Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΣΠΟΡΑ ΝΕΦΩΝ: Κύμα καταιγίδας στο Ντουμπάϊ μετά από τεχνητές καιρικές παρεμβολές


Το Ντουμπάι κυριαρχείται σήμερα από ιστορικά έντονες βροχοπτώσεις. Κλιματικοί ακτιβιστές πέφτουν (ξανά) στην παγίδα αποδίδοντας αντανακλαστικά τις βροχοπτώσεις στην κλιματική αλλαγή, την ώρα που το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιβεβαιώσει την αποστολή 7 αεροπλάνων για την σπορά νεφών.

παλιός


Βίντεο δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους στο Ντουμπάϊ, ενώ το αεροδρόμιο και το κέντρο της πόλης ήταν επίσης εντελώς κάτω από το νερό. Κατά καιρούς, το αεροδρόμιο έπρεπε να διακόψει τη λειτουργία του. 

Πρόκειται για «ιστορικές βροχοπτώσεις» στην έρημο - οι βαρύτερες από τότε που ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων το 1949, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM. 

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κάλεσε τον πληθυσμό να εγκαταλείψει τα σπίτια του μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μαζικές βροχοπτώσεις οφείλονται επίσης στη λεγόμενη «σπορά νεφών».

Όπως επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συνολικά επτά αεροπλάνα στάλθηκαν από το αεροδρόμιο Al Ain τη Δευτέρα και την Τρίτη για να επηρεάσουν την κατάσταση του καιρού.

Αυτά τα επίπεδα απελευθερώνουν χημικές ουσίες και μικροσκοπικά σωματίδια στην ατμόσφαιρα, συχνά με τη μορφή ενώσεων αλατιού. Όταν αυτά εισέρχονται στα σύννεφα, οι σταγόνες βροχής ή οι κρύσταλλοι πάγου εμπλουτίζονται και αυξάνονται σε όγκο. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε αναμενόμενες βροχοπτώσεις που συμβαίνουν ταχύτερα και συχνότερα.

Ήδη από το 2002, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άρχισαν να επηρεάζουν τον καιρό για να παρέχουν βρόχινο νερό σε ξηρές περιοχές της ερημικής χώρας όπου οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Αν και η πρότυπη πόλη του Ντουμπάϊ διαθέτει λειτουργικό σύστημα αποχέτευσης, το σύστημα αποστράγγισης εξακολουθεί να είναι αποσπασματικό. Ως αποτέλεσμα, η βροχόπτωση που προκλήθηκε από τη σπορά νεφών δεν μπορούσε να διαλυθεί επαρκώς.

Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ντουμπάϊ είχε περιγράψει τη βροχή ως «βροχόπτωση για καλό» παρά το ακραίο μέγεθος, καθώς θα αντιμετώπιζε την κλιματική αλλαγή και θα μείωνε τον αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με τη ζέστη. Μια κυνική δήλωση – ειδικά ενόψει του γεγονότος ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο γειτονικό Ομάν ως αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων.

Η κλιματική ακτιβίστρια Luisa Neubauer (σσ. aka wannabe Greta Thunberg) προφανώς μη έχοντας ιδέα περί αυτών - το κατέστησε σαφές την Τετάρτη με μια ανάρτηση στο 'X' (πρώην Twitter). Χωρίς άλλη καθυστέρηση, εξύμνησε τις βροχές ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, γράφοντας στη λεζάντα ενός βίντεο από τις πλημμύρες με τη φράση «Μόνο ένας ακόμη σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα».


Το σαΐνι Luisa Neubauer





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Χειραγώγηση καιρού – λογοκριμένα γεγονότα και αναπάντητα ερωτήματα

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Χειραγώγηση καιρού – λογοκριμένα γεγονότα και αναπάντητα ερωτήματα (odysseiatv.blogspot.com)




Βίντεο: Κλίμα – Η ψυχρή αλήθεια. Η μαζική απάτη που προωθεί την υπερθέρμανση του πλανήτη / κλιματική αλλαγή

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Βίντεο: Κλίμα – Η ψυχρή αλήθεια. Η μαζική απάτη που προωθεί την υπερθέρμανση του πλανήτη / κλιματική αλλαγή (odysseiatv.blogspot.com)

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί που λένε ότι δύναται ο καιρός να τροποποιηθεί με τεχνητά μέσα δεν είναι συνομωσιολόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!