Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Νέος κανονισμός της Ε.Ε. για τα απορρίματα απαγορεύει το άναμμα της φωτιάς σε κήπους



Η καύση απορριμμάτων κήπων απαγορεύτηκε σε ολόκληρη την Ε.Ε. από το 2024

Στην Σκανδιναβία, αυτό προκαλεί προβλήματα.

10 Απριλίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 1,9 λεπτά


Η Ε.Ε. συνεχίζει να εργάζεται για τον περιορισμό της ατομικής ελευθερίας στο όνομα του «κλίματος». 

Στο μέλλον, θα απαγορεύεται σε ολόκληρη την Ε.Ε. η καύση απορριμμάτων κήπων, όπως γρασίδι, φύλλα ή πεσμένα ξύλα στον κήπο κάποιου. 

Ως εκ τούτου, το άναμμα φωτιάς στους κήπους θα απαγορευτεί στο μέλλον.


Πρόβλημα για τη Σκανδιναβία

Στο μέλλον, τα κομμένα χόρτα, φύλλα ή άλλα πράσινα απόβλητα θα πρέπει να λιπασματοποιούνται ή να αποστέλλονται για ανακύκλωση σε ολόκληρη την Ε.Ε.. Αυτό προβλέπεται από τον νέο νόμο, ο οποίος επεξεργάζεται όχι μόνο τα οργανικά απόβλητα αλλά και τα τρόφιμα. Τα «οργανικά απόβλητα» δεν θα πρέπει πλέον να καταλήγουν σε υπολειμματικά απόβλητα.

Ενώ το άναμμα φωτιάς σε κήπους δεν επιτρέπονται σχεδόν καθόλου στην Αυστρία και τη Γερμανία ούτως ή άλλως και έχουν ρυθμιστεί αυστηρά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό δεν συμβαίνει σε ολόκληρη την Ε.Ε.. Ειδικά στη Σκανδιναβία, είναι παράδοση για τους ιδιοκτήτες σπιτιών να καίνε απορρίμματα κήπων την άνοιξη. Αλλά στο όνομα του κλίματος, αυτό σύντομα θα απαγορευτεί.


«Τι θα ακολουθήσει, θα απαγορεύσουν και τις ξυλόσομπες; Μάλλον αργά ή γρήγορα...

Και τι γίνεται αν θέλετε να ψήσετε στη σχάρα και να χρησιμοποιήσετε ξύλα από τον κήπο σας για να ζεστάνετε τη σχάρα; Φαίνεται ότι είναι παράνομο τώρα, επειδή τα απορρίμματα κήπων πρέπει να ανακυκλωθούν».

Πιθανότατα δεν γνωρίζουν ότι το μπάρμπεκιου με μια ανοιχτή φωτιά στον κήπο έχει από καιρό περιοριστεί σοβαρά στη Γερμανία και την Αυστρία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο νόμος δεν αναφέρεται στις γερμανόφωνες χώρες.

Είναι διαφορετικά στη Σουηδία. Η Σουηδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος διευκρινίζει επίσης ότι οι δήμοι πρέπει να παρακολουθούν το νόμο: «Φυσικά, υπάρχουν ορισμένοι που δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτούς τους κανόνες. Μπορεί να νομίζουν ότι πάντα άναβαν φωτιά και τώρα ξαφνικά αυτό δεν επιτρέπεται».

Ωστόσο, ο δήμος μπορεί να εκδώσει εξαιρέσεις, συνεχίζει η αρχή.


Εικόνα: Το "Bonfire night" από την eltpics διαθέτει άδεια CC BY-NC 2.0.

ΠΗΓΗ: Neue EU-Abfallverordnung verbietet Gartenfeuer (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Το Ιράν θα χτυπήσει το Ισραήλ η απόφαση ελήφθη (κρατικό ιρανικό πρακτορείο IRNA). Oι ΗΠΑ στέλνουν το αεροπλανοφόρο Eisenhower ν’ αναχαιτίσει την καταιγίδα κατά Ισραήλ.

    https://dimpenews.com/2024/04/11/%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!