Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Μας προειδοποιούν ότι «μέχρι το 2030», τα nanobots θα ρέουν μέσα από το σώμα μας και θα χρησιμοποιηθούν για να συνδέσουν τον εγκέφαλό μας στο Διαδίκτυο.
Μόλις χιλιάδες nanobots αρχίσουν να περιφέρονται μέσα στο σώμα σας, θα εξακολουθείτε να έχετε τον έλεγχο του μυαλού, της θέλησης και των συναισθημάτων σας ή τα nanobots θα τρέχουν την παράσταση;
Σύμφωνα με την Google, ένα nanobot είναι «ένα υποθετικό, πολύ μικρό, αυτοκινούμενο μηχάνημα, ειδικά ένα που έχει κάποιο βαθμό αυτονομίας και μπορεί να αναπαραχθεί». 

Οι επιστήμονες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται σε νανορομπότ που μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από το σώμα μας με εκπληκτικές ταχύτητες, να παραδώσουν φάρμακα σε στοχευμένες τοποθεσίες και ακόμη και να εισέλθουν στα κύτταρα του εγκεφάλου μας. 

Τελικός στόχος: οι ερευνητές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν nanobots για να συνδέσουν τον εγκέφαλό μας απευθείας στο Διαδίκτυο. 

Αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά ακούγονται αρκετά τρελλά, αλλά όπως θα δείτε παρακάτω, όλα όσα μοιράζομαι μαζί σας έχουν τεκμηριωθεί.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ακόμη ότι κάποια μέρα τα nanobots θα είναι πραγματικά ικανά να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ζουν επ' αόριστον. Το παρακάτω προέρχεται από ένα άρθρο με τίτλο "Nanobots Will Be Flowing Through Your Body by 2030"...

Οι μοντερνιστές συχνά ισχυρίζονται ότι τα nanobots κρατούν το κλειδί για την αιώνια ζωή. 

Ο εφευρέτης, συγγραφέας και μοντερνιστής της Google Ray Kurzweil, σε συνέντευξή του στον Neil deGrasse, ισχυρίστηκε ότι τα μικροσκοπικά nanobots στην κυκλοφορία του αίματός μας θα μας αποτρέπουν από το να πεθάνουμε το 2030

Σύμφωνα με τον Kurzweil, τα nanobots θα ταξιδέψουν μέσα σας σε μοριακό επίπεδο, προστατεύοντας το βιολογικό σας σύστημα και εξασφαλίζοντας ότι θα έχετε μια καλή και μακρά ζωή. 

Το μέλλον είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε!

Σίγουρα δεν θέλω τα nanobots να «ρέουν μέσα στο σώμα μου» μέχρι το 2030.

Αλλά αυτό είναι το μέλλον που έχουν σχεδιάσει για εμάς.

Στο Κολοράντο, μια ομάδα επιστημόνων έχει ήδη αναπτύξει nanobots που μπορούν να ταξιδέψουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα «με απίστευτες ταχύτητες»...


Ο Wyatt Shields, IV, PhD, Χημικός & Βιολογικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, Boulder λέει: «Τα ιατρικά μικρορομπότ είναι, ουσιαστικά, συσκευές μικροκλίμακας. Έτσι, μιλάμε για συσκευές πέντε έως 10 φορές λεπτότερες από την ανθρώπινη τρίχα».

Μια ομάδα μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, Boulder έχει σχεδιάσει μια νέα κατηγορία μικροσκοπικών, αυτοκινούμενων ρομπότ που μπορούν να περάσουν μέσα από ένα σώμα με απίστευτες ταχύτητες. 

Τα bots είναι κατασκευασμένα από πολυμερή υλικά που είναι βιοσυμβατά χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία παρόμοια με την εκτύπωση 3D. 

Μοιάζουν με μικρούς πυραύλους με τρία μικροσκοπικά πτερύγια.

«Και το αποτέλεσμα είναι ότι αυτά τα ρομπότ κινούνται πολύ γρήγορα. Έτσι, της τάξης αρκετών εκατοντάδων μηκών σώματος ανά δευτερόλεπτο, νομίζω 120 ή 140 μήκη σώματος ανά δευτερόλεπτο. Έτσι, αυτό θα ισοδυναμούσε με ένα άτομο ύψους έξι ποδιών που τρέχει 400 μίλια την ώρα », προσθέτει ο καθηγητής Shields.

Οι ερευνητές οραματίζονται μια μέρα όπου χιλιάδες nanobots θα κινούνται μέσα στο σώμα μας εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία στην Καλιφόρνια εργάζεται στην πραγματικότητα σε nanobots που «έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν φάρμακα στην ακριβή θέση του σώματος όπου χρειάζονται»...


Η νεοφυής εταιρεία Bionaut Labs με έδρα την Καλιφόρνια έχει αναπτύξει ένα nanobot περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει φάρμακα στην ακριβή θέση του σώματος όπου χρειάζεται. 

 το σκεφτείτε, ο συμβατικός τρόπος χορήγησης φαρμάκων δεν έχει νόημα: Ένα παυσίπονο επηρεάζει ολόκληρο το σώμα αντί μόνο το χέρι που πονάει και η χημειοθεραπεία ξεπλένεται σε όλες τις φλέβες αντί να στοχεύει ακριβώς τον όγκο.

