Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής ή γεωμηχανικής;



Το ακραίο γεγονός βροχής που έχει πλημμυρίσει το Ντουμπάϊ έχει επίσης προκαλέσει αρκετή συζήτηση. Ήταν γεωμηχανική ή έχει κάποια σχέση με την κλιματική αλλαγή; 

Φυσικά, οι κινδυνολόγοι του κλίματος το έχουν ονομάσει ανθρωπογενές

Και (παραδόξως) αυτή την φορά έχουν δίκοιο: με την διαφορά ότι εξακολουθεί να μην έχει καμμία σχέση με το CO2, αλλά στην προκειμένη περίπτωση με τη γεωμηχανική.


21 Απριλίου 2024

από τον Δρ Peter F. Mayer

Χρόνος ανάγνωσης: 16,3 λεπτά


Η Siguna Mueller έχει γράψει μια λεπτομερή ανάλυση της βιομηχανίας γεωμηχανικής, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανθρωπογενή αλλαγή του καιρού, και σε αυτό το άρθρο έχω αναφέρει περισσότερα για τις εμπλεκόμενες εταιρείες, καθώς και για το έργο HAARP του στρατού των ΗΠΑ και τώρα του Πανεπιστημίου της Αλάσκας. 

Ορισμένα σχόλια κάτω από τα δύο άρθρα έχουν απορρίψει την ύπαρξη της γεωμηχανικής ως ανοησία. Και όπως γράφει ο Joel Smalley στο substack του, οι ελεγκτές γεγονότων γράφουν επίσης:

Είναι γεωμηχανική, επίσης γνωστή ως τροποποίηση καιρού.

Πώς μπορούμε να είμαστε τόσο σίγουροι; Επειδή τα μέσα ενημέρωσης έχουν φέρει μερικούς ειδικούς™ στη σκηνή, ανακοινώνοντας ότι οι πλημμύρες στο Ντουμπάϊ σίγουρα δεν οφείλονται στη σπορά σύννεφων. Ορίστε. Αυτό δεν έχει καμμία σχέση με τις μισή ντουζίνα προσπάθειες που έγιναν αυτή την εβδομάδα για να βρέξει.

Ο Smalley επισημαίνει πόσο επιβλαβείς και επικίνδυνες είναι αυτές οι δραστηριότητες για τα συστήματα τροφίμων και την υγεία μας. 

Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, το Scientific American είχε δημοσιεύσει ένα εξαιρετικά εκρηκτικό άρθρο.

Αυτό είναι «ένα πρώτο εθνικό υπαίθριο πείραμα για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω αυξημένης νεφοκάλυψης». '

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν μια «πρώτη» προσπάθεια, καθώς η γεωμηχανική συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες. 

Η δημιουργία τεχνητών νεφών με τη χρήση χημικών ουσιών είναι αυτό που οι επικριτές αποκαλούν εδώ και καιρό «χημικούς αεροψεκασμούς». 

Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 2 Απριλίου, το «πείραμα» είχε ξεκινήσει, σύμφωνα με το άρθρο στο Scientific American, «από το κατάστρωμα ενός παροπλισμένου αεροπλανοφόρου στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο». Σε αυτή τη διαδικασία, άλατα διαφόρων μετάλλων διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα πειράματα συνεχίζονται εδώ και δεκαετίες, όπως εξήγησε η Rosalind Peterson στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή το 2007. 

Η Peterson είναι πρόεδρος της Καλιφόρνια και συνιδρυτής του Συνασπισμού Άμυνας Γεωργίας (ADC). 

Η ADC ιδρύθηκε το 2006 για να προστατεύσει τη γεωργία από μια ποικιλλία πειραματικών καιρικών και ατμοσφαιρικών προγραμμάτων δοκιμών. 

Η κα Peterson ίδρυσε επίσης το California Skywatch το 2002, όταν άρχισε να μελετά προγράμματα ατμοσφαιρικών δοκιμών και τροποποίησης του καιρού. 

