Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Διαρροή αρχείων από την ένωση τρανσέξουαλ: «Σοκαριστική» και «φρικτή» παραδοχή, λένε οι επικριτές


Σε μια φωτογραφία αρχείου, μια detransitioner κοιτάζει μια επιστολή από τον πρώην γιατρό της που ενέκρινε διπλή μαστεκτομή για μετάβαση σε αρσενικό, στο σπίτι της την 1η Νοεμβρίου 2022. Η γυναίκα τώρα μετανoιώνει για τη διαδικασία. (John Fredricks/The Epoch Times)


Τα έγγραφα και το βίντεο υποδηλώνουν έλλειψη ενημερωμένης συναίνεσης γονέων και παιδιών για θεραπείες μετάβασης φύλου και χειρουργικές επεμβάσεις.



Ένα βίντεο που διέρρευσε και έγγραφα που εκθέτουν την εσωτερική λειτουργία του οργανισμού που είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό των λεγόμενων «προτύπων φροντίδας» για θεραπείες μετάβασης φύλου και χειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά είναι μια «σοκαριστική» και «φρικτή» παραδοχή, λένε οι επικριτές.

Τα αρχεία που διέρρευσαν από την Παγκόσμια Επαγγελματική Ένωση για την Υγεία των Διεμφυλικών - πιο γνωστή ως WPATH - αποκαλύπτουν «εκτεταμένη ιατρική αμέλεια σε παιδιά και ευάλωτους ενήλικες», σύμφωνα με μια έκθεση 241 σελίδων που αποκαλύπτει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έγγραφα και ένα βίντεο 82 λεπτών.

Η Environmental Progress, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με επικεφαλής τον ιδρυτή και πρόεδρο Michael Shellenberger που έλαβε τα αρχεία, τα κυκλοφόρησε στο κοινό σε μια έκθεση στις 4 Μαρτίου.

«Τα αρχεία του WPATH δείχνουν ότι αυτό που ονομάζεται 'ιατρική του φύλου' δεν είναι ούτε επιστήμη ούτε ιατρική», δήλωσε ο κ. Shellenberger σε δήλωσή του. «Τα πειράματα δεν είναι τυχαιοποιημένα, διπλά τυφλά ή ελεγχόμενα. Δεν είναι ιατρική, αφού ο πρώτος κανόνας είναι να μη βλάψεις. Και αυτό απαιτεί ενημερωμένη συναίνεση».

Τα αρχεία είναι «μια συγκλονιστική παραδοχή» από τους γιατρούς του WPATH και άλλους ιατρούς που αναγνωρίζουν ιδιωτικά ότι δεν λαμβάνουν την κατάλληλη ενημερωμένη συγκατάθεση από γονείς και παιδιά πριν προχωρήσουν σε θεραπείες μετάβασης φύλου και χειρουργικές επεμβάσεις, δήλωσε η εξέχουσα δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων Harmeet Dhillon στους The Epoch Times.

Η κα Dhillon, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Center for American Liberty, το οποίο εκπροσωπεί αρκετές γυναίκες που φέρονται να έχουν υποστεί βλάβη και μη αναστρέψιμη βλάβη ως αποτέλεσμα των συστάσεων του WPATH για χειρουργική επέμβαση τρανσέξουαλ για παιδιά και νεαρούς ενήλικες με δυσφορία φύλου, αποκάλεσε την έκθεση «μια σημαντική πράξη δημοσιογραφίας».

«Αυτά τα αρχεία που διέρρευσαν δείχνουν ότι πίσω από κλειστές πόρτες, τα μέλη του WPATH παραδέχονται το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν ενημερωμένη συγκατάθεση για ορμονικές και χειρουργικές παρεμβάσεις από νέους ασθενείς, κάτι που είναι η ίδια η προϋπόθεση της δικαστικής μας διαμάχης για τις νεαρές γυναίκες που έχουν ακρωτηριαστεί από αυτούς τους γιατρούς όταν ήταν παιδιά», είπε.

Το Κέντρο για την Αμερικανική Ελευθερία έχει αναλάβει τρεις δωρεάν υποθέσεις που εκπροσωπούν τους detransitioners Chloe Cole, Layla Jane και Luka Hein, οι οποίοι μηνύουν την Kaiser Permanente και τους γιατρούς που πραγματοποίησαν διπλές μαστεκτομές σε αυτές τις νεαρές γυναίκες.


