Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Το όπλο καπνίσματος στη Γουχάν: Το γερμανοκινεζικό εργαστήριο και τα ένθετα του HIV



Οι θεωρίες εργαστηριακής προέλευσης του SARS-CoV-2 έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία στο γονιδίωμα της διάσημης θέσης διάσπασης της φουρίνης. Λιγώτερη προσοχή έχει δοθεί σε άλλες ανωμαλίες και, ειδικότερα, στην παρουσία των λεγόμενων ενθέτων HIV που επισημάνθηκαν για πρώτη φορά από την ινδική ερευνητική ομάδα Pradhan et al. στα τέλη Ιανουαρίου 2020 και γρήγορα απορρίφθηκαν ως αβάσιμη συνωμοσιολογία. Έτσι, όταν μια ομάδα επιστημόνων της Αγγλόσφαιρας γύρω από τον Kristian Andersen ήρθε στον Anthony Fauci σχεδόν ακριβώς την ίδια στιγμή με τις ανησυχίες τους ότι ο ιός είχε κατασκευαστεί, η εστίασή τους ήταν στο σημείο διάσπασης της φουρίνης και κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αποστασιοποιηθούν από τον Pradhan et al. και τα ένθετα HIV.

Αλλά μήπως επειδή δεν τις θεωρούσαν ανώμαλες ή μάλλον επειδή ανησυχούσαν ότι οι συνέπειες της ανωμαλίας ήταν πολύ συγκλονιστικές για να επιδιωχθούν; 

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου FOIA και των μηνυμάτων Slack καθιστά σαφές ότι πρόκειται για το τελευταίο. 

Είδαν και ίδιοι την ανωμαλία, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσουν γι' αυτό, αφού, όπως το έθεσε ο Edward Holmes, τόσο σε ένα e-mail της 4ης Φεβρουαρίου 2020 στον Jeremy Farrar όσο και σε ένα ομαδικό μήνυμα του Slack την ίδια μέρα, «αυτό θα μας κάνει να μοιάζουμε με τρελλούς». 

(Πληρέστερα, ο Holmes έγραψε στους συναδέλφους του, αναφερόμενος στο πρώτο σκίτσο αυτού που θα γινόταν το διαβόητο έγγραφό τους «Proximal Origins», «Καλή ιδέα να μην αναφέρουμε όλες τις άλλες ανωμαλίες, καθώς αυτό θα μας κάνει να μοιάζουμε με ερασιτέχνες».)

Όπως τα μηνύματα του Slack καθιστούν επίσης άφθονα και μερικές φορές ενοχλητικά σαφή, τα ζητήματα σκοπιμότητας, ακόμη και οι εκτιμήσεις σταδιοδρομίας δεν ήταν ποτέ μακριά από το μυαλό του Andersen και των συναδέλφων του.

Αλλά κάποιος που ήταν πολύ μεγάλος για να ενδιαφερθεί για τέτοια θέματα ήταν ο αείμνηστος Γάλλος ιολόγος Luc Montagnier: δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που πιστώνεται ότι ανακάλυψε τον ιό HIV ή τον ιό του AIDS. 

Ο Montagnier πήρε τα ευρήματα των Pradhan et al. πολύ σοβαρά, τα αναπαρήγαγε ανεξάρτητα με τη βοήθεια του βιο-μαθηματικού Jean-Claude Perez και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο SAR-CoV-2 πρέπει να έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο

Θα αντιμετωπιζόταν πράγματι ευρέως ως «τρελλός» για τους προβληματισμούς του - και αυτό παρά το γεγονός ότι ο υποτιθέμενος «τρελλός» είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής μόλις 10 χρόνια νωρίτερα για την ανακάλυψη του HIV.

Σε συνέντευξή του στις 16 Απριλίου 2020 στον γαλλικό ιστότοπο ειδήσεων υγείας Pourquoi Docteur; (Γιατί γιατρέ;), ο Montagnier απέρριψε την ιδέα ότι ο SARS-CoV-2 είχε αναδυθεί από μια υγρή αγορά ως «μια ωραία ιστορία» και επέμεινε ότι, υπό το πρίσμα των ενθέτων του HIV, το πιο πιθανό σενάριο ήταν ότι είχε κατασκευαστεί σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο HIV χρησιμοποιώντας έναν κορωνοϊό ως φορέα. 