Το βίντεο της διάλεξής της είναι επίσης ένα μηχανικό κείμενο μεταφρασμένο στα γερμανικά παρακάτω.

Εξηγεί ότι η γεωργία έχει επηρεαστεί σοβαρά, αλλά όχι από την κλιματική αλλαγή, αλλά από «προγράμματα για την αλλαγή του καιρού, πειραματικά προγράμματα που εκτελούνται από ιδιωτικές εταιρείες, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και από πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Αναφέρει χημικές ουσίες που εκτοξεύονται στον αέρα, αλλοιώνοντας το μικροκλίμα και επηρεάζοντας τη γεωργία.

Το πρόγραμμα ήταν επικίνδυνο ακόμα και τότε:


«Και έτσι συμβαίνει συχνά να μιλάμε για τεχνητή εισαγωγή χημικών ουσιών όπως το θείο ή τα σωματίδια στην ατμόσφαιρα, στα λεγόμενα προγράμματα γεωμηχανικής, για να ανακουφίσουμε τον πλανήτη και υποτίθεται ότι θα τον βοηθήσουμε να μην βιώσει τέτοια τεράστια παγκόσμια αλλαγή του κλίματος και να μετριάσει την υπερθέρμανση του πλανήτη».

Ακριβώς όπως απαιτείται σήμερα από τους Gates and Co και υποστηρίζεται από την Ε.Ε., καθώς και από διάφορες κυβερνήσεις, όπως στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.

Πάνω απ' όλα, η Peterson δείχνει επίσης τη διάσταση της καταστροφής της γεωργίας, η οποία τώρα προωθείται μαζικά με τις νέες απαιτήσεις του ΠΟΥ και άλλων παγκοσμιοποιημένων οργανώσεων.

Βλέπε απαγόρευση κρέατος, εργοστάσια καλλιέργειας κρέατος από καρκινικά κύτταρα, τρόφιμα από έντομα και γενικά μετατροπή της παραγωγής τροφίμων σε εργοστάσια μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.


Και αν βάλετε χημικές ουσίες στον ουρανό για να μειώσετε την ποσότητα του ηλιακού φωτός στη Γη, θα επηρεάσει την παραγωγή καλλιεργειών. 

Μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόϊς σχετικά με την καλλιέργεια καλαμποκιού δείχνουν ότι χωρίς τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, στην οποία τα φυτά παίρνουν την ενέργεια να αναπτυχθούν από το άμεσο ηλιακό φως, υπάρχει μείωση της φυτικής παραγωγής.

Αναφέρει ότι οι δοκιμές πόσιμου νερού που διεξήχθησαν από το κρατικό τμήμα υγείας μεταξύ 1970 και φέτος βρήκαν «ασυνήθιστες αυξήσεις στο βάριο, το αλουμίνιο, το στρόντιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το μαγγάνιο»

Και επισημαίνει ότι τα σχέδια γεωμηχανικής οδηγούν σε ρύπανση, μολύνουν τη γη, βλάπτουν δέντρα και καλλιέργειες και τελικά εισάγουν τοξίνες στα τρόφιμά μας.

Εδώ είναι το εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο από το 2007:




Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος 2007: Rosalind Peterson για τους χημικούς αεροψεκασμούς και την αλλαγή του καιρού

Εισαγωγή: Αυτό είναι, φυσικά, ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, και πραγματικά αναρωτιόμουν αν θα μπορούσατε να επεκτείνετε τα ίδια πειράματα που κάνετε στην Καλιφόρνια σε άλλες χώρες του κόσμου, ειδικά φτωχές και ανεπτυγμένες χώρες όπως αυτή από την οποία προερχόμαστε.

Peterson: Καλησπέρα, κυρίες και κύριοι, κύριε Πρόεδρε, είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ σήμερα και να μιλάω με όλους εσάς.

Ένα από τα πράγματα που θέλω να πω είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο μπαράζ αυτή τη στιγμή, μιλώντας για την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ένας από τους τομείς που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή είναι η γεωργία. 