Chloe Cole


Layla Jane


Luka Hein


Η έκθεση WPATH υποστηρίζει ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αναστολείς εφηβείας, διασταυρούμενες ορμόνες και χειρουργικές επεμβάσεις για να αλλάξουν το σώμα τους ώστε να ευθυγραμμιστεί με την ταυτότητα φύλου τους, σύμφωνα με την έκθεση. 
Αυτό υποδηλώνει ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν τις πλήρεις επιπτώσεις αυτών των φαρμάκων και διαδικασιών και ότι οι γονείς τους μπορούν να παρέχουν ενημερωμένη συγκατάθεση.

«Αλλά ενώ το WPATH υποστηρίζει δημόσια τους ανηλίκους και τις οικογένειές τους που συναινούν σε αυτές τις ορμονικές και χειρουργικές θεραπείες που βασίζονται σε μια νεφελώδη εσωτερική αίσθηση του εαυτού, ιδιωτικά, ορισμένα μέλη παραδέχονται ότι η συναίνεση δεν είναι δυνατή», αναφέρει η έκθεση.

«Πίσω από κλειστές πόρτες, οι επαγγελματίες υγείας που συνδέονται με το WPATH ομολογούν ότι οι πρακτικές τους βασίζονται στον αυτοσχεδιασμό, ότι τα παιδιά δεν μπορούν να τις κατανοήσουν και ότι η διαδικασία συναίνεσης δεν είναι ηθική».


Ο Michael Shellenberger, ιδρυτής και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Environmental Progress, σε φωτογραφία αρχείου. (The Epoch Times)

Σε βίντεο μιας εσωτερικής επιτροπής του WPATH, η Dianne Berg, παιδοψυχολόγος, δήλωσε ότι οι ειδικοί δεν θα περίμεναν από τα παιδιά και τους νέους να κατανοήσουν πλήρως τις επιπτώσεις των διαδικασιών των τρανσέξουαλ, επειδή είναι «εκτός του αναπτυξιακού τους εύρους να κατανοήσουν το βαθμό στον οποίο ορισμένες από αυτές τις ιατρικές παρεμβάσεις τους επηρεάζουν», σύμφωνα με την έκθεση.

«Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι όταν οι γονείς δεν μπορούν να μου πουν τι πρέπει να γνωρίζουν για μια ιατρική παρέμβαση που προφανώς υπέγραψαν», δήλωσε η κ. Berg. 

Πρότεινε να ενθαρρύνουμε τους ασθενείς να κάνουν ερωτήσεις και να προσφέρουμε μια «πραγματική διαδικασία συναίνεσης κατόπιν ενημέρωσης» και όχι αυτό που συμβαίνει, το οποίο «δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε ηθικά».

Ο Jamison Green, ακτιβιστής και πρώην πρόεδρος του WPATH, δήλωσε στο πάνελ ότι μερικές φορές οι ασθενείς αποφεύγουν να μάθουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες από φόβο, λέγοντας: «Οι άνθρωποι φοβούνται επίσης πολλές φορές για τη χειρουργική επέμβαση και έτσι μπορούν να διαβάσουν τις περιγραφές άλλων ανθρώπων σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση και θα χάσουν λεπτομέρειες ή θα χάσουν την πιο σημαντική πληροφορία γι' αυτούς απλώς και μόνο επειδή φοβούνται να τις διαβάσουν».

Ο Δρ Daniel Metzger, ένας Καναδός ενδοκρινολόγος, δήλωσε ότι οι γιατροί φύλου «συχνά εξηγούν αυτά τα πράγματα σε ανθρώπους που δεν είχαν καν βιολογία στο γυμνάσιο ακόμα», προσθέτοντας ότι ακόμη και οι ενήλικες έχουν περιορισμένη γνώση πολλών από αυτές τις ιατρικές παρεμβάσεις.

Η καθοδήγηση του WPATH αναφέρει ότι οι γιατροί πρέπει να ενημερώνουν τους ασθενείς σχετικά με «την πιθανή απώλεια γονιμότητας και τις διαθέσιμες επιλογές για τη διατήρηση της γονιμότητας».

