Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Boeing 787 της TUI Airways κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Ηνωμένο Βασίλειο


Ένα Boeing 787 "Dreamliner" αεροπλάνο της Thomson Airways με το λογότυπο του τουριστικού γίγαντα TUI στο αεροδρόμιο του Αννόβερου στο Langenhagen της κεντρικής Γερμανίας, στις 12 Ιουνίου 2013. (Julian Stratenschulte/AFP μέσω Getty Images)

Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η πτήση εξετράπη λόγω ενός «μικρού τεχνικού ζητήματος».


Ένα Boeing 787 Dreamliner της TUI Airways πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή λόγω ενός «μικρού τεχνικού ζητήματος» που, σύμφωνα με αναφορές, είδε καπνό να γεμίζει το πιλοτήριο.

Η πτήση 156 της TUI είχε προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο Punta Cana στη Δομινικανή Δημοκρατία περίπου στις 10:40 π.μ. την Παρασκευή τοπική ώρα, όταν εξετράπη της πορείας της προς το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ λίγο μετά την απογείωση.


Οι χάρτες πτήσης έδειξαν ότι πέταξε μόνο λίγα μίλια, χωρίς να ανέβει πάνω από τα 5.000 πόδια, πριν γυρίσει πίσω.

Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η πτήση εκτράπηκε, παρέχοντας ελάχιστες λεπτομέρειες, λέγοντας ότι οφειλόταν σε ένα «μικρό τεχνικό ζήτημα», σύμφωνα με δήλωση που έλαβαν διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Το Airliners Live κατέγραψε την αναχώρηση και την επιστροφή του αεροσκάφους σε ζωντανή ροή στο κανάλι του στο YouTube, αναφέροντας ότι οι πιλότοι φέρεται να κάλεσαν για γενική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέφεραν καπνό στο θάλαμο διακυβέρνησης.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με την TUI Airways για σχόλια.


Πυροσβεστικά οχήματα συνάντησαν το Boeing 787 στην άσφαλτο, όπου σταμάτησε πριν ρυμουλκηθεί, σύμφωνα με βίντεο.


«Οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί από το αεροπλάνο και θα βρεθεί ένα εναλλακτικό αεροπλάνο. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πελάτες μας που επηρεάστηκαν από αυτό το περιστατικό», δήλωσε εκπρόσωπος της TUI Airways, ανέφερε η Manchester Evening News.

«Η ασφάλεια 😕😏 των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η κύρια προτεραιότητά μας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους μεταφέρουμε στον προορισμό των διακοπών τους το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το Boeing 787-9 Dreamliner είναι έξι ετών και παραδόθηκε στην αεροπορική εταιρεία τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με Planespotters.net.

Ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με τις πρακτικές κατασκευής που αφορούν το 787 ήρθαν πρόσφατα στο φως από έναν πληροφοριοδότη της Boeing κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.

Η Boeing, μια κορυφαία εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, βρίσκεται υπό εξονυχιστικό έλεγχο φέτος λόγω μιας σειράς σοβαρών περιστατικών που αφορούν τα αεροσκάφη της που λειτουργούν από διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκαν δύο ακροάσεις επιτροπών της Γερουσίας των ΗΠΑ, όπου μάρτυρες αμφισβήτησαν τις διαδικασίες κατασκευής αεροσκαφών της εταιρείας και την ασφάλεια των αεροσκαφών της.

Ένας από τους βασικούς μάρτυρες ήταν ο Sam Salehpour, ένας σημερινός μηχανικός της Boeing, ο οποίος αποκάλυψε τις υποτιθέμενες «συντομεύσεις» της εταιρείας, δηλώνοντας ότι είχε απειληθεί επειδή έφερε ανησυχίες για την ασφάλεια στους διευθυντές του για αρκετά χρόνια.

«Βγάζουν ελαττωματικά αεροπλάνα», δήλωσε ο κ. Salehpour στην επιτροπή στις 17 Απριλίου, ισχυριζόμενος ότι η Boeing έκανε «συντομεύσεις» για να αυξήσει την παραγωγή.

Στην εναρκτήρια δήλωσή του, ο κ. Salehpour είπε: «Έχω σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των αεροσκαφών 787 και 777 και είμαι πρόθυμος να αναλάβω επαγγελματικό ρίσκο για να μιλήσω γι' αυτά».

Ο πληροφοριοδότης είπε ότι όταν εξέφρασε τις ανησυχίες του, «αγνοήθηκε» και «του είπαν να μην δημιουργήσει καθυστερήσεις».

«Ειλικρινά, μου είπαν να το βουλώσω», είπε.

Ανέφερε ότι αντιμετώπισε αντίποινα για την έκφραση ανησυχίας, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς του σε άλλο πρόγραμμα και της λεκτικής κακοποίησης και απειλών. 

Βρήκε επίσης ένα καρφί στο ελαστικό του αυτοκινήτου του, το οποίο πιστεύει ότι τοποθετήθηκε σκόπιμα εκεί. Αν και σημείωσε ότι δεν είχε καμμία απόδειξη ότι αυτό συνέβη ενώ ήταν στη δουλειά, ένα κατάστημα αυτοκινήτων του είπε ότι το καρφί δεν ήταν ενσωματωμένο με τρόπο που θα συνέβαινε κατά την οδήγηση.

