Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Βρυξέλλες: Η αστυνομία ΔΙΑΛΥΕΙ εκδήλωση υψηλόβαθμων ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ πολιτικών!


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπάν κατηγόρησε την Τρίτη τις Βρυξέλλες, ότι παραβιάζουν την ελευθερία της έκφρασης μετά την εισβολή των τοπικών αρχών και την ανατίναξη ενός συνεδρίου συντηρητικών Ευρωπαίων πολιτικών στη βελγική πρωτεύουσα



Τα περιστατικά αυτά αυξάνονται στην Ε.Ε..

Πρόσφατα, η γερμανική αστυνομία απαγόρευσε μια εκδήλωση στην Παλαιστίνη με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών και ιδρυτή του αριστερού 'Μέρα25', καθώς και τον Βρετανό γιατρό Δρ. Ghassan Abu Sittah και τους απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα.


Χθες, Τρίτη, ο τουρκικής καταγωγής δήμαρχος του δήμου Saint-Josse-ten-Noode των Βρυξελλών, Emir Kir, διέταξε την ακύρωση της Εθνικής Διάσκεψης Συντηρητικών (NatCon) "για να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια". 


Ο τούρκος δήμαρχος των Βρυξελλών Emir Kir

Η συμμετοχή του Orban ήταν προγραμματισμένη.

«Η βελγική αστυνομία αποφάσισε να κλείσει το Συνέδριο [Εθνικού Συντηρητισμού] το #Brüssel, μόλις δύο ώρες μετά την έναρξή του. Υποθέτω ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν άλλο την ελευθερία του λόγου. Η τελευταία φορά που προσπάθησαν να με φιμώσουν με την αστυνομία ήταν όταν έβαλαν τους  κομμουνιστές τους εναντίον μου [το 1988]. Δεν τα παρατήσαμε τότε και δεν θα τα παρατήσουμε ούτε αυτή τη φορά! #NoMigration #NoGender #NoWar" 


Αργότερα την ίδια ημέρα, ο πολιτικός διευθυντής του γραφείου του Orban, Balazs Orban, ζήτησε αλλαγή στην Ευρώπη, επικαλούμενος την έλλειψη ελευθεριών στην περιοχή.

«Οι Βρυξέλλες δεν είναι πλέον η πρωτεύουσα της ελευθερίας, αλλά ένα εργαλείο για αριστερή, προοδευτική, φιλελεύθερη καταπίεση, οπότε η αλλαγή είναι απαραίτητη. 

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 9 Ιουνίου μπορούν να οδηγήσουν σε μια τέτοια αλλαγή.

Οι εθνικοσυντηρητικές δυνάμεις είναι ενωμένες επειδή έχουν βαρεθεί το υπερκράτος των Βρυξελλών, έχουν βαρεθεί τις αποτυχημένες πολιτικές της ηγεσίας των Βρυξελλών που προκαλούν την κατάρρευση της Ευρώπης.




Ο Βρετανός πολιτικός Nigel Farage, ιδρυτής του Κόμματος του Brexit, ο οποίος συμμετείχε επίσης στο NatCon, κατηγόρησε τον Kir με έδρα τις Βρυξέλλες ότι είναι αντιδημοκρατικός και «κατά της ελευθερίας της έκφρασης».


Όλος ο κόσμος μπορεί τώρα να δει την ελίτ των Βρυξελλών ως αυτό που πραγματικά είναι: τυραννική και αντιδημοκρατική.

Οι διοργανωτές του NatCon είχαν νοικιάσει μια αίθουσα συνεδριάσεων στο Saint-Josse-ten-Noode, αφού τους απαγορεύτηκε δύο φορές η χρήση χώρων σε άλλα μέρη των Βρυξελλών. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Kir, η αστυνομία έφτασε στη σκηνή και φέρεται να έκλεισε την εκδήλωση στη μέση της ομιλίας του Farage.

Περίπου 40 άτομα αναμενόταν να παρακολουθήσουν τη διάσκεψη, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας Eric Zemmour, της πρώην υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας Suella Braverman του πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας Mateusz Morawiecki και άλλων δεξιών πολιτικών.


Εδώ είναι οι δηλώσεις του Βαρουφάκη – έκθεση εδώ.


Στην Ε.Ε., η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα στην απρόσκοπτη επικοινωνία (μέσω του ελέγχου των συνομιλιών), η ειρήνη, η σωματική αυτοδιάθεση, δέχονται μαζικές επιθέσεις τόσο από τους γραφειοκράτες της Ε.Ε. όσο κυρίως από τις κυβερνήσεις των πολιτικών δυτικών κρατών. 

Η μετατόπιση προς τα δεξιά, προς τα δεξιά, κομμάτων όπως το AfD, το Fidesz ή το FPÖ γίνεται όλο και πιο σαφής.





ΠΗΓΗ: Brüssel: Polizei sprengt Veranstaltung von hochrangigen konservativen Politikern (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Κύμα αγωγών κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής von der Leyen

Πρόκειται για τη συμφωνία δισεκατομμυρίων δολλαρίων για εμβόλια που συνήφθη μέσω SMS με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Οι εκπρόσωποι της von der Leyen τηρούν σιγή ιχθύος.

Klagewelle gegen EU-Kommissionschefin von der Leyen (epochtimes.de)



Ο Ορμπάν επικρίνει τις Βρυξέλλες για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου ακυρώνοντας το συνέδριο των Συντηρητικών

Orban Slams Brussels for Violating Freedom of Speech by Canceling Conservative Conference (sputnikglobe.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!