Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Η μηνιαία πληρωμή των μεταναστών στη Νέα Υόρκη είναι υψηλότερη από την αποζημίωση των βετεράνων



Μια τετραμελής οικογένεια μεταναστών στη Νέα Υόρκη λαμβάνει περισσότερη μηνιαία χρηματοδότηση από μια τετραμελή οικογένεια που περιλαμβάνει έναν βετεράνο του στρατού που λαμβάνει αποζημίωση αναπηρίας.

Η Νέα Υόρκη έχει υποδεχθεί περισσότερους από 175.000 μετανάστες και έχει δαπανήσει πάνω από 1,45 δισεκατομμύρια δολλάρια μόνο το οικονομικό έτος 2023 για τη στέγαση, τη σίτιση και την παροχή υπηρεσιών στους μετανάστες. Η πόλη έχει δηλώσει ότι «δεν υπάρχει τέλος στον ορίζοντα» στον άφθονο αριθμό μεταναστών και προβλέπει ότι ένα εκτεταμένο χρονοδιάγραμμα του τρέχοντος ρυθμού μετανάστευσης σημαίνει κόστος για την πόλη περίπου 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το οικονομικό έτος 2025.

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς, ο οποίος, όπως και οι δήμαρχοι στο Σικάγο και το Ντένβερ, έχει ζητήσει περισσότερη βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δήλωσε ότι η εισροή μεταναστών θα μπορούσε να «καταστρέψει» την πόλη του. Έχει έρθει σε διαμάχη με τον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος έχει μεταφέρει παράνομους μετανάστες σε βόρειες πόλεις λόγω του καθεστώτος ασύλου τους.

Οι μετανάστες που έρχονται στη Νέα Υόρκη λαμβάνουν προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες που σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η επισιτιστική βοήθεια, επισκιάζουν τα ποσά που παρέχονται σε οικογένειες νομικού καθεστώτος. Για παράδειγμα, η μηνιαία πληρωμή του Προγράμματος Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας (SNAP) της μέσης τετραμελούς οικογένειας είναι 713 δολλάρια, αλλά οι τετραμελείς οικογένειες μεταναστών λαμβάνουν 1.400 δολλάρια το μήνα.

Το σύνολο αυτό είναι επίσης υψηλότερο από την αποζημίωση αναπηρίας των βετεράνων του στρατού. Ένας βετεράνος που έχει βαθμό αναπηρίας 50% και σύζυγο και ένα παιδί λαμβάνει 1.255,16 δολλάρια μία φορά κάθε τέσσερεις εβδομάδες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων των ΗΠΑ.

Όταν ένα παιδί κάτω των 18 ετών προστίθεται σε αυτή την οικογένεια, η πληρωμή αυξάνεται από 51 έως 1.306,16 δολλάρια το μήνα - ακόμα σχεδόν 100 δολλάρια λιγώτερο από ό, τι λαμβάνει μια τετραμελής οικογένεια μεταναστών από τη βοήθεια της προπληρωμένης κάρτας.

Οι κτηνίατροι στα προγράμματα SNAP μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για φαγητό εκτός από την αποζημίωση αναπηρίας που λαμβάνουν από την κυβέρνηση.

Ο Άνταμς δήλωσε ότι οι προπληρωμένες κάρτες, μέρος ενός κονδυλίου προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων δολλαρίων που αντικαθιστά τα κουτιά τροφίμων που προσφέρονται στους μετανάστες στα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, θα μειώσουν «το 20% του κόστους των μεταναστών» στην πόλη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Άνταμς, 10 οικογένειες μεταναστών έλαβαν στα τέλη Μαρτίου κάρτες άμεσης ανταπόκρισης φορτωμένες με 350 δολλάρια την εβδομάδα για μια τετραμελή οικογένεια για να ξοδέψει σε βασικές αγορές σε bodegas, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 500 άτομα.

Τα χρήματα που δίνονται στους μετανάστες έχουν επικριθεί από τη Ρεπουμπλικανή σύμβουλο της Νέας Υόρκης Vickie Paladino, η οποία δήλωσε την Κυριακή στην εκπομπή The Point With Marcia Kramer του CBS New York ότι μία εκ των υπαλλήλων της είναι ανύπαντρη μητέρα με δύο παιδιά και «δεν έχει ούτε 350 δολλάρια την εβδομάδα για να ξοδέψει για φαγητό, τελεία και παύλα».

Τον Δεκέμβριο, η Paladino έγραψε ένα άρθρο γνώμης στη New York Post επικρίνοντας τους αξιωματούχους της πόλης για την παροχή χρημάτων και πόρων στους μετανάστες και τη μη φροντίδα των αναγκών των κατοίκων της Νέας Υόρκης.

«Στην πόλη μας στη Νέα Υόρκη, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα έλλειμμα πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων, ενώ οι δρόμοι μας πέφτουν σε αταξία, οι υποδομές μας καταρρέουν, το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας καταρρέει και οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή βρίσκονται πέρα από τα όριά τους», έγραψε. 

"Ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα των φορολογουμένων για τη φροντίδα ξένων υπηκόων από ό, τι στους ετήσιους προϋπολογισμούς της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος της Νέας Υόρκης και του Τμήματος Υγιεινής, μαζί".





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!