Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Πρώην τρανσέξουαλ νέοι: Η συζήτηση για τα τρανς άτομα επιταχύνεται


Η δικηγόρος Erin Friday (κέντρο) με τους detransitioners στο συλλαλητήριο στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, 14 Μαρτίου 2024.
Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Protect Kids California


Οι νέοι που βλέπουν τους εαυτούς τους ως θύματα της βιομηχανίας των τρανσέξουαλ αγωνίζονται για την απαγόρευση των ορμονικών θεραπειών και της χειρουργικής επέμβασης αλλαγής φύλου για παιδιά και εφήβους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Brad Jones
25 Μαρτίου 2024

Οι νεαρές γυναίκες Chloe Cole από την Καλιφόρνια, Laura Becker από το Wisconsin και Camille Kiefel από το Όρεγκον υπέφεραν από δυσφορία φύλου και ήθελαν να ζήσουν μια ζωή ως άνδρες. Υποβλήθηκαν σε αρκετές ιατρικές θεραπείες για τις οποίες τώρα μετανoιώνουν.


Στα σκαλιά του Καπιτωλίου της Καλιφόρνια στο Σακραμέντο, είπαν τις αντίστοιχες ιστορίες πόνου τους σε μια ομάδα υποστηρικτών στις 14 Μαρτίου. Οι Epoch Times ήταν εκεί.


Chloe Cole
Η Cole συνταγογραφήθηκε τεστοστερόνη σε νεαρή ηλικία και της αφαιρέθηκε χειρουργικά το στήθος στην ηλικία των 15 ετών. «Όταν ήμουν 16 ετών, ένα χρόνο μετά την εγχείρισή μου, δεν ήξερα πώς να αποκαλέσω τον εαυτό μου», είπε. «Δεν ήξερα ότι υπήρχε η λέξη "detransitioner". Αλλά ήξερα ότι ήμουν αυτό. Αυτή η κοινότητα μου δίνει υποστήριξη όταν η βιομηχανία των τρανσέξουαλ με υποτιμά».

Το περιβάλλον έχει αλλάξει εν τω μεταξύ, είπε. «Έχουμε επιτέλους ένα μέσον για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν κάνει λάθη και να σώσουμε άλλους από το να πέσουν στο ίδιο τραύμα και δυσκολίες που έχουμε βιώσει».

Τον περασμένο μήνα, η Cole ταξίδεψε πρώτα στο Τεννεσσί και αργότερα στην Αριζόνα για να ασκήσει πιέσεις για νομοθεσία που θα βοηθήσει τους λεγόμενους detransitioners.

Επί του παρόντος συζητούνται νομοσχέδια και στις δύο πολιτείες που θα απαιτούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας που καλύπτουν τις διαδικασίες αλλαγής φύλου να καλύπτουν επίσης θεραπείες για την αποκατάσταση του αρχικού φύλου.

Αυτά τα νομοσχέδια είναι μια καλή ευκαιρία για τις πολιτείες να συνεργαστούν πέρα από κομματικές γραμμές. «Οι μπλε [Δημοκρατικές] και οι κόκκινες [Ρεπουμπλικανικές] πολιτείες αρχίζουν να ενώνονται και να μας βοηθούν όλους», δήλωσε η Cole.


Μείζονες προκλήσεις

Παρά την πρόοδο, οι απομεταβατικοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις.

Η διαδικασία αντιστροφής μιας αλλαγής φύλου είναι ένα μεγάλο «μυστήριο», σύμφωνα με τhν Cole. Οι ιατρικές θεραπείες είναι «σε μεγάλο βαθμό μη ερευνημένες και πειραματικές» και εκτελούνται και πάλι από τους ίδιους γιατρούς που εκτελούν την αλλαγή φύλου.



Η Chloe Cole κάθεται έξω από το Καπιτώλιο στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, στις 28 Αυγούστου 2023. 
Φωτογραφία: John Fredricks/The Epoch Times


«Η ιδεολογία τους θολώνει την κρίση τους», είπε η Cole.

«Χρειαζόμαστε πραγματική βοήθεια. Δεν έχουμε ασφαλιστικούς κωδικούς, πράγμα που σημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ μετάβασης και απομετάβασης δεν αναγνωρίζεται καν ιατρικά».

