Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟ (και για τους Έλληνες νομικούς που έχουν τα κότσια) - Ο Ελβετός δικηγόρος Philipp Kruse συγκέντρωσε περίπου 500 σελίδες ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ σχετικά με τα ΕΜΒΟΛΙΑ COVID και την απάντηση για τη χρήση όλων

 



Ποινική καταγγελία εναντίον SwissMedic/Εμβόλιο mRNA 

Ο Ελβετός δικηγόρος Philipp Kruse παρέχει μια περιεκτική περίληψη των ρυθμιστικών αποτυχιών και ψεμμάτων του «εμβολίου» mRNA


02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Στις 14 Ιουλίου 2022, ο Philipp Kruse υπέβαλε μια προσεκτικά διατυπωμένη ολοκληρωμένη νομική καταγγελία κατά της ελβετικής ρυθμιστικής αρχής, γνωστής ως Swissmedic, για τον ρόλο της στην διευκόλυνση της ανάπτυξης των «εμβολίων» mRNA COVID στον πληθυσμό της Ελβετίας. 

Στις 28 Μαρτίου 2024, η καταγγελία υποβλήθηκε εκ νέου με ουσιαστικές επικαιροποιήσεις και τροποποιήσεις. Αυτή η καταγγελία παρέχει μια ολοκληρωμένη περίληψη της υπόθεσης κατά των επίσημων ρυθμιστικών θέσεων και δραστηριοτήτων που προωθούνται από την Swissmedic, οι οποίες παραλληλίζονται στενά με εκείνες που λαμβάνονται από τον FDA των ΗΠΑ, την Health Canada, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τις περισσότερες άλλες εθνικές ρυθμιστικές αρχές.

Η Swissmedic είναι ο Ελβετικός Οργανισμός Θεραπευτικών Προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, η Swissmedic είναι η ελβετική εποπτική αρχή για φάρμακα και ιατρικές συσκευές και είναι εγγεγραμμένη στη Βέρνη της Ελβετίας. Η Swissmedic εκπληρώνει μια ελβετική ομοσπονδιακή αποστολή παρόμοια με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων HHS των ΗΠΑ (FDA).

Οι βασικές καταγγελίες που περιγράφονται λεπτομερώς στην παρούσα κατάθεση περιλαμβάνουν τις ακόλουθες εγκληματικές πράξεις, οι οποίες φαίνεται να ισχύουν εξίσου για πολλές άλλες εθνικές ρυθμιστικές αρχές:



Εγκληματικές πράξεις που εκτελούνται από τη Swissmedic

- Αρχική εξουσιοδότηση που παραβιάζει το νόμο και τα καθήκοντα

- Διαιώνιση παράνομων αδειών που παραβιάζουν το νόμο και τα καθήκοντα

- Μη τήρηση όλων των πρόσθετων ενδείξεων κινδύνου

- Απουσία μιας «απειλητικής για τη ζωή ή εξουθενωτικής» ασθένειας

- Δεν υπάρχουν οφέλη από αναποτελεσματικές έως επιβλαβείς ενέσεις mRNA

- Παράλειψη των πιο στοιχειωδών δοκιμών ασφάλειας και αποτελεσματικότητας

- Η Swissmedic μπλόκαρε αποτελεσματικές εναλλακτικές θεραπείες

- Ανάλυση οφέλους-κινδύνου – Σαφώς αρνητικό προφίλ

- Συνέχιση παρά την προφανώς αρνητική σχέση οφέλους-κινδύνου

- Ανυπαρξία παρακολούθησης προϊόντων ανάλογης προς τους κινδύνους

- Παραπλανητικές πληροφορίες μη ανάλογες προς τους κινδύνους

- Ιατρική αμέλεια – έλλειψη πληροφόρησης, έλλειψη αναφορών

- Η Swissmedic είναι εκτός ελέγχου και ενεργεί εις βάρος του κράτους και του πληθυσμού

Όπως συνοψίζεται στο βιογραφικό του "X" (βλ. εικόνα παραπάνω και το ακαδημαϊκό βιογραφικό του σημείωμα που μπορείτε να δείτε εδώ), ο κ. Kruse είναι έμπειρος ειδικός στο ελβετικό και διεθνές δίκαιο. Έχοντας υποβάλει αυτή τη νομική καταγγελία, δημοσίευσε ένα αντίγραφο PDF στο "X" για λήψη και έλεγχο, με αποτέλεσμα το "X" να ορίσει τον λογαριασμό του "Προσωρινά περιορισμένο" λόγω "ασυνήθιστης δραστηριότητας".


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λόγω της λογοκρισίας του προηγούμενου λογαριασμού, ο Philipp Kruse έχει πλέον δημιουργήσει έναν νέο λογαριασμό "X" στο @KruseLawyer

Συνάντησα για πρώτη φορά τον κ. Kruse κατά την επίσκεψή μου στη Στοκχόλμη για να δώσω διάλεξη σχετικά με την κρίση COVID και τον πόλεμο πέμπτης γενιάς και μου είπε για τη νομική υπόθεση που επρόκειτο να καταθέσει στην Ελβετία σχετικά με την κυβερνητική κακοδιαχείριση της αντίδρασης στον COVID. 

Εντυπωσιασμένος από τις γνώσεις του για το διεθνές δίκαιο, τον κάλεσα να μιλήσει στην πιο πρόσφατη ακρόαση του γερουσιαστή Johnson στη Γερουσία των ΗΠΑ σχετικά με την κατανόησή του για τις νομικές βάσεις της προτεινόμενης συνθήκης πανδημίας του ΠΟΥ και των τροποποιήσεων του Διεθνούς Κανονισμού Υγείας. 

Παρακάτω είναι ένα βίντεο της σύντομης κατάθεσής του. 

(βλ. εντός του συνδέσμου: Criminal Complaint vs. SwissMedic/mRNA Vax (substack.com))



Όπως μπορείτε να καταλάβετε από το βίντεο, ο κ. Kruse είναι ένας πολύ σχολαστικός, προσανατολισμένος στη λεπτομέρεια και θεμελιωδώς συντηρητικός (με την κλασσική έννοια - προσεκτικός και μη επιδεικτικός στη συμπεριφορά και τις ενέργειες) Ελβετός δικηγόρος. 

Είναι αφοσιωμένος στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά σίγουρα δεν είναι ένας ακροδεξιός ριζοσπάστης. Οι θέσεις του ερευνώνται προσεκτικά και τεκμηριώνονται.


Ο κ. Kruse και οι συνάδελφοί του εξέτασαν τους λόγους για τους οποίους προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες σε δελτίο τύπου με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2024.



Ποινική καταγγελία 2.0 κατά της Swissmedic που κατατέθηκε Ζυρίχη, 28 Μαρτίου 2024 –

Στο όνομα και για λογαριασμό έξι ατόμων που τραυματίστηκαν άμεσα από εμβολιασμούς mRNA και για άλλα πρόσωπα, δημοσιεύουμε την ποινική καταγγελία μας κατά της ελβετικής ρυθμιστικής αρχής Swissmedic και κατά των εμβολιαστών ιατρών («Ποινική καταγγελία 2.0»), η οποία υποβλήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2024 μετά από ολοκληρωμένες πραγματικές και νομικές ενημερώσεις, συμπλήρωση και διευκρίνιση. 

Αυτό το βήμα κατέστη αναγκαίο επειδή, από την υποβολή της πρώτης ποινικής καταγγελίας στις 14 Ιουλίου 2022, τα νομικά συναφή αποδεικτικά στοιχεία όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά που παρουσιάστηκαν και τα νομικά επιχειρήματα, αλλά είχαν επίσης οξυνθεί και επιδεινωθεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ταυτόχρονα, οι αναφερόμενες εγκληματικές δραστηριότητες συνεχίστηκαν με συνέπεια από την Swissmedic, χωρίς κανένα σημάδι συνταγματικής διόρθωσης εκ μέρους της ελβετικής δικαιοσύνης ή του ελβετικού κοινοβουλίου (άρθρα 169 και επόμενα του ομοσπονδιακού συντάγματος) - αντίθετα: Με το σχέδιο αναθεώρησης του νόμου περί επιδημιών, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θέλει να επεκτείνει περαιτέρω την τρέχουσα πρακτική των αδειών έκτακτης ανάγκης και τη χρήση νέων, πειραματικά εμβόλια.

Τι νέο υπάρχει;

Σε σύγκριση με την πρώτη έκδοση της 14ης Ιουλίου 2022, η ποινική καταγγελία 2.0 περιέχει επικαιροποιημένα, συμπληρωμένα και βελτιωμένα νομικά συναφή αποδεικτικά στοιχεία έως τα μέσα του 2023 (σε ορισμένες περιπτώσεις πέραν αυτού), καθώς και πλήρως συμπληρωμένες και αποσαφηνισμένες νομικές εξηγήσεις, μεταξύ άλλων όσον αφορά

- Αποδεικτικά στοιχεία ότι ουδέποτε υπήρξε διακριτή απειλή για τη δημόσια υγεία από τον SARSCoV-2 με τη μορφή εξουθενωτικής ή απειλητικής για τη ζωή νόσου κατά την έννοια του άρθρου 9α παράγραφος 1 του TPA·

- Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι διαθέσιμες και καθιερωμένες εναλλακτικές μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας έχουν αγνοηθεί από τη Swissmedic μέχρι σήμερα.

- Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ενέσεις με βάση το mRNA ενέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, ιδίως των παιδιών και των εφήβων (ανησυχητικά στοιχεία θνησιμότητας και μείωση των ποσοστών γεννήσεων)·

- Απόδειξη του ειδικού πειραματικού χαρακτήρα των παρασκευασμάτων με βάση το mRNA. - Αποδεικτικά στοιχεία ότι η θετική αναλογία οφέλους/κινδύνου των «εμβολιασμών» Covid-19 με βάση το mRNA δεν αποδείχθηκε ποτέ.

- Εκτενή αποδεικτικά στοιχεία ότι η Swissmedic έχει παραπλανήσει συστηματικά και μόνιμα ολόκληρο τον πληθυσμό και τους βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων της Ελβετίας σχετικά με το πραγματικό περιεχόμενο κινδύνου των παρασκευασμάτων mRNA και την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων προστατευτικής επίδρασης όσον αφορά τη μόλυνση και τη μετάδοση, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί πλέον να αναβληθεί ποινική έρευνα για το αδίκημα της πλαστογράφησης εγγράφων στο γραφείο (άρθρο 317 SCC).


Κίνητρο για νέα δημοσίευση

Ως συνέπεια της ολοκλήρωσης της έρευνάς μας από το τέλος του 2021 (δηλ. εργασία από μεγαλύτερη ομάδα τόσο εσωτερικού προσωπικού όσο και από ομάδα δωρεάν υποστηρικτικών επιστημόνων), δεν μπορεί πλέον να υπάρχει καμμία εύλογη αμφιβολία ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από ουσίες mRNA, ο οποίος έχει ήδη καταδειχθεί επαρκώς με επαρκή σαφήνεια από την ποινική καταγγελία της 14ης Ιουλίου 2022, είναι μεγαλύτερος από αυτόν του SARS-CoV-2 και ότι αυτός ο κίνδυνος που δημιουργείται από τις αρχές εξακολουθεί να υφίσταται. 

