Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΚΟΒΟΝΤΑΣ τήν γραμμή ζωής ! - Όχι απλώς ΑΝΙΚΑΝΟΙ, αλλά καί ΣΤΥΓΝΟΙ ε γ κ λ η μ α τ ί ε ς ( αυτά που ΔΕΝ σας λένε οι τηλεοπτικοί βόθροι! )


Η Ε.Ε. αποφασίζει να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ σταδιακά τα φορτηγά με κινητήρες εσωτερικής καύσεως, χωρίς υφιστάμενες αντικαταστάσεις - ολόκληρη η εθνική οικονομία βασίζεται στα μέσα μεταφοράς.




Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε για το de facto τέλος των φορτηγών εσωτερικής καύσης. Επί του παρόντος, το υδρογόνο και τα ηλεκτρικά φορτηγά δεν διαδραματίζουν κανέναν ρόλο στην αγορά. 

Η Ε.Ε. απειλεί να βυθίσει την Ευρώπη στο χάος.

παλιός



Το 96% όλων των φορτηγών που πωλούνται στην Ε.Ε. το 2023 είναι πετρελαιοκίνητα.

Τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, ο κλάδος αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου αναταραχή.

Χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη να τερματίσει ουσιαστικά το φορτηγό εσωτερικής καύσης. 

Αντίστοιχος νόμος εγκρίθηκε με 341 ψήφους υπέρ, 268 κατά και 14 αποχές.

Ο νόμος υποστηρίζεται κυρίως από τους Πράσινους, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους.

Οι υπουργοί των κρατών μελών της Ε.Ε. δεν έχουν ακόμη εγκρίνει επίσημα το έργο, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, πρέπει να αναμένεται πλειοψηφία

Τον Φεβρουάριο, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών στην Ε.Ε. ψήφισε υπέρ του νόμου σε δοκιμαστική ψηφοφορία. 

Μέχρι το 2040, οι μέσες εκπομπές των νέων φορτηγών πρέπει να μειωθούν σταδιακά έως και 90% σε σύγκριση με το 2019. 

Ακόμη αυστηρότερα μέτρα πρόκειται να ληφθούν για τα αστικά λεωφορεία. Τα πετρελαιοκίνητα λεωφορεία δεν θα επιτρέπεται πλέον να διατίθενται στην αγορά από το 2035. 

Συνεπώς, τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα θα πρέπει να εξαφανιστούν μαζικά μέσα σε λίγα χρόνια.

Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ανοικτός. 

Ούτε τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ούτε τα φορτηγά υδρογόνου είναι επί του παρόντος ανταγωνιστικά. 

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Volker Wissing (FDP) έχει επίσης προφανώς τις ανησυχίες του σχετικά με τον νόμο. 

Στην πορεία προς τη δοκιμαστική ψηφοφορία, απείλησε να αρνηθεί τη συγκατάθεση της Γερμανίας. 

Ωστόσο, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποσχέθηκε ότι τα συνθετικά καύσιμα (τα οποία επίσης δεν παίζουν ρόλο αυτή τη στιγμή) θα μπορούσαν ακόμα να εγκριθούν μετά το 2040, ο άνθρωπος του FDP - όπως συμβαίνει τόσο συχνά - επέτρεψε στον εαυτό του να αλλάξει γνώμη.


Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Όπως έχουν τα πράγματα, η πώληση όλων των νέων αυτοκινήτων που εκπέμπουν CO₂ θα απαγορευτεί από το 2035. 

Αυτό σημαίνει ότι το 90% όλων των οχημάτων που πωλούνται σήμερα είναι απίθανο να πωληθούν σε λίγο περισσότερο από 10 χρόνια. 

Αλλά όσο πλησιάζει η ημερομηνία για το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης, τόσο χειρότερη φαίνεται να είναι η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. 

Ειδικά στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικά είναι. Αυτό είναι απίθανο να αλλάξει πολύ γρήγορα. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Olaf Källenius, απέρριψε πρόσφατα τους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους της Daimler.

Σε αντίθεση με ό, τι είχε προγραμματιστεί, δεν θα ήταν δυνατό να γίνει «πλήρως ηλεκτρικό μέχρι το τέλος της δεκαετίας».

Και δεν είναι μόνο η Daimler που παλεύει με προβλήματα. 