Αυτή η «έλλειψη θεραπείας» καθιστά τη διαδικασία της μετάβασης ή της «επιστροφής στην πραγματικότητα», όπως την αποκαλεί, απίστευτα δύσκολη και διατηρεί την «ψευδή υπόσχεση ότι μπορείτε να αλλάξετε το φύλο σας», είπε.


Προγραμματισμένο δημοψήφισμα

Η Cole ελπίζει ότι η πρωτοβουλία στην Καλιφόρνια, που ονομάζεται Protect Kids California, θα «βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο για τη βιομηχανία φύλου».

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από διάφορες ομάδες γονικών δικαιωμάτων. Στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν αρκετές υπογραφές για να επιτρέψουν ένα δημοψήφισμα στις επόμενες εκλογές.

Εάν η ψηφοφορία στις 5 Νοεμβρίου είναι επιτυχής, οι αποκλειστές της εφηβείας, οι ορμονικές θεραπείες και η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου για ανηλίκους θα απαγορευτούν στην πολιτεία της Δυτικής Ακτής.

Επιπλέον, τα σχολεία θα πρέπει να ενημερώνουν τους γονείς για την ψυχική υγεία των παιδιών τους, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων ταυτότητας φύλου. Τα αγόρια που προσδιορίζονται ως κορίτσια θα απαγορεύεται στη συνέχεια να συμμετέχουν σε αθλητικούς αγώνες κοριτσιών ή να χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια των κοριτσιών.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Bill Essayli στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Καλιφόρνια υποστηρίζει την πρωτοβουλία και έχει προτείνει ένα αντίστοιχο νομοσχέδιο.

«Στειρώνουμε τα παιδιά μας. Δεν ξέρω ποιος συμφωνεί με αυτό, αλλά εγώ δεν συμφωνώ», είπε. «Αν δεν συμφωνήσουμε ως έθνος να προστατεύσουμε τα παιδιά, τότε δεν ξέρω καν σε τι μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Το νομοσχέδιο 3146 απαγορεύει στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να προσφέρουν «συνταγές ή διαδικασίες αλλαγής φύλου» σε ασθενείς ηλικίας κάτω των 18 ετών.


Η δικηγόρος Erin Friday στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Καλιφόρνια Σακραμέντο στις 28 Αυγούστου 2023. 
Φωτογραφία: John Fredricks/The Epoch Times


Επικίνδυνες παρενέργειες

Η δικηγόρος Erin Friday, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Protect Kids California, έχει επίσης συντάξει δύο νομοσχέδια.

Το ένα απαιτεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες να πληρώνουν για θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις για τους 'detransitioners' (απομεταβατικούς). Η άλλη επεκτείνει το καθεστώς παραγραφής εντός του οποίου οι πληγέντες μπορούν να καταστήσουν τους γιατρούς και τους ιατρικούς παρόχους υπόλογους.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν υποστηρικτές για τα νομοσχέδια μεταξύ των βουλευτών.

"Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι απομεταβατικοί κερδίζουν επιρροή", δήλωσε η Friday. Για παράδειγμα, η ομάδα συνομιλίας Detrans στην πλατφόρμα συζήτησης Reddit έχει πλέον περισσότερα από 53.000 μέλη - αν και οι τρανσέξουαλ ακτιβιστές δεν σέβονται τους ανθρώπους που θέλουν να επιστρέψουν στο φύλο τους και αρνούνται ακόμη και την ύπαρξή τους.

Σύμφωνα με την Friday, υπάρχουν «αμέτρητες περιπτώσεις» ατόμων που ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να βρουν γιατρό ή ιατρικό πάροχο που να μπορεί να τους βοηθήσει.

«Οι γιατροί δεν ξέρουν καν τι να κάνουν με αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι είναι η νέα και πειραματική ιατρική του φύλου», είπε. 

Απλώς θα απορρίπτονταi ως ένα πείραμα που πήγε στραβά.

Ανέφερε την περίπτωση ενός νεαρού άνδρα που ονομάζεται Richard Anumene στο Σαν Φρανσίσκο. Μήνυσε την εταιρεία Kaiser Permanente, η οποία προσφέρει ασφάλιση υγείας, μεταξύ άλλων, μετά την αφαίρεση του πέους του και την πραγματοποίηση κολποπλαστικής.