Για τον λόγο αυτό, επειδή η Swissmedic εξακολουθεί ανενόχλητη, είναι εγκληματική συμπεριφορά. Ως εκ τούτου, και επειδή κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που η ανώτατη αρχή της Ελβετίας για την ασφάλεια των φαρμάκων θα ήταν υποχρεωμένη να κάνει από το νόμο, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να καταστήσουμε αυτή την ποινική καταγγελία 2.0 που υποβλήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2024 ελεύθερα προσβάσιμη στο κοινό - και επομένως σε όλα τα μέλη της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Συνέλευσης - τελικά για να προστατεύσουμε το κοινό από φάρμακα υψηλού κινδύνου με βάση το mRNA και από παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τον αποτελεσματικό κίνδυνο που συνδέεται με τις εγκεκριμένες ουσίες mRNA.

Θεωρώ, ότι η νομική καταγγελία που συνέταξε και υπέβαλε ο κ. Kruse στις ελβετικές νομικές αρχές είναι η πιο ολοκληρωμένη περίληψη της ρυθμιστικής κακοδιαχείρισης και απάτης που έλαβε χώρα σχεδόν σε όλες τις δυτικές εθνικές ρυθμιστικές αρχές κατά τη διάρκεια της ώθησης για υποχρεωτική ανάπτυξη και υιοθέτηση των «εμβολίων» mRNA COVID και μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο τόσο για άλλες καταγγελίες όσο και για καταθέσεις μαρτύρων εμπειρογνωμόνων. 

Επιπλέον, μου κάνουν εντύπωση οι παραλληλισμοί μεταξύ των ενεργειών της ελβετικής εθνικής ρυθμιστικής αρχής, του FDA/CDC των ΗΠΑ και σχεδόν όλων των άλλων δυτικών εθνικών ρυθμιστικών αρχών.

Αυτό υποδηλώνει έντονα στενή επικοινωνία και/ή συμπαιγνία μεταξύ αυτών των οργανισμών και των πολιτικών και γραφειοκρατικών κρατικών διαχειριστών τους κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID.

Έχοντας αυτό κατά νου, έχω συμπεριλάβει βασικά τμήματα από την περίληψη της καταγγελίας παρακάτω. Αντίγραφο σε μορφή PDF της πλήρους σύνοψης διατίθεται εδώ (ανεξάρτητο αρχείο) και εδώ, ενώ το δελτίο τύπου μαζί με την περίληψη και το πλήρες έγγραφο καταγγελίας 450 σελίδων διατίθενται εδώ.



Ποινική αξίωση Swissmedic - "Περίληψη" (2.0)


(έχει απαλειφθεί για λόγους γενικής αναγνωσιμότητας)


"Όλα τα πράγματα είναι δηλητήριο και τίποτε δεν είναι χωρίς δηλητήριο. Είναι μόνο η δοσολογία που κάνει ένα πράγμα όχι δηλητήριο».

(Παράκελσος [1493-1541], Ελβετός γιατρός, αλχημιστής και φιλόσοφος)



"Κάθε πρόσωπο που χειρίζεται θεραπευτικά προϊόντα πρέπει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ανθρώπων ή των ζώων."

(Άρθρο 3 του ομοσπονδιακού νόμου περί φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, θεραπευτικών

Νόμος περί προϊόντων, TPA).
Υποψία


Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με τον μεγαλύτερο κίνδυνο και παραβίαση της ανθρώπινης υγείας που προκαλείται από τα ίδια τα φάρμακα και από την παραπληροφόρηση από δημόσιους υπαλλήλους σχετικά με αυτό το θέμα που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της Ελβετίας. 

Τα «εμβόλια» mRNA κατά των λοιμώξεων SARS-CoV-2, τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικά και ενέχουν κίνδυνο άνω του μέσου όρου για την ανθρώπινη υγεία, έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν πολύ μεγαλύτερη απειλή για τον υγιή πληθυσμό από το ίδιο το παθογόνο SARS-CoV-2, έναντι του οποίου υποτίθεται ότι προστατεύουν αυτά τα «εμβόλια».

Η Swissmedic, ή τα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό της, είναι πρωτίστως υπεύθυνα για την παραβίαση της ανθρώπινης υγείας που έχει ήδη προκληθεί από ουσίες με βάση το mRNA και για την επακόλουθη απειλή.

Σύμφωνα με το νόμο, η Swissmedic είναι επιφορτισμένη με την προστασία της υγείας του ελβετικού πληθυσμού από αναποτελεσματικά ή επιβλαβή φαρμακευτικά προϊόντα. 

Σύμφωνα με τον ελβετικό νόμο περί θεραπευτικών προϊόντων (TPA), υποχρεούται, αφενός, να διασφαλίζει ότι διατίθενται στην αγορά μόνο υψηλής ποιότητας, ασφαλή και αποτελεσματικά θεραπευτικά προϊόντα. 

Από την άλλη, πρέπει να προστατεύει τους καταναλωτές θεραπευτικών προϊόντων από την απάτη στο πλαίσιο αυτό (άρθρο 1 TPA). Άλλες σαφείς νομικές υποχρεώσεις, καθώς και αυτές, δεν εκπληρώθηκαν επανειλημμένα και σημαντικά από εκείνους που ενεργούσαν για λογαριασμό της Swissmedic εις βάρος των ζημιωθέντων που υπέβαλαν αναφορά, γι' αυτό και βρίσκονται υπό επείγουσα υποψία από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα.

• δεδομένου ότι, στο πλαίσιο της έγκρισης, της παρασκευής και του ελέγχου και εισαγωγής παρτίδων, παραβίασαν επανειλημμένα τις απαιτήσεις δέουσας επιμέλειας βάσει του νόμου περί θεραπευτικών προϊόντων.

• με τη χορήγηση «προσωρινής» άδειας κυκλοφορίας για διάφορα παρασκευάσματα με βάση το mRNA που προορίζονται μόνο για ειδικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το άρθρο 9α TPA για διάφορα παρασκευάσματα με βάση το mRNA χωρίς ανάγκη, διατηρώντας τα μόνιμα και επεκτείνοντας το πεδίο εφαρμογής τους σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, παρ' όλο που είχε ήδη αποδειχθεί επαρκώς κατά τη στιγμή της αρχικής έγκρισης ότι μια λοίμωξη COVID-19 δεν ήταν ούτε «απειλητική για τη ζωή» ούτε «εξουθενωτική» για τον υγιή πληθυσμό κάτω των 65 ετών ετών κατά την έννοια του νόμου περί θεραπευτικών προϊόντων (και ότι ακόμη και για άτομα άνω των 65 ετών ένα εμφανές ποσοστό θνησιμότητας θα μπορούσε να καθοριστεί μόνο κατά τη διάρκεια σύντομων φάσεων το 2020 – αν και χωρίς καμία απόδειξη αιτιώδους συνάφειας με τον SARS-CoV-2

• με τη χορήγηση αυτής της de facto άδειας έκτακτης ανάγκης βάσει του άρθρου 9α TPA χωρίς πραγματική ανάγκη, διατηρώντας μόνιμα αυτήν την de facto άδεια έκτακτης ανάγκης και επεκτείνοντας το πεδίο εφαρμογής της σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αν και υπήρχαν ήδη κατάλληλα πρωτόκολλα εναλλακτικής θεραπείας κατά τη διάρκεια του 2020 (N 1104 και επόμενα),

• με τη χορήγηση – κατά την έννοια της TPA – της έγκρισης των «εμβολίων» mRNA βάσει «προσωρινών αδειών» σύμφωνα με το άρθρο 9α TPA παρά την έλλειψη επαρκών αποδείξεων αποτελεσματικότητας, παρά τις μαζικές ενδείξεις κινδύνου και παρά την απουσία απειλητικής για τη ζωή ή εξουθενωτικής ασθένειας για τον πληθυσμό στο σύνολό του,

• υπονομεύοντας μαζικά τις ήδη πολύ χαμηλές απαιτήσεις ασφάλειας που ισχύουν για τη διαδικασία βάσει του άρθρου 9α TPA, εκτός του πεδίου της εύλογης διακριτικής τους ευχέρειας, αντί να τηρούν τις υποχρεωτικές και κατά τα άλλα συνήθεις απαιτήσεις της συνήθους διαδικασίας χορήγησης άδειας υπό το πρόσχημα των «αδειών πανδημίας», δημιουργώντας έτσι πρόσθετους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που δεν είχαν τεθεί ποτέ πριν από ένα φάρμακο,

• αντί να διενεργήσουν μια ολοκληρωμένη ανάλυση κινδύνου-οφέλους (N 807 ff.) και να ανακαλέσουν αμέσως τις άδειες ή τουλάχιστον να επιτρέψουν τη λήξη των χορηγηθεισών αδειών, ανανεώνοντας την απόφασή τους να ενεργήσουν στο τέλος του 2022 (δηλαδή έχοντας από καιρό αντιταχθεί στην καλύτερη κρίση τους) και διαιωνίζοντας τη νέα, ακόμη πειραματική θεραπεία/προφύλαξη mRNA από το 2023 προς το αποκλειστικό συμφέρον των κατασκευαστών ως μια νέα πλατφόρμα για ευρεία χρήση μέσω δήθεν «συνηθισμένων» αδειών

• όχι μόνο με τη μόνιμη απόκρυψη βασικών πληροφοριών από το κοινό και το ιατρικό επάγγελμα σχετικά με την ελάχιστη έως ανύπαρκτη προστατευτική επίδραση των «εμβολίων» mRNA και τους πραγματικούς κινδύνους παρενεργειών, αλλά και με τη μόνιμη και συστηματική διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών για τα θέματα αυτά,

• ότι δεν εκπλήρωσε την υποχρέωση παρακολούθησης του προϊόντος μετά την άδεια κυκλοφορίας (αποκαλούμενη «φαρμακοεπαγρύπνηση») κατά τρόπο ανάλογο προς τους σχετικούς κινδύνους και, αντ' αυτού, παραβίασε σοβαρά και μόνιμα την υποχρέωση κοινοποίησης των παρενεργειών βάσει της νομοθεσίας περί θεραπευτικών προϊόντων (άρθρο 87 παράγραφος 1 στοιχείο γ TPA),

• ότι έχει παραβιάσει σοβαρά την απαγόρευση της διαφήμισης φαρμάκων βάσει της νομοθεσίας περί θεραπευτικών προϊόντων (άρθρο 87 παράγραφος 1 στοιχείο β TPA),

• ότι έχει εκπληρώσει τα σχετικά στοιχεία του Ποινικού Κώδικα ( N 1457 επ.) όσον αφορά τις ανεπιθύμητες παρενέργειες (θάνατος, βλάβη της υγείας) που ήταν προβλέψιμες από τις μελέτες έγκρισης και στη συνέχεια συνέβησαν μετά την έγκριση,

• ότι εν γνώσει και κατ' εξακολούθηση παραπλάνησε τόσο το κοινό όσο και τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας με ποινικό τρόπο σχετικά με γεγονότα που είναι ουσιώδη για την αξιολόγηση κινδύνου-οφέλους κατά τη λήψη απόφασης εμβολιασμού (ειδικότερα: πλαστογραφία εγγράφου από δημόσιο λειτουργό, άρθρα 317 SCC, N 1198 επ., 1427 επ.· βλ. επίσης ER N 1964 και επόμενα, ειδικότερα).


