Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ιαπωνικές εταιρείες προειδοποιούν ότι «η κοινωνική τάξη θα μπορούσε να καταρρεύσει» στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης



Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας και η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας ζήτησαν ταχεία νομοθεσία για τον περιορισμό της τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας ότι η δημοκρατία και η κοινωνική τάξη θα μπορούσαν να καταρρεύσουν εάν η τεχνητή νοημοσύνη αφεθεί ανεξέλεγκτη.

Η Nippon Telegraph and Telephone, ή NTT, και η Yomiuri Shimbun Group Holdings το πρότειναν σε ένα μανιφέστο σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. 

Σε συνδυασμό με έναν νόμο που ψηφίστηκε τον Μάρτιο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που περιορίζει ορισμένες χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, το μανιφέστο επισημαίνει την αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των Αμερικανών συμμάχων σχετικά με τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που οι εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης.

Ενώ επεσήμανε τα πιθανά οφέλη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στη βελτίωση της παραγωγικότητας, το μανιφέστο των ιαπωνικών εταιρειών υιοθέτησε μια γενικά σκεπτικιστική άποψη για την τεχνολογία.


Χωρίς λεπτομέρειες, ανέφερε ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχουν ήδη αρχίσει να βλάπτουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, επειδή μερικές φορές έχουν σχεδιαστεί για να τραβήξουν την προσοχή των χρηστών χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ηθική ή την ακρίβεια.

Αν δεν περιοριστεί η τεχνητή νοημοσύνη, «στο χειρότερο σενάριο, η δημοκρατία και η κοινωνική τάξη θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, οδηγώντας σε πολέμους», ανέφερε το μανιφέστο.

Ανέφερε ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα ως απάντηση, συμπεριλαμβανομένων νόμων για την προστασία των εκλογών και της εθνικής ασφάλειας από την κατάχρηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Μια παγκόσμια ώθηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην πρώτη γραμμή. Ο νέος νόμος της Ε.Ε. καλεί τους κατασκευαστές των ισχυρότερων μοντέλλων τεχνητής νοημοσύνης να τα υποβάλουν σε αξιολογήσεις ασφάλειας και να ενημερώσουν τις ρυθμιστικές αρχές για σοβαρά περιστατικά. Πρόκειται επίσης να απαγορεύσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αναγνώρισης συναισθημάτων σε σχολεία και χώρους εργασίας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εντείνει επίσης την εποπτεία, επικαλούμενη έκτακτες ομοσπονδιακές εξουσίες τον περασμένο Οκτώβριο για να υποχρεώσει τις μεγάλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης να ενημερώνουν την κυβέρνηση όταν αναπτύσσουν συστήματα που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία έχουν δημιουργήσει ινστιτούτα ασφάλειας Τεχνητής Νοημοσύνης υπό την ηγεσία της κυβέρνησης για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις των δημοκρατικών εθνών αγωνίζονται να καταλάβουν πώς να ρυθμίσουν τον λόγο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως η δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεδομένης της συνταγματικής και άλλης προστασίας για την ελευθερία του λόγου.

Η NTT και η Yomiuri δήλωσαν ότι το μανιφέστο τους υποκινήθηκε από ανησυχία για τον δημόσιο διάλογο. Οι δύο εταιρείες είναι από τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην πολιτική της Ιαπωνίας. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κατέχει περίπου το ένα τρίτο της NTT, πρώην κρατικό μονοπώλιο τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανίας, η Yomiuri Shimbun, η οποία έχει πρωινή κυκλοφορία περίπου έξι εκατομμυρίων αντιτύπων, είναι η πιο διαδεδομένη εφημερίδα της Ιαπωνίας.

Υπό τον εκλιπόντα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και τους διαδόχους του, η συντηρητική συντακτική γραμμή της εφημερίδας επηρέασε την ώθηση του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος να επεκτείνει τις στρατιωτικές δαπάνες και να εμβαθύνει τη συμμαχία του έθνους με τις ΗΠΑ.



ΠΗΓΗ: Japan Companies warn that ‘Social Order Could Collapse’ in AI Era (endtimeheadlines.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι ασφαλιστές κατασκοπεύουν σπίτια μέσω αεροφωτογραφιών, αναζητώντας λόγους για να ακυρώσουν την κάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!