Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Τα νηπιαγωγεία της Νέας Υόρκης μαθαίνουν «δεν έχουν όλα τα αγόρια» «πέος» κατά τη διάρκεια μαθημάτων HIV / AIDS για παιδιά

 



«Μερικά κορίτσια φορούν φορέματα, μερικά κορίτσια όχι, μερικά κορίτσια έχουν αιδοίο και μερικά κορίτσια όχι».

Sara Higdon
2 Μαρτίου 2024

Στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών "Growing Up and Staying Safe: New York City K-12 HIV Education Curriculum", η Νέα Υόρκη παρουσιάζει ένα βιβλίο σε παιδιά τεσσάρων και πέντε ετών που διδάσκει ότι "δεν έχουν όλα τα αγόρια" πέος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα We Teach NYC, το τρίτο μάθημα για τα νηπιαγωγεία στο ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών για τον ιό HIV είναι ένα βίντεο που διαβάζει δυνατά το βιβλίο "These are my Eyes, This is my Nose, This is my Vulva, These are my Toes" από τον σεξουαλικό παιδαγωγό και θεραπευτή Dr. Lexx Brown-James με έδρα το St. Louis. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη New York Post.

Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι το βιβλίο υποστηρίζει «τους μαθητές να μάθουν το όνομα των βασικών μερών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών όρων για τα γεννητικά όργανα» και «χρησιμεύει ως θεμέλιο για τη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με τον καθορισμό ορίων και την αναφορά ακατάλληλου αγγίγματος σε αξιόπιστους ενήλικες».

Το βιβλίο διδάσκει στα παιδιά ότι δεν έχουν όλα τα αγόρια πέος και δεν έχουν όλα τα κορίτσια αιδοίο. Προωθεί επίσης την ιδέα να ζητούν από άλλους τις αντωνυμίες τους και ότι μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να αναγνωριστούν ούτε ως αγόρι ούτε ως κορίτσι.

«Μερικά κορίτσια φορούν φορέματα, μερικά κορίτσια όχι, μερικά κορίτσια έχουν αιδοίο και μερικά κορίτσια όχι», λέει το βιβλίο. «Μερικά αγόρια έχουν πέος, αλλά δεν έχουν όλα τα αγόρια. Για να έχεις πάντα τρόπους, να ρωτάς: "Πώς μπορώ να σε αποκαλώ;"».(!!!!!!!!!!!)

«Ο EJ δεν είναι κορίτσι ή αγόρι. Όχι λοιπόν αυτός ή αυτή. Για να δείξετε ότι νοιάζεστε, χρησιμοποιείτε πάντα "αυτοί", "αυτούς" και "δικά τους"», λέει σε άλλη σελίδα.

Το Δημόσιο Σχολείο της Νέας Υόρκης λέει ότι ο νόμος της πολιτείας της Νέας Υόρκης απαιτεί από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου να λαμβάνουν πέντε μαθήματα εκπαίδευσης υγείας κάθε χρόνο. Συνιστά 45 περιόδους μαθημάτων 45 λεπτών την εβδομάδα. Στις τάξεις του νηπιαγωγείου έως και της πέμπτης τάξης, οι μαθητές υποχρεούνται να έχουν πέντε μαθήματα για τον ιό HIV ετησίως.

Μιλώντας για τη διδασκαλία του βιβλίου, η συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Restore Childhood Natalya Murakhver δήλωσε στη New York Post: «Είναι μακράν ακατάλληλο». Πρόσθεσε: «Αυτό είναι γραφικό περιεχόμενο που, αν εισαχθεί, νομίζω ότι θα πρέπει να εισαχθεί στο σπίτι, όχι στα σχολεία».

Μία μητέρα αποκάλυψε ότι δεν της δόθηκε επιλογή εξαίρεσης όταν ενημερώθηκε ότι το 5χρονο παιδί της θα παρακολουθούσε το μάθημα. «Με αγχώνει γιατί, αν μπουν σε τόσες λεπτομέρειες στο νηπιαγωγείο, τί θα συμβεί μέχρι την τρίτη ή τέταρτη τάξη;»

Όταν το κρατικό Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρώτη ενημέρωση του προγράμματος σπουδών του από το 2012 τον Σεπτέμβριο, ο σχολικός σύμβουλος David Banks αποκάλυψε: «Αυτό το νέο πρόγραμμα σπουδών για τον ιό HIV ενσωματώνει άμεση ανατροφοδότηση από τους εκπαιδευτικούς μας και τις ομάδες εστίασης των μαθητών, βασίζεται στην ισότητα και την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και ευθυγραμμίζεται με τις ικανότητες κοινωνικο-συναισθηματικής μάθησης».


ΠΗΓΗ: NYC kindergarteners learn ‘not all boys’ ‘have a penis’ during HIV/AIDS lessons for children | The Post Millennial | thepostmillennial.com


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Μια μεγάλη φυσική καταστροφή θα είναι ότι πρέπει για την πόρνη Βαβυλώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!