Εγκληματικές πράξεις που εκτελούνται από τη Swissmedic

Αρχική εξουσιοδότηση που παραβιάζει το νόμο και τα καθήκοντα

Οι παραβιάσεις του νόμου και του καθήκοντος δέουσας επιμέλειας που αμφισβητούνται εδώ συνίστανται ουσιαστικά στο γεγονός ότι τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό της Swissmedic εγκρίνουν προσωρινά φάρμακα mRNA για προληπτικούς σκοπούς «σε προσωρινή βάση» κατά την έννοια του άρθρου 9α TPA, αν και η Swissmedic πρέπει να γνώριζε αμέτρητους παράγοντες κινδύνου ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, καθένα από τα οποία θα εμπόδιζε μεμονωμένα τη χορήγηση "προσωρινής" άδειας έως ότου οι αντίστοιχοι παράγοντες κινδύνου είχαν αποσαφηνιστεί πλήρως και εξαλειφθεί υπό κανονικές συνθήκες. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστούν τα ακόλουθα (για πληροφορίες σχετικά με πολλούς άλλους παράγοντες κινδύνου, βλ. Ν 1291 επ.):

• Τα εμβόλια mRNA COVID-19 βασίζονται στον ίδιο τρόπο δράσης με τις γονιδιακές θεραπείες και ως εκ τούτου έχουν κατηγοριοποιηθεί από ρυθμιστικές αρχές όπως η Swissmedic και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) καθώς και από τους ίδιους τους κατασκευαστές ως «Advance Therapy Medicinal Product» (ATMP), το οποίο ενέχει ιδιαίτερο κίνδυνο για τους ακόλουθους λόγους:

1) Μέχρι το τέλος του 2020, η τεχνολογία mRNA είχε χρησιμοποιηθεί μόνο σε καρκινοπαθείς στο προθανάτιο στάδιο, δηλαδή μόνο για την καταπολέμηση μιας υπάρχουσας απειλητικής για τη ζωή νόσου, αλλά δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν καθαρά προφυλακτικά για την ανοσοποίηση ενός ολόκληρου υγιούς πληθυσμού (N 186 κ.ε.· ER N 62, N 67 κ.ε.). Σε σύγκριση με όλα τα άλλα φαρμακευτικά προϊόντα που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα, είτε σε τακτική είτε σε "προσωρινή" βάση, η έγκριση αυτής της τεχνολογίας mRNA ως υποτιθέμενου «εμβολίου» για υγιείς ανθρώπους είναι εντελώς άνευ προηγουμένου και ως εκ τούτου αντιπροσωπεύει σημαντικό κίνδυνο.


2) Η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται εδώ χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι η διαδικασία παραγωγής της πραγματικής ανοσοποιητικής δραστικής ουσίας (δραστικό φαρμακευτικό συστατικό = η πρωτεΐνη ακίδα) μεταφέρεται στο ανθρώπινο σώμα. 

Το τελικό προϊόν αυτής της εσωτερικής «παραγωγής εμβολίων» είναι εντελώς άγνωστο όσον αφορά τη δοσολογία και την ποιότητα. 

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή εμπειρικά δεδομένα που να δείχνουν ότι η παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδας από τον ίδιο τον οργανισμό μπορεί να ελεγχθεί: (1) ποσότητα ενδογενούς παραγωγής. (2) διάρκεια της παραγωγής ακίδων· (3) θέση παραγωγής στο σώμα (προσβεβλημένα όργανα· 4) ποιότητα των παραγόμενων πρωτεϊνών· και όσον αφορά (5) την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της δραστικής ουσίας που παράγεται για υγιή πληθυσμό η οποία λαμβάνει θεραπεία αποκλειστικά προφυλακτικά. 

Η χορήγηση μιας ουσίας που αποδεικνύεται ανεξέλεγκτη όσον αφορά όλες τις φαρμακευτικώς σημαντικές παραμέτρους πρέπει εξ ορισμού να θεωρείται πείραμα στον άνθρωπο.


Τόσο η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος όσο και η Swissmedic γνώριζαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που σχετίζονται με τις ουσίες mRNA και αναγνώρισαν ότι αυτές οι δραστικές ουσίες mRNA είναι γονιδιακά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ/ΓΤΟ) και φάρμακα προηγμένων θεραπειών (ATMP). 

Κάνοντας αυτό, αναγνώρισαν εμμέσως ότι πρέπει να τηρηθεί τόσο ο νόμος περί γενετικής τεχνολογίας όσο και ότι, κυρίως, θα είχε αποκλειστεί η έγκριση αυτών των προϊόντων μετά την απλοποιημένη διαδικασία έγκρισης.

• Επιπλέον, η Swissmedic εγκατέλειψε τις απαιτήσεις για τυποποιημένη δοσολογία των παρασκευασμάτων (mRNA) που έχουν εγκριθεί για ένεση, οι οποίες κατά τα άλλα είναι υποχρεωτικές για όλα τα άλλα φαρμακευτικά προϊόντα. 

Για παράδειγμα, η Swissmedic αποδέχθηκε μια περιεκτικότητα σε mRNA ανά δόση σε ένα αυθαίρετα ευρύ φάσμα 37% - 126% της ποσότητας δραστικής ουσίας που δηλώθηκε επίσημα από τον κατασκευαστή, αγνοώντας τα πιο βασικά πρότυπα. 

Ως εκ τούτου, η Swissmedic δέχθηκε τους αντίστοιχους κινδύνους υψηλού ποσοστού μη άθικτου mRNA και σημαντικού κινδύνου γονιδιοτοξικότητας και καρκινογένεσης. Το ίδιο ισχύει και για άλλες τοξικές ακαθαρσίες όπως η νιτροζαμίνη και το βενζόλιο.

• Η διαδικασία παρασκευής για τα προϊόντα mRNA που χορηγήθηκαν στην πραγματικότητα («διαδικασία παρασκευής 2» με πλασμιδικό DNA) διέφερε θεμελιωδώς από τη διαδικασία παρασκευής που χρησιμοποιήθηκε για τα προϊόντα που εγκρίθηκαν από τη Swissmedic («διαδικασία κατασκευής 1») και το ευρύ κοινό το έμαθε μόλις στα τέλη του 2023 (ενώ η Swissmedic γνώριζε από τα τέλη του 2020). 

Τα προϊόντα που χορηγούνται από τη διεργασία παρασκευής 2 παρουσιάζουν σκανδαλωδώς υψηλό επίπεδο βακτηριακών αυτοαναπαραγόμενων προσμείξεων DNA (τα λεγόμενα «πλασμίδια»), έτσι ώστε όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται σύμφωνα με τη διαδικασία παρασκευής 2 θα πρέπει να θεωρούνται ως «ποτέ εγκεκριμένα» ως συνέπεια. Ωστόσο, η Swissmedic ανέχτηκε αυτόν τον πρόσθετο τεράστιο παράγοντα κινδύνου χωρίς να ενημερώσει το κοινό και χωρίς να αναστείλει τις άδειες mRNA.

• Οι αρχικές μελέτες σε ζώα – υποχρεωτική προϋπόθεση για τις κλινικές δοκιμές φάσης 2 και 3 και βασικό στοιχείο ασφάλειας – δεν είχαν διεξαχθεί καθόλου από τους κατασκευαστές ή δεν είχαν διεξαχθεί σε επαρκή βαθμό, αλλά έδειξαν ήδη ανησυχητικά αποτελέσματα, για παράδειγμα όσον αφορά τη συσσώρευση τοξικών λιπιδικών νανοσωματιδίων.

• Οι μεταγενέστερες μελέτες σε ανθρώπους, βάσει των οποίων χορηγήθηκαν οι «προσωρινές» άδειες στα τέλη του 2020, είχαν διαρκέσει μόνο δύο μήνες (αντί των συνήθων 12-24 μηνών) και στη συνέχεια διακόπηκαν de facto από τους κατασκευαστές με τη διάλυση των ομάδων ελέγχου και απογυμνώθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη σημασία τους.

Παρά την ανησυχητική αυτή αρχική κατάσταση από την άποψη της ασφάλειας, κατά την έννοια των άρθρων 1 και 3 του νόμου περί θεραπευτικών προϊόντων, και παρά τις πολυάριθμες άλλες περιστάσεις που αύξησαν τον κίνδυνο, η πρώτη έγκριση των «εμβολίων» mRNA εγκρίθηκε εσπευσμένα από την Swissmedic. 

Οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας «εξετάστηκαν» και εγκρίθηκαν σε μόλις 63 ημερολογιακές ημέρες (μια συνήθης διαδικασία θα διαρκούσε 330 ημέρες, μια διαδικασία για «προσωρινή» έγκριση συνήθως διαρκεί 140 ημέρες), όπου σημαντικά, υποχρεωτικά, ορόσημα απλώς παραλείφθηκαν.

Ως αποτέλεσμα, αυτές οι «προσωρινές» άδειες κατά την έννοια του άρθρου 9α TPA σημαίνουν στην πραγματικότητα ότι ολόκληρος ο ελβετικός πληθυσμός συμμετείχε εν αγνοία του στο πιο επικίνδυνο και μεγαλύτερο κλινικό πείραμα που διεξήχθη ποτέ στην Ελβετία (και, κατ' επέκταση, σε ολόκληρο τον κόσμο).

Και αυτό το πείραμα δεν έχει τερματιστεί μέχρι σήμερα (όσον αφορά τον πειραματικό χαρακτήρα N 843 ff.).
Διαιώνιση παράνομων αδειών που παραβιάζουν το νόμο και τα καθήκοντα


Μη τήρηση όλων των πρόσθετων ενδείξεων κινδύνου

Χωρίς να αντιμετωπίσει επαρκώς αυτόν τον τεράστιο κίνδυνο που δημιούργησε η ίδια η Swissmedic (μέσω της «προσωρινής» έγκρισης) και χωρίς τουλάχιστον να ενημερώσει το κοινό για όλους τους κινδύνους, η Swissmedic προχώρησε ανενόχλητη τον Ιούνιο του 2021 στην επέκταση των εγκρίσεων της σε εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω. Αυτό συνέβη μολονότι, εκτός από όλα τα άλλα γεγονότα έως τα μέσα Ιουνίου 2021 που αύξησαν τον κίνδυνο και, ως εκ τούτου, ήταν νομικά συναφή, ήταν γνωστό

 ότι ρυθμιστικές αρχές όπως η Swissmedic πετούσαν εντελώς τυφλές λόγω έλλειψης αυστηρών δοκιμών παρτίδων και, ως εκ τούτου, έλλειψης επαρκών ποιοτικών ελέγχων,

• ότι η δόση που εγκρίθηκε για εφήβους ήταν δύο φορές (Comirnaty) ή πέντε φορές υψηλότερη (Spikevax) από τη συνιστώμενη δόση, πράγμα που σημαίνει ότι η Swissmedic αποδέχθηκε έναν πρόσθετο και πάλι εντελώς περιττό κίνδυνο μεταξύ των εφήβων, μιας ηλικιακής ομάδας που δεν κινδύνευσε ποτέ σοβαρά κατά τη διάρκεια του πανδημικού έτους 2020 – δηλαδή μόνο από COVID-19 χωρίς να έχει «εμβολιαστεί»,

• ότι, σύμφωνα με την έκθεση φαρμακοεπαγρύπνησης μετά την κυκλοφορία του εμβολίου της Pfizer, έως τον Φεβρουάριο του 2021 είχαν αναφερθεί συνολικά 42.086 ανεπιθύμητες ενέργειες και περισσότεροι από 1.200 θάνατοι μόνο για το εμβόλιο Comirnaty – δηλαδή εντός δυόμισι μηνών, γεγονός που θα έπρεπε να είχε οδηγήσει στον άμεσο τερματισμό της δοκιμής,

• ότι σύμφωνα με αυτή την καταδικαστική έκθεση της Pfizer, έως και το 13% των βρεφών που θηλάζουν επηρεάστηκαν από παρενέργειες και ακόμη και η Pfizer είχε εντοπίσει αρνητικές επιπτώσεις στην ανδρική γονιμότητα ως πιθανό κίνδυνο,

• ότι, σύμφωνα με παγκόσμιες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, το όριο συναγερμού των 50 θανάτων είχε ήδη ξεπεραστεί κατά 150 φορές έως τον Ιούνιο του 2021,

• ότι τα «εμβόλια» COVID-19 είχαν ήδη αποδειχθεί τον Μάϊο του 2021 σημαντικά πιο επικίνδυνα από τα εμβόλια γρίπης, γρίπης των χοίρων και ιλαράς – που χορηγούνταν συνήθως μέχρι εκείνο το σημείο – λόγω του μεγάλου αριθμού αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Ακόμη και αυτά τα σκανδαλώδη καμπανάκια συναγερμού δεν ώθησαν τη Swissmedic να αμφισβητήσει σοβαρά τον λάθος δρόμο που είχε πάρει. 