Ωστόσο, μερικά από αυτά που βλέπουμε είναι τεχνητά, αλλά με διαφορετικό τρόπο από ό, τι μπορεί να υποψιάζεστε. 

Προγράμματα για την αλλαγή του καιρού, πειραματικά προγράμματα που εκτελούνται από ιδιωτικές εταιρείες, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και από πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπάρχουν περισσότερα από 50 από αυτά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλα έχουν αντίκτυπο στη γεωργία επειδή αλλάζουν το μικροκλίμα που χρειάζεται η γεωργία για να επιβιώσει.

Κανένα από αυτά τα προγράμματα που γνωρίζω σήμερα, και όλα αυτά είναι δημόσια αρχεία, δεν είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για εποπτεία, γεωργική εποπτεία ή δημόσια εποπτεία, αυτά τα προγράμματα έχουν αντίκτυπο στη γεωργία.

Και υπάρχουν προγράμματα σε όλο τον κόσμο, οι διεθνείς εταιρείες αλλάζουν συνεχώς τον καιρό μας, με τρόπους που εκτείνονται σε χιλιάδες τετραγωνικά μίλια.

Το μεγαλύτερο μέρος του είναι χημικά τροποποιημένο, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε χημικές ουσίες που εκτοξεύονται στον αέρα από το έδαφος ή χημικές ουσίες από αεροπλάνα που αλλάζουν και τροποποιούν τον καιρό μας.

Ένα από τα πράγματα που με ανησυχούν, και που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον, είναι πώς αυτά τα προγράμματα επηρεάζουν το μικροκλίμα που είναι απαραίτητο για την επιβίωση των καλλιεργειών μας και για την επικονίαση.

Εάν αλλάξουμε την καλλιεργητική περίοδο, οι επικονιαστές δεν θα είναι σε θέση να επιβιώσουν και τα φυτά μας, τα λουλούδια μας και οι δενδρώδεις καλλιέργειές μας, δεν θα είναι σε θέση να λάβουν την επικονίαση που χρειάζονται.

Έτσι, ένα από τα πράγματα που εξετάζω είναι αυτή η κατάσταση για να δούμε αν μπορούμε να ελέγξουμε πειραματικά και άλλα είδη προγραμμάτων αλλαγής καιρού.

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι συχνά μιλάμε για μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Αυτός ο όρος εξακολουθεί να είναι αρκετά απροσδιόριστος σε αυτό το σημείο.

Και έτσι συμβαίνει συχνά να μιλάμε για τεχνητή εισαγωγή χημικών ουσιών όπως το θείο ή τα σωματίδια στην ατμόσφαιρα, στα λεγόμενα προγράμματα γεωμηχανικής, προκειμένου να ανακουφίσουμε τον πλανήτη και δήθεν να τον βοηθήσουμε να μην βιώσει μια τέτοια τεράστια παγκόσμια αλλαγή του κλίματος και να μετριάσει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ωστόσο, η εισαγωγή χημικών ουσιών στην ατμόσφαιρά μας θα μεταβάλει και θα επηρεάσει τη γεωργική παραγωγή.

Και αν βάλετε χημικές ουσίες στον ουρανό για να μειώσετε την ποσότητα του ηλιακού φωτός στη Γη, θα επηρεάσει την παραγωγή καλλιεργειών. 

Μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόϊς σχετικά με την καλλιέργεια καλαμποκιού δείχνουν ότι χωρίς τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, στην οποία τα φυτά παίρνουν την ενέργεια να αναπτυχθούν από το άμεσο ηλιακό φως, υπάρχει μείωση της φυτικής παραγωγής.

Εάν κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, θα έχουμε αντίκτυπο στη φυτική παραγωγή όχι μόνο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά παγκοσμίως.

Ένα από τα πράγματα που επηρεάζουν σήμερα την παραγωγή καλλιεργειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, μειώνοντας τη φωτοσύνθεση και επηρεάζοντας επίσης την ικανότητα των ηλιακών συλλεκτών να παράγουν το είδος της ενέργειας που θα έπρεπε να παράγουν, είναι τα επίμονα contrails.

