Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Ο Elon Musk σχεδιάζει να χτίσει τη δική του πόλη στο Τέξας


Οι εταιρείες του Elon Musk περιλαμβάνουν τις Tesla, SpaceX, Neuralink και The Boring Company.Φωτογράφος: Marlena Sloss/Bloomberg via Getty Images

Η περιοχή, που ονομάζεται Snailbrook, θα είναι μια κοινότητα ζωντανής εργασίας για τις εταιρείες του δισεκατομμυριούχου

Από την Katie Schultz
10 Μαρτίου 2023

Ο Elon Musk είναι γνωστό ότι διευθύνει τις πολυάριθμες επιχειρήσεις του αντισυμβατικά - απλά πάρτε ως παράδειγμα τη χαοτική, χωρίς φραγμούς εξαγορά του Twitter

Τώρα, η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο τεχνολογικός τιτάνας σχεδιάζει να το πάει στο επόμενο επίπεδο χτίζοντας μια ολόκληρη δική του πόλη. Οι οντότητες που συνδέονται με τον Musk και τις εταιρείες του έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 3.500 στρέμματα γης έξω από το Ώστιν του Τέξας, σύμφωνα με την έκθεση - αν και ορισμένες πηγές είπαν στη δημοσίευση ότι το ακίνητο ανέρχεται συνολικά σε 6.000 στρέμματα.

Η σχεδιαζόμενη πόλη ονομάζεται Snailbrook, σε σχέση με τη μασκότ της εταιρείας σηράγγων του Musk, Boring Co. Βρίσκεται στην κομητεία Bastrop κοντά στις εγκαταστάσεις Boring και SpaceX, ο χώρος θα σχεδιαστεί ως κοινότητα ζωντανής εργασίας για υπαλλήλους των εταιρειών του Musk. 

Η ενσωμάτωση της δικής του πόλης θα επέτρεπε στον Musk να κάνει μερικούς από τους δικούς του κανονισμούς και να αποφύγει τις επιπτώσεις επιβράδυνσης της γραφειοκρατίας. «Νομίζω ότι είναι η ικανότητα να δουλεύεις με ανθρώπους σε άμεσο επίπεδο και να μην έχεις τόνους γραφειοκρατίας», δήλωσε η διευθύντρια τουρισμού και οικονομικής ανάπτυξης του Bastrop, Adena Lewis, για την απόφαση του Musk να τοποθετήσει την πόλη στη μικρή κομητεία, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ένα άλλο όφελος του έργου θα ήταν η παροχή στέγασης στους εργαζόμενους χαμηλότερης από την τιμή της αγοράς. Το Snailbrook, αν και δεν είναι ακόμη ενσωματωμένος δήμος, φέρεται να έχει ήδη κάποια αρθρωτά σπίτια, καθώς και δημόσια πισίνα, γυμναστήριο και υπαίθριο αθλητικό χώρο. 

Μια διαφήμιση για τους υπαλλήλους της Boring Co. πέρυσι έκανε λόγο για σπίτια δύο έως τριών υπνοδωματίων προς ενοικίαση ξεκινώντας από 800 δολλάρια το μήνα, ενώ το μέσο ενοίκιο στην περιοχή είναι περίπου 2.200 δολλάρια το μήνα, σύμφωνα με την έκθεση της εφημερίδας.

Ο Musk μετέφερε μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του από την Καλιφόρνια στο Τέξας πριν από μερικά χρόνια λόγω των ελαφρύτερων κανονισμών στην πολιτεία. Το Τέξας έχει χαλαρότερους νόμους σχετικά με την εργασία, το περιβάλλον και τη χωροθέτηση, εκτός από το ότι δεν υπάρχει φόρος εισοδήματος εταιρειών.



ΠΗΓΗ: Elon Musk Plans to Build His Own Texas Town | Architectural Digest


ΜΕΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!