Η Swissmedic ούτε περιόρισε τον αριθμό των αδειών ούτε ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τους κινδύνους που εντοπίστηκαν. 

Η Swissmedic δεν αισθάνθηκε καν υποχρεωμένη να βελτιώσει τη δική της καθαρά παθητική φαρμακοεπαγρύπνηση καταγράφοντας τις παρενέργειες που εντοπίστηκαν στην Ελβετία. 

Αντ' αυτού, στα τέλη του 2021, η Swissmedic έκανε το βήμα να επεκτείνει τις εγκρίσεις σε τρίτη δόση («αναμνηστική») και σε παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω, παρόλο που αυτή η νεότερη ηλικιακή ομάδα δεν κινδύνευε σοβαρά σε καμία στιγμή κατά τη διάρκεια του πανδημικού έτους 2020 – δηλαδή μόνο από COVID-19 χωρίς να έχει «εμβολιαστεί» – και παρόλο που σε αυτό το σημείο μεταξύ άλλων (για πληροφορίες σχετικά με πολλούς άλλους παράγοντες κινδύνου) ήταν επίσης γνωστό,

• ότι ακόμη και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής βιομηχανίας περιέγραφαν ανοιχτά τις ενέσεις mRNA ως αυτό που πραγματικά είναι – μια μορφή γονιδιακής θεραπείας,

• ότι η τοξική πρωτεΐνη ακίδα που παράγεται στο σώμα του εμβολιασμένου ατόμου είναι παρούσα στο σώμα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε πολύ υψηλότερη συγκέντρωση από ό, τι είχε αρχικά δηλωθεί από την Swissmedic και τους κατασκευαστές, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά σοβαρών παρενεργειών (συμπεριλαμβανομένου του θανάτου),

• ότι τα δεδομένα είχαν παραποιηθεί και τα σήματα κινδύνου είχαν αποκρυφτεί στο πλαίσιο της μελέτης έγκρισης του εμβολίου Comirnaty (Pfizer/BioNTech) (N 397 και επόμενα), γεγονός που θα έπρεπε να είχε οδηγήσει στην άμεση απόσυρση της μελέτης,

• ότι οι Pfizer/BioNTech είχαν υποβάλει ανησυχητική ενδιάμεση έκθεση (ΕΠΠΑ) στα τέλη Αυγούστου 2021, σύμφωνα με την οποία 46 περιπτώσεις είχαν καταλήξει μοιραία στις κλινικές δοκιμές και 5.069 περιπτώσεις (1,6%) είχαν ήδη καταλήξει μοιραία στη λεγόμενη «φάση μετά την κυκλοφορία», η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε οδηγήσει σε άμεση ανάκληση των αδειών κυκλοφορίας,

• ότι η Pfizer είχε παραδώσει 7 παρτίδες με μαζικά αυξημένο αριθμό αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών στην Ελβετία – ένα κουδούνι συναγερμού που θα έπρεπε να είχε οδηγήσει τη Swissmedic να προειδοποιήσει αμέσως τον πληθυσμό και ακόμη και να ανακαλέσει τις παρτίδες, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα,

• ότι καταγράφηκαν τουλάχιστον 60 θάνατοι παιδιών στην Ελβετία, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ μόνο για το Comirnaty και το Spikevax (N 438 f.), πράγμα που σημαίνει ότι το απόλυτο όριο συναγερμού των 50 θανάτων ξεπεράστηκε σαφώς μόνο σε αυτήν την ομάδα-στόχο, η οποία δεν κινδυνεύει σε καμμία περίπτωση από τον SARS-CoV-2, γεγονός που θα έπρεπε να είχε οδηγήσει τουλάχιστον στην άμεση αναστολή αυτής της παράτασης της άδειας, αν όχι την αναστολή όλων των εγκρίσεων mRNA,

• ότι περισσότερες από 2.000 πρόωρες γεννήσεις και θνησιγένειες μετά από ενέσεις mRNA έχουν ήδη αναφερθεί μόνο στις ΗΠΑ και την Ε.Ε.,

• ότι μια ανησυχητική τάση ήταν ήδη εμφανής στην Ελβετία το 2021, δηλαδή ένα εμφανές και επίμονο ποσοστό θνησιμότητας σε νεότερες ηλικιακές ομάδες λίγο μετά τη «δραστηριότητα εμβολιασμού»,

• ότι τα «εμβόλια» mRNA (Comirnaty και Spikevax) είχαν λάβει 60 φορές περισσότερες αναφορές σοβαρών παρενεργειών και 20 φορές περισσότερες αναφορές θανάτων ανά εκατομμύριο χορηγούμενων δόσεων σε σύγκριση με τα εμβόλια γρίπης έως το τέλος του 2021.

Αντί τελικά να αναστείλει τις εγκρίσεις mRNA, να πραγματοποιήσει μια εις βάθος ανάλυση των αποφάσεων που ελήφθησαν, να πει στο κοινό την αλήθεια για τους κινδύνους που μπορούν πραγματικά να εντοπιστούν και να βελτιώσει το σύστημα αναφοράς για την καταγραφή των παρενεργειών εμβολιασμού σύμφωνα με αυτούς τους κινδύνους, η Swissmedic συνέχισε να διατηρεί όλες τις «προσωρινές» άδειες το 2022. Αυτό συνέβη μολονότι, εκτός από όλα τα υπάρχοντα γεγονότα με κίνδυνο και νομική σημασία (για πληροφορίες σχετικά με πολλούς άλλους παράγοντες κινδύνου, βλ. N 1311), ήταν γνωστό

• ότι τα προϊόντα mRNA ανήκουν στην ομάδα των προϊόντων υψηλού κινδύνου ATMP επειδή «περιέχουν νουκλεϊκό οξύ, ρυθμίζουν τη γονιδιακή έκφραση και, ως «βιολογικά ενεργό υλικό» (δηλαδή RNA), αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ)», κάτι που αναγνώρισε ακόμη και η Swissmedic,

• ότι μόνο για το λόγο αυτό και σύμφωνα με το άρθρο 12 παράγραφος 5 στοιχεία γ) και ε του διατάγματος του Ελβετικού Οργανισμού Θεραπευτικών Προϊόντων σχετικά με την απλουστευμένη άδεια κυκλοφορίας φαρμάκων και την έγκριση φαρμακευτικών προϊόντων στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοποίησης (Verordnung des Schweizerischen Heilmittelinstituts über die vereinfachte Zulassung von Arzneimitteln und die Zulassung von Arzneimitteln im Meldeverfahren)· VAZV, SR 812.212.23), προσωρινή άδεια βάσει του άρθρου 9α TPA ήταν παράνομη από την αρχή (βλ. 530, N 916 επ., N 992 επ.),

• ότι σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ανεπιθύμητες ενέργειες σε όλα τα «εμβόλια» COVID είχαν ήδη αναφερθεί παγκοσμίως (Ελβετία, Ε.Ε., ΗΠΑ) έως τον Μάϊο του 2022 (N 538 ff.), με το Comirnaty και το Spikevax μόνο να αντιπροσωπεύουν πάνω από 1,7 εκατομμύρια αναφορές, συμπεριλαμβανομένων 464,971 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 20,886 θανάτων (N 548 ff.), υπερβαίνοντας το όριο συναγερμού των 50 θανάτων παγκοσμίως πάνω από 400 φορές εκείνη την εποχή, και ότι οι αριθμοί αυτοί συνέχισαν να αυξάνονται,

• ότι μια ανησυχητική ενδιάμεση έκθεση για το εμβόλιο Comirnaty δημοσιεύθηκε για άλλη μια φορά από τις Pfizer/BioNTech ("PSUR No. 3"), από την οποία προέκυψε

•  ότι τα άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών υπέστησαν υπερβολικά παρενέργειες, δηλαδή μια πληθυσμιακή ομάδα που επηρεάστηκε ελάχιστα από τη νόσο COVID-19, τις εν λόγω οδηγίες σχετικά με την ασφαλή χρήση του εμβολίου Comirnaty για εγκύους, θηλάζουσες γυναίκες, μητέρες και άλλες ομάδες ασθενών εξακολουθούσαν να λείπουν,

• ότι υπήρχαν τεράστιες διαφορές στην ποιότητα μεταξύ των επιμέρους παρτίδων και ότι πολλές επικίνδυνες παρτίδες είχαν παραδοθεί και πάλι στην Ελβετία,

•  ότι παρά τις δηλώσεις της Swissmedic ότι τα «εμβόλια» mRNA δεν είχαν καμμία επίδραση στην εγκυμοσύνη, υπήρξαν αναφορές, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ελλιπής αναφορά, για 2.135 θνησιγένειες μετά τον εμβολιασμό με Comirnaty και 798 θνησιγένειες μετά τον εμβολιασμό με Spikevax καθώς και 5.055 αποβολές μετά από όλα τα «εμβόλια» COVID-19 έως τον Μάϊο του 2022 μόνο στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, με τους κατασκευαστές να εξακολουθούν να παραδέχονται ανοιχτά το 2022 ότι, λόγω έλλειψης αντίστοιχων μελετών, «το προφίλ ασφάλειας του εμβολίου σε έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες δεν είναι γνωστό»,

• ότι υπήρξε ιστορική μείωση των γεννήσεων ζώντων νεογνών που ανήλθε σε 8,5% σε όλο τον κόσμο και επίσης σε ολόκληρη την Ελβετία το 2022, για την οποία οι ενέσεις mRNA παραμένουν η μόνη εύλογη αιτία μετά τον αποκλεισμό όλων των άλλων υποθέσεων,

• ότι, σύμφωνα με μελέτη για την ανδρική γονιμότητα που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2022, η συγκέντρωση σπέρματος 150 ημέρες μετά τον δεύτερο «εμβολιασμό» εξακολουθούσε να είναι 15,9% χαμηλότερη από την αρχική τιμή, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο η γυναικεία γονιμότητα αλλά και η ανδρική γονιμότητα ενδέχεται να επηρεαστούν σημαντικά αρνητικά από τον «εμβολιασμό»,

• ότι μια εις βάθος ανάλυση των δεδομένων FSO από τον καθηγητή Konstantin Beck αποκάλυψε ένα εμφανές και επίμονο ποσοστό θνησιμότητας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες λίγο μετά την «εμβολιαστική δραστηριότητα»,

