Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Ο EMA εγκρίνει δύο εμβόλια κατά της γρίπης των πτηνών


Τα νέα «θαυματουργά όπλα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ονομάζονται Celldemic και Incellipan – και σύμφωνα με την ισπανική επικρατούσα τάση, σηματοδοτούν «μια αξιοσημείωτη τεχνολογική πρόοδο» και επιτρέπουν «άμεση αντίδραση» στην επόμενη «πανδημία» – ακριβώς το αντίθετο από τις αντιδράσεις στον κορωνοϊό.


Η ισπανική επικρατούσα τάση τροφοδοτεί τον φόβο των «νέων πανδημικών απειλών» και ταυτόχρονα διαδίδει νέα εμβόλια. Ειδικά η γρίπη των πτηνών αποτελεί κίνδυνο, καθώς υπάρχει πιθανότητα ο ιός να μεταλλαχθεί και να προσαρμοστεί στον άνθρωπο.

Ως απάντηση σε αυτό το «δυνητικά επικίνδυνο σενάριο», ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε δύο εμβόλια κατά της γρίπης των πτηνών για πανδημική ετοιμότητα, θέτοντας έτσι ένα ορόσημο στην προετοιμασία για πιθανές μελλοντικές κρίσεις υγείας, γράφει η πύλη Vandal, επικαλούμενη την El País.

Αυτά τα εμβόλια, τα οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν γρήγορα σε περίπτωση επιδημίας, θα «αντιπροσωπεύουν μια προληπτική στρατηγική για τον μετριασμό των επιπτώσεων μιας πανδημίας». 

Ένας επιλεγμένος εμπειρογνώμονας ο Raúl Ortiz de Lejarazu, επίτιμος διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Γρίπης στο Valladolid, ανακοινώνει ότι η έγκριση αυτών των εμβολίων είναι «μια σημαντική πρόοδος που επιτρέπει την άμεση αντίδραση, σε αντίθεση με τις αντιδράσεις στον κορωνοϊό».

Τα νέα θαυματουργά όπλα του EMA ονομάζονται Celldemic και Incellipan - και σύμφωνα με τον Vandal, σηματοδοτούν «μια αξιοσημείωτη τεχνολογική πρόοδο».


ΠΗΓΗ: 
EMA lässt zwei Impfstoffe gegen die Vogelgrippe zu - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!