Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Οι ηγέτες της Ε.Ε. προσπαθούν να πείσουν την Ε Λ Λ Α Δ Α και την Ισπανία να «ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ» τη δική τους ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ για την Ουκρανία


Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν κυριολεκτικά τα κράτη μέλη να θυσιάσουν τη δική τους εθνική άμυνα για χάρη της Ουκρανίας, μέρος της συνεχιζόμενης ιστορίας της απελπισίας που έχει οδηγήσει ορισμένα δυτικά έθνη να εξαντλήσουν τα εγχώρια αποθέματα όπλων και πυρομαχικών.

Tyler Durden
23 Απριλίου 2024

Ένα ανησυχητικό ρεπορτάζ των Financial Times που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Ισπανία βρίσκονται υπό εντεινόμενη πίεση από τους δυτικούς συμμάχους να εγκαταλείψουν τα λίγα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot που διαθέτουν.

Η Ρωσσία συνέχισε να αποδεκατίζει την ενεργειακή, υλικοτεχνική και επικοινωνιακή υποδομή της Ουκρανίας μέσω ανώτερης αεροπορικής δύναμης - και το Κίεβο είχε λίγες επιλογές, περιορίζοντας την απάντησή του. 

Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι οι εντεινόμενες αεροπορικές επιθέσεις είναι σε άμεσα αντίποινα στις διασυνοριακές επιθέσεις της Ουκρανίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν επίσης σταλεί συχνά πάνω από την Κριμαία.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέδωσε επείγουσα έκκληση την Κυριακή στο 'X', γράφοντας ότι «οι Patriot μπορούν να ονομαστούν συστήματα αεράμυνας μόνο εάν λειτουργούν και σώζουν ζωές αντί να στέκονται ακίνητοι κάπου σε βάσεις αποθήκευσης».

Σχολιάζοντας τη συνεχιζόμενη έκκληση της Ουκρανίας, ένας δυτικός αξιωματούχος αναφέρθηκε στους FT λέγοντας: «Όλοι γνωρίζουμε ποιος τους έχει, όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται και όλοι γνωρίζουμε ποιος τους χρειάζεται πραγματικά».

Μόνο η Γερμανία έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στο κάλεσμα παρέχοντας πρόσφατα μία μόνο συστοιχία Patriot. 

Οι FT αναφέρθηκαν σε διαδοχικές συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε. τις τελευταίες ημέρες, όπου αποφασίστηκε ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας δεν είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας για την άμυνα της πατρίδας τους:


Άλλοι ηγέτες της Ε.Ε. χρησιμοποίησαν μια σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα για να παροτρύνουν προσωπικά τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Ελλάδας Pedro Sánchez και Κυριάκο Μητσοτάκη να δωρίσουν ορισμένα από τα συστήματά τους στην Ουκρανία, σύμφωνα με άτομα που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις.

Οι δύο ηγέτες, των οποίων οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν μεταξύ τους περισσότερα από δώδεκα συστήματα Patriot συν άλλα όπως οι S-300, ενημερώθηκαν ότι η ανάγκη τους δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο της Ουκρανίας και ότι δεν αντιμετώπιζαν καμμία επικείμενη απειλή.(!!!!!!)

Ένας διπλωμάτης της Ε.Ε. δήλωσε: «Υπάρχουν χώρες που δεν χρειάζονται άμεσα τα συστήματα αεράμυνάς τους, για να είμαι πολύ ειλικρινής».

Αυτό καθώς «κάθε χώρα καλείται να αποφασίσει τι μπορεί να διαθέσει», σύμφωνα με τη δήλωση. Χώρες όπως η Πολωνία ή εκείνες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης θεωρούνται πολύ ευάλωτες αυτή τη στιγμή για να τους ζητηθεί να εγκαταλείψουν την άμυνά τους.

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Josep Borell αυξάνει επίσης την πίεση, λέγοντας ότι «δεν έχω Patriot στις Βρυξέλλες, είναι στις πρωτεύουσες και εναπόκειται σε αυτούς να λάβουν αποφάσεις».

Έτσι, αυτό είναι που έχει φτάσει: πρώτα οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί αμφίβολα λένε ότι ο Πούτιν βλέπει την επέκταση του πολέμου βαθύτερα στην Ευρώπη, και στη συνέχεια οι δυτικές χώρες καλούνται να λάβουν δραστικές αποφάσεις που αποδυναμώνουν σοβαρά τη δική τους εθνική ασφάλεια.

Ειδικά η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει μακροχρόνιες απειλές από την Τουρκία, με τους γεωπολιτικούς αντιπάλους να έχουν εμπλακεί σε μια διαμάχη για τη θαλάσσια επικράτεια, η οποία κατά καιρούς παραλίγο να οδηγήσει σε πόλεμο.

Αυτό έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια. 

Συνεπώς, σίγουρα ο ελληνικός πληθυσμός θα διστάσει όταν οι ηγέτες της Ε.Ε. σε μακρινές πρωτεύουσες κάνουν μαθήματα στην Ελλάδα ότι «δεν χρειάζονται πραγματικά» αντιαεροπορική προστασία. Και αν σταλούν στην Ουκρανία, υπάρχει πιθανότητα να καταστραφούν ούτως ή άλλως.



ΠΗΓΗ: 
EU Leaders Trying To Convince Greece & Spain To 'Sacrifice' Their Own Anti-Air Defenses For Ukraine | ZeroHedge

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Πείτε τους να πάνε να γ@μηθούν, έχουμε Τουρκία για γείτονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΩΝ ΟΠΛΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. ΔΗΛ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
    ΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ. ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΧΕΙ ΟΠΛΙΣΤΕΙ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!