• ότι με βάση τα δεδομένα FSO στην Ελβετία, υπήρξε σημαντική αύξηση σε μια ευρεία ποικιλλία διαγνώσεων ασθενειών, ειδικά σε ηλικιακές ομάδες που δεν απειλούνται με κανέναν τρόπο από το COVID-19 (βλάβη στο νευρικό σύστημα: +29%, διαγνώσεις καρκίνου: +48%, επιπλοκές εγκυμοσύνης: +25%, πνευμονική εμβολή, καρδιακή ανακοπή, εγκεφαλικό επεισόδιο και εγκεφαλικό έμφραγμα σε παιδιά ηλικίας 0 έως 14 ετών: +125%) από την έναρξη της «εκστρατείας εμβολιασμού»,

• ότι, σύμφωνα με αρκετά αποτελέσματα αυτοψίας, η πρωτεΐνη ακίδα «εμβολίου» αποδείχθηκε ότι είναι η αιτία θανάτου και ότι, σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις της Swissmedic, δεν είναι μόνο ανιχνεύσιμη στο ανθρώπινο σώμα για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά για έως και εννέα μήνες,

• ότι η εμφάνιση μυοκαρδίτιδας σε σχέση με μια ένεση mRNA COVID-19, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα στις χειρότερες περιπτώσεις, είναι, σύμφωνα με μελέτη της Βασιλείας που έχει πλέον αξιολογηθεί από ομοτίμους, πολύ πιο συχνή και έως και 800 φορές συχνότερη από ό, τι αναφέρεται επίσημα από τις ρυθμιστικές αρχές (N 674 ff.),

• ότι με το VAIDS , έχει γίνει εμφανής μια σοβαρή παρενέργεια που υπάρχει υποψία ότι υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο από το 2022, η οποία συνιστά βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα, η οποία μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε αυξημένη εμφάνιση αυτοάνοσων ασθενειών και καρκίνου, αλλά κυρίως σε αυξημένη εμφάνιση μολυσματικών ασθενειών - και, ειδικότερα, επίσης σε μεγαλύτερη ευαισθησία σε λοιμώξεις COVID-19 («Long COVID»),

• ότι έως την 1η Μαρτίου 2022 έχουν δημοσιευθεί τουλάχιστον 128 δημοσιεύσεις αξιολογημένες από ομοτίμους σχετικά με καρδιακά προβλήματα, 216 δημοσιεύσεις αξιολογημένες από ομοτίμους σχετικά με απειλητικές για τη ζωή διαταραχές πήξης (θρομβώσεις κ.λπ.) και έξι δημοσιεύσεις αξιολογημένες από ομοτίμους σχετικά με πιθανούς θανάτους ως αποτέλεσμα εμβολιασμών κατά του COVID.

Με την «προσωρινή» έγκριση των «εμβολίων» mRNA, η Swissmedic αποδέχθηκε έναν άνευ προηγουμένου και σταθερά αυξανόμενο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο από το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποτρέψει μια άνευ προηγουμένου απειλή (από τον SARS-CoV-2) και με αυτόν τον τρόπο να αντισταθμίσει τον εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο που σχετίζεται με τα «εμβόλια» mRNA. Είναι σαφές ότι αυτό δεν ισχύει.


Απουσία μιας «απειλητικής για τη ζωή ή εξουθενωτικής» ασθένειας


Ο «COVID-19» δεν είναι και δεν ήταν ποτέ μια «απειλητική για τη ζωή ή εξουθενωτική» ασθένεια που απειλεί το ευρύ κοινό, αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την «προσωρινή» έγκριση.

Με δείκτη θνησιμότητας από λοίμωξη (IFR) 0,15%-0,20%, η COVID-19 δεν ήταν ήδη εμφανώς πιο επικίνδυνη από τη μέτρια γρίπη στα τέλη του 2020. Δεν υπήρχε ιστορικά εμφανής υπερβάλλουσα θνησιμότητα σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό και τα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ υπερπλήρη.

• Ακόμη και το 2021, όταν ο εμβολιασμός ξεκίνησε σε μεγάλη κλίμακα, δεν υπήρξε ιστορική υπερβάλλουσα θνησιμότητα σύμφωνα με την επίσημη μεθοδολογία FSO (N 774), τα νοσοκομεία δεν έφτασαν ποτέ πάνω από το 80% της χωρητικότητάς τους και η «Δέλτα» ήταν μια παραλλαγή που αντιστοιχούσε σε μια φυσιολογική ήπια περίπτωση γρίπης όσον αφορά τον κίνδυνο που δημιουργούσε.

• Το 2022, ήταν προφανές ότι ο COVID-19 δεν ήταν η «πανδημία του αιώνα», ότι παρά τη μαζική χειραγώγηση των «αριθμών κρουσμάτων» COVID στα νοσοκομεία που δημοσιοποιήθηκε, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν υπερφορτώθηκε ποτέ και ότι το IFR για το «Omicron» ήταν μόνο 0,001-0,002%, δηλαδή τουλάχιστον 50 φορές χαμηλότερο από το IFR για τη φυσιολογική γρίπη.


Δεν υπάρχουν οφέλη από αναποτελεσματικές έως επιβλαβείς ενέσεις mRNA


Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, η Swissmedic ενέκρινε ένα άκρως πειραματικό και επικίνδυνο φαρμακευτικό προϊόν για την πρόληψη μιας ασθένειας που δεν αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για το σύνολο του πληθυσμού από ό,τι η γρίπη. 

Επομένως, η μόνη εναπομείνασα «σανίδα σωτηρίας» για τη Swissmedic θα ήταν να αποδείξει ότι η ομάδα-στόχος που περιλαμβάνει ηλικιωμένους και προηγουμένως άρρωστους ανθρώπους, οι οποίοι αρχικά διέτρεχαν κάπως υψηλότερο κίνδυνο, είχε τουλάχιστον προστατευθεί έναντι του SARS-CoV-2 με εύλογα αποτελεσματικό τρόπο. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 

Ο «εμβολιασμός» σαφώς απέτυχε να επιτύχει τα «υψηλά» επίπεδα αποτελεσματικότητας που απαιτούνται μέχρι το τέλος του 2020:

• Οι «εμβολιασμοί» θα πρέπει να έχουν προστατεύσει από σοβαρές (θανατηφόρες ή εξουθενωτικές) ασθένειες. Ωστόσο, οι μελέτες έγκρισης (που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά χωρίς την ομάδα ελέγχου) διερεύνησαν κυρίως εάν οι «εμβολιασμοί» προστατεύουν από πονοκεφάλους, βήχα, πυρετό και άλλες ασήμαντες παρενέργειες σε συνδυασμό με θετικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR.

• Έως και το 100% των αναφερόμενων στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα αφορούν μόνο τέτοιες μικρές παρενέργειες και βασίζονται σε υπολογισμούς που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Αντ' αυτού, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η αποτελεσματικότητα έρχεται σε ένα χαμηλό, μονοψήφιο ποσοστό, αν όχι καθόλου.

• Ούτε μία μελέτη δεν έχει πλησιάσει καν να αποδείξει ότι προσφέρει προστασία από σοβαρές ασθένειες. Οι λίγες περιπτώσεις που αναλύθηκαν εμπίπτουν στο εύρος της στατιστικής πιθανότητας.

• Οι «εμβολιασμοί», ωστόσο, θα έπρεπε να «ανοσοποιηθούν» μακροπρόθεσμα, κάτι που δεν ήταν εφικτός στόχος δεδομένων των «αναμνηστικών εμβολιασμών» που είχαν προγραμματιστεί από την αρχή.

• Οι «εμβολιασμοί» αναμφίβολα δεν προσέφεραν καμία προστασία από τη μετάδοση του SARSCoV-2 και επομένως ήταν απλώς ακατάλληλοι για «έλεγχο πανδημίας».

Το 2021 και το 2022, αυτή η έλλειψη αποτελεσματικότητας εκδηλώθηκε με προφανή τρόπο:

• Τον Φεβρουάριο του 2021, υπήρχαν ήδη ενδείξεις ότι οι ενέσεις mRNA ήταν σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική επειδή οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιελάμβαναν τον «εμβολιασμό» να είναι αναποτελεσματικός και να προσβληθεί από την ίδια τη νόσο COVID.

• Μέχρι σήμερα, δεν έχει παρασχεθεί αποτελεσματική απόδειξη αποτελεσματικότητας για ανοσοποίηση από τους κατασκευαστές, ούτε έχει αποδειχθεί με οποιονδήποτε τρόπο η προστασία από τη μετάδοση.

• Όσον αφορά την «αναμνηστική δόση», παρατηρήθηκε από νωρίς αρνητική επίδραση, καθώς ο χρόνος μετάδοσης δεν μειώθηκε αλλά παρατάθηκε.

• Υπήρξε επίσης αυξημένος αριθμός περιπτώσεων νόσησης και θανάτου παγκοσμίως, γεγονός που συσχετίζεται με την έναρξη της «εκστρατείας εμβολιασμού» το 2021 (και όχι με την έναρξη της «πανδημίας» το 2020), γεγονός που δείχνει σαφώς ότι οι ενέσεις mRNA δεν ήταν αποτελεσματικές.


Παράλειψη των πιο στοιχειωδών δοκιμών ασφάλειας και αποτελεσματικότητας


Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, η Swissmedic δεν είχε βασίσει την απόφασή της στις αυστηρότερες νομικές απαιτήσεις για τη συνήθη άδεια των φαρμακευτικών προϊόντων, αλλά φέρεται να είχε εκδώσει «προσωρινές άδειες» σύμφωνα με το άρθρο 9α TPA. 

Ωστόσο, υπό το πρόσχημα μιας υποτιθέμενης «πανδημίας», η Swissmedic είχε υπονομεύσει ακόμη και τις ελάχιστες απαιτήσεις του άρθρου 9α TPA. 

Η «πανδημική έγκριση» των «εμβολίων» mRNA που χορηγείται στην προκειμένη περίπτωση αποκλίνει από τη συνήθη έγκριση σε όλες τις βασικές πτυχές ασφάλειας κατά τρόπο που αυξάνει τον κίνδυνο και μάλιστα πέφτει κάτω από τα εμπόδια έγκρισης της απλοποιημένης και προσωρινής έγκρισης.

Κατά συνέπεια, η έγκριση των «εμβολίων» mRNA συνοδεύτηκε από κραυγαλέα παράλειψη των πιο στοιχειωδών δοκιμών ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, θέτοντας έτσι τον μεγαλύτερο δυνατό κίνδυνο για την υγεία του ελβετικού πληθυσμού.


Η Swissmedic μπλόκαρε αποτελεσματικές εναλλακτικές θεραπείες

Μια άλλη επιπλοκή είναι ότι η Swissmedic δεν έχει ακόμη εγκρίνει πιο αποτελεσματικές και λιγότερο επιβλαβείς θεραπείες που είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό, όπως η θεραπεία με Ιβερμεκτίνη ή άλλες κατάλληλες προσεγγίσεις για τη θεραπεία του COVID-19. 

Με αυτόν τον τρόπο, η Swissmedic παραγκώνισε σκόπιμα την απαίτηση έγκρισης της έλλειψης εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας (βλ. άρθρο 9α παράγραφος 1 στοιχείο γ TPA) και έτσι μπλόκαρε ενεργά αποδεδειγμένα πιο αποτελεσματική προστασία έναντι του COVID-19 (από τους «εμβολιασμούς» mRNA).