Η NASA λέει ότι τα επίμονα contrails επιδεινώνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη επειδή διατηρούν τη θερμότητα στην ατμόσφαιρα όταν δημιουργούν cirrus και ανθρώπινα σύννεφα.

Η NASA μιλά επίσης για το πώς αυτά τα αεροπλάνα, τα οποία αφήνουν επίμονα contrails, αλλάζουν το κλίμα μας.

Και αν αλλάξουν το κλίμα μας στο βαθμό που ένα αεροπλάνο αφήνει ένα επίμονο contrails, θα εξαπλωθεί στους ουρανούς μας. 

Ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται αυτή η εικόνα εδώ στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης, η οποία είναι ένα contrail που άφησε ένα τζετ, αυτό το contrail μπορεί να επεκταθεί σε 4000 και να διαρκέσει για 20 ώρες.

Αυτό δεν ήταν γνωστό στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αυτό άλλαξε και αρχίσαμε να παρατηρούμε επίμονα contrails από αεριωθούμενα αεροπλάνα, τα οποία συνεχίζουν να υφίστανται.

Μελέτες της NASA δείχνουν ότι μέρος του προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη μπορεί να εντοπιστεί σε αυτούς τους τύπους contrails και τα ακροφύσια που αφήνουν πίσω τους. 
Έτσι, ένα από τα ερωτήματα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι: Πώς θέλετε ο ουρανός σας να είναι, φυσικός ή τεχνητός; Και αυτή τη στιγμή, φτιάχνουμε τεχνητά σύννεφα.

Ως αποτέλεσμα, η θερμότητα παγιδεύεται στην ατμόσφαιρά μας. Η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από αυτά τα τζετ - όχι όλα τα τζετ, τα περισσότερα, μερικά μη εμπορικά, αλλά αυτό που συμβαίνει στον ουρανό μας είναι ότι αρχίζουμε να βλέπουμε τις αλλαγές.

Τα τεχνητά σύννεφα παγιδεύουν τη θερμότητα και αυξάνουν την υγρασία. Ως αποτέλεσμα, τα παράσιτα, οι ασθένειες, η μούχλα, το ωίδιο, οι μύκητες και οι ιοί μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Αυτό είναι ένα τεχνητό σύννεφο, κυρίες και κύριοι, και τράβηξα αυτές τις εικόνες ο ίδιος πάνω από τη Βόρεια Καλιφόρνια, και αυτή είναι μια έκρηξη.

Εδώ, ένας πίδακας άφησε πίσω του ένα τεράστιο σύννεφο, το οποίο κατέληξε να μετατραπεί σε έκρηξη. Και αυτό δεν είναι φυσιολογικό, δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο στην περιοχή μας. Και γεννήθηκα και μεγάλωσα εκεί.

Αυτή είναι μια άλλη εικόνα που δείχνει το ίχνος του τζετ λίγο πριν από την έκρηξη.

Αυτός είναι ο παράδεισός μας.

Και θέλω να ξέρετε ότι αυτό που βλέπετε τώρα, πολλοί επιστήμονες γνωρίζουν, ειδικά στη NASA και σε άλλες περιοχές, ότι ο ουρανός που βλέπουμε δεν είναι κανονικοί σχηματισμοί σύννεφων. Είναι ανθρωπογενής.

Και τι συμβαίνει όταν μειώνουμε την ποσότητα του ηλιακού φωτός σε ένα είδος παγκόσμιας εξασθένισης; Μειώνουμε την ηλιακή ενέργεια με τέτοιου είδους σύννεφα και μειώνουμε τη φωτοσύνθεση, η οποία θα έχει αντίκτυπο στη γεωργία.

Οι εικόνες φαίνονται περίεργες. Οι σχηματισμοί δεν μοιάζουν με κανονικά σύννεφα που έχετε δει πριν. Ιστορικά, είναι ένας διαφορετικός τύπος σύννεφων που έγιναν από τον άνθρωπο.

