Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Τρανσέξουαλ: Εκρήγνυνται οι απόπειρες αυτοκτονίας από βιολογικούς άνδρες μετά από χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου

Η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου έχει επιπλοκές, τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές.
Φωτογραφία: nito100/iStock

Όταν ένας άντρας γίνεται γυναίκα 

η αλλαγή φύλου δεν αλλάζει μόνο το σώμα.

 Πολλοί άνθρωποι τείνουν να αυτοκτονούν

 μετά τη διαδικασία.

Από την Meghan Redshaw
20 Απριλίου 2024


Το ποσοστό απόπειρας αυτοκτονίας των τρανσέξουαλ διπλασιάζεται μετά από χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου από άνδρα σε γυναίκα. Αυτό είχε ήδη διαπιστωθεί από Αμερικανούς ερευνητές το 2021 σε μια μελέτη που αξιολογήθηκε από ομοτίμους από ανεξάρτητους επιστήμονες.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η οποία εμφανίστηκε στο The Journal of Urology, οι συγγραφείς ανέλυσαν τη συχνότητα των ψυχιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Η μελέτη εξέτασε 869 άνδρες και 357 γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε κολποπλαστική και φαλλοπλαστική στην Καλιφόρνια μεταξύ 2012 και 2018.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των ψυχιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ήταν υψηλός τόσο πριν όσο και μετά τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, με παρόμοια συνολικά ποσοστά και στις δύο ομάδες. Ωστόσο, οι απόπειρες αυτοκτονίας ήταν σημαντικά υψηλότερες μετά την κολποπλαστική.


«Στην πραγματικότητα, το ποσοστό των αποπειρών αυτοκτονίας που παρατηρήσαμε στην ομάδα φαλλοπλαστικής είναι παρόμοιο με αυτό του γενικού πληθυσμού, ενώ το ποσοστό στην ομάδα της κολποπλαστικής είναι υπερδιπλάσιο από ό, τι στον γενικό πληθυσμό», γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.


Υψηλότερος κίνδυνος για τους βιολογικούς άνδρες

Από τους 869 ανθρώπους που υποβλήθηκαν σε κολποπλαστική, 38 αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν – εννέα απόπειρες πριν, 25 μετά και τέσσερεις απόπειρες πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο συνολικός κίνδυνος αυτοκτονίας ήταν 1,5% πριν από την κολποπλαστική και 3,3% μετά τη διαδικασία. Σχεδόν το τρία τοις εκατό εκείνων που προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν μετά από κολποπλαστική δεν είχαν κίνδυνο αυτοκτονίας πριν από τη διαδικασία.


Μεταξύ των 357 βιολογικά γυναικών ασθενών που υποβλήθηκαν σε φαλλοπλαστική, υπήρξαν έξι απόπειρες αυτοκτονίας με 0,8% κίνδυνο αυτοκτονίας πριν και μετά τη διαδικασία.


Συνολικά, το ποσοστό εκείνων που εμφάνισαν τμήμα επειγόντων περιστατικών και ενδονοσοκομειακή ψυχιατρική θεραπεία εκτός απόπειρας αυτοκτονίας ήταν παρόμοιο στις ομάδες κολποπλαστικής και φαλλοπλαστικής. Περίπου το 22,2% και το 20,7% των ασθενών, αντίστοιχα, έλαβαν ψυχιατρική θεραπεία τουλάχιστον μία φορά.


Για εκείνους που είχαν ήδη βιώσει ένα ψυχιατρικό περιστατικό πριν από την αλλαγή φύλου, ένας βιολογικός άνδρας είχε 33,9% περισσότερες πιθανότητες να έχει άλλο περιστατικό μετά τη διαδικασία, σύμφωνα με τη μελέτη. 

Στις βιολογικές γυναίκες, αυτό ήταν 26,5% μετά τη χειρουργική επέμβαση. 

Οι συγγραφείς τόνισαν τη σημασία της παροχής συμβουλών σε βιολογικούς άνδρες που υποβάλλονται σε θηλυκοποίηση ανδρικού σώματος και οι οποίοι είχαν ψυχιατρικά περιστατικά στο παρελθόν.


Το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε 19 φορές μετά από σεξουαλική χειρουργική επέμβαση

Επί του παρόντος, υπάρχει έλλειψη έρευνας σχετικά με τα ψυχιατρικά αποτελέσματα και τη μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των ατόμων μετά από χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. 

Αυτό δήλωσε ο Δρ Alfonso Oliva, πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στους The Epoch Times. Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, υπάρχει μια επιστημονική εργασία που πρέπει να αναφερθεί σε αυτό το πλαίσιο.


Το 2021, Σουηδοί ερευνητές δημοσίευσαν μια μελέτη σχετικά με τη θνησιμότητα, την αυτοκτονία και τη συχνότητα εμφάνισης ψυχιατρικών ασθενειών σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε αλλαγή φύλου. Σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, το ποσοστό ήταν υψηλότερο και στις τρεις περιοχές.


«Είναι δύσκολο να αντικρούσουμε αυτό το έργο, επειδή είναι μια διαχρονική μελέτη», δήλωσε ο Δρ Oliva. Στη Σουηδία, όλοι οι άνθρωποι καταγράφονται σε μια βάση δεδομένων. Τα διαγνωστικά κλειδιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση του τι συμβαίνει σε κάθε πολίτη όσον αφορά το ιατρικό ιστορικό του, εξήγησε ο χειρουργός.


Οι ερευνητές συστήνουν βελτιωμένη φροντίδα ψυχικής υγείας μετά από χειρουργική επέμβαση

Οι Σουηδοί ερευνητές περίμεναν περισσότερα από δέκα χρόνια μετά τη χειρουργική επέμβαση για να παρακολουθήσουν 324 περιπτώσεις. Διαπίστωσαν ότι ο θάνατος από αυτοκτονία είχε προσαρμοσμένη αναλογία κινδύνου 19,1.


Οι εισαγωγές στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης μπορούν να «υποστηριχθούν», σύμφωνα με τον Δρ Oliva. Ωστόσο, αυτή η μελέτη δείχνει ότι το ποσοστό αυτοκτονίας μεταξύ των ασθενών που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση τρανσέξουαλ ήταν 19 φορές υψηλότερο από ό, τι στον γενικό πληθυσμό μετά από δέκα χρόνια. Επιπλέον, τα άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές αποκλείστηκαν από τη μελέτη. Δηλαδή, είναι άτομα που πιστεύεται ότι δεν είχαν καμμία ψυχιατρική ασθένεια εκτός από δυσφορία φύλου.


Όπως εξήγησαν οι Σουηδοί ερευνητές, ενώ η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου μπορεί να ανακουφίσει τη δυσφορία φύλου, δεν μπορεί να τη θεραπεύσει. Για το λόγο αυτό, οι συντάκτες της μελέτης συνιστούν βελτιωμένη ψυχιατρική και σωματική φροντίδα (μέθοδοι φυσικής θεραπείας στην ψυχιατρική) μετά από χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.


Αυτό το άρθρο δεν υποκαθιστά τις ιατρικές συμβουλές. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

ΠΗΓΗ: Transgender: Selbstmordversuche von biologischen Männern explodieren nach Geschlechts-OP (epochtimes.de)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. Η ΦΥΣΗ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΥΛΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ. Η ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΦΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΟΦΟΡΕΙ ΠΑΙΔΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΛΙΓΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ…. ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΥΣΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!