Ανάλυση οφέλους-κινδύνου – Σαφώς αρνητικό προφίλ


Οποιαδήποτε σοβαρή ανάλυση διενεργηθεί σύμφωνα με το νόμο και την κοινή πρακτική για τον προσδιορισμό του καθαρού οφέλους των εμβολίων COVID-19 με βάση το mRNA για ολόκληρο τον πληθυσμό θα έπρεπε να λάβει υπόψη στο τέλος του 2020 και τα επόμενα έτη τα επαληθεύσιμα γεγονότα που συνοψίζονται παραπάνω και παρουσιάζονται λεπτομερώς στην έκθεση αποδεικτικών στοιχείων. 

Μια τέτοια ανάλυση θα έδειχνε προφανώς ότι η Swissmedic είχε εγκρίνει ένα φάρμακο στην ελβετική αγορά με καταστροφικά αρνητικό προφίλ οφέλους-κινδύνου (βλ. επίσης ανάλυση οφέλους-κινδύνου: N 807 επ.· ER N 1835 κ.ε.) :19 

Το σχέδιο της Swissmedic να εγκρίνει τα «εμβόλια» mRNA για όλους τους ενήλικες στην Ελβετία από τον Δεκέμβριο του 2020 πρέπει να θεωρηθεί ως πειραματικό έργο που θέτει σημαντικό, άνευ προηγουμένου κίνδυνο. 

Ταυτόχρονα, ήταν σαφές από την αρχή ότι τα «εμβόλια» mRNA δεν ήταν αποτελεσματικά – γεγονός που γίνεται όλο και πιο εμφανές με την πάροδο του χρόνου. 

Ένας άνευ προηγουμένου κίνδυνος, ο οποίος έκτοτε έχει ήδη αποδείξει τον αντίκτυπό του με τη μορφή μεγάλου αριθμού σοβαρών παρενεργειών, αντισταθμίστηκε και επομένως δεν αντισταθμίζεται από κανένα αποδεδειγμένο όφελος. 

Αυτή η σκέψη από μόνη της θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να οδηγήσει στο επιτακτικό συμπέρασμα ότι τα «εμβόλια» mRNA δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν εγκριθεί και ότι οι άδειες που χορηγήθηκαν παρ' όλα αυτά αντιπροσωπεύουν μια μαζική παραβίαση του νόμου και της δέουσας επιμέλειας εκ μέρους της Swissmedic.



Νέοι κίνδυνοι που δημιουργούνται από τη Swissmedic: μέγιστο

Ο υπολειπόμενος κίνδυνος από τον «COVID-19» που μπορεί να εξακολουθούσε να υπάρχει στα τέλη του 2020 ήταν απόλυτα διαχειρίσιμος με συμβατικά μέσα μεταξύ του γενικού πληθυσμού έως την ηλικία των 65 ετών και θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με ασφάλεια χωρίς νέες δραστικές ουσίες με βάση το mRNA. 

Ενόψει αυτού του χαμηλού αρχικού κινδύνου, η Swissmedic θα έπρεπε να είχε εφαρμόσει πολύ περιοριστική ανοχή κινδύνου στα νέα φαρμακευτικά προϊόντα, προκειμένου να εκπληρώσει τις νομικές απαιτήσεις των άρθρων 1, 3 και 7 της ΣΑΠ. 

Η Swissmedic όφειλε εξαρχής να απορρίψει εξαρχής φάρμακα με αυξημένο κίνδυνο, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία με νέους κινδύνους.

Ωστόσο, με την έγκριση εμβολίων COVID-19 που βασίζονται σε mRNA, η Swissmedic δημιούργησε στην πραγματικότητα νέους κινδύνους που ήταν πολύ μεγαλύτεροι και πολύ πιο ανεξέλεγκτοι από τον ίδιο τον COVID-19 (βλ. Ανάλυση οφέλους-κινδύνου: N 807 ff.; ER N 1835 κ.ε.).


Λανθασμένη μελέτη μοντελλοποίησης: «14,4 εκατομμύρια θάνατοι αποφεύχθηκαν»

Επίσημοι φορείς και πολλά μέσα ενημέρωσης αντιτάχθηκαν στις δηλώσεις που αναφέρονται παραπάνω σχετικά με τη θανατηφόρα αναλογία οφέλους-κινδύνου των «εμβολιασμών» COVID-19 δημοσιεύοντας μια «μελέτη μοντελλοποίησης» τον Σεπτέμβριο του 2022. 

Αυτό προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση επειδή φέρεται να παρείχε απόδειξη ότι τα «εμβόλια» COVID είχαν αποτρέψει 14,4 εκατομμύρια θανάτους κατά τη διάρκεια της «πανδημίας». 

Μια ανάλυση αυτής της μελέτης μπορεί να βρεθεί στην έκθεση αποδεικτικών στοιχείων, η οποία δείχνει ότι βασίστηκε σε ψευδή και παραποιημένα δεδομένα και γράφτηκε από συγγραφείς που φιλοξενούν προφανείς συγκρούσεις συμφερόντων. 

Αυτή η μελέτη, η οποία βασίζεται σε υπολογισμούς μοντέλλων που μπορούν να χειραγωγηθούν σχεδόν κατά βούληση, δεν είναι κατάλληλη ως απόδειξη που πληροί τα νομικά πρότυπα και αποδεικνύει το υποτιθέμενο θετικό όφελος των εμβολιασμών COVID-19. 

Αντίθετα, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όλους τους κινδύνους που είχαν υλοποιηθεί εδώ και καιρό μέχρι το τέλος του 2022, με βάση πραγματικά στοιχεία, και τη συνεχιζόμενη έλλειψη πραγματικής απόδειξης αποτελεσματικότητας.


Συνεχίζοντας παρά την προφανώς αρνητική σχέση οφέλους-κινδύνου


Ωστόσο, αντί να διενεργηθεί τελικά μια ολοκληρωμένη ανάλυση οφέλους-κινδύνου μετά από δύο χρόνια παράνομων «προσωρινών» «αδειών πανδημίας» και να ανακληθούν αμέσως οι άδειες που χορηγήθηκαν ή τουλάχιστον να τους επιτραπεί να λήξουν, οι υπεύθυνοι της Swissmedic έλαβαν την εντελώς αντίθετη απόφαση στα τέλη του 2022. 

Πρώτον, επέκτειναν σιωπηρά τις παράνομες άδειες στην πράξη και, από το 2023, συνέχισαν με τη νέα, ακόμα πειραματική θεραπεία/προφύλαξη mRNA προς το αποκλειστικό συμφέρον των κατασκευαστών ως νέα πλατφόρμα για ευρεία χρήση μέσω δήθεν «συνηθισμένων» αδειών. 

Ωστόσο, οι απαιτήσεις για την ανανέωση αυτών των «προσωρινών» αδειών, και μάλιστα για τη χορήγηση υποτιθέμενων «συνηθισμένων» (άρθρο 9 και άρθρο 11 TPA) αδειών, δεν πληρούνταν ούτε στο ελάχιστο, πράγμα που σήμαινε ότι όσοι ενεργούσαν για λογαριασμό της Swissmedic παραβίαζαν πολύ σοβαρότερα το καθήκον φροντίδας τους σύμφωνα με το άρθρο 3 TPA και το άρθρο 7 TPA από πριν.

Όλες οι εντολές εξουσιοδότησης ή οι παραβάσεις καθήκοντος από το τέλος του 2022 πρέπει να θεωρούνται ως ανεξάρτητο, νέο αδίκημα με ανεξάρτητη, νέα απόφαση διάπραξης αδικήματος. 

Όσον αφορά το ποινικό δίκαιο, αυτά τα νέα αδικήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, διότι όλα τα πραγματικά περιστατικά που σχετίζονται με την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας, τόσο από ποιοτική όσο και από ποσοτική άποψη, ήταν πολύ σαφέστερα στο τέλος του 2022 από ό,τι στο τέλος του 2020. 

Μέχρι το τέλος του 2022 το αργότερο, η Swissmedic θα έπρεπε να έχει αναγνωρίσει ότι οι κατασκευαστές αυτών των ουσιών με βάση το mRNA δεν θα ήταν ποτέ ξανά σε θέση να παράσχουν τα νομικά απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ελεγξιμότητα της παραγωγής, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια (αντικειμενική αδυναμία).


Δεν υπάρχει παρακολούθηση προϊόντων ανάλογη προς τους κινδύνους


Από την αρχή μέχρι σήμερα, η Swissmedic απέτυχε επίσης να λάβει επαρκή μέτρα μείωσης του κινδύνου για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τον πληθυσμό στο σύνολό του από αυτά τα «εμβόλια» mRNA, τα οποία έχουν εγκριθεί κατά παράβαση του νόμου και των αναγνωρισμένων κανόνων ορθής παρασκευαστικής πρακτικής. Συγκεκριμένα, η Swissmedic απέτυχε να διασφαλίσει την αυστηρή παρακολούθηση των προϊόντων:

• Παρά τις αρνητικές εμπειρίες με το Pandemrix το 2009/2010, η Swissmedic αρκέστηκε σε ένα εντελώς παθητικό σύστημα αναφοράς για την εποπτεία της αγοράς, το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι καλύπτει επαρκώς τους κινδύνους και είναι σαφώς ανεπαρκές για ένα τόσο νέο και υψηλού κινδύνου φαρμακευτικό προϊόν που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της δοκιμής σε ανθρώπους (κλινική φάση III). 

Αντ' αυτού, τα «εμβόλια» mRNA θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί σε ενεργό παρακολούθηση (φαρμακοεπαγρύπνηση) από την αρχή, σαν υπό συνθήκες μελέτης.

Αυτό θα ήταν λογικό.

• Ωστόσο, η Swissmedic δεν εφάρμοσε καν το παθητικό σύστημα αναφοράς με νομικά επαρκή τρόπο. στην Ελβετία, μόνο περίπου το 10% όλων των ανεπιθύμητων ενεργειών έχουν αναφερθεί καθόλου. Αυτή η μαζική ελλιπής αναφορά καθιστά αδύνατο για τη Swissmedic και το κοινό να προσδιορίσουν την πλήρη έκταση των καταστροφικών συνεπειών.

• Στα τέλη του 2020 και στις αρχές του 2021, η Swissmedic ενέκρινε την σχεδόν πλήρη διακοπή των μελετών έγκρισης, εγκαταλείποντας έτσι το κεντρικό εργαλείο παρακολούθησης για την εξέταση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας χωρίς να χρειάζεται να το πράξει.

• Είναι πιθανό ότι η Swissmedic απέτυχε επίσης να εξασφαλίσει αυστηρές δοκιμές παρτίδας από την αρχή, γεγονός που δεν εξασφάλισε με κανέναν τρόπο ότι η ποιότητα των πειραματικών φαρμακευτικών προϊόντων mRNA εξετάστηκε ανεξάρτητα από τους παρασκευαστές.


Παραπλανητικές πληροφορίες μη ανάλογες προς τους κινδύνους


Ειδικότερα, η Swissmedic παρέλειψε να λάβει το εύλογο και απολύτως αναγκαίο μέτρο μείωσης του κινδύνου για την παροχή έγκυρων πληροφοριών στο κοινό και, αντ' αυτού, διέδωσε παραπλανητικές ή εντελώς ψευδείς πληροφορίες μέσω εμφανών διαύλων:

• Η Swissmedic ενημέρωνε τον ελβετικό πληθυσμό για κάθε άδεια μέσω δελτίων τύπου, τα οποία περιείχαν μια ολόκληρη σειρά παραπλανητικών πληροφοριών. 

Στα τέλη του 2020, για παράδειγμα, η Swissmedic ανακοίνωσε ότι η έγκριση του εμβολίου Comirnaty είχε χορηγηθεί μετά από μια «συνηθισμένη» διαδικασία, κάτι που είναι ένα κραυγαλέο ψέμμα που πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν μέχρι σήμερα. 