Αυτό που έχουμε κάνει, και αυτό που βλέπετε εδώ, είναι οι φωτογραφίες από τη στιγμή που ο πίδακας αφήνει το πρώτο ίχνος ως ένα λεπτό, σχήματος ατράκτου, μέχρι τη στιγμή που σχηματίζονται σε αυτούς τους διαφορετικούς τύπους σχηματισμών σύννεφων.

Μπορείτε όλοι να αρχίσετε να κοιτάτε ψηλά και να το βλέπετε αυτό. Υπάρχουν πειράματα και υπάρχει ένα χρώμα. Μπορείτε να δείτε κάποιο χρώμα σε αυτή τη φωτογραφία. Μέρος της δουλειάς μας είναι επίσης η αποστολή κονσερβών τζέρι.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, η NASA και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στέλνουν δοχεία χημικών ουσιών στην ατμόσφαιρα για να τροποποιήσουν και να πειραματιστούν με την ιονόσφαιρά μας. 

Και όταν αλλάζουμε την ιονόσφαιρά μας εδώ πάνω και πειραματιζόμαστε με αυτήν, δημιουργούμε πειράματα που μπορούν να δουν μέσα από αυτά τα επίμονα γεωχρονισμένα ίχνη, καθώς παραμένουν στον ουρανό για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Και μπορούν να παρατηρήσουν τα πειράματα.

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι αλουμίνιο, βάριο και στρόντιο. Αυτά τα δοχεία αποστέλλονται με ρουκέτες. Υπερθερμαίνουν τα δοχεία για να διεξάγουν πειράματα στην ατμόσφαιρά μας.

Αυτά τα πειράματα μπορούν να παράγουν πολύχρωμα σέλας που λέγεται ότι είναι υπέροχα. Πολλές φορές, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το βόρειο σέλας στην Αλάσκα και αυτά που βλέπουμε είναι φυσιολογικά.

Αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, παρατηρείται όλο και περισσότερο ότι το τριμεθυλικό αλουμίνιο, πειράματα αλουμινίου για τη δημιουργία σύννεφων, έχουν αντίκτυπο σε εμάς.

Ο λόγος που ανησυχώ για τη γεωργία είναι ότι δεν υπάρχει δημόσια ή γεωργική εποπτεία για αυτά τα πειράματα. Το πόσιμο νερό μας επηρεάζεται επειδή οι χημικές ουσίες αρχίζουν τώρα να εμφανίζονται στο πόσιμο νερό μας.

Στην Καλιφόρνια, οι δοκιμές πόσιμου νερού του κρατικού τμήματος υγείας εξετάστηκαν μεταξύ του 1970 και του τρέχοντος έτους. 

Ασυνήθιστες αυξήσεις βρέθηκαν στο βάριο, το αλουμίνιο, το στρόντιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το μαγγάνιο. Και όλα αυτά τα επίπεδα αυξήθηκαν ταυτόχρονα, με τα αποθέματα νερού να επηρεάζονται σοβαρά σε όλη την πολιτεία της Καλιφόρνιας και επίσης στην Αριζόνα.

Έτσι, αυτό που συμβαίνει σε αυτές τις ατμοσφαιρικές δοκιμές είναι ότι το αλουμίνιο, για παράδειγμα, εισέρχεται στα ριζικά συστήματα των καλλιεργειών και των δέντρων μας μέσω της αυξανόμενης ρύπανσης και της όξινης βροχής. Και φαίνεται ότι τα δέντρα πεθαίνουν από την ξηρασία, αλλά δεν είναι.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα ριζικά συστήματα δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να επιβιώσουν. 

Πολλά από τα δάση μας στο Redding της Καλιφόρνια και σε άλλες περιοχές πεθαίνουν: οι βελανιδιές, οι σεκόγιες, τα έλατα Douglas. 

Πιστεύουμε ότι αυτά τα δέντρα επηρεάζονται σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή δεν μπορούν να κρατήσουν αρκετό νερό επειδή το αλουμίνιο εισέρχεται στο ριζικό τους σύστημα. 

