Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Πρόεδρος βελγικής ασφαλιστικής εταιρείας υγείας προωθεί την ευθανασία ως λύση για τη γήρανση του πληθυσμού


Ο μπέμπης Luc van Gorp


Ο Luc Van Gorp, πρόεδρος της Christian Mutuality, προώθησε την αυτοκτονία για τους ηλικιωμένους που είναι «κουρασμένοι από τη ζωή» και περιέγραψε με σοκαριστικό τρόπο τους ηλικιωμένους ως ένα «βουνό κρέατος» που «αρχίζει να μυρίζει».


(LifeSiteNews) Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου ταμείου υγειονομικής περίθαλψης του Βελγίου προώθησε την ευθανασία ως λύση για το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού της χώρας.

Ο Luc Van Gorp, επικεφαλής της Christian Mutuality (CM), επεσήμανε ότι ο αριθμός των ατόμων άνω των 80 ετών στο Βέλγιο θα διπλασιαστεί σε 1,2 εκατομμύρια μέχρι το 2050, ασκώντας μεγάλη οικονομική πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον De Specialist, ο Van Gorp δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με περισσότερα χρήματα και ζήτησε «μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση».

«Οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας κάνουν τώρα ό,τι μπορούν για να κάνουν όλους να ζουν περισσότερο, αλλά για ποιο σκοπό; Το να ζεις περισσότερο δεν είναι αυτοσκοπός, έτσι δεν είναι; Πρέπει πρώτα απ' όλα να αφορά το ερώτημα: πόσο καιρό μπορώ να ζήσω με ποιότητα ζωής».

«Τι γίνεται με την κατηγορία των ηλικιωμένων που λαμβάνουν τη μέγιστη φροντίδα, αλλά εξακολουθούν να μην έχουν την ποιότητα ζωής που θέλουν; Αυτή η ερώτηση τίθεται πολύ λίγο», δήλωσε.

Ο Van Gorp δήλωσε ότι εκτός από τον ισχύοντα νόμο περί ευθανασίας, «θα πρέπει επίσης να υπάρχει μια πιο ήπια μορφή για τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι η ζωή τους είναι πλήρης», προσθέτοντας ότι «Πολλοί ηλικιωμένοι έχουν κουραστεί από τη ζωή».

Αντί να αποκαλεί τη διαδικασία αυτοκτονία, η οποία έχει αρνητικές συνδηλώσεις, «θα προτιμούσε να την ονομάσει: δίνοντας ζωή πίσω».

«Ξέρω ότι είναι ευαίσθητο, αλλά πρέπει πραγματικά να τολμήσουμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση».

Ο Van Gorp υποστήριξε περαιτέρω ότι το κόστος της φροντίδας των ανθρώπων - των οποίων η ζωή έχει εγγενή, θεόδοτη αξία ανεξάρτητα από τυχόν πόνο - προς το τέλος της ζωής τους μπορεί να μην αξίζει τον κόπο, αναφέροντας «ακριβά φάρμακα» για ασθενείς με καρκίνο.


Σε μια αποκαλυπτική παρατήρηση, το στέλεχος χρησιμοποίησε τη μεταφορά ενός «βουνού κρέατος» που αρχίζει να μυρίζει για να περιγράψει ηλικιωμένους πολίτες.

«Μερικές φορές συγκρίνω τους ηλικιωμένους ανθρώπους με ένα βουνό κρέατος», είπε. «Αυτό το βουνό καταλήγει πρώτα στην υγειονομική περίθαλψη. Οι γιατροί και τα νοσοκομεία εργάζονται σε αυτό και κερδίζουν καλά χρήματα από αυτό. Αλλά μόλις το κρέας αρχίσει να μυρίζει, το μεταβιβάζουν στη φροντίδα των ηλικιωμένων. Αλλά η γήρανση δεν είναι μόνο ευθύνη των ανθρώπων που εργάζονται στη φροντίδα ηλικιωμένων».

Ενώ αρκετοί αριστεροί και φιλελεύθεροι πολιτικοί συμπαθούν τις ιδέες του Van Gorp, σύμφωνα με το VRT NWS, ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών Sammy Mahdi αντιτάχθηκε στα σχέδια, λέγοντας: «Αν κάποιος έχει κουραστεί από τη ζωή και αισθάνεται ότι στέκεται εμπόδιο και δεν δέχεται πλέον επισκέπτες, τότε έχουμε αποτύχει ως κοινωνία».

Ο Van Gorp επανέλαβε τις ιδέες του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα DeMorgen, στην οποία δήλωσε:


Η ζήτηση για περίθαλψη θα αυξηθεί μόνο τα επόμενα χρόνια. Αν συνεχίσουμε να κάνουμε τον τρόπο που κάνουμε σήμερα, θα πάμε για μια ολοκληρωτική συντριβή φροντίδας. Αυτό μπορούμε να το αποτρέψουμε μόνο αν επιλέξουμε μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση, από μια υγιή κοινωνία που δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής αντί της ποσότητας.

«Πολλοί πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης έχουν δηλώσει εδώ και καιρό ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο», είπε. «Απλά δεν έχουν απομείνει αρκετά επαγγελματικά χέρια για να παρέχουν όλη τη φροντίδα. Και ως κοινωνία, δημιουργούμε πολύ λίγο χώρο για να φροντίσουμε εκείνους που είναι πιο αγαπητοί σε εμάς».

Το 2002, το Βέλγιο ήταν η δεύτερη χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που νομιμοποίησε την ευθανασία. Το 2014, έγινε η πρώτη χώρα που κατάργησε τον περιορισμό ηλικίας για την ευθανασία. Επί του παρόντος, επιτρέπει την ευθανασία για ανηλίκους που πάσχουν από μια υποτιθέμενη «θανατηφόρα» ασθένεια, φέρονται να βρίσκονται κοντά στο θάνατο ή υποφέρουν από χρόνιο πόνο και έχουν τη συγκατάθεση των γονέων και των γιατρών.

Το 2018, μια κυβερνητική έκθεση αποκάλυψε ότι τρεις ανήλικοι έλαβαν θανατηφόρες ενέσεις μεταξύ 2016 και 2017.

Ο αριθμός των νομικών ετήσιων υποθέσεων ευθανασίας αυξάνεται σταθερά από τη νομιμοποίησή του το 2002, φθάνοντας σχεδόν τις 3.000 υποθέσεις το 2022.


ΠΗΓΗ: 
President of Belgian health insurance company promotes euthanasia as solution for aging population - LifeSite (lifesitenews.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δρ Vernon Coleman: Θέλουν να σας σκοτώσουν - Δείτε πώς θα το κάνουν (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!)

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Δρ Vernon Coleman: Θέλουν να σας σκοτώσουν - Δείτε πώς θα το κάνουν (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!) (odysseiatv.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!