Έκτοτε, υπέφερε από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και ακράτεια, δήλωσε η Friday. Οι γιατροί δεν ήξεραν πώς να τον θεραπεύσουν.

«Στέλνεται από την αίθουσα έκτακτης ανάγκης σε κλινικές φύλου. Δεν ξέρουν καν πώς να ελέγξουν τα σωματικά υγρά του. [...] Και κάποια στιγμή, τα αντιβιοτικά θα σταματήσουν να λειτουργούν πάνω του», είπε.



Η δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων Harmeet Dhillon στο Anaheim της Καλιφόρνια, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Η Harmeet Dhillon, δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων και εκτελεστική διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού Center for American Liberty, έχει επίσης καταθέσει αγωγές εναντίον της Kaiser Permanente για λογαριασμό των πελατών της Chloe Cole, Layla Jane και Luka Hein για φερόμενη διπλή μαστεκτομή που πραγματοποιήθηκε σε αυτούς ως ανήλικοι χωρίς την κατάλληλη συγκατάθεση.

Σε συνέντευξή της πριν από τη συγκέντρωση, είπε στους The Epoch Times ότι η οργάνωσή της επέστησε την προσοχή σε αυτές τις περιπτώσεις για να προστατεύσει τα παιδιά - ειδικά τα κορίτσια - από το να «ακρωτηριαστούν» από τους γιατρούς.


«Ανθρώπινα πειράματα σε ευάλωτα παιδιά»

Είπε ότι είχε ήδη εργαστεί σε άλλες σημαντικές περιπτώσεις, αλλά καμμία που να περιλαμβάνει «ανθρώπινα πειράματα σε ευάλωτα παιδιά». Και αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ. «Εάν είναι επιτυχής, υπάρχει η ευκαιρία να σωθούν χιλιάδες ζωές», δήλωσε ο Dhillon.

Η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου σε παιδιά και εφήβους απαγορεύεται στις μισές πολιτείες των ΗΠΑ. Ωστόσο, η δικηγόρος θέλει να απαγορευτούν και στις 50 πολιτείες.

Ελπίζει επίσης ότι οι πολιτείες θα επεκτείνουν το καθεστώς παραγραφής τους σε πέντε ή 10 χρόνια, έτσι ώστε περισσότεροι γιατροί και πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης να μπορούν να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου και μετανοιώνουν θέλουν να μηνύσουν, αλλά δεν μπορούν επειδή το καθεστώς παραγραφής έχει ήδη περάσει, είπε. Κατά κανόνα, αυτό είναι τρία χρόνια.

Μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να κάνουν παιδιά, να έχουν οργασμό ή να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, «είναι πολύ αργά», δήλωσε η Dhillon.

Στην Καλιφόρνια, το καθεστώς παραγραφής είναι τρία χρόνια από την ημερομηνία της διαδικασίας. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ακόμα παιδιά κατά τη στιγμή της διαδικασίας, αυτός ο χρόνος συχνά περνούσε πριν μπορέσουν να φτάσουν στην ενηλικίωση και να μηνύσουν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι γιατροί επικαλέστηκαν τη δήλωση συναίνεσης των γονέων. Από νομική άποψη, ωστόσο, αυτό είναι άκυρο επειδή «οι ασθενείς και οι γονείς» έχουν πει ψέμματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες αυτών των διαδικασιών.

«Πουλάνε ένα ψέμμα»

«Πουλάνε το ψέμμα ότι μπορείς να αλλάξεις το φύλο σου», είπε η Dhillon. «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό».

Οι γιατροί που λένε σε ανήλικους ασθενείς ότι η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου μπορεί να σώσει τη ζωή τους απογοητεύουν εκείνους που αισθάνονται ότι έχουν κάνει λάθος και θέλουν να επιστρέψουν στο βιολογικό τους φύλο, είπε.

«Προσπαθούν να τους χειραγωγήσουν και να αμφισβητήσουν την κρίση τους», δήλωσε η Dhillon. «Αν ένας από τους πελάτες μας πάει σε έναν γιατρό και πει: "Έι, αυτό δεν λειτουργεί όπως είπατε. Τι μπορώ να κάνω;», οι γιατροί τους απαντούν, «Μην ανησυχείτε, μια αίσθηση τύψεων είναι μέρος της διαδικασίας αλλαγής φύλου».