Επίσης, η μούχλα, το ωίδιο και οι μύκητες που δημιουργούνται από τις υψηλότερες θερμοκρασίες που προκαλούνται από τα επίμονα contrails των αεριωθούμενων αεροπλάνων επιτρέπουν στα παράσιτα και τις ασθένειες να ευδοκιμήσουν, τα οποία επηρεάζουν επίσης την υγεία των δέντρων και την υγεία των φυτών.

Ο ουρανός που βλέπετε εδώ πάνω έχει μια λευκή ομίχλη καθώς διασχίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πριν από δύο ημέρες, είδαμε αυτή την τεχνητά δημιουργημένη ομίχλη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπήρχαν μερικά πραγματικά σύννεφα. Είδαμε τα επίμονα contrails των πίδακες από τα παράθυρα των αεροπλάνων και ο ουρανός στη λευκή ομίχλη έμοιαζε τόσο παρόμοιος.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσουμε είναι ότι οι εκπομπές από τα καύσιμα αεριωθούμενων αεροσκαφών μολύνουν τον αέρα μας όσο και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. 

Είναι γνωστό από επιστημονικές μελέτες από τη δεκαετία του 1970 ότι καταστρέφουν το όζον στην ατμόσφαιρα απελευθερώνοντας νιτρικό οξύ.

Επομένως, πρέπει να εξετάσουμε τον αντίκτυπο των καυσίμων αεριωθούμενων αεροσκαφών και των εκπομπών από τα αεροσκάφη, μεταξύ άλλων.

Θα ήθελα να σχολιάσω εν συντομία ορισμένα σημεία που πιστεύω ότι είναι σημαντικά για όλους. 

Αν δεν δούμε τα προβλήματα που δημιουργούμε, τα προγράμματα ατμοσφαιρικών δοκιμών, τα ουραγίδια, με άλλα λόγια, τα contrails των αεριωθούμενων αεροπλάνων που θερμαίνουν το κλίμα μας, και λέμε στον εαυτό μας, θέλουμε να γεωσχεδιάσουμε κάτι άλλο.

Θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερα σωματίδια για να βοηθήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη ή να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή. Αυτό που θα έχουμε τότε είναι μια σούπα μπιζελιού με χημικές ουσίες που θα βλάψουν την υγεία μας.

Είναι πολύ καλύτερο να υιοθετηθεί το μοντέλλο της EPA της δεκαετίας του 1970, όπου η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος θα πρέπει να θεσπίσει κανονισμούς για τη μείωση της ρύπανσης στην πηγή και να περιορίσει την ποσότητα ρύπανσης που οι επιχειρήσεις, τα αυτοκίνητα και τα μηχανοκίνητα οχήματα απορρίπτουν στην ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πράγματα για τα οποία μιλάμε ως μετριασμός είναι τα σχέδια γεωμηχανικής που προσθέτουν ακόμη περισσότερες χημικές ουσίες στην ατμόσφαιρά μας, που καταλήγουν στα αποθέματα πόσιμου νερού, που πρόκειται να εισέλθουν στο έδαφός μας και που πρόκειται να επηρεάσουν τα δέντρα μας.

Τα δέντρα μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλά από αυτά σε πολλές περιοχές, ειδικά στη λίμνη Mendocino και στην κομητεία Sonoma, πεθαίνουν. Δεν είναι τόσο υγιή όσο ήταν κάποτε.

Και αφού ταξιδέψαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε κάποιες άλλες περιοχές και είδαμε τις εικόνες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, συνειδητοποιούμε ότι όλα αυτά τα προγράμματα και όλες οι χημικές ουσίες στους ουρανούς μας έχουν αντίκτυπο.

Επομένως, ένα από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε και να εργαστούμε είναι η μείωση της ρύπανσης.

Ο Alan Buchman του Τμήματος Ψαριών και Θηραμάτων της Καλιφόρνια μίλησε για τα μικρόβια που είναι σημαντικά για το περιβάλλον.

Έχουμε ήδη κάποιες τεχνολογίες και τα μέσα για να κάνουμε τον πλανήτη υγιέστερο και να τον θέσουμε σε μια διαφορετική προοπτική.