Η Swissmedic διέδωσε επίσης την ιδέα ότι τα εμβόλια είχαν υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας, το οποίο δεν είχε ποτέ αποδειχθεί, και απέκρυψε το γεγονός ότι πολλά ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια παρέμειναν εντελώς άλυτα. 

Ο ισχυρισμός που διατυπώθηκε στα τέλη του 2021 είναι ιδιαίτερα κατακριτέος, δηλαδή ότι το εμβόλιο Comirnaty είχε δείξει «υψηλή κλινική αποτελεσματικότητα σε μικρότερα παιδιά», παρ' όλο που οι κλινικές δοκιμές είχαν δείξει μόνο ελάχιστο θεραπευτικό όφελος για ασήμαντες παρενέργειες (όπως πονόλαιμος/πονοκεφάλους). 

Έτσι, η Swissmedic εξέθεσε το τμήμα του πληθυσμού που διέτρεχε τον μικρότερο κίνδυνο από το COVID-19 στον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών και θανάτου με περιττό και εντελώς παραπλανητικό τρόπο.

• Μέχρι σήμερα, η Swissmedic απέτυχε να επιστήσει ρητά την προσοχή του κοινού στο γεγονός ότι η εν λόγω «τεχνολογία mRNA» πρέπει να θεωρείται μια διαδικασία που ενέχει ιδιαίτερους κινδύνους (γονιδιακή θεραπεία, ΓΤΟ, ATMP, βλέπε N 6) και ότι δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ή να ελέγχουμε όχι μόνο τη δοσολογία του ενέσιμου mRNA («προ-φάρμακο»). N 225 κ.ε.; ER N 174ff.), αλλά και τη δοσολογία, την ποιότητα, την περίοδο παραγωγής και τη θέση των πρωτεϊνών ακίδων που παράγονται στο σώμα ("δραστικά φαρμακευτικά συστατικά"), γι' αυτό και αυτές οι άκρως πειραματικές ουσίες θα έπρεπε να έχουν δοκιμαστεί μόνο σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας ως μέρος μιας συνήθους διαδικασίας έγκρισης.

• Στις πληροφορίες της για τους επαγγελματίες υγείας, η Swisscare παρείχε στους γιατρούς, οι οποίοι έχουν καθήκον να εξηγήσουν την κατάσταση στους ασθενείς τους, και στους ίδιους τους ασθενείς κάθε είδους πληροφορίες που ήταν προφανώς λανθασμένες.

Για παράδειγμα, παρείχαν τη συμβουλή ότι «δεν έχουν εντοπιστεί επιδράσεις που σχετίζονται με το εμβόλιο στη γυναικεία γονιμότητα, την εγκυμοσύνη, την ανάπτυξη εμβρύου ή την ανάπτυξη των απογόνων», γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα αποτελέσματα της μελέτης και τις προειδοποιήσεις από κατασκευαστές και επιτροπές εμπειρογνωμόνων που ήταν ήδη διαθέσιμες στη Swissmedic στα τέλη του 2020.

• Λείπουν επίσης – παρά τις χιλιάδες αναφορές που έχουν ληφθεί – οποιεσδήποτε αναφορές σε σοβαρές παρενέργειες όπως «θρομβοεμβολικές παρενέργειες», «έρπης ζωστήρας (έρπης ζωστήρας)», «απώλεια ακοής/εμβοές» ή «λοιμώξεις COVID-19» («αποτυχία εμβολιασμού»). Αυτή η συνεχιζόμενη εξαπάτηση μέσω αναληθών εγγράφων κατά την έννοια του άρθρου 317 SCC (για περισσότερες λεπτομέρειες βλ. N 1427 επ.), που υποστηρίζεται κυρίως από τις άλλες συστηματικές πράξεις εξαπάτησης που αναφέρονται εδώ, πιθανώς οδήγησε σε εσφαλμένες αποφάσεις για τη λήψη του εμβολίου σε εκατομμύρια περιπτώσεις.

• Η Swissmedic δημοσίευσε επίσης «Συχνές ερωτήσεις» που απευθύνονταν στο κοινό στον ιστότοπό της για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι οποίες περιείχαν αμέτρητες παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα παρασκευάσματα mRNA, αν και η Swissmedic είχε ήδη εσωτερικά δεδομένα στα τέλη του 2020, τα οποία έδειχναν σαφώς ότι οι δικές της «Συχνές ερωτήσεις» ήταν γεμάτες παραπλανητικές πληροφορίες (N 1204 κ.ε.; ER N 2240 κ.ε.).

Τον Μάρτιο του 2023, για παράδειγμα, η Swissmedic, ως μέρος μιας απάντησης στην πρώτη ερώτηση στις Συχνές Ερωτήσεις, ισχυρίστηκε ότι τα εμβόλια «αποδείχθηκαν ασφαλή, αποτελεσματικά και υψηλής ποιότητας». 

Η Swissmedic αρνήθηκε ακόμη ρητά ότι υπήρχαν σοβαρές παρενέργειες: «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες για την υγεία των ατόμων». Αυτή η απάντηση, όπως και ολόκληρη η επίσημη «Συχνές Ερωτήσεις», είναι ενδεικτική της ανώτατης εποπτικής αρχής για την ασφάλεια των φαρμάκων στην Ελβετία που ακολουθεί μια πολιτική μόνιμης παραπληροφόρησης.

Η Swissmedic δεν σταμάτησε να εκδίδει παραπλανητικά δελτία τύπου, παραπλανητικές πληροφορίες για επαγγελματίες υγείας και παραπλανητικές πληροφορίες στον δικό της ιστότοπο, όπως το "FAQ". 

Η Swissmedic επίσης διέδιδε συνεχώς παραπληροφόρηση σχετικά με τις ενέσεις mRNA μέσω πολλών άλλων καναλιών (περιοδικά, τηλεόραση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) - προφανώς με στόχο να καθησυχάσει τον ελβετικό πληθυσμό και να εξασφαλίσει μια «προθυμία εμβολιασμού».

Εκτός από όλα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής, η απλή επισήμανση των παρασκευασμάτων με βάση το mRNA ως «εμβολίων» COVID-19, αυτή καθαυτή, αποτελεί μια ανεξάρτητη πράξη εξαπάτησης πρωτοφανών διαστάσεων. 

Σύμφωνα με το άρθρο 2 στοιχείο β) του διατάγματος για την αδειοδότηση φαρμακευτικών προϊόντων (MPLO), τα φάρμακα μπορούν να εγκριθούν ως εμβόλια κατά την έννοια του παρόντος διατάγματος μόνον εάν παράγουν πράγματι «ενεργητική ή παθητική ανοσία». 

Όσον αφορά τα εμβόλια COVID-19, ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι ισχύει το αντίθετο. Εμπειρικά δεδομένα από πολλές χώρες δείχνουν συσχέτιση μεταξύ της συχνότητας εμβολιασμού COVID-19 και της ευαισθησίας σε ασθένειες, νοσηλείες και θανάτους που σχετίζονται με το COVID-19. 

Δηλαδή, όσο περισσότερους εμβολιασμούς COVID-19 έχει ένα άτομο, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευαισθησία του στον COVID-19 και τόσο ασθενέστερο είναι το φυσικό ανοσοποιητικό του σύστημα.

Ως εκ τούτου, η Swissmedic όχι μόνο προκάλεσε τεράστιους κινδύνους σε ολόκληρο τον πληθυσμό, αλλά επίσης κράτησε μόνιμα τον πληθυσμό στο σκοτάδι σχετικά με αυτούς ακριβώς τους κινδύνους και τους έδωσε μια αίσθηση ψευδούς ασφάλειας. 

Για τον σκοπό αυτό, η Swissmedic έχει επίσης χρησιμοποιήσει επίσημα έγγραφα (αποφάσεις εξουσιοδότησης, πληροφορίες για επαγγελματίες υγείας και πληροφορίες ασθενών) και τη δική της επίσημη ιστοσελίδα.


Ιατρική αμέλεια – έλλειψη πληροφόρησης, έλλειψη αναφορών


Οι επιπτώσεις αυτής της συνεπούς παραπληροφόρησης από την πλευρά της Swissmedic συνεχίζονται σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα και αγγίζουν όλα τα ζητήματα που αναφέρονται παραπάνω που σχετίζονται με τη λήψη αποφάσεων:

1) Κίνδυνος SARS-CoV-2 (πραγματικότητα: λιγώτερο επικίνδυνο από ό, τι δηλώνεται).

2) Εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας (πραγματικότητα: ήταν διαθέσιμες).

3) τεχνολογία mRNA (πραγματικότητα: φαρμακολογικά ανεξέλεγκτη προετοιμασία, υψηλού κινδύνου τεχνολογία ΓΤΟ, ATMP).

4) Πρότυπα κατασκευής και δοκιμών (πραγματικότητα: παραβιάζεται κατάφωρα).

5) Προστατευτική επίδραση των παρασκευασμάτων mRNA (πραγματικότητα: αρνητική, όχι "εμβολιασμός").

6) Προφίλ κινδύνου (πραγματικότητα: ιστορικά υψηλό).

Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, που είχε πιστέψει μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις, προφανώς συμφώνησε σε αυτόν τον εμβολιασμό mRNA μόνο με βάση ανεπαρκείς πληροφορίες σχετικά με τα 6 θέματα που αναφέρονται παραπάνω και σχετίζονται με τη λήψη αποφάσεων. 

Ωστόσο, χωρίς κατάλληλη πληροφόρηση για όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με την απόφαση, η συναίνεση δεν μπορεί ποτέ να είναι νομικά αποτελεσματική, γι' αυτό κάθε εμβολιασμός mRNA που πραγματοποιείται βάσει ανεπαρκών πληροφοριών πρέπει να θεωρείται σωματική βλάβη (για τις απαιτήσεις έγκυρης συναίνεσης, βλ. N 1589 ff.).

Αλλά ακόμη και οι επαγγελματίες υγείας που χορήγησαν τους εμβολιασμούς δεν είναι σε καμία περίπτωση σε θέση να αποφύγουν την ανάληψη ευθύνης επισημαίνοντας τα παραπτώματα της Swissmedic. 

Αντ' αυτού, είναι επίσης απαραίτητο να εξεταστεί η ποινική ευθύνη των ιατρών που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση και τον εμβολιασμό (στην προκειμένη περίπτωση: τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον όμιλο Isel), ιδίως εάν δεν παρείχαν καμία πληροφορία ή παρείχαν μόνο εντελώς ανεπαρκείς πληροφορίες στους ασθενείς πριν από τη χορήγηση (άρθρο 86 παράγραφος 1 στοιχείο α TPA σε συνδυασμό με το άρθρο 26 TPA) των «εμβολίων» mRNA.

Με βάση τα έγγραφα που είναι διαθέσιμα μέχρι σήμερα, είναι σαφές ότι, στις περιπτώσεις που αναφέρονται εδώ, είτε δεν δόθηκε καμμία διευκρίνιση, είτε στην καλύτερη περίπτωση τεκμηριώθηκε μια πεντάλεπτη εξήγηση, η οποία απλά δεν επαρκεί ενόψει της πολυπλοκότητας των «εμβολίων» mRNA. 

Επομένως, χωρίς ενημερωμένη συναίνεση, ο «εμβολιασμός» πραγματοποιήθηκε πρόωρα προκαλώντας σωματική βλάβη ή ακόμη και θάνατο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη τα αδικήματα βάσει του Ποινικού Κώδικα.

