Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ένα μυστηριώδες εύρημα - Οι λευκοί έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από COVID στην Καλιφόρνια από τους μη λευκούς


Η San Jose Mercury News αναφέρει ένα ασυνήθιστο μοτίβο COVID που εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι παρά το γεγονός ότι αποτελούν μόνο το 37% των Καλιφορνέζων, οι λευκοί αντιπροσωπεύουν το 60% όλων των θανάτων από COVID κατά την πρόσφατη περίοδο.


Το άρθρο συγκρίνει τον Φεβρουάριο-Αύγουστο του 2020 (επισημαίνεται με μπλε χρώμα) έναντι του Σεπτεμβρίου 2023 έως τον Φεβρουάριο του 2024 (επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα).




Τα αποτελέσματα για το 2020 επιβεβαιώνουν ένα μέτριο πλεονέκτημα που θα περιμέναμε από το «λευκό προνόμιο»: Οι λευκοί αποτελούσαν μόνο το 30% των θανάτων παρά το γεγονός ότι αποτελούσαν το 37% του πληθυσμού.

Οι λευκοί μπόρεσαν να μετριάσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας λόγω μιας πιο προνομιακής θέσης: ανήκαν στην «τάξη των φορητών υπολογιστών», δεν εργάζονταν σε τόσες πολλές θέσεις εργασίας που αντιμετώπιζαν πελάτες, είχαν καλύτερη ιατρική ασφάλιση, ζούσαν σε λιγότερο πυκνές κατοικίες και ούτω καθεξής. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 2020, οι λευκοί ήταν ελαφρώς λιγώτερο πιθανό να πεθάνουν από τον Covid (30% των θανάτων παρά το 37% του πληθυσμού).

Η πραγματική έκπληξη είναι αυτό που συμβαίνει το 2024. Ενώ ο συνολικός αριθμός θανάτων από COVID ευτυχώς μειώθηκε, οι θάνατοι μεταξύ των λευκών (59.48%) αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερους από το μερίδιό τους στον πληθυσμό (37%)!

Το μερίδιο των Λευκών στους θανάτους από COVID διπλασιάστηκε από 30% το 2020 σε 60% το 2024.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Εμβόλια COVID






https://www.kff.org/coronavirus-covid-19/issue-brief/latest-data-on-covid-19-vaccinations-by-race-ethnicity/

Η πιο εμβολιασμένη και ενισχυμένη φυλή στην Καλιφόρνια αντιπροσωπεύει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μερίδιο θανάτων από Covid σε σύγκριση με το μερίδιό τους στον πληθυσμό.

Εν τω μεταξύ, οι μαύροι και ισπανόφωνοι Καλιφορνέζοι, οι οποίοι είναι λιγώτερο εμβολιασμένοι, αντιπροσωπεύουν λιγότερους θανάτους από ό, τι υποδηλώνει το μερίδιό τους στον πληθυσμό.

Σύμπτωση; Εάν ναι, συνεχίζει μια μακρά σειρά άλλων υποπληθυσμών όπου τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού συνδέονται με μεγαλύτερη θνησιμότητα:

Ενημερωτικό δελτίο του Igor
Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα εξακολουθεί να συσχετίζεται με το ποσοστό εμβολιασμού COVID - δεδομένα Δεκεμβρίου 2023
Ο Δεκέμβριος του 2023 ήταν ασυνήθιστα αλλά όχι απροσδόκητα σοβαρός: μια νέα παραλλαγή COVID, η JN.1, σάρωσε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Άλλα παθογόνα κυκλοφόρησαν επίσης, εκτός από τους συνήθεις δολοφόνους όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, οι θρόμβοι αίματος, η άνοια και ούτω καθεξής. Ως αποτέλεσμα, η Ευρώπη βίωσε έναν μήνα...
Διαβάστε περισσότερα

Θυμάστε τα οικονομικά πλεονεκτήματα που ανέφερα που έκαναν τους λευκούς να έχουν λιγώτερους θανάτους το 2020; Αυτά δεν έχουν αλλάξει το 2024: η τάξη των φορητών υπολογιστών, η καλύτερη ιατρική περίθαλψη, η λιγώτερο πυκνή στέγαση κ.λπ., εξακολουθούν να είναι δυσανάλογα διαθέσιμα στους λευκούς.

Και όμως, παρά αυτά τα πλεονεκτήματα, το 2024, οι λευκοί είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από Covid από τους λιγώτερο προνομιούχους, αλλά και λιγώτερο εμβολιασμένους, ισπανόφωνους και μαύρους ομολόγους τους! 

Το «λευκό προνόμιο» σταμάτησε μυστηριωδώς να λειτουργεί αφού οι λευκοί εμβολιάστηκαν δυσανάλογα.

Μας είπαν ότι τα εμβόλια Covid σώζουν ζωές. 

Εάν ναι, μπορούμε να αναρωτηθούμε γιατί κάνουν τις ομάδες που έλαβαν περισσότερους από αυτούς πιο πιθανό να υποστούν θανάτους από COVID;


Εσείς, κάποιες σκέψεις σχετικά;






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!