Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Θα το λουστείτε με ....ελέφαντες!!!!


Ο αρχηγός του κράτους της Μποτσουάνα διευθετεί λογαριασμούς με τους Γερμανούς Πράσινους - και θέλει να στείλει 20.000 ελέφαντες

Οι Πράσινοι, με επικεφαλής την υπουργό Περιβάλλοντος Steffi Lemke, εμποδίζουν το κυνήγι τροπαίων στην Αφρική. Ωστόσο, αυτό είναι σημαντικό για τη ρύθμιση του πληθυσμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της Μποτσουάνα θέλει να φέρει 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία, προκειμένου να ενημερώσει τους Πράσινους για τις δυσκολίες του υπερπληθυσμού.

Επειδή οι Πράσινοι παρεμβαίνουν έμμεσα στο κυνήγι τροπαίων στην Αφρική, ο πρόεδρος της Μποτσουάνα Mokgweetsi Masisi θέλει να φέρει 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία. Αυτή η παράλογη προσφορά έρχεται ως μια ενοχλημένη αντίδραση στις δύσκολες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ ορισμένων αφρικανικών κρατών και των Πρασίνων.

Στο πρόσωπο της υπουργού Περιβάλλοντος Steffi Lemke, έχουν εκφραστεί σχέδια για απαγόρευση της εισαγωγής τροπαίων. Ως εκ τούτου, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ναμίμπια Pohamba Shifeta μίλησε για «νεοαποικιακή» παρέμβαση ήδη στα τέλη Μαρτίου. Τώρα ο πρόεδρος της Μποτσουάνα μιλάει επίσης, αναφέρει η Bild.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι χώρες της νότιας Αφρικής κατάφεραν να εξασφαλίσουν τους πληθυσμούς άγριας ζωής τους τα τελευταία χρόνια και η προστασία των ειδών έχει οδηγήσει ακόμη και σε υπερπληθυσμό σε ορισμένες περιπτώσεις - για παράδειγμα στους ελέφαντες.

Προκειμένου να ρυθμιστεί ο πληθυσμός, το κυνήγι τροπαίων παρακολουθείται αυστηρά και ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή πρότυπα.

Εάν το τελευταίο δεν είναι πλέον δυνατό και πολλοί κυνηγοί δεν βλέπουν πλέον κανένα νόημα στο κυνήγι, ο υπερπληθυσμός των ελεφάντων στη Μποτσουάνα θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα. 

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος Mokgweetsi Masisi είναι απογοητευμένος. Η Γερμανία θα πρέπει να βιώσει πώς είναι να μοιράζεσαι μια χώρα με χιλιάδες άγριους ελέφαντες.

Ως εκ τούτου, ο 61χρονος θέλει  να φέρει 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία ως δωρεά. «Δεν δεχόμαστε το όχι ως απάντηση», δήλωσε στην Bild. Στο παρελθόν, η Μποτσουάνα είχε ήδη παραδώσει χιλιάδες ζώα σε γειτονικές χώρες. Ο πληθυσμός των ελεφάντων εξακολουθεί να αριθμεί πάνω από 130.000 ζώα. Ως εκ τούτου, «δεν αστειεύεται» σχετικά με αυτή την προσφορά, τονίζει ο Masisi.


Τσά!

Στη Γερμανία, όπως και στη Μποτσουάνα, οι ελέφαντες έπρεπε να ζουν στην άγρια φύση. Γιατί τότε οι Πράσινοι θα έβλεπαν τη ζημιά που μπορούν να κάνουν τα ζώα: να καταστρέψουν καλλιέργειες, να καταστρέψουν χωριά, ακόμη και να ποδοπατήσουν ανθρώπους μέχρι θανάτου, λέει ο Masisi.

«Είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι στο Βερολίνο και να έχεις άποψη για τις υποθέσεις μας στη Μποτσουάνα. 

Πληρώνουμε το τίμημα για τη διατήρηση αυτών των ζώων για ολόκληρο τον κόσμο – ακόμη και για το κόμμα της Lemke», καταλήγει ο αρχηγός του κράτους της Μποτσουάνα.


Η Γερμανίδα Υπουργός Περιβάλλοντος Steffi Lemke




(πάμε όλοι μαζί!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!