Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Η 'N.S.A.' απέχει «μόλις λίγες ημέρες από τήν ΚΑΤΑΛΗΨΗ του διαδικτύου», προειδοποιεί ο Ed Snowden!



Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών ('N.S.A.') απέχει μόλις λίγες ημέρες από το να «καταλάβει το διαδίκτυο» με μια μαζική επέκταση των εξουσιών επιτήρησης, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη της NSA Edward Snowden.


Tyler Durden
16 Απριλίου 2024


Σε μια ανάρτηση της 16ης Απριλίου στο 'X', ο Snowden επέστησε την προσοχή σε ένα νήμα που δημοσιεύτηκε αρχικά από την Elizabeth Goitein - συν-διευθύντρια του Προγράμματος Ελευθερίας και Εθνικής Ασφάλειας στο Brennan Center for Justice - που προειδοποίησε για ένα νέο νομοσχέδιο που θα μπορούσε να δει τις εξουσίες παρακολούθησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ενισχύονται σε νέα επίπεδα.

Πηγή: Edward Snowden



Το εν λόγω νομοσχέδιο μεταρρυθμίζει και επεκτείνει ένα μέρος του νόμου περί παρακολούθησης ξένων πληροφοριών (FISA) γνωστό ως τμήμα 702.

Επί του παρόντος, η NSA μπορεί να αναγκάσει τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου όπως η Google και η Verizon να παραδώσουν ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με στόχους της NSA.

Ωστόσο, η Goitein ισχυρίζεται ότι μέσω μιας «αβλαβούς αλλαγής» στον ορισμό του «παρόχου παρακολούθησης ηλεκτρονικών επικοινωνιών» στο νομοσχέδιο FISA 702, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να προχωρήσει πολύ πέρα από το τρέχον πεδίο εφαρμογής της και να αναγκάσει σχεδόν κάθε εταιρεία και άτομο που παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία που σχετίζεται με το διαδίκτυο να βοηθήσει στην παρακολούθηση της NSA.

«Αυτό σαρώνει ένα τεράστιο φάσμα αμερικανικών επιχειρήσεων που παρέχουν wifi στους πελάτες τους και ως εκ τούτου έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό στον οποίο πραγματοποιούνται οι επικοινωνίες. Κουρεία, πλυντήρια, γυμναστήρια, καταστήματα σιδηρικών, οδοντιατρεία».

Επιπλέον, οι άνθρωποι που αναγκάζονται να παραδώσουν δεδομένα δεν θα είναι σε θέση να συζητήσουν τις πληροφορίες που παρέχονται λόγω των βαριών κυρώσεων και των όρων που περιγράφονται στο νομοσχέδιο, πρόσθεσε η Goitein.





Το νομοσχέδιο έλαβε αρχικά έντονες αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους που έχουν επίγνωση της ιδιωτικής ζωής, αλλά πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 13 Απριλίου.

Μέρος της απώθησης είδε τις προτεινόμενες εξουσίες κατασκοπείας των νομοσχεδίων να μειώνονται από πέντε χρόνια σε δύο χρόνια, καθώς και ορισμένες μικρές τροποποιήσεις στους παρόχους υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στα μέτρα παρακολούθησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Goitein, η τροποποίηση έκανε πολύ λίγα για να μειώσει το πεδίο εφαρμογής της παρακολούθησης που χορηγήθηκε στην NSA.

Κατά την άποψή της, η τροπολογία θα μπορούσε ακόμη και να δει τους παρόχους υπηρεσιών, όπως καθαριστές, υδραυλικούς και παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής που έχουν πρόσβαση σε φορητούς υπολογιστές και δρομολογητές μέσα στα σπίτια των ανθρώπων, να αναγκάζονται να παρέχουν πληροφορίες και να χρησιμεύουν ως «υποκατάστατοι κατάσκοποι», ισχυρίστηκε η Goitein.

Το νομοσχέδιο έχει δει ισχυρή αντίδραση και από τις δύο πλευρές του πολιτικού διαδρόμου, με αρκετούς εκπροσώπους της κυβέρνησης να ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ron Wyden χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «τρομακτικό» και είπε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποτρέψει την έγκρισή του από τη Γερουσία.

«Αυτό το νομοσχέδιο αντιπροσωπεύει μία από τις πιο δραματικές και τρομακτικές επεκτάσεις της κυβερνητικής αρχής επιτήρησης στην ιστορία».

Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Anna Paulina Luna, η οποία καταψήφισε το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι το άρθρο 702 ήταν μια «ανεύθυνη επέκταση» των εξουσιών της NSA. H Luna πρόσθεσε ότι εάν οι κυβερνητικές υπηρεσίες θέλουν πρόσβαση σε δεδομένα, πρέπει να αναγκαστούν να υποβάλουν αίτηση για ένταλμα.

Το νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί στις 19 Απριλίου στη Γερουσία των ΗΠΑ.