Στη Γερμανία, ο αριθμός των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώθηκε κατά περίπου 30% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. 

Συνεπώς, η συνεχιζόμενη αρνητική τάση συνεχίζεται. Σύμφωνα με τον καθηγητή Δρ Stefan Bartzel, Διευθυντή του Κέντρου Διαχείρισης Αυτοκινήτων (CAM), «η αύξηση της αγοράς της ηλεκτροκίνησης πάσχει σημαντικά από τις ανταγωνιστικές τιμές αγοράς σε σύγκριση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης». Σε αντίθεση με τις προβλέψεις, η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρικών οχημάτων εξακολουθεί να μην είναι ανταγωνιστική.

Ο Manfred Weber, πρόεδρος της ομάδας του EVP, έχει τώρα φέρει στο προσκήνιο ακόμη και μια κίνηση μακριά από το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης. 

Καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βυθίσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις σε φιάσκο με τη βιαστική απόφασή της. 

Στον τομέα της έρευνας, οι ευρωπαϊκές και ιδιαίτερα οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν χάσει πολύ χρόνο. Για χρόνια, η (περαιτέρω) ανάπτυξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης τέθηκε σε αναμονή. Αυτό έχει οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος για τους καταναλωτές.

Ο αριθμός των νέων ταξινομημένων αυτοκινήτων μειώνεται εδώ και χρόνια.

Αυτή η εξέλιξη απειλεί τώρα να επαναληφθεί στον τομέα των φορτηγών. Στο Κοινοβούλιο της Ε.Ε., ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι μετά την ψηφοφορία για το de facto τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης. 

«Η μετάβαση σε φορτηγά και λεωφορεία μηδενικών εκπομπών δεν είναι μόνο το κλειδί για την επίτευξη των κλιματικών μας στόχων, αλλά και ένας κρίσιμος παράγοντας για καθαρό αέρα στις πόλεις μας», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του ΕΚ Bas Eickhout (Πράσινοι/ΕΕΣ).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2.0

Οι ηγέτες της Ε.Ε. προφανώς καθοδηγούνται από μια τρελλή εικόνα του εαυτού τους. Ο Eickhout συνέχισε: «Δημιουργούμε σαφήνεια για μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες στην Ευρώπη και ένα ισχυρό κίνητρο για επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση και το υδρογόνο». Η αναγκαστική παρέμβαση σε έναν σημαντικό οικονομικό τομέα πωλείται στους πολίτες της Ε.Ε. ως δημιουργία «σαφήνειας» και σχεδιασμού ασφάλειας.

Η Ε.Ε. ορίζει ημερομηνία λήξης για τις τεχνολογίες και θέτει αυστηρούς στόχους για τις βιομηχανίες. 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα παραμείνουν σε ιδιωτικά χέρια, αλλά το αποτέλεσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων τους θα υπαγορεύεται από την Ε.Ε. από την αρχή. 

Γίνεται όλο και πιο σπάνιο για τις εταιρείες να λαμβάνουν αποφάσεις για τις δικές τους υποθέσεις με δική τους ευθύνη. 

Εν τω μεταξύ, μόνο η Ε.Ε. αποφασίζει ποια οχήματα μπορούν ακόμη να πωληθούν και να αναπτυχθούν. Έτσι, η Ε.Ε. κάνει μεγάλα βήματα προς ένα νέο είδος σχεδιασμένης οικονομίας.

Οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. 

Τα φορτηγά μετέφεραν 3,69 δισεκατομμύρια τόνους αγαθών το 2021 – σχεδόν δέκα φορές περισσότερα από τα εμπορικά τραίνα.

Ολόκληρη η οικονομική δομή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας βασίζεται σε αυτά. 

Στην πραγματικότητα, η Ε.Ε. καταργεί αυτόν τον τρόπο μεταφοράς χωρίς υφιστάμενο ισοδύναμο υποκατάστατο – και κόβει τη γραμμή ζωής της οικονομίας.


ΠΗΓΗ: 
EU verbietet Verbrenner-LKWs - Lebensader abgedreht - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:




Ο υπουργός Μεταφορών απειλεί τους Γερμανούς με «επ' αόριστον απαγόρευση οδήγησης το Σαββατοκύριακο» για την επίτευξη των υποχρεωτικών στόχων εκπομπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!