Αλλά αν καταφύγουμε στα προγράμματα γεωμηχανικής που περιμένουν στα φτερά κατά χιλιάδες για να αυξήσουν τα σωματίδια και το θείο, τότε θα έχουμε προβλήματα με τη γεωργία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Ήρθε η ώρα να εξετάσουμε διαφορετικές λύσεις που υπάρχουν ήδη.

Και ήρθε η ώρα να δούμε τι συμβαίνει στον ουρανό μας και να πούμε: Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερες χημικές ουσίες, κάνουμε ήδη αρκετά.

Δεν γνωρίζουμε τι κάνουν αυτά τα πειράματα στον ουρανό με τη θέρμανση της ατμόσφαιρας και τις δοκιμές, αλλά οι χημικές ουσίες εμφανίζονται στο πόσιμο νερό μας.

Κλείνοντας, θέλω να πω σε όλους σας και να σας ενθαρρύνω να γνωρίζετε ότι αυτό που σας έδειξα σήμερα έχει αντίκτυπο στη φυτική παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βλέπουμε υψηλότερα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας να καίνε τις κορυφές των δέντρων και των φυτών μας.

Βλέπουμε τη μούχλα και το ωίδιο που αναπτύσσονται εδώ, και τα βλέπουμε όλα αυτά.

Ελπίζουμε ότι όλοι θα σκεφτείτε πριν σκεφτείτε τον έλεγχο ζημιών και θα εφαρμόσετε μερικά από τα σχέδια που σας πωλούνται ως ένα είδος κατάστασης "cap and trade" όπου μια εταιρεία όπως το πλαγκτό αποφασίζει να φέρει σκόνη σιδήρου στην περιοχή των νησιών Γκαλαπάγκος.

Η πρόταση αυτή μπορεί να έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να οδηγήσει σε ανθίσεις φυκιών. Και ναι, λένε ότι θα βοηθήσουμε το περιβάλλον επειδή πρόκειται να δημιουργήσουμε αυτές τις ανθίσεις φυκιών με στερεά ή οξυγόνο. Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι πρόκειται να επηρεάσει τη θαλάσσια ζωή σε αυτές τις περιοχές.

Ως σχέδιο γεωμηχανικής, οι πιστώσεις για αυτό, τα υποτιθέμενα οφέλη, πωλούνται ως πιστώσεις σε ανθρώπους που θέλουν να μολύνουν περισσότερο το περιβάλλον.

Και το πραγματικά κακό με αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι αν πουλήσουμε πιστώσεις ρύπανσης στους ρυπαίνοντες και τους ζητήσουμε να μολύνουν περισσότερο, θα ωθήσουμε την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη ακόμη περισσότερο.

Πρέπει να πούμε όχι.

Δεν θέλουμε τα συστήματα της χρηματαγοράς που εισβάλλουν στον ωκεανό και κάνουν τη διαφορά, πιθανώς εις βάρος των ωκεανών ή του αέρα μας, να πωλούν πίστωση σε κάποιον που θέλει να ρυπαίνει περισσότερο.

Κυρίες και κύριοι, αυτό αποτελεί μέλημα όλων σας. Όταν αρχίζετε να μιλάτε για ανώτατα όρια και συναλλαγές, όταν αρχίζετε να μιλάτε για σχέδια γεωμηχανικής, επειδή δεν χρειαζόμαστε ένα σύστημα χρηματαγοράς.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα μικρόβια που έχουμε στη διάθεσή μας, την επιστήμη που έχουμε στη διάθεσή μας, για να μειώσουμε τη ρύπανση που βάζουμε στην ατμόσφαιρα.

Και χρειαζόμαστε μια νέα κατεύθυνση.

Και νομίζω ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος να προχωρήσουμε.

Ελπίζω λοιπόν ότι όλοι θα αναλογιστείτε αυτά που είχα να πω σήμερα.

Και θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι που με ακούσατε.

ΒικιπαίδειαCC BY 3.0, μέσω Wikimedia Commons



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!