ΠΗΓΗ: 
NSA "Just Days Away From Taking Over The Internet" Warns Ed Snowden | ZeroHedge

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας διατάζει το Facebook και το 'X' να αφαιρέσουν το βίντεο επίθεσης με μαχαίρι από μουσουλμάνο



Η ώθηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας για νομοθεσία αποκλεισμού ιστότοπων ISP προκαλεί διαμάχη σχετικά με τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο
Η τελευταία εκστρατεία της MPA για τον αποκλεισμό των πειρατικών ιστότοπων θα μπορούσε να μεταμορφώσει την ελευθερία του διαδικτύου και να πυροδοτήσει μια σκληρή μάχη για τα ψηφιακά δικαιώματα.



Ο Επικεφαλής της Γερμανικής Υπηρεσίας Κατασκοπείας υποστηρίζει την κατασκοπεία της ομιλίας και των σκέψεων των ανθρώπων
Ο Thomas Haldenwang, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV), υποστήριξε πρόσφατα σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε σε γερμανική εφημερίδα την ανάγκη για την κυβέρνηση να κατασκοπεύει και να μετριάζει τον λόγο και τις σκέψεις των ανθρώπων.



Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών υπερασπίζεται τις προσπάθειές του να αστυνομεύσει τα «πρότυπα σκέψης και ομιλίας» των πολιτών, περιγράφει το νέο αδίκημα της «συστηματικής απονομιμοποίησης της κρατικής συμπεριφοράς»

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για Haldenwang (odysseiatv.blogspot.com)





Συνεργάστηκαν οι γερμανικές εγχώριες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, μέ δημοσιογράφους του 'Correctiv' γιά νά δυσφημίσουν την "Alternative für Deutschland" (AfD) (Εναλλακτική γιά τήν Γερμανία) καί νά υποκινήσουν τό σημερινό κύμα διαμαρτυριών «κατά της δεξιάς»; ; ;.....

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Συνεργάστηκαν οι γερμανικές εγχώριες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, μέ δημοσιογράφους του 'Correctiv' γιά νά δυσφημίσουν την "Alternative für Deutschland" (AfD) (Εναλλακτική γιά τήν Γερμανία) καί νά υποκινήσουν τό σημερινό κύμα διαμαρτυριών «κατά της δεξιάς»; ; ;..... (odysseiatv.blogspot.com)




«Υποψία εξτρεμισμού»: Εκατοντάδες αστυνομικοί φοβούνται για τη δουλειά τους

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: «Υποψία εξτρεμισμού»: Εκατοντάδες αστυνομικοί φοβούνται για τη δουλειά τους (odysseiatv.blogspot.com)




ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ - Η Γερμανία ανακοινώνει ευρεία σχέδια για τον περιορισμό του λόγου, των ταξειδιών και της οικονομικής δραστηριότητας των πολιτικών αντιφρονούντων, προκειμένου να ελέγξει καλύτερα τα «πρότυπα σκέψης και ομιλίας» του λαού της

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ - Η Γερμανία ανακοινώνει ευρεία σχέδια για τον περιορισμό του λόγου, των ταξειδιών και της οικονομικής δραστηριότητας των πολιτικών αντιφρονούντων, προκειμένου να ελέγξει καλύτερα τα «πρότυπα σκέψης και ομιλίας» του λαού της (odysseiatv.blogspot.com)




Το γερμανικό σύμπλεγμα λογοκρισίας: «Η επιστροφή της Στάζι με προβιά προβάτου» Αποκλειστική επισκόπηση: Η απίστευτη μηχανή εξόντωσης των "διαφορετικών" απόψεων

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Το γερμανικό σύμπλεγμα λογοκρισίας: «Η επιστροφή της Στάζι με προβιά προβάτου» Αποκλειστική επισκόπηση: Η απίστευτη μηχανή εξόντωσης των "διαφορετικών" απόψεων (odysseiatv.blogspot.com)




Κάλλιο αργά, παρά ποτέ: Ο θρύλος της δημοσιογραφίας μιλάει ξεκάθαρα για ιδεολογικό τρόμο

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για Haldenwang (odysseiatv.blogspot.com)




ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών: «Πάρτε το εισόδημά τους, τα όπλα, σπάστε τα δίκτυά τους» (βίντεο)

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών: «Πάρτε το εισόδημά τους, τα όπλα, σπάστε τα δίκτυά τους» (βίντεο) (odysseiatv.blogspot.com)




Απίστευτο: Η (Γερμανίδα) υπουργός Εσωτερικών παρελαύνει με τους μισητές της αστυνομίας - Σφοδρή κριτική από το συνδικάτο των αστυνομικών

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Απίστευτο: Η (Γερμανίδα) υπουργός Εσωτερικών παρελαύνει με τους μισητές της αστυνομίας - Σφοδρή κριτική από το συνδικάτο των αστυνομικών (odysseiatv.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!