Αλλά ο Δρ Metzger είπε στο πάνελ ότι «είναι πάντα μια καλή θεωρία να μιλάς για τη διατήρηση της γονιμότητας με ένα 14χρονο, αλλά ξέρω ότι μιλάω σε έναν κενό τοίχο. ... Τα περισσότερα από τα παιδιά δεν βρίσκονται πουθενά σε οποιοδήποτε είδος εγκεφαλικού χώρου για να μιλήσουν πραγματικά για τη διατήρηση της γονιμότητας με σοβαρό τρόπο».

Λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Environmental Progress δημοσίευσε δημόσια τα αρχεία WPATH, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας σταμάτησε τη χρήση αναστολέων εφηβείας σε παιδιά. 

Το NHS England δήλωσε: «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ασφάλεια ή την κλινική αποτελεσματικότητα των ορμονών καταστολής της εφηβείας για να καταστήσουν τη θεραπεία συνήθως διαθέσιμη αυτή τη στιγμή».

Εν τω μεταξύ, άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Γαλλία, γίνονται όλο και πιο δύσπιστες για αυτό που οι υποστηρικτές αποκαλούν «μοντέλλο επιβεβαίωσης φύλου».


«Το κάνουν ούτως ή άλλως»

Η ενημερωμένη συναίνεση είναι μια πολύ γνωστή προϋπόθεση για ηθικές ιατρικές θεραπείες και διαδικασίες, και όμως «η λεγόμενη ιατρική κοινότητα των τρανσέξουαλ» στις ΗΠΑ συνεχίζει να συνταγογραφεί αυτή τη «φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο» για τα παιδιά, δήλωσε η κ. Dhillon.

«Το κάνουν ούτως ή άλλως», είπε. "Οι ιατροί του WPATH έχουν πλήρη επίγνωση ότι η φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου που προωθούν βασίζεται σε ασταθή και ανεπαρκή ιατρική έρευνα, αλλά συνεχίζουν να την προωθούν πιεστικά, αγνοώντας το αυξανόμενο σώμα επιστημονικών στοιχείων που απομακρύνουν την επικρατούσα ιατρική από αυτές τις διαδικασίες".

Το βίντεο που διέρρευσε αποκαλύπτει επίσης ότι αυτό που δηλώνει δημόσια το WPATH είναι το αντίθετο από αυτό που λένε ιδιωτικά τα μέλη του, δήλωσε η κ. Dhillon.

«Ξέρουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος και αυτό λένε ο ένας στον άλλο πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν λαμβάνουν σωστή ενημερωμένη συγκατάθεση. Δεν λειτουργεί», είπε. «Επιτρέπουμε, μέσω της ιδεολογίας της κομπογιαννίτικης ιατρικής του WPATH, σε παιδιά ηλικίας 9 ετών να αποφασίσουν ότι είναι σε θέση να αλλάξουν το φύλο τους».

Οι γιατροί και οι πολιτικοί στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, συνεχίζουν να προωθούν τους αναστολείς της εφηβείας ως ασφαλείς, αποτελεσματικές και αναστρέψιμες θεραπείες και τον μόνο τρόπο πρόληψης της αυτοκτονίας μεταξύ των νέων με δυσφορία φύλου, αλλά τα γεγονότα λένε το αντίθετο, δήλωσε η Dhillon.

Η δικαστική διαμάχη του Κέντρου για την Αμερικανική Ελευθερία έχει ρίξει φως στο γεγονός ότι οι αποκλειστές της εφηβείας είναι «απολύτως μόνιμα επιζήμιοι», είπε.


Harmeet Dhillon, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου για την Αμερικανική Ελευθερία, το οποίο εκπροσωπεί αρκετές γυναίκες που φέρεται να έχουν υποστεί βλάβη και μη αναστρέψιμη βλάβη από διαδικασίες τρανσέξουαλ. (John Fredricks/The Epoch Times)


«Κάθε μέρα βγαίνουν και ανακοινώνουν ότι τους έχουν πει οι γιατροί τους ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά», είπε. «Όλοι οι πελάτες μας που έχουν αυτή τη λεγόμενη «θεραπεία» έχουν αλλάξει μόνιμα τις φωνές. Δεν μπορούν να το αντιστρέψουν αυτό, παρ' όλο που σταμάτησαν να παίρνουν τις ορμόνες».

Ένας νόμος της Καλιφόρνια επιτρέπει ακόμη και στα 12χρονα παιδιά «να φύγουν από το σπίτι και να αναζητήσουν καταφύγιο σε σπίτια LGBTQ για να χειραφετηθούν» για να επιδιώξουν ιατρικές παρεμβάσεις όπως η χρήση αναστολέων εφηβείας, θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης διασταυρούμενου φύλου και χειρουργική επέμβαση χωρίς γονική συγκατάθεση, είπε.

