Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Κατευθείαν στον ψυχίατρο!!! - Τώρα και η συντομογραφία "USA" (ΗΠΑ) είναι επίσης ναζιστική



Ο «αγώνας ενάντια στη δεξιά» παίρνει τώρα παραληρηματικά χαρακτηριστικά – παντού οι αυτοαποκαλούμενοι «αντιφασίστες» αισθάνονται σημάδια δεξιού εξτρεμισμού και νεοναζί.

Μόλις πρόσφατα, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) αναγκάστηκε να αποσύρει τις ροζ και ροζ νέες εκτός έδρας φανέλες της εθνικής ομάδας από την πώληση, επειδή παρανοϊκοί κυνηγοί των Ναζί ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει μια ομοιότητα με τους ρούνους SS στον αριθμό "4" στο πίσω μέρος (δείτε εδώ). (*)

Μερικές φορές έχει κανείς την εντύπωση ότι ο φανατισμός και η εμμονή που χαρακτήριζαν τους εθνικοσοσιαλιστές έχουν περάσει, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, στους υποτιθέμενους, άσκοπους κυνηγούς τους σχεδόν 80 χρόνια μετά την πτώση τους.

Το τελευταίο παράδειγμα: Ο διαδικτυακός λιανοπωλητής "Zalando" βλέπει τώρα ένα μήνυμα του Χίτλερ πίσω από τα τρία γράμματα των ΗΠΑ. (!!!)



Όχι, δεν διαβάσατε λάθος. 

Και ναι, όπως και εσείς, όταν σκέφτομαι τις Ηνωμένες Πολιτείες, σκέφτομαι αποκλειστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και όχι το «Unser seliger Adolf» (τον «Ευλογημένο μας Αδόλφο»), όπως θέλει τώρα να πιστέψουμε ο διαδικτυακός λιανοπωλητής. 

Σε μια λίστα, η εταιρεία με έδρα το Βερολίνο προειδοποιεί για αυτή τη συντομογραφία στα ενδύματα, όπως γράφει τώρα η «Bild» – όπως μου επεσήμανε ένας προσεκτικός αναγνώστης.

Τι κρύβεται πίσω από αυτό; 

Στις αρχές Απριλίου, ο Zalando ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζί με την ένωση με έδρα το Αμβούργο «Δυνατά ενάντια στους Ναζί»: «Μόδα ενάντια στο φασισμό». Η μεγαλύτερη «ηλεκτρονική βάση δεδομένων κατά των ναζιστικών κωδίκων» είχε ξεκινήσει. Ο στόχος είναι να «αποτραπεί η διάδοση ακροδεξιών εξτρεμιστικών μηνυμάτων στη βιομηχανία της μόδας», αναφέρει η έκθεση.

Αυτή η βάση δεδομένων περιλαμβάνει όχι μόνο το "Zalando", αλλά και τους λιανοπωλητές μόδας "About You", Baur και Bonprix. 

«Μόνο μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τη διανομή ή την πώληση προϊόντων με αμφισβητήσιμα αποτυπώματα», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Zalando, Pascal Brun, σύμφωνα με το κείμενο. 

Ο κατάλογος με περισσότερες από 200 συμμετοχές έχει ως στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες «να ελέγξουν ότι οι δεξιοί κωδικοί δεν θα διανέμονται εν αγνοία τους μέσω των καταστημάτων τους».

Επίσης στη λίστα: η συντομογραφία "ΗΠΑ". Μπορείτε να διαβάσετε τα εξής: "Περιγραφή: "Ο ευλογημένος μας Αδόλφος", που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Winifred Wagner. Αποποίηση ευθυνών: Μπορεί ε π ί σ η ς (!;;;;;;;;😵😏😂) να σημαίνει Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.




Η Winifred Wagner ήταν η νύφη του Richard Wagner. 

Εντάχθηκε στο NSDAP σε νεαρή ηλικία και ήταν ενθουσιώδης οπαδός του Χίτλερ - ακόμη και μετά το θάνατό του μέχρι το θάνατό της το 1980. 

Από το 1930 έως το 1944, η γεννημένη στην Αγγλία Winifred Wagner ήταν διευθύντρια του Φεστιβάλ Wagner στο Beyreuth. Αργότερα έγραψε: «Θέλω να πω, εμείς οι παλιοί εθνικοσοσιαλιστές εφηύραμε ένα νέο κωδικό όνομα μετά τον πόλεμο. Δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατόν να μιλήσουμε γι' αυτόν δημόσια, τον ονομάσαμε USA (ΗΠΑ), που σημαίνει στα γερμανικά: Ο ευλογημένος Αδόλφος μας».

Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί νεοναζί συνήθως συνδέουν τη συντομογραφία «USA» με τίποτε άλλο εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι τώρα τουλάχιστον. 

Αν η παράλογη χρήση του συνδυασμού γραμμάτων από την Winifred Wagner επρόκειτο να επανεμφανιστεί, πιθανότατα θα συνέβαινε κυρίως χάρη στο Zalando & Co.

Ένας εκπρόσωπος της ένωσης "Laut gegen Nazis" (Δυνατά ενάντια στους ναζί) δήλωσε στην "Bild" για την κατάσταση: "Ο κατάλογος είναι το πρώτο σημείο επαφής για τις εταιρείες για να ελέγξουν συγκεκριμένα γεγονότα. Όλα εξαρτώνται από το πλαίσιο». Και περαιτέρω: «Μπορεί να φαίνεται λίγο τραβηγμένο με την πρώτη ματιά με το "USA", αλλά γνωρίζουμε από την εμπειρία και την έρευνα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η δεξιά εξτρεμιστική σκηνή καταχράται υπάρχοντα σύμβολα, συντομογραφίες ή ακόμα και εμπορικά σήματα για δικούς της σκοπούς».

Οι υποτιθέμενοι «κυνηγοί των Ναζί», οι οποίοι βρίσκονται προφανώς παντού σήμερα και επίσης στα επίπεδα διοίκησης των εταιρειών, προφανώς δεν παρατηρούν πλέον πόσο γελοιοποιούνται και έτσι σχεδόν ματαιώνουν τον υποτιθέμενο στόχο τους.


(κοινώς, έχουν γίνει ρόμπες)





(*)

Τώρα ακυρώνεται και ο αριθμός «4» – επειδή είναι ... ναζιστικός!!!!!ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Τώρα ακυρώνεται και ο αριθμός «4» – επειδή είναι ... ναζιστικός!!!!! (odysseiatv.blogspot.com)







ΠΗΓΗ: Jetzt ist auch die Abkürzung "USA" Nazi - reitschuster.de

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!