Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Κυβερνήτης της Φλόριντα DeSantis: Οι σατανιστές δεν μπορούν να αποτελούν μέρος του προγράμματος σχολικών εφημέριων «Δεν παίζουμε αυτά τα παιχνίδια στη Φλόριντα»



Την Πέμπτη, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis υπέγραψε το νομοσχέδιο 931.

Ο νόμος επιτρέπει στις σχολικές περιφέρειες και τα σχολεία τσάρτερ να «υιοθετήσουν μια πολιτική για να εξουσιοδοτήσουν τους εθελοντές σχολικούς εφημέριους να παρέχουν υποστήριξη, υπηρεσίες και προγράμματα στους μαθητές, όπως ανατίθενται από το περιφερειακό σχολικό συμβούλιο ή το διοικητικό συμβούλιο του σχολείου τσάρτερ».

Ο Κυβερνήτης κατέστησε επίσης σαφές ότι το πρόγραμμα δεν θα επιβληθεί σε μαθητές δημόσιων σχολείων, λέγοντας ότι είναι «εντελώς εθελοντικό για έναν γονέα ή έναν μαθητή να συμμετάσχει».

Σε μεταγενέστερα σχόλια, ο DeSantis κατέστησε σαφές ότι το νέο μέτρο δεν θα ανοίξει την πόρτα για τα μέλη του Σατανικού Ναού να είναι εφημέριοι δημόσιων σχολείων.

Το Florida Phoenix αναφέρει, «Κάποιοι έχουν πει ότι αν δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα σχολικού εφημέριου αυτό, με κάποιο τρόπο, θα επιτρέψει στους σατανιστές να δραστηριοποιηθούν σε όλα τα σχολεία μας. Δεν παίζουμε αυτά τα παιχνίδια στη Φλόριντα. Αυτό δεν είναι θρησκεία. Αυτό δεν έχει τα προσόντα για να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Έτσι, θα χρησιμοποιήσουμε την κοινή λογική όταν πρόκειται για αυτό. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι τέτοιο».

Οι σατανιστές είναι δυσαρεστημένοι.

Η Christian Post αναφέρει ότι ο συνιδρυτής του Σατανικού Ναού απάντησε στον νέο νόμο με αίτημα να συζητήσει τον DeSantis.


Ο Lucien Greaves, συνιδρυτής του The Satanic Temple, ο οποίος επιβλέπει τα After School Satan Clubs και σχεδίαζε να επωφεληθεί από το νόμο, υποστήριξε σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοψίζοντας τα σχόλιά του στα μέσα ενημέρωσης ότι τα λόγια του DeSantis «δεν έχουν καμμία εξουσία» επειδή το Σύνταγμα των ΗΠΑ «εγγυάται ίση μεταχείριση βάσει του νόμου». Η ομάδα έχει απειλήσει να μηνύσει εάν απαγορευτεί στα μέλη της να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εφημέριων.

Ο Greaves τόνισε ότι ο DeSantis «κάλεσε σατανικούς ιερείς σε δημόσια σχολεία, είτε του αρέσει είτε όχι» επειδή «δεν είναι ελεύθερος να τροποποιήσει το Σύνταγμα με fiat». Σημείωσε επίσης ότι ο Σατανικός Ναός αναγνωρίζεται από το IRS ως αφορολόγητος θρησκευτικός οργανισμός.

Μετά από μια κλήση με το γραφείο του DeSantis την Παρασκευή, ο Greaves ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον Εκτελεστικό Διευθυντή Επιχειρήσεων του οργανισμού να στείλει μια επίσημη πρόταση για μια συζήτηση μεταξύ του DeSantis και του Greaves.

Ο Σατανικός Ναός έχει προσπαθήσει να κρατήσει After School Satan Clubs σε σχολικές περιοχές σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Πενσυλβάνια, της Βιρτζίνια, της Καλιφόρνιας, της Βόρειας Καρολίνας, του Οχάϊο και του Ιλλινόϊς.



ΠΗΓΗ: 
Florida Governor DeSantis: Satanists Can't be Part of School Chaplain Program "We’re Not Playing Those Games in Florida" | The Gateway Pundit | by Margaret Flavin


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Όταν απουσιάζει, ή ελαττώνεται η αντίσταση, όπως επίσης δέν αρθρώνουν εκείνοι που πρέπει ορθό λόγο, κυρίως εκκλησιαστικά, όλα είναι πιθανά καί επίφοβα νά συμβούν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!