Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

«Δέκα νέες μελέτες περιγράφουν τους κινδύνους για την υγεία του 5G


Όπως αναφέρει ο ιατρός Joseph Michael Mercola, η ακτινοβολία 5G θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα κριτικά. 

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να προκαλέσει κυτταρικό θάνατο στην αμυγδαλή, μια περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη ρύθμιση των συναισθημάτων, τη μνήμη και τη λήψη αποφάσεων.


«Αρκετές μελέτες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 2022 και 2024 υπογραμμίζουν τους κινδύνους για την υγεία από την τεχνολογία 5G». Αυτό αναφέρεται από τον γιατρό Joseph Michael Mercola.

Η έρευνα δεν έρχεται μόνο σε αντίθεση με τις κατευθυντήριες γραμμές της Διεθνούς Επιτροπής για την Προστασία από τις Μη Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες, η οποία περιλαμβάνει επίσης την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων. Δείχνει επίσης ότι η ακτινοβολία υψηλής συχνότητας, όπως η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων, έχει διάφορες επιβλαβείς βιολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για παράδειγμα, είναι δυνητικά καρκινογόνο - και μελέτες δείχνουν επίσης ότι το 5G (5ο πρότυπο κινητών επικοινωνιών) έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει νευρολογικές βλάβες και ψυχιατρικά προβλήματα. «Υπογραμμίζει τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου ασθενειών όπως η άνοια λόγω μηχανισμών όπως η δυσλειτουργία της νευροσίνης», λέει ο Mercola.

Η νευροσίνη είναι μια πρωτεάση σερίνης – ένα ένζυμο ικανό να διασπά πρωτεΐνες και πεπτίδια – που βρίσκεται κυρίως στο κεντρικό νευρικό σύστημα. O Mercola συνεχίζει:


«Με την πάροδο του χρόνου, πείστηκα όλο και περισσότερο ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία [ηλεκτρομαγνητικά πεδία με τα οποία λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα] έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις, οπότε μου πήρε τρία χρόνια για να γράψω το βιβλίο "EMF * D: 5G, Wi-Fi &; Cell Phones - Hidden Harms and How to Protect Yourself". Τελικά κυκλοφόρησε το 2020. 

Σε αυτό, εξέτασα τα συντριπτικά στοιχεία που δείχνουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι ένας κρυμμένος κίνδυνος για την υγεία που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γίναμε επίσης μάρτυρες της ανάπτυξης και εγκατάστασης του 5G σε ολόκληρη τη χώρα. Ως αποτέλεσμα, η έκθεση [στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων] έχει αυξηθεί εκθετικά, καθώς έχει προστεθεί στην ασύρματη υποδομή που υπάρχει ήδη».

Στην ανάρτησή του, ο Mercola δημοσιεύει ένα σύντομο βίντεο (βλ. παρακάτω) που δημοσιεύθηκε από την Investigative Europe τον Ιανουάριο του 2019, το οποίο δίνει μια σύντομη επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο το 5G διαφέρει από την προηγούμενη κινητή τεχνολογία. 

«Εκείνη την εποχή, υπήρχε ελάχιστη ή καθόλου έρευνα για το 5G, αλλά μεταξύ 2022 και 2024, δημοσιεύθηκαν δέκα νέες μελέτες που έριξαν περισσότερο φως σε αυτήν την τεχνολογία πέμπτης γενιάς», δήλωσε ο Mercola.



Πηγή: Κανάλι Investigative Europe στο YouTube

Μεταξύ των μελετών που αναφέρει ο Mercola είναι η εις βάθος ανάλυση της Ε.Ε. του 2019 με τίτλο "5G Deployment: State of Play in Europe, USA and Asia", η οποία προειδοποιεί ότι το 5G, μαζί με τα 2G, 3G, 4G, WiFi, WIMAX, DECT, ραντάρ κ.λπ., θα οδηγήσουν σε δραματικά υψηλότερη συνολική ακτινοβολία.

Οι «ανησυχίες που εκφράζονται σε αυτή την έκθεση βασίζονται στην πολυπλοκότητα των σημάτων επικοινωνίας και στις άγνωστες αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους», δήλωσε ο Mercola. 

Επιπλέον, η έκθεση διαπίστωσε ότι οι επιπτώσεις αυτών των νέων σύνθετων, ακτινογραφικών σημάτων έχουν απρόβλεπτα πρότυπα διάδοσης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απαράδεκτη έκθεση του ανθρώπου σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, «αλλά δεν έχουν ακόμη χαρτογραφηθεί αξιόπιστα για πραγματικές καταστάσεις εκτός εργαστηρίου».

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στα τέλη του 2022 εξέτασε τις επιπτώσεις των 4,9 GHz - μία από τις πολλές συχνότητες 5G - στη συναισθηματική συμπεριφορά και τη χωρική μνήμη σε ενήλικα αρσενικά ποντίκια. 

Διαπιστώθηκε ότι η έκθεση προκάλεσε «συμπεριφορά που μοιάζει με κατάθλιψη» που προκαλείται από «νευρωνική πυρόπτωση», δηλαδή μια ταχέως εμφανιζόμενη μορφή προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου των νευρικών κυττάρων στην αμυγδαλή.


Mercola: «Το 5G προκαλεί κυτταρικό θάνατο στην αμυγδαλή, μια περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη ρύθμιση των συναισθημάτων, τη μνήμη και τη λήψη αποφάσεων».






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:

Επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην υγεία – (Τα ευρήματα είναι ανησυχητικά!) (Κρατήστε και προωθήστε το παντού)

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην υγεία – (Τα ευρήματα είναι ανησυχητικά!) (Κρατήστε και προωθήστε το παντού) (odysseiatv.blogspot.com)



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δεν θα δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με τις συμφωνίες αδειοδότησης για «εμβόλια» Covid
Η αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία NIH έχει εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα από φαρμακευτικές εταιρείες. Ωστόσο, δεν βλέπει καμμία σύγκρουση συμφερόντων και ισχυρίζεται ότι δεν είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει τις πληροφορίες σχετικά με αυτό.



Μελέτη: Η σπιρουλίνα μειώνει σημαντικά τη θνησιμότητα «Covid»
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη πήραν τα φύκια για έξι ημέρες. Δεν καταγράφηκαν θάνατοι στην ομάδα σπιρουλίνας, ενώ το 15% των συμμετεχόντων που έλαβαν μόνο την τυπική θεραπεία πέθαναν. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πολλά οφέλη για την υγεία από τη σπιρουλίνα.



«Νέα στρατηγική για την παγκόσμια υγειονομική ασφάλεια»
Το Παγκόσμιο Ίδρυμα, η Gavi Vaccine Alliance, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν δισεκατομμύρια δολλάρια σε χρηματοδότηση σε αφρικανικές χώρες. Δήθεν «για να σωθούν ακόμη περισσότερες ζωές» και να διατεθούν ταχύτερα φάρμακα και εμβόλια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!