Επιπλέον, πρέπει επίσης να εξεταστεί εάν οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας έχουν διαπράξει παραβίαση της απαγόρευσης διαφήμισης φαρμάκων βάσει του νόμου περί θεραπευτικών προϊόντων (άρθρο 87 παράγραφος 1 στοιχείο β TPA), εάν έχουν διαδοθεί και εξακολουθούν να διαδίδονται παραπλανητικές πληροφορίες (όπως αυτές στον ιστότοπο του ομίλου Insel) (N 1398). 

Λόγω της μαζικής ελλιπούς αναφοράς, υπάρχει επίσης ισχυρή υποψία ότι μεγάλος αριθμός ιατρών έχουν παραβιάσει τη δέουσα επιμέλεια όσον αφορά τις υποχρεώσεις αναφοράς που υπέχουν βάσει του νόμου περί θεραπευτικών προϊόντων (άρθρο 87 παράγραφος 1 στοιχείο γ) TPA· Ν 1364 επ.).


Η Swissmedic είναι εκτός ελέγχου και ενεργεί εις βάρος του κράτους και του πληθυσμού


Μέχρι το τέλος του 2022, τα άτομα που ενεργούσαν για λογαριασμό της Swissmedic καθώς και οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες υγείας είχαν περισσότερο από επαρκή χρόνο και ευκαιρία να αναγνωρίσουν τους συντριπτικούς κινδύνους και τους κινδύνους της τεχνολογίας mRNA που περιγράφονται σε αυτήν την έκθεση ποινικού αδικήματος και να ανταποκριθούν επαρκώς. 


Όλοι έχουν την υποχρέωση εδώ και πολύ καιρό να θέσουν αμέσως τέλος σε αυτό το καταστροφικό πείραμα και να κάνουν ό, τι μπορούν για να ενημερώσουν αμέσως τον πληθυσμό σχετικά με αυτό και να τον προστατεύσουν από περαιτέρω κίνδυνο.

Ωστόσο, παρά την καλύτερη κρίση τους, δεν το έπραξαν και συνεχίζουν να απέχουν από αυτό, παρ' όλο που όλες οι πληροφορίες που δημοσιοποιούνται από τη Swissmedic (ως ανώτατη αρχή για την ασφάλεια των φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελβετία) έχουν τη μέγιστη αξιοπιστία από το νόμο και παρ' όλο που οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούν να εντοπίσουν το παράπτωμα της Swissmedic χωρίς να καταβάλουν σημαντική προσπάθεια και χωρίς τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων.

Ωστόσο, η Swissmedic δεν παραβιάζει μόνο την ελβετική νομοθεσία με τις επανειλημμένες και σοβαρές παραβιάσεις των πιο θεμελιωδών καθηκόντων δέουσας επιμέλειας βάσει του νόμου περί θεραπευτικών προϊόντων και των προτύπων για την προστασία της δημόσιας υγείας (παράνομες «άδειες πανδημίας» και συνέχισή τους, ανεπαρκής παρακολούθηση κινδύνου και παραπλάνηση του κοινού, οι οποίες έχουν περιγραφεί λεπτομερώς). 

Ελλείψει πληροφοριών σχετικά με τον ειδικό πειραματικό χαρακτήρα των εν λόγω ουσιών και την επικίνδυνη τεχνολογία mRNA αυτή καθαυτή, οι ενέργειες της Swissmedic και η χορήγηση των ενέσεων mRNA έρχονται επίσης σε σύγκρουση με τις διατάξεις του υποχρεωτικού διεθνούς δικαίου (N 1211 επ.). Άρθρο 7 του Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα (Σύμφωνο ΙΙ των Ηνωμένων Εθνών· SR 0.103.2) ορίζει ότι «κανείς δεν μπορεί να υποβληθεί χωρίς την ελεύθερη συγκατάθεσή του σε ιατρικά ή επιστημονικά πειράματα» - ούτε καν «σε καιρό δημόσιας έκτακτης ανάγκης που απειλεί τη ζωή του έθνους και η ύπαρξη της οποίας διακηρύσσεται επίσημα» (άρθρο 4 παράγραφος 1 του Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών). 

Χωρίς τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με όλους τους κινδύνους και τις παρενέργειες που σχετίζονται με τη λήψη απόφασης, ιδίως σχετικά με την πειραματική φύση των ίδιων των ουσιών mRNA, οποιαδήποτε ένεση παρασκευασμάτων COVID-19 με βάση το mRNA βάσει των αδειών της Swissmedic και της παραπληροφόρησής τους συνιστά πράξη «σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας» κατά την έννοια του Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών και επίσης κατά την έννοια του άρθρου 10 παράγραφος 3 του Ομοσπονδιακού Συντάγματος (Cst.). 

Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για την παραβίαση αυτής της αρχής, η οποία είναι υποχρεωτική βάσει του διεθνούς και συνταγματικού δικαίου, ιδίως εις βάρος μεγάλου μέρους του πληθυσμού, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο του ανθρώπινου δικαιώματος στη ζωή.

Συνολικά, τα εμβόλια COVID-19 που βασίζονται στο mRNA έχουν αποδειχθεί ότι δεν έχουν απολύτως καμμία αξία για την Ελβετία, τόσο από επιδημιολογική-ιατρική όσο και από οικονομική άποψη και έχουν επίσης απαράδεκτα υψηλό δυναμικό κινδύνου και ζημιάς. 

Αυτό που είναι ιδιαίτερα κατακριτέο είναι το γεγονός ότι η Swissmedic και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα εξακολουθούν να μην θέλουν να διορθώσουν το παράπτωμά τους ακόμη και μετά από περισσότερα από 3 χρόνια, δηλ.

[i.] ότι έχουν μετατρέψει τις άδειες που χορηγήθηκαν αρχικά παράνομα για περιορισμένο χρονικό διάστημα δύο ετών σε μόνιμες ή κανονικές άδειες,

[ii.] ότι δεν έχουν ανακαλέσει καμμία από τις χορηγηθείσες άδειες, και

[iii.] ότι δεν έχουν ακόμη ενημερώσει επαρκώς το κοινό σχετικά με τον κίνδυνο που έχει δημιουργήσει.

Στην ουσία, αυτό συνιστά πλήρη αποτυχία του «συστήματος ασφαλείας Swissmedic» – της ανώτατης αρχής που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των φαρμακευτικών προϊόντων, η οποία έχει ουσιαστικά αποκτήσει δική της ζωή και ενεργεί εκτός της νόμιμης εντολής της. 

Ο πραγματικός σκοπός του νόμου περί θεραπευτικών προϊόντων, δηλαδή η προστασία του κοινού από αναποτελεσματικά και επιβλαβή φάρμακα, αγνοήθηκε εντελώς από τη Swissmedic και ανατράπηκε εντελώς. 

Αυτή η εξειδικευμένη αρχή εξαπατά αδίστακτα όλους τους πολιτικούς, τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό σχετικά με τους συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου της τεχνολογίας mRNA που είναι γνωστοί, παρόλο που η Swissmedic γνωρίζει καλά ότι ολόκληρη η Ελβετία έχει τυφλή πίστη σε αυτήν και δέχεται άκριτα τις δηλώσεις της Swissmedic ως πρωταρχική βάση για οποιαδήποτε αξιολόγηση οφέλους-κινδύνου σε σχέση με τους λεγόμενους «εμβολιασμούς» COVID-19.

Χωρίς αποτελεσματική παρέμβαση σε όλους τους έγκυρους διαύλους, συμπεριλαμβανομένης της κοινοβουλευτικής εποπτείας από την Ελβετική Συνομοσπονδία (άρθρο 169 επ. Cst.), τα δεινά του ελβετικού πληθυσμού, τα οποία είναι ήδη ανυπολόγιστα σε πάρα πολλές μεμονωμένες περιπτώσεις, θα επιδεινωθούν άσκοπα. 

Υπάρχει επίσης η απειλή ότι οι πληγέντες, η οικονομία, οι εταιρείες ασφάλισης υγείας και οι δημόσιοι προϋπολογισμοί θα υποστούν σημαντικές πρόσθετες οικονομικές απώλειες. 

Ωστόσο, υπάρχει επίσης η απειλή μόνιμης, βαθιάς ζημίας στην αξιοπιστία όλων των αρχών που εμπλέκονται εδώ, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Τέλος, υπό το πρίσμα της ανανεωμένης κήρυξης διεθνούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας (ΠΟΥ: «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος», άρθρο 12 του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού· Ομοσπονδιακό Συμβούλιο: "Ειδική κατάσταση", άρθρο 6 EpidA), απειλείται ότι τα επικίνδυνα παρασκευάσματα mRNA με αρνητική αποτελεσματικότητα θα αγοραστούν και πάλι και θα χορηγηθούν εκατομμύρια φορές παρά την ακαταλληλότητά τους, η οποία έχει αποδειχθεί με τρόπο που είναι περισσότερο από διαφανής, και παρά τους αποδεδειγμένους επικρατούντες κινδύνους που θέτει αυτή η πειραματική τεχνολογία για τη δημιουργία νέων παθογόνων και, για άλλη μια φορά, χωρίς τη διεξαγωγή τυχαιοποιημένων, ελεγχόμενων μακροχρόνιων δοκιμών που είναι απολύτως απαραίτητες και χωρίς τη χειραγώγηση αυτών των δοκιμών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, πρέπει να ληφθούν άμεσα επείγοντα καταναγκαστικά μέτρα (έρευνες στις εγκαταστάσεις της Swissmedic, κατάσχεση των «εμβολίων» mRNA) για την προστασία από αυτές τις παράνομες και υψηλού κινδύνου ενέσεις mRNA. 

Επιπλέον, πρέπει επιτέλους να ληφθούν ενεργά μέτρα για να διασφαλιστεί ότι ο ελβετικός πληθυσμός, ο οποίος εξακολουθεί να παραπλανάται, ενημερώνεται για αυτό το πλήθος προβλημάτων με πλήρη και διαφανή τρόπο.




ΠΗΓΗ: Criminal Complaint vs. SwissMedic/mRNA Vax (substack.com)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Ακόμα μία μοναδικά πολύτιμη καί εξαίσια ανάρτηση της άξιας συνεργάτιδός μας Μαριγώς Ζαραφοπούλας, γιά τό επικίνδυνο Θέατρο που παίχτηκε μέ τήν ψευδοπανδημία καί στήν θεωρητικώς "ευνομούμενη" Ελβετία, όπως καί στήν Πατρίδα μας!
    Καί βεβαίως όποιος έχει δυνατή φωνή, είτε επιστήμων, είτε ιατρός, είτε ερευνητής και μιλάει λογικά, υπεύθυνα καί τεκμηριωμένα δίχως νά έχει από πίσω του κ α τ α σ κ ό τ ε ι ν ε ς καί ύ π ο π τ ε ς δοσοληψίες καί χρηματοδοτήσεις από φαρμακευτικούς κολοσσούς & εταιρείες, μπαίνει στό περιθώριο, ή τόν κυνηγούν, ή τόν τιμωρούν!
    Κάποτε όπως διαβάζουμε συνεχώς στήν ειδησιογραφία, τόν ...."αναχωρούν" !
    Η αλήθεια όμως τελικώς θά λάμψει, διότι 'ουδέν κρυπτόν υπό τόν ήλιον'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ξεκινήσουν τον Γ παγκόσμιο για να μην αποκαλυφθούν και πάνε φυλακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!