(Αν και το συνοδευτικό άρθρο είναι ακόμα online, ο ήχος της συνέντευξης του Luc Montagnier με την εκπομπή "Pourquoi Docteur?" δεν είναι πλέον διαθέσιμος στον ιστότοπο ή στην πλατφόρμα podcast. Ευτυχώς, μια ηχογράφησή του έχει διατηρηθεί στο Facebook εδώ.)

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (WIV) διεξήγαγε πειράματα με κορωνοϊούς που μεταδίδονται από νυχτερίδες. 

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο ο Kristian Andersen ήταν πεπεισμένος ότι μια εργαστηριακή διαφυγή του ιού ήταν πολύ πιο πιθανή από μια φυσική προέλευση. 

«Νομίζω ότι το κύριο πράγμα που εξακολουθώ να έχω στο μυαλό μου», έγραψε σε ένα μήνυμα στο Slack, «είναι ότι η εργαστηριακή εκδοχή διαφυγής αυτού είναι τόσο πιθανό να έχει συμβεί επειδή έκαναν ήδη αυτό το είδος εργασίας και τα μοριακά δεδομένα είναι πλήρως συνεπή με αυτό το σενάριο».




Ο Andersen το έγραψε αυτό στους συναδέλφους του λίγο πριν πάρει μέρος στη διάσημη τηλεδιάσκεψη της 1ης Φεβρουαρίου 2020, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γερμανός ειδικός στον κοροναϊό Christian Drosten και ο Ολλανδός ερευνητής κέρδους λειτουργίας Ron Fouchier είναι γνωστό ότι τους επέκριναν σκληρά για την υπόθεση της «διαρροής εργαστηρίου».


Αλλά σίγουρα κανείς στη Γουχάν δεν προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα εμβόλιο κατά του HIV, και αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο ο Andersen και οι συνάδελφοί του θεώρησαν ότι η θεωρία του Montagnier ήταν απίθανη και αισθάνθηκαν άνετα να κάνουν άστοχες προσπάθειες να διαφωνήσουν με τον βραβευμένο με βραβείο Νόμπελ («Η νόσος του βραβείου Νόμπελ είναι γνωστό πράγμα») στις συνομιλίες τους.


Αλλά το γεγονός είναι ότι κάποιος προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα εμβόλιο HIV στη Γουχάν.

Γιατί αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος του μακροχρόνιου γερμανο-κινεζικού συνεργατικού προγράμματος ιολογίας για το οποίο έχω γράψει εδώ, εδώ και εδώ και το οποίο οδήγησε σε ένα πλήρες κοινό γερμανο-κινεζικό εργαστήριο ιολογίας ακριβώς στο Wuhan. 

Πράγματι, όπως έχω δείξει, το κοινό γερμανο-κινεζικό εργαστήριο, που βρίσκεται στο Union Hospital στην αριστερή όχθη του ποταμού Yangtze, δεν βρίσκεται μόνο στη Γουχάν, αλλά είναι επίσης – σε αντίθεση με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν – ακριβώς στην περιοχή της αρχικής εστίας κρουσμάτων COVID-19 στην πόλη.

Επιπλέον, το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν είναι το ίδιο επίσημος εταίρος στο γερμανο-κινεζικό δίκτυο ιολογίας - και, όπως θα φανεί στιγμιαία, τα βασικά μέλη του δικτύου που διεξήγαγαν πειράματα με σκοπό να διευκολύνουν την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του HIV δεν βασίζονται σε κανέναν άλλο από το WIV.

Όταν έπεσε για πρώτη φορά πάνω στα ένθετα του HIV, ο Luc Montagnier δεν θα μπορούσε να τα γνωρίζει όλα αυτά. Το μόνο που έπρεπε να συνεχίσει ήταν τα μοριακά δεδομένα. Αλλά είναι αλήθεια.

Ο ίδιος ο τίτλος του δημόσια χρηματοδοτούμενου «διαπεριφερειακού» συνεργατικού ερευνητικού κέντρου (TRR60) που δημιούργησε το κοινό γερμανο-κινεζικό εργαστήριο είναι «Αμοιβαία αλληλεπίδραση χρόνιων ιών με κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος: από τη βασική έρευνα στην ανοσοθεραπεία και τον εμβολιασμό».


Οι χρόνιοι ιοί για τους οποίους αναζητήθηκε εμβόλιο ήταν η ηπατίτιδα-C και ο ιός HIV. 

