Σάββατο 20 Απριλίου 2024

«Εγκληματίες»: Το δικαστήριο προειδοποίησε το ζευγάρι μετά την προσβολή στον γερμανό ιολόγο Christian Drosten


To 2022, το ζευγάρι προσέβαλε τον ιολόγο Christian Drosten σε κάμπινγκ και τώρα έλαβε προειδοποίηση από το Περιφερειακό Δικαστήριο Waren. Επρόκειτο για την ιδιωτική ζωή του ιολόγου.

Henry Albrecht
 @henrywbg_


Το καλοκαίρι του 2022, υπήρξε ένα περιστατικό σε κάμπινγκ στην περιοχή της λίμνης του Μεκλεμβούργου στο οποίο ο ιολόγος Christian Drosten δέχθηκε προσβολές από ένα ζευγάρι από το Βερολίνο. Η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο Waren. Το ζευγάρι έχει πλέον προειδοποιηθεί από το δικαστήριο.

Ο 49χρονος άνδρας κατηγορήθηκε ότι δυσφήμισε τον Drosten δημοσίως αποκαλώντας τον «εγκληματία» 😏. Επιπλέον, αφορούσε τη μη εξουσιοδοτημένη φωτογράφιση του Drosten και την προώθηση αυτών των εικόνων στο Διαδίκτυο. Η 51χρονη γυναίκα έλαβε ποινή για προσβολή επειδή έγινε κακοποιητική προς τον Drosten ζητώντας του να φύγει.

Μια περίεργη πτυχή της δίκης ήταν το αίτημα ενός συνηγόρου υπεράσπισης να καλέσει τον Bill Gates ως μάρτυρα. 

Ωστόσο, αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τον δικαστή επειδή ήταν άσχετη με τον πραγματικό πυρήνα της διαδικασίας - την προσωπική εχθρότητα εναντίον του Drosten.

Ο δικαστής τόνισε στην απόφασή του ότι αυτή η δίκη δεν αφορά το ζήτημα της χρηματοδότησης του ερευνητικού ινστιτούτου του Drosten από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ή τη γενική πολιτική για τον κορωνοϊό. 

Αντίθετα, η εστίαση είναι στον σεβασμό και την ευπρέπεια προς τους άλλους ανθρώπους, ακόμη και αν είναι δημόσια γνωστοί. 

Ο Drosten, ο οποίος εμφανίστηκε συχνά στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει το δικαίωμα να παραμείνει ανενόχλητος στον ελεύθερο χρόνο του. 

Η διαδικασία κατά άλλου εμπλεκόμενου προσώπου διακόπηκε λόγω της ήσσονος σημασίας των κατηγοριών τους.



ΠΗΓΗ: 
„Verbrecher“: Ehepaar nach Beschimpfung von Christian Drosten gerichtlich verwarnt - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Εδώ παπάς - εκεί παπάς - πού 'ναι ο παπάς; Ή μάλλον πού 'ναι η διατριβή του κυρίου Drosten; Υπάρχει καν;;;;

Τα επακόλουθα της διδακτορικής διατριβής του Christian Drosten.
Christian Drosten: Οι μέρες που ο ιολόγος του Βερολίνου ήταν μόνιμα στα φώτα της δημοσιότητας έχουν περάσει προ πολλού. Ωστόσο, η κριτική για τον πιο γνωστό εμπειρογνώμονα της Γερμανίας για τον κορωνοϊό εξακολουθεί να απασχολεί το δικαστικό σώμα στη Στουτγάρδη μέχρι σήμερα - όχι μόνο το περιφερειακό δικαστήριο, αλλά πρόσφατα και το γραφείο του εισαγγελέα.




Καταπολέμηση των αναρτήσεων μίσους: Η Έσση θέλει να διατηρηθούν τα δεδομένα των διευθύνσεων IP σε εθνικό επίπεδο
Η Έσση θέλει να επιβάλει τη συστηματική διατήρηση δεδομένων μέσω του Bundesrat, προκειμένου να είναι σε θέση να καταπολεμήσει καλύτερα το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Ειδικά στην περίπτωση της «ρητορικής μίσους», το μέτρο είναι πιθανό να έχει αποτέλεσμα.



ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Λόγω AfD: Επιτροπή εμπειρογνωμόνων θέλει απαγόρευση δημοψηφισμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!