Ο κ. Salehpour σημείωσε ότι είχε παρατηρήσει προσωπικά κενά στην άτρακτο του 787 Dreamliner της Boeing που υπερέβαιναν τις προδιαγραφές.

Αυτά τα κενά, είπε, δεν αντιμετωπίστηκαν από τον κατασκευαστή στο 98,7% των περιπτώσεων που είχε εξετάσει.

Αποκάλυψε ότι η Boeing χρησιμοποίησε «αμέτρητη και απεριόριστη» δύναμη για να διορθώσει την κακή ευθυγράμμιση μεταξύ των τμημάτων των αεροσκαφών της. Αυτό περιελάμβανε ακόμη και «ανθρώπους που πηδούσαν σε κομμάτια του αεροπλάνου».

Εξαιτίας αυτού, το κενό μεταξύ των τμημάτων κατέληξε να υπερβαίνει τις προδιαγραφές, «πολύ περισσότερο από τα 5/1000 της ίντσας (.12 του χιλιοστού) που επιτρέπονται από τα πρότυπα της Boeing».

Ένας άλλος μάρτυρας στην ακρόαση της Γερουσίας, ο πρώην διευθυντής της Boeing Ed Pierson, δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπήρξε μια «εγκληματική συγκάλυψη» σχετικά με το πώς ένα βύσμα πόρτας εξερράγη από ένα αεροσκάφος Boeing 737 Max 9 της Alaska Airlines στα μέσα Ιανουαρίου.

«Δεν πρόκειται να το ζαχαρώσω αυτό. Πρόκειται για εγκληματική συγκάλυψη», δήλωσε ο Pierson σε ερευνητική επιτροπή της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Η Boeing έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ασφάλεια. Ωστόσο, ο κ. Pierson δήλωσε ότι πιστεύει ότι η συνέχιση της έρευνας για την εταιρεία ήταν απαραίτητη.

Oι Epoch Times επικοινώνησαν με την Boeing για σχόλια.


ΠΗΓΗ: 
TUI Airways Boeing 787 Makes Emergency Landing in UK | The Epoch Times


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Πρόκειται για εγκληματική συγκάλυψη»: Οι πληροφοριοδότες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανησυχίες της Boeing για την ασφάλεια
Ο κατασκευαστής αεροσκαφών αντιμετωπίζει έλεγχο από το Κογκρέσο μετά από μια πρόσφατη έκτακτη ανάγκη στον αέρα.



«Το αεροπλάνο θα καταρρεύσει σε κομμάτια»: Πληροφοριοδότης της Boeing προειδοποιεί για την ακεραιότητα του 787
Σε απάντηση, η Boeing είπε: «Αυτοί οι ισχυρισμοί σχετικά με τη δομική ακεραιότητα του 787 είναι ανακριβείς».



Η ιστορία της Boeing παίρνει άλλη μια συγκλονιστική τροπή

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η ιστορία της Boeing παίρνει άλλη μια συγκλονιστική τροπή (odysseiatv.blogspot.com)




ΕΙΔΗΣΗ 'ΣΟΚ' ! - Πληροφοριοδότης της 'Boeing' βρέθηκε ΝΕΚΡΟΣ σε φορτηγό, από «τραύμα από αυτοπυροβολισμό»..... ( Τυχαίο καί ΑΥΤΟ; ) / ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΟΛΟ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ!

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΕΙΔΗΣΗ 'ΣΟΚ' ! - Πληροφοριοδότης της 'Boeing' βρέθηκε ΝΕΚΡΟΣ σε φορτηγό, από «τραύμα από αυτοπυροβολισμό»..... ( Τυχαίο καί ΑΥΤΟ; ) / ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΘΕΙ ΟΛΟ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ! (odysseiatv.blogspot.com)





Το FBI λέει στους επιβάτες της πτήσης της Alaska Airlines ότι μπορεί να είναι θύματα εγκλήματος

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Το FBI λέει στους επιβάτες της πτήσης της Alaska Airlines ότι μπορεί να είναι θύματα εγκλήματος (odysseiatv.blogspot.com)




Πληροφοριοδότης της Boeing πριν από το θάνατό του: «Αν μου συμβεί κάτι, δεν είναι αυτοκτονία»

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Πληροφοριοδότης της Boeing πριν από το θάνατό του: «Αν μου συμβεί κάτι, δεν είναι αυτοκτονία» (odysseiatv.blogspot.com)




ΟΔΥΣΣΕΙΑ - 15 Οκτωβρίου 2023


Χ ι λ ι ά δ ε ς εξαρτήματα κινητήρων 'τζέτ,' μέ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, εγκατεστημένα σέ εμπορικά αεροσκάφη ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Χ ι λ ι ά δ ε ς εξαρτήματα κινητήρων 'τζέτ,' μέ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, εγκατεστημένα σέ εμπορικά αεροσκάφη ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! (odysseiatv.blogspot.com)