Μια δήλωση αποστολής είναι διαθέσιμη στα αγγλικά εδώ

Η κεντρική θέση της ανάπτυξης ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου κατά του HIV είναι σαφής. Ναι, η πλέον διαβόητη «ασφαλής και αποτελεσματική» φόρμουλα βρίσκεται στη δήλωση αποστολής (όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω).


Όπως φαίνεται στην παρακάτω περιγραφή, το υποέργο B6 του TRR60, υπό τη διεύθυνση των καθηγητών Rongge Yang και Binlian Sun του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν, αφιερώθηκε στη μελέτη «γενετικά τροποποιημένων παραλλαγών γλυκοζυλίωσης HIV gp120 V1 / V2» με σκοπό τη διευκόλυνση της «ανάπτυξης εμβολίου HIV».

Λοιπόν, αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τρία από τα τέσσερα ένθετα που εντοπίστηκαν από τους Pradhan et al. αντιστοιχούν ακριβώς σε "μικρά τμήματα υπολειμμάτων αμινοξέων στο HIV-1 gp120": δηλαδή, την πρωτεΐνη φακέλου HIV "γλυκοπρωτεΐνη 120". Πιο συγκεκριμένα, τα υπολείμματα «ήταν μέρος των περιοχών V4, V5 και V1 αντίστοιχα» (η υπογράμμιση δική μου).

Όπως σημείωσε το "Seven of Nine MD" όταν αυτό το απόσπασμα στο Pradhan et al. τέθηκε υπόψη της στο X, "Αυτό δεν φαίνεται καλό για τον Rongge Yang και τον Ulf Dittmer". 

(Όπως αναφέρθηκε εδώ, το ψευδώνυμο "Seven of Nine MD" X-account έχει αναλάβει πολλά από τα θέματα της Γερμανίδας γιατρού και ιολόγου Johanna Deinert: μιας μακροχρόνιας υποστηρίκτριας της υπόθεσης της "διαρροής εργαστηρίου" που εξορίστηκε από το Twitter υπό το παλιό καθεστώς και της οποίας ο λογαριασμός @DeinertDoc δεν έχει αποκατασταθεί ποτέ υπό το νέο.)

Ο καθηγητής Ulf Dittmer του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Έσσεν ήταν ο συντονιστής του «διαπεριφερειακού» ερευνητικού κέντρου και είναι συνδιευθυντής του γερμανοκινεζικού εργαστηρίου στο Union Hospital στο Wuhan. (Έχω συζητήσει τους δεσμούς του με τον Christian Drosten εδώ.)

Ο Dittmer είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος συν-συγγραφέας με τουλάχιστον πέντε μέλη του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν, συμπεριλαμβανομένων των Rongge Yang και Binlian Sun, ενός εγγράφου του 2016 για την περιοχή V1 της πρωτεΐνης φακέλου HIV gp120.


Το έγγραφο προσδιορίζει την περιοχή ως «απαραίτητη για... λοίμωξη από τον ιό», και οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η κοινή τους έρευνα «μπορεί να διευκολύνει την ανάπτυξη νέων εμβολίων κατά του HIV».

Ο Dittmer φαίνεται με τον Rongge Yang παρακάτω σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσσεν το 2015. Ένας άλλος από τους διακεκριμένους καλεσμένους από την Κίνα (μετακινηθείτε προς τα κάτω) δεν είναι άλλος από τον George F. Gao, ο οποίος σύντομα θα γίνει διευθυντής του κινεζικού CDC.


α) Ulf Dittmer β) George F. Gao γ) Rongge Yang

Υπήρξε, φυσικά, μεγάλος ενθουσιασμός για ένα υποτιθέμενο «όπλο καπνίσματος» στο Chapel Hill της Βόρειας Καρολίνας, το οποίο υποτίθεται ότι αποδεικνύει την εργαστηριακή προέλευση του SARS-CoV-2. 

Μην ανησυχείτε ότι το Chapel Hill απέχει περίπου 7.000 μίλια από τη Γουχάν. 

Αλλά αυτό το «όπλο που καπνίζει» - ένα με γερμανικά, όχι αμερικανικά, δακτυλικά αποτυπώματα - είναι ακριβώς στη Γουχάν. 

Δεν υπάρχει λόγος ο ιός να έχει φτάσει με κάποιο τρόπο στην πόλη της Κίνας πριν δραπετεύσει. Το έργο του HIV γινόταν ακριβώς στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, με το διάσημο αποθετήριο κορωνοϊών.


ΠΗΓΗ: The Smoking Gun in Wuhan: The German-Chinese Lab and the HIV Inserts – The Daily Sceptic

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!