Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Λομπίστας της Ε.Ε. που χρηματοδοτείται από τόν "Σόρος", θέλει νά εμποδίσει τήν παραπληροφόρηση σέ επίπεδο διευθύνσεων URL ιστότοπων.....


10 Απριλίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 3,3 λεπτά


Οι tkp.at URL μας μπορούν να βρεθούν παγκοσμίως μέσω των λεγόμενων διακομιστών ονομάτων τομέα. Αυτό διοικείται από έναν παγκοσμίως ενεργό οργανισμό, τον ICANN.

Η διαγραφή του tkp.at από αυτά τα μητρώα θα μας έκανε να εξαφανιστούμε. Έτσι, αυτό θα ξεπερνούσε μακράν τη λογοκρισία της Ε.Ε με τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. 

Φυσικά, αυτό θα ήταν ακόμη και ασύμβατο με πολλά ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδη δικαιώματα.


Το Reclaim the Net αναφέρει ότι το EU DisinfoLab, ένας εγγεγραμμένος λομπίστας της Ε.Ε., πιέζει για τη χρήση μιας δομής ασφαλείας που δημιουργήθηκε από τον ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) στον «πόλεμο κατά της παραπληροφόρησης». Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η πρόταση για πλήρη λογοκρισία έρχεται ως προτεραιότητα στην ολοένα και πιο αυταρχική Ε.Ε..


Το EU DisinfoLab διευθύνεται από το LobbyFacts.eu τρεις εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων διαπιστευμένους στο Κοινοβούλιο της Ε.Ε.. Ο μεγαλύτερος χορηγός είναι το διαβόητο Open Society Foundation του George Soros με 416.527 ευρώ το 2023, στη δεύτερη θέση με 397.463 ευρώ έρχεται ένας οργανισμός της βρετανικής κυβέρνησης που ονομάζεται "Counter Disinformation and Media Development Programme" (sic!).

Επίσης παρούσα είναι η πράσινη προβλήτα του eBay Omidyar με το Ίδρυμα Omidyar και η ΜΚΟ Luminate.

Η ιδέα είναι να επεκταθεί μαζικά η λογοκρισία «επαναπροσδιορίζοντας» μια επιχείρηση ασφαλείας του ICANN που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση κακόβουλου λογισμικού, spam, phishing κ.λπ., σε ένα εργαλείο κατά των «ιστότοπων παραπληροφόρησης».

"Δεδομένης της σημασίας του για την υποδομή του Διαδικτύου - ο ICANN διαχειρίζεται ονόματα τομέα σε όλο τον κόσμο - και του γεγονότος ότι ο έλεγχος του περιεχομένου δεν αποτελεί μέρος των ευθυνών του (σύμφωνα με το DisinfoLab, ο ICANN "αρνείται" να το πράξει), αυτό θα αποτελούσε σημαντική απόκλιση από το ρόλο του οργανισμού όπως τον αντιλαμβανόμαστε σήμερα", σύμφωνα με το Reclaim The Net.

Το DisinfoLab θέλει να χρησιμοποιήσει «τη δομή που έχει ήδη δημιουργηθεί από τον ICANN» ενάντια σε νόμιμες απειλές ασφαλείας για τον έλεγχο του Διαδικτύου για περιεχόμενο που κάποιος αποφασίζει να αντιμετωπίσει ως «παραπληροφόρηση». Θα απαιτούσε «ελάχιστη φροντίδα και συνεργασία» από τους καταχωρητές για να αποδεχτούν αναφορές τύπου ICANN και να ανακαλέσουν το όνομα τομέα ενός ιστότοπου, σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου.

Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι οι υποτιθέμενοι ιστότοποι "doppelganger" παραπληροφόρησης χρησιμοποιούν ονόματα τομέα που είναι παραπλανητικά παρόμοια με τους "αξιόπιστους ειδησεογραφικούς ιστότοπους". 

Αλλά αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη ενόψει των δισεκατομμυρίων σελίδων στο Διαδίκτυο. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει για τις πιο ανθεκτικές τοποθεσίες στον γερμανόφωνο κόσμο, οι περισσότερες από τις οποίες υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, tkp.at από το 1998 περίπου.

Οι καταχωρητές είναι, φυσικά, απολύτως κατάλληλοι για τη διαγραφή ενός ονόματος τομέα που ανήκει σε έναν «ιστότοπο παραπληροφόρησης» - και ο ICANN είναι η ανώτατη αρχή για όλους αυτούς.

Κατά τη διάρκεια της «πανδημίας», η συλλογή και αναφορά πληροφοριών απειλών συστήματος ονομάτων τομέα (DNSTICR) του ICANN χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό ονομάτων τομέα που περιείχαν όρους που σχετίζονται με τον Covid, αλλά ο στόχος ήταν να διαπιστωθεί εάν οι ιστότοποι έκαναν κατάχρηση των λέξεων-κλειδιών για να συγκαλύψουν λειτουργίες ηλεκτρονικού ψαρέματος ή διανομής κακόβουλου λογισμικού, αντί να «μετριάσουν» οποιονδήποτε τύπο περιεχομένου που σχετίζεται με τον Covid.

Τώρα, το DisinfoLab θέλει να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα βασισμένο στο DNSTICR για να αναφέρει "πραγματικά σαφείς περιπτώσεις (παραπληροφόρησης)" στους καταχωρητές για κατάργηση.

Στην ΕΕ, σύμφωνα με τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες, η Επιτροπή και ο ψηφιακός επίτροπος και δισεκατομμυριούχος Τιερί Μπρετόν είναι ο επικεφαλής λογοκριτής. Αυτό ενέχει τον κίνδυνο λογοκρισίας ο,τιδήποτε αντιβαίνει στην πολιτική της Ε.Ε..


Η ιδέα του DisinfoLab δεν είναι επίσης καινούργια: τα μητρώα θα μπορούσαν να «προσδώσουν το καθεστώς των "αξιόπιστων αιτούντων" στις ενώσεις μέσων ενημέρωσης», δίνοντάς τους την ευκαιρία να απαλλαγούν από τον ανεπιθύμητο ανταγωνισμό. 

Παρεμπιπτόντως, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν μερικές φορές (όλως τυχαίως) τους ίδιους χορηγούς με το DisinfoLab.



ΠΗΓΗ: Soros gesponserter EU-Lobbyist will Sperre von Desinformation auf Ebene von Webseiten URLs (tkp.at)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!