποδεικνύει ότι οι διαθρησκειακές σχέσεις χρησιμεύουν κατά συνέπεια στην υπονόμευση όλων των θρησκειών. 

Γιατί να ασχοληθούμε με οποιαδήποτε πίστη αν είναι όλες εξίσου έγκυρες και εναλλάξιμες; 

Αυτή η έξυπνη και απροκάλυπτη τακτική χρησιμεύει για να στειρώσει το μήνυμα του Ευαγγελίου ανάγοντάς το σε έννοιες αυτοβοήθειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Ο συγκρητισμός του δημιουργεί μια ψεύτικη ειρήνη όπου ο χριστιανός δεν μπορεί να λογικευτεί ή να αμφισβητήσει την κοσμοθεωρία των άλλων θρησκειών. 

Ο Ιησούς ήρθε για να εκθέσει αντίθετες απόψεις και διδασκαλίες με το σπαθί της αλήθειας, όχι να κάνει ειρήνη (Ματθαίος 10:34). 

Αν όλες οι θρησκείες είναι εξίσου αληθινές, τότε δεν υπάρχει πραγματικό πρότυπο με το οποίο να ζει κανείς. Σε αυτή την περίπτωση, το απόφθεγμα του σατανιστή Aleister Crowley "Κάνε ό, τι θέλεις" γίνεται αποδεκτό και ακόμη και επιθυμητό.

Η μοναδικότητα δεν είναι αρετή μέσα στη διαθρησκειακή κοινότητα. 

Η διαθρησκειακή θεολογία προβάλλει μια γιγαντιαία θάλασσα ομοιότητας με διαφορετικές ορολογίες και εκφράσεις, αλλά όλες έχουν το ίδιο νόημα: ότι κάθε δρόμος οδηγεί στον Θεό και όλοι τελικά θα γίνουν Θεοί. 

Υποβιβάζει όλους τους ανθρώπους στο ίδιο καθεστώς, έτσι ώστε το κράτος (μια παγκόσμια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ) να μπορεί να ανυψωθεί ακριβώς όπως τα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά ξαδέρφια του.

Η ανίερη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μεταξύ θρησκευτικών ΜΚΟ, του ΟΗΕ και κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο αναιρεί σταδιακά τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους. 

Η Εκκλησία έχει ανατεθεί από τον Θεό να ταΐσει τους πεινασμένους, να ντύσει τους γυμνούς και να βοηθήσει τους φτωχούς ως δευτερεύουσες εργασίες. 

Δεν χρειάζεται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να εκπληρώσει το θέλημα του Θεού σε αυτούς τους τομείς. 

Κάθε φορά που η Εκκλησία ευθυγραμμίζεται με το Κράτος, υπόκειται σε μικροδιαχείριση, διώξεις και έλεγχο από δεσπότες.

«Υπάρχει οδός που φαίνεται σωστή στον άνθρωπο, αλλά το τέλος της είναι οι δρόμοι του θανάτου» Παροιμίες 14:12

Οι Χριστιανοί που ασχολούνται με διαθρησκευτικές δραστηριότητες μπορεί να ευθυγραμμίζονται με πολλές πρακτικές που καταδικάζει η Αγία Γραφή, όπως:

- μαντεία

- Λατρεία της γης

- ειδωλολατρία

- νεκρομαντεία

- μετενσάρκωση

- μαγεία

Ο Θεός απαιτεί αγιότητα (διαχωρισμό) και περιφρονεί την ανάμειξη! 

Η συμμετοχή σε αυτές τις πρακτικές οδηγεί κάποιον σε σοβαρή εξαπάτηση, καταπίεση και ενδεχομένως ακόμη και δαιμονοληψία. 

Ο Σατανάς έχει αποπλανήσει έξυπνα μεγάλο μέρος της Εκκλησίας μέσω ενός μείγματος μύθων, μυστικισμού και εσωτερισμού, ενώ δελεάζει τα μέλη της να συμμετάσχουν στο πνεύμα της ενότητας που κατακλύζει τον κόσμο. 

Εμφανιζόμενος ως άγγελος φωτός, έχει ξεγελάσει πολλούς που θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα, όπως προέβλεψε ο Απόστολος Παύλος, όταν προειδοποίησε ότι:

Α ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ 4

 

Α Τιμ. 4,1           Τὸ δὲ Πνεῦμα ῥητῶς λέγει ὅτι ἐν ὑστέροις καιροῖς ἀποστήσονταί τινες τῆς πίστεως, προσέχοντες πνεύμασι πλάνοις καὶ διδασκαλίαις δαιμονίων,

Α Τιμ. 4,1                  Το δε Αγιον Πνεύμα ρητώς λέγει και προλέγει, ότι κατά τους κατόπιν χρόνους σκληρυμένοι μερικοί, εξ αιτίας της αμαρτωλότητός των, θα αποστατήσουν από την ορθήν πίστιν και θα προσέχουν εις πνεύματα πλάνης και εις δαιμονικάς διδασκαλίας.

Α Τιμ. 4,2           ἐν ὑποκρίσει ψευδολόγων, κεκαυτηριασμένων τὴν ἰδίαν συνείδησιν,

Α Τιμ. 4,2                 Θα δίδουν προσοχήν και πίστιν εις διδασκάλους του ψεύδους και της πλάνης, οι οποίοι θα έχουν αναίσθητον και ανάλγητον, σαν καυτηριασμένην, την συνείδησίν των.


Το Μέρος 3 αυτής της σειράς θα εξετάσει το σύγχρονο παγκόσμιο θρησκευτικό κίνημα και θα εκθέσει περαιτέρω τα Ηνωμένα Έθνη ως μέτωπο για παγκόσμια κατάληψη.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. `` Ο ΟΗΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ`` - ΤΖΩΝ ΡΑΝΣΚΙΝ , ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΜΑΝΤΕΛ ΧΑΟΥΖ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΙΛΛΟΥΜΙΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1923 ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ `` ΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΤΟ 1914 ΣΕ ΑΓΡΙΑ ΜΟΡΦΗ , Η ΙΔΕΑ ΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΘΝΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΑΔΡΑΝΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΠΑΝΙΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ .... ``. Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟ ΠΑΣΒΟΛΣΚΙ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΟΥ 33ΟΥ ΒΑΘΜΟΥ , ΦΡΑΝΚΛΙΝ ΝΤΕΛΑΝΟ ΡΟΥΣΒΕΛΝΤ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΙ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ, Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, Ο ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΡΟΚ ΤΣΙΣΟΛΜ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ (Π.Ο.Υ.) ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ: `` Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ. ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ .... `` . ΠΡΟΣ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. Η ΟΥΝΕΣΚΟ. Η ΟΠΟΙΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ , ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΧΑΞΛΕΫ, ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ , Η ΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.... Ο Ο.Η.Ε. ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O.H.E. - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ Ε Ω Σ Φ Ο Ρ Ι Σ Τ Ω Ν -

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!