Τί συμβαίνει μέ τούς ΠΙΛΟΤΟΥΣ; 'Boeing 777' της 'British Airways', εκπέμπει σήμα έκτακτης ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (...), πάνω από τον Ατλαντικό ΩΚΕΑΝΟ ! [ Ποιός νά ξέρει τάχα τό ΓΙΑΤΙ; ]

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Τί συμβαίνει μέ τούς ΠΙΛΟΤΟΥΣ; 'Boeing 777' της 'British Airways', εκπέμπει σήμα έκτακτης ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (...), πάνω από τον Ατλαντικό ΩΚΕΑΝΟ ! [ Ποιός νά ξέρει τάχα τό ΓΙΑΤΙ; ] (odysseiatv.blogspot.com)

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Ο πληροφοριοδότης της Boeing John Barnett είναι νεκρός. 
Τις ημέρες πριν από το θάνατό του, κατέθεσε σε δίκη εναντίον του κατασκευαστή αεροσκαφών. Τώρα ο Barnett πέθανε σε ηλικία 62 ετών.


Ο έλεγχος της FAA βρίσκει δεκάδες προβλήματα παραγωγής Boeing 737 Max, αναφέρουν οι New York Times


Πληροφοριοδότης της Boeing βρέθηκε νεκρός λίγες μέρες μετά την κατάθεσή του


Ο πληροφοριοδότης της Boeing John Barnett βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό του έξω από ένα ξενοδοχείο της Νότιας Καρολίνας, λίγες ημέρες μετά την κατάθεσή του σε μήνυση εναντίον του γίγαντα της αεροπορίας

Ο John Barnett, 62 ετών, βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό του σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου το Σάββατο

Οι αστυνομικοί έκαναν την ανακοίνωση τη Δευτέρα, λέγοντας ότι ήταν στο Τσάρλεστον για τη μήνυση
Ο πρώην διευθυντής ποιότητας στο εργοστάσιο της Boeing στο Βόρειο Τσάρλεστον έδωσε κατάθεση στην Boeing μόλις την περασμένη εβδομάδα, αφού ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιούσαν εξαρτήματα κατώτερης κατηγορίας στην γραμμή συναρμολόγησης.


(νέο περιστατικό) 8 Μαρτίου 2024: Boeing 737 Max 8 της United Airlines υποφέρει από βλάβη ταχυτήτων, συντρίβεται εκτός διαδρόμου


7 Μαρτίου 2024: Αεροπλάνο της United Airlines κάνει αναγκαστική προσγείωση μετά από πτώση ελαστικού κατά την απογείωση, προκαλεί ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα (ΒΙΝΤΕΟ)


18 Ιανουαρίου 2024: Η ποικιλομορφία, η ισότητα και η ένταξη έπαιξαν ρόλο στο να χάσει το αεροπλάνο της Alaska Airlines την πόρτα του κατά τη διάρκεια της πτήσης; Θέτει η DEI σε κίνδυνο ζωές; Ο Elon Musk φαίνεται να το πιστεύει αφού είδε τις εταιρικές καταθέσεις της Boeing και τα κίνητρα της DEI


ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Αεροπλάνο ινδονησιακής εταιρείας εκτρέπεται από την πορεία του όταν και οι δύο πιλότοι κοιμήθηκαν στο πιλοτήριο


Βίντεο σοκ: Αξιωματούχοι της FAA συζητούν σχέδιο για τη ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των ΛΕΥΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ στην ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ!!!!!



Χ ι λ ι ά δ ε ς εξαρτήματα κινητήρων 'τζέτ,' μέ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, εγκατεστημένα σέ εμπορικά αεροσκάφη ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αμερικανός καρδιολόγος ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ότι πάνω από 100.000.000 Αμερικανοί μπορεί να έχουν υποστεί ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΒΛΑΒΗ, λόγω εμβολιασμών Covid!



Πιλότος προειδοποιεί για ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της αεροπορικής βιομηχανίας λόγω εμβολίων Covid.



Προβλήματα με τους πιλότους. Φαίνεται ότι επιχειρούν να κρύψουν τους τραυματισμούς από το εμβόλιο Covid με άλλα ιατρικά προβλήματα για να μας μπερδέψουν



Τά είπε Ο Λ Α σέ μόλις 2΄, πρίν 30 χρόνια! Φ Ο Β Ε Ρ Ο ΒΙΝΤΕΟ! Αξίζει νά τό διαδώσετε! [ Καί Κρατήστε το! ]



΄Ένας ακόμη εμβολιασμένος πιλότος, λέει τήν ΑΛΗΘΕΙΑ & οι 'ελίτ' ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ εμβολιασμένους πιλότους!



Δια-βολιασμένος ΠΙΛΟΤΟΣ έπαθε κ α ρ δ ι α κ ή ΑΝΑΚΟΠΗ μέ 200 επιβαίνοντες ! ! ! ! ! ! – 'Μπλακ άουτ' στά ( καρα - πουλημένα! ) Μ.Μ.Ε. !
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ "ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ".....



Η FAA εξετάζει πρωτοφανή «δραστικά μέτρα» για την United Airlines μετά από αναταραχή περιστατικών ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!