Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Νοσοκομείο της Βοστώνης προκαλεί οργή μετά την ανακοίνωσή του ότι θα μειώσει τις αναφορές κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών, επειδή μπορεί να διαιωνίσει τον «δομικό ρατσισμό»



Ένα νοσοκομείο της Βοστώνης της Μασσαχουσέττης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αφού διαπίστωσε ότι οι μαύρες μητέρες ήταν πιο πιθανό να αναφερθούν για κακοποίηση και παραμέληση παιδιών εάν μια τοξικολογική έκθεση βγει θετική, θα λάβει μέτρα για την επαναξιολόγηση της διαδικασίας, προκειμένου να αποφευχθεί η διαιώνιση του «δομικού ρατσισμού».

«Οι μαύρες έγκυες είναι πιο πιθανό να υποβληθούν σε τεστ ναρκωτικών και να αναφερθούν στα συστήματα παιδικής πρόνοιας από τις λευκές εγκύους», δήλωσε το Mass General Brigham, ένα μη κερδοσκοπικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

«Ως μέρος της προσπάθειάς μας "Ενωμένοι κατά του Ρατσισμού" να επιτύχουμε ισότητα στην υγεία για τους ασθενείς και τις κοινότητες σε όλο το σύστημά μας, ... αντιμετωπίζουμε πολιτικές που μπορεί άθελά τους να διαιωνίζουν τον δομικό ρατσισμό», δήλωσε η Mass General.

Η ανακοίνωση αφορούσε έγκυες γυναίκες που κάνουν χρήση ναρκωτικών, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν σε εμβρυϊκές εξετάσεις.

«Η διαταραχή χρήσης ουσιών (SUD) είναι μια κατάσταση με σημαντικές φυλετικές και εθνοτικές ανισότητες, ειδικά στο πλαίσιο της εγκυμοσύνης, όταν οι πιο τιμωρητικές προσεγγίσεις στη χρήση ουσιών επηρεάζουν δυσανάλογα τα μαύρα άτομα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Προκειμένου να μετριαστεί η ανισότητα, όπως το βλέπει το νοσοκομείο, το Mass General θα «ενημερώσει τις πολιτικές που ενεργοποιούν αυτόματα υποχρεωτικές καταθέσεις σε υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας όταν μία έγκυος βρίσκεται σε θεραπεία για διαταραχή χρήσης ουσιών, απουσία άλλων ανησυχιών για πιθανή κακοποίηση ή παραμέληση».

Η αυτόματη πολιτική ενεργοποίησης για τις μητέρες που κάνουν χρήση ναρκωτικών «επηρεάζει δυσανάλογα τους ασθενείς από ιστορικά περιθωριοποιημένους πληθυσμούς», δήλωσε το νοσοκομείο.

Η νέα πολιτική αναφέρει ότι οι αναφορές «μετά τον τοκετό θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο εάν υπάρχει εύλογη αιτία να πιστεύεται ότι το βρέφος υποφέρει ή διατρέχει άμεσο κίνδυνο να υποστεί σωματική ή συναισθηματική βλάβη και ότι μόνο η έκθεση σε ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας με μεθαδόνη ή βουπρενορφίνη για διαταραχή χρήσης οπιοειδών, δεν απαιτεί αναφορά κακοποίησης ή παραμέλησης ελλείψει προστατευτικών ανησυχιών για το βρέφος».

«Η επικαιροποιημένη πολιτική αντικατοπτρίζει την εστίασή μας στην παροχή ασφαλούς και ισότιμης φροντίδας για όλους τους ασθενείς. Η διαδικασία μας επέτρεψε να στρέψουμε τον φακό μας προς τα μέσα για να κατανοήσουμε τη δική μας συμβολή στο στίγμα και την ανισότητα και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε », δήλωσε η Allison Bryant, MD, MPH, αναπληρώτρια επικεφαλής της ισότητας υγείας στο Mass General Brigham.


ΠΗΓΗ: Boston hospital sparks outrage after announcing it will scale back on child abuse and neglect reports because it can perpetuate 'structural racism' (endtimeheadlines.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




Το CDC κυκλοφορεί κρυφές αναφορές τραυματισμών εμβολίων COVID-19
Η υπηρεσία αναγκάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστή να αποκαλύψει τις εκθέσεις.


Δρ. Yeadon: «Φανταστείτε αν περισσότεροι άνθρωποι καταλάβαιναν ότι ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΑΝ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ, ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ και ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!