Όλα αυτά δικαιολογούνται και υποστηρίζονται από αυτά τα ψευδο-ιατρικά πρότυπα, ακόμη και όταν οι γιατροί ιδιωτικά και ανοιχτά παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν όλες τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των «ριζοσπαστικών διαδικασιών τους» ή πώς να τις αντιμετωπίσουν, είπε.

Ένα μέλος του WPATH επιβεβαιώνει ότι η γονιμότητα και η σεξουαλική ευχαρίστηση θα μπορούσε να καταστραφεί στους νέους ασθενείς που λαμβάνουν φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου, δήλωσε η Dhillon.

Σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της ιατρικής, οι γιατροί που κόβουν μέρη του σώματος «και στη συνέχεια λένε ότι δεν γνωρίζουν πραγματικά ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτού» θα θεωρούνταν «εντελώς εξωφρενικό», αλλά σε «αυτό το πεδίο σεξουαλικού πειραματισμού», τα ίδια πρότυπα φροντίδας δεν φαίνεται να ισχύουν, είπε.

Κάθε γιατρός που εν γνώσει του είπε ψέμματα σε ασθενείς θα πρέπει να μηνύεται για ιατρική αμέλεια και να εκτίθεται για να θέσει τέλος σε αυτές τις πρακτικές, είπε.

Δήλωση WPATH: Η Marci Bowers, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση στις 5 Μαρτίου:

"Το WPATH είναι και ήταν πάντα ένας οργανισμός βασισμένος στην επιστήμη και τα αποδεικτικά στοιχεία, του οποίου οι συστάσεις υποστηρίζονται ευρέως από μεγάλους ιατρικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. 

Είμαστε οι επαγγελματίες που γνωρίζουμε καλύτερα τις ιατρικές ανάγκες των τρανς και διαφορετικών φύλων ατόμων - και αντιτιθέμεθα σε άτομα που παραποιούν και απονομιμοποιούν τις διαφορετικές ταυτότητες και τις πολύπλοκες ανάγκες αυτού του πληθυσμού μέσω τακτικών εκφοβισμού. 

Ο κόσμος δεν είναι επίπεδος. Το φύλο, όπως και τα γεννητικά όργανα, αντιπροσωπεύεται από την ποικιλλομορφία. Το μικρό ποσοστό του πληθυσμού που είναι τρανς ή διαφορετικό φύλο αξίζει υγειονομική περίθαλψη και δεν θα αποτελέσει ποτέ απειλή για το παγκόσμιο δυαδικό φύλο».

Ο Blaine Vella, εκτελεστικός διευθυντής του WPATH, δήλωσε σε σημείωμα προς τα μέλη της ένωσης στις 5 Μαρτίου:

«Αυτή είναι και θα συνεχίσει να είναι η απάντησή μας σε οποιαδήποτε προβολή των μέσων ενημέρωσης. Εάν κάποιος από εσάς λάβει ερωτήσεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σας ζητούμε να μην απαντήσετε, στείλτε το αίτημα σε εμάς ... Και οι συνεργάτες μας στα μέσα ενημέρωσης θα απαντήσουν με την παραπάνω δήλωση».

Το WPATH δεν απάντησε σε αίτημα των Epoch Times για σχόλιο σχετικά με τους ισχυρισμούς.

Πριν από ένα χρόνο, η WPATH και η αμερικανική θυγατρική της USPATH, διπλασίασαν τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο για ανηλίκους, λέγοντας ότι «αντιτίθενται σθεναρά» στη νομοθεσία που απαγορεύει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο σε «τρανσέξουαλ και διαφορετικά φύλα (TGD) άτομα».

«Ένα γιγαντιαίο πείραμα»

Η Erin Friday, δικηγόρος και συν-επικεφαλής του Our Duty, μιας διεθνούς ομάδας που αντιτίθεται στην ιδεολογία του φύλου, ειδικά για τα παιδιά και τους νέους ενήλικες, δήλωσε στους Epoch Times ότι τα αρχεία WPATH είναι μια παραδοχή ότι οι διαδικασίες μετάβασης φύλου είναι «ένα γιγαντιαίο πείραμα».

Η κ. Friday αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός 16χρονου κοριτσιού από την έκθεση που ανέπτυξε μεγάλους όγκους στο συκώτι της μετά τη λήψη τεστοστερόνης και άλλων φαρμάκων και ένας ογκολόγος και χειρουργός ανέφεραν ότι οι ορμόνες ήταν ο πιθανός λόγος για τον καρκίνο, σύμφωνα με την έκθεση. Πολλές άλλες γνωστές ή πιθανές επιπλοκές και άλλες σχετικές ιατρικές καταστάσεις συζητήθηκαν επίσης στο έγγραφο, μαζί με στοιχεία έλλειψης έρευνας.

"Δεν υπήρξαν ποτέ σωστά ελεγχόμενες δοκιμές στον ευρύτερο τομέα της ιατρικής φύλου, η οποία επίσης στερείται σταθερά μακροπρόθεσμων δεδομένων", αναφέρει η έκθεση.

Οι γιατροί που «επιβεβαιώνουν το φύλο» δεν αμφισβητούν τις συννοσηρότητες ενός ασθενούς, ειδικά σε θέματα ψυχικής υγείας, παρ' όλο που οι συστάσεις του WPATH δηλώνουν ότι ο στόχος της «φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο» είναι να συνεργαστεί με τρανσέξουαλ και διαφορετικά φύλα «για να αντιμετωπίσει ολιστικά τις κοινωνικές, ψυχικές και ιατρικές ανάγκες υγείας και ευημερίας τους, επιβεβαιώνοντας παράλληλα με σεβασμό την ταυτότητα φύλου τους», δήλωσε η κα Friday.

«Παραμερίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα ψυχικής υγείας των ασθενών, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για σοβαρή σχιζοφρένεια ή διασχιστική διαταραχή», είπε. «Ξέρουν ότι αυτοί οι άνθρωποι... έχουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και προχωρούν σε φυλομετάβαση ούτως ή άλλως».


Η Erin Friday, συν-επικεφαλής του Our Duty στις δυτικές ΗΠΑ, μιλάει σε σεμινάριο στο Σαν Φρανσίσκο στις 24 Σεπτεμβρίου 2023. (Lear Zhou/The Epoch Times)


Η κ. Friday, της οποίας η κόρη είχε προηγουμένως αναγνωριστεί ως τρανσέξουαλ, αλλά έκτοτε έχει αποδεχθεί τη γυναικεία μορφή της, αναμένει ότι τα αρχεία WPATH θα οδηγήσουν σε ακροάσεις στο Κογκρέσσο.

Τα αρχεία WPATH αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα από έναν οργανισμό που έχει ξεπεράσει τα όριά του, είπε.

«Έχουν παραδεχτεί ιατρική αμέλεια. Έχουν παραδεχτεί ότι λένε ψέμματα», ισχυρίστηκε.

Τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων και οι ιατρικές εταιρείες, είπε η κ. Friday, θα ήταν «καλά μελετημένο» να χρησιμοποιήσουν τα αρχεία WPATH που διέρρευσαν ως «off-ramp», για να απομακρυνθούν από τέτοιες επιβλαβείς πρακτικές.

Η Δρ Shannae Anderson, ψυχολόγος στην Καλιφόρνια και τη Βιρτζίνια, η οποία εγκατέλειψε την Καλιφόρνια πριν από σχεδόν δύο χρόνια μετά την απειλή της άδειάς της, δήλωσε στους The Epoch Times ότι τα αρχεία WPATH έχουν εκθέσει την «τρομακτική» ατζέντα πίσω από τις θεραπείες επιβεβαίωσης φύλου.

Στις περισσότερες πολιτείες, τα «πρότυπα φροντίδας» του WPATH είναι η μόνη επιτρεπόμενη θεραπεία, πράγμα που σημαίνει αποκλειστές εφηβείας, ορμόνες διασταυρούμενου φύλου, κοινωνική μετάβαση και τελικά χειρουργικές επεμβάσεις πάνω και κάτω, δήλωσε ο Δρ Anderson.

«Είναι παράνομο στις περισσότερες πολιτείες να προσφέρουμε πραγματικά μια άλλη οδό θεραπείας, κάτι που είναι τρελλό», είπε.

Μια άλλη «απολύτως τρομακτική» πτυχή των αρχείων που διέρρευσαν είναι η παραδοχή του WPATH ότι «διεξάγουν αυτές τις ριζικές διαδικασίες που αλλάζουν τη ζωή σε άτομα με σοβαρές διαταραχές ψυχικής υγείας», τόνισε.

Ο Δρ Anderson, τώρα διευθυντής ψυχολογίας και συν-διευθυντής ηθικής και υπεράσπισης για την Αμερικανική Ένωση Χριστιανών Συμβούλων, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη οργάνωση ψυχικής υγείας που βασίζεται στην πίστη στον κόσμο, δήλωσε ότι οι πολιτικές φροντίδας που επιβεβαιώνουν το φύλο έχουν εμποδίσει τους θεραπευτές να μπορούν να μιλούν ελεύθερα με τους ασθενείς για τη δυσφορία φύλου και καταπατούν την ελευθερία του λόγου.

Αλλά, όπως και άλλοι επικριτές, αναμένει ότι η αποκάλυψη των αρχείων WPATH θα οδηγήσει σε ακροάσεις του Κογκρέσσου και περισσότερες δικαστικές διαμάχες για την αποκατάσταση της ελευθερίας του λόγου, ώστε οι θεραπευτές να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.

«Η ψυχοθεραπεία είναι λόγος. Αυτό κάνουμε. Μιλάμε», είπε. «Και έτσι, όταν υπάρχει αυτή η απαγόρευση να μιλάμε και να εξερευνούμε τη δυσφορία φύλου κάποιου, δεν επιτρέπεται καν να κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με αυτό ή να το εξερευνήσουμε».

Η παραδοχή των γιατρών του WPATH ότι γνωρίζουν ότι τα παιδιά δεν μπορούν να δώσουν ενημερωμένη συναίνεση είναι «τεράστια υπόθεση», είπε.

Η Δρ Anderson, με καταγωγή από το Thousand Oaks της Καλιφόρνια, αντιμετώπισε το διοικητικό συμβούλιο σε μια συνάντηση της Ενιαίας Σχολικής Περιφέρειας Conejo Valley τον Ιούνιο του 2022, ισχυριζόμενη ότι τα 8χρονα εκτέθηκαν στο σχολείο σε σεξουαλικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων αφηρημένων εννοιών όπως η ιδεολογία των τρανσέξουαλ, η οποία είπε ότι ήταν πέρα από το επίπεδο κατανόησής τους.

«Αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας από τους λόγους για τους οποίους απειλήθηκε η άδειά μου στην Καλιφόρνια. Μίλησα ενώπιον ενός σχολικού συμβουλίου για το πώς η διδασκαλία των παιδιών σχετικά με την ιδεολογία των τρανσέξουαλ είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη, επειδή δεν μπορούν να αρχίσουν να κατανοούν όλα όσα συμβαίνουν σε μια τρανς ταυτότητα και μεταμόρφωση», είπε. «Και, αυτό που εκθέτουν τα αρχεία του WPATH είναι ότι είχα δίκιο, ουσιαστικά, ότι όταν υποβάλλονται σε αυτές τις θεραπείες φύλου, δεν μπορούν να δώσουν ενημερωμένη συγκατάθεση».

Τα μέλη του WPATH αναγνώρισαν όχι μόνο ότι τα παιδιά δεν μπορούν να κατανοήσουν το εύρος του τι πρόκειται να τους συμβεί με αυτές τις θεραπείες, αλλά ούτε και οι γονείς μπορούν και ότι δεν αποκαλύπτουν όλους τους κινδύνους που συνδέονται με αυτές «επειδή δεν ξέρουν τι είναι», είπε.

Δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για να προσδιοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τέτοιων θεραπειών και διαδικασιών και η έρευνα που υπάρχει δείχνει ότι μια θεραπεία «παρακολούθησης και αναμονής» είναι καλύτερη, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των ανηλίκων με δυσφορία φύλου ξεπερνούν την κατάσταση και αποδέχονται το φυσικό τους σώμα.



Jordan Peterson, Καναδός κλινικός ψυχολόγος και καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, σε φωτογραφία αρχείου. (Οι Epoch Times)


Το χειρότερο ιατρικό σκάνδαλο στην Ιστορία;

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Δρ Jordan Peterson, γνωστό Καναδό ψυχολόγο και συγγραφέα, ο κ. Shellenberger είπε ότι δεν ήταν εξοικειωμένος με το WPATH στην αρχή.

«Νόμιζα ότι ίσως οι άνθρωποι υπερέβαλλαν για το τι συνέβαινε», είπε.

Στη συνέχεια, «μια πηγή ή πηγές» του έδωσαν περίπου 170 σελίδες των εσωτερικών αρχείων από τους πίνακες συζητήσεων του WPATH, μαζί με το βίντεο των ηγετών και των μελών του WPATH που μιλούσαν για μερικά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

«Αυτά τα αρχεία διαλύουν κάθε αμφιβολία που πρέπει να έχει κάποιος ότι αυτό που συμβαίνει είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ιατρικής κακομεταχείρισης στην ανθρώπινη ιστορία», είπε.

«Μπορεί να είναι το χειρότερο. Είναι σίγουρα στο ίδιο επίπεδο  με τις λοβοτομές. Είναι στο ίδιο επίπεδο με τα πειράματα Tuskegee».

Ο κ. Peterson απάντησε: «Είναι πολύ χειρότερο και από τα δύο».

Τα αρχεία του WPATH δείχνουν «χωρίς καμμία αμφιβολία» ότι οι άνθρωποι που εκτελούν αυτές τις «κακομεταχειρίσεις» δεν λαμβάνουν ενημερωμένη συγκατάθεση, δήλωσε ο κ. Shellenberger.

«Και μετά σηκώνουν τα χέρια ψηλά και λένε, δεν ξέρουμε πραγματικά πώς να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Σε κανένα σημείο του βίντεο, κανείς δεν λέει, "Έϊ, ίσως δεν θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό"», είπε. «Υπάρχει ένας βασικός τρόμος σε αυτό, αλλά στη συνέχεια, σε πνευματικό επίπεδο, δεν μπορείς παρά να είσαι ελαφρώς γοητευμένος από αυτούς τους ανθρώπους. Τι έχει πάει τόσο λάθος με αυτούς που είναι τόσο δέσμιοι μιας ιδεολογίας που κάνουν αυτές τις κακομεταχειρίσεις και ποτέ δεν αμφισβητούν ... ότι ίσως δεν θα έπρεπε να τις κάνουν καθόλου».

Ο Ken Zucker, ψυχολόγος του οποίου οι μελέτες έδειξαν ότι το 88% των παιδιών ηλικίας 2 έως 12 ετών σε δύο ξεχωριστές μελέτες αγοριών και κοριτσιών που κλινικά αναφέρθηκαν ως πάσχοντες δυσφορία φύλου - οι οποίοι δεν ήταν κοινωνικά μεταβατικοί - ανέφεραν αργότερα ότι ως έφηβοι και νεαροί ενήλικες δεν υπέφεραν πλέον από την πάθηση και ήταν άνετοι με το γενέθλιο φύλο τους.

«Αφήστε τα παιδιά, που να πάρει, ήσυχα μέχρι να γίνουν 18», είπε ο κ. Peterson. «Ο άνθρωπος που το καθιέρωσε αυτό ήταν ο Ken Zucker. Διηύθυνε το καλύτερο περιοδικό που ασχολήθηκε με την παιδική δυσφορία φύλου για χρόνια στο Τορόντο. Αυτή ήταν η σύστασή του για θεραπεία και οι αιματηροί ριζοσπάστες τον έδιωξαν πριν από 10 χρόνια».

Τώρα οι γιατροί κάνουν το αντίθετο και συνιστούν τις «πιο ακραίες» θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις και λένε στους ανθρώπους «ότι αν δεν ακούσουν, τα παιδιά τους θα πεθάνουν, ότι πρόκειται να αυτοκτονήσουν, κάτι που είναι ένα ψέμμα. Δεν υπήρξε ποτέ ίχνος απόδειξης γι' αυτό, ούτε καν κακές αποδείξεις. Ήταν απλά ένα ψέμμα», είπε.

Στη συνέχεια, προσφέρουν «αυτή την απολύτως κατακλυσμική θεραπεία με αφάνταστα ολέθριες συνέπειες σε ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν καν και δεν μπορούν να καταλάβουν σε τι συμφωνούν» και τους λένε «έτσι θα βρουν τον αληθινό τους εαυτό», είπε. «Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε. Είναι τόσο αηδιαστικό».






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μελέτη: Τα ποσοστά απόπειρας αυτοκτονίας υπερδιπλασιάζονται μετά από χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!