Τα κυβερνητικά προγράμματα υγείας όπως το Medicaid, το Medicare και η ιδιωτική ασφάλιση υγείας θα πρέπει να καλύπτουν το κόστος αποκατάστασης του βιολογικού φύλου στον ίδιο βαθμό που καλύπτουν την αλλαγή φύλου, είπε.

Εάν οι ασφαλιστές υγείας αναγκαστούν να πληρώσουν για το κόστος της μετάβασης, «θα εισαγάγουν ξαφνικά περισσότερο έλεγχο - μόνο για οικονομικούς λόγους», δήλωσε η δικηγόρος. 

Εάν το κίνητρο του κέρδους εξαφανιζόταν, οι γιατροί θα αναζητούσαν άλλους τρόπους για να βγάλουν χρήματα.

Επαίνεσε τους νέους για το θάρρος τους να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους. «Λένε την ιστορία τους για να μην συμβεί σε άλλους, και αυτό είναι απίστευτα γενναίο», δήλωσε η Dhillon.


Η Laura Becker στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, στις 2 Νοεμβρίου 2022. 
Φωτογραφία: John Fredricks/The Epoch Times


Laura Becker

Η Laura Becker από το Wisconsin έκανε ένεση τεστοστερόνης στον εαυτό της το 2017 σε ηλικία 20 ετών και αφαίρεσε το υγιές στήθος της. Είπε ότι πριν από πέντε χρόνια, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου μέρη για να πάνε οι άνθρωποι που μετάνοιωσαν για αυτές τις θεραπείες, εκτός από μερικές ομάδες στο Facebook.

«Οι απομεταβατικοί ήταν μόνοι, απορρίφθηκαν από τους γιατρούς και αποφεύχθηκαν από τις πρώην κοινότητές μας», είπε. «Αλλά χάρη στο πρώτο κύμα επιζώντων που μίλησαν, έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο στην κατανόηση των βλαβών της ιατρικής φύλου και συνειδητοποιούμε πόσα θύματα υπάρχουν πραγματικά».

Πέρυσι, μια σειρά αγωγών ανάγκασε τους Αμερικανούς να «ξυπνήσουν και να παραδεχτούν ότι οι βλάβες που προκύπτουν από τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου είναι ένα καταστροφικό πρόβλημα», δήλωσε ο Becker.

Έκτοτε, έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με την ιατρική δεοντολογία τέτοιων θεραπειών και χειρουργικών επεμβάσεων.

«Αυτό που έχουμε περάσει όλοι δεν είναι υγειονομική περίθαλψη.

Eίναι ακρωτηριασμός στο όνομα της θεραπείας από προοδευτικούς», δήλωσε η Becker. 
«Δεν είναι ευσπλαχνικό να επιβεβαιώνουμε ευσεβείς πόθους. Είναι μια πειραματική τροποποίηση του σώματος».

Abel Garcia

Ο Abel Garcia, ο οποίος μετακόμισε στο Τέξας από την Καλιφόρνια, επέστρεψε στο ανδρικό του φύλο από το να είναι τρανς γυναίκα με εμφυτεύματα στήθους. Είπε στο συλλαλητήριο ότι του αρνήθηκαν ιατρική περίθαλψη για δύο χρόνια για να αφαιρεθούν τα εμφυτεύματα.

«Προσπάθησα να λάβω βοήθεια για θεραπεία, αλλά ο θεραπευτής μου αρνήθηκε, λέγοντας ότι μόλις είχα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και μόλις είχα αναρρώσει», είπε. «Έπρεπε να παλέψω ενάντια στην ασφαλιστική μου, τους θεραπευτές μου και πολλούς ανθρώπους στην πολιτεία για να πάρω τελικά άδεια».



Η δικηγόρος Erin Friday (αριστερά) με τον detransitioner Abel Garcia στο ράλι Detrans στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, 14 Μαρτίου 2024. Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Protect Kids California

ΠΗΓΗ: Ex-Transgender-Jugendliche: Trans-Debatte nimmt Fahrt auf (epochtimes.de)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!