Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το κλίμα: Ποιόν θα καταδικάσουν στην συνέχεια; Τον... Η Λ Ι Ο;;;;;;;;;;;;;;



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει την Ελβετία, λόγω της πολιτικής της  για το κλίμα. Αυτό δεν είναι αρκετό.

Επομένως, δεν αποφασίζει ο ελβετικός λαός, ούτε η άμεση δημοκρατία, αλλά μερικοί μάλλον ξένοι δικαστές στο Στρασβούργο.

Τα μέσα ενημέρωσης περιγράφουν την ετυμηγορία ως «ιστορική». Το μόνο ερώτημα είναι: ιστορικά με ποιον τρόπο;

Θα μπορούσε κανείς δικαιολογημένα να το ονομάσει ιστορικά ηλίθιο, ιστορικά αλαζονικό, ιστορικά αυτοκαταστροφικό.

Πρώτον, με αυτήν την απόφαση, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποδυναμώνει και υποτιμά περαιτέρω τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν όλα γίνονται ανθρώπινο δικαίωμα, τίποτε δεν είναι πια ανθρώπινο δικαίωμα.

Δεύτερον, και μελετημένη μέχρι τέλους, η απόφαση υπονομεύει κατ' ουσίαν την καθοριστική για τη νομολογία αιτιώδη συνάφεια. Ο δράστης πρέπει να είναι υπεύθυνος για μια πράξη. Αν όχι με αποδείξεις, τότε με πειστικές αποδείξεις.

Είναι η Ελβετία υπεύθυνη για την υπερθέρμανση του κλίματος του πλανήτη; Είναι η πολιτική τους για το κλίμα, πολύ συγκεκριμένη και αδιαμφισβήτητα επαληθεύσιμη, υπεύθυνη για το γεγονός ότι μερικοί «ηλικιωμένοι του κλίματος» (σσ. ομάδα της Greenpeace...) αισθάνονται άβολα το καλοκαίρι από καιρό σε καιρό;

Φυσικά και όχι.

Και εσείς οι σπουδαίοι και σοφοί δικαστές, αν αποδειχθεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα φταίει για την υπερθέρμανση του πλανήτη, τότε τί θα κάνετε; Θα καταδικάζετε και τον ήλιο;

Συμπέρασμα: Αυτή η «ιστορική» ετυμηγορία είναι απλά τρελλή.






ΠΗΓΗ: 
Klima-Urteil des Europäischen Menschenrechts-Gerichtshofs: Wen verurteilt er als Nächstes? Die Sonne? (weltwoche.ch)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΕΔΔΑ: Η Ελβετία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε θέματα κλίματος

Πριν από οκτώ χρόνια, η Ένωση Ελβετών Ηλικιωμένων για το Κλίμα της Greenpeace (σσ. καταλαβαίνετε...) υπέβαλαν την πρώτη τους καταγγελία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 

Σήμερα, Τρίτη, το Δικαστήριο στο Στρασβούργο εξέδωσε μια ιστορική απόφαση: η έλλειψη προστασίας του κλίματος της Ελβετίας παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα των εναγόντων ηλικιωμένων. Το δικαίωμα των γυναικών στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή και το δικαίωμά τους σε δίκαιη δίκη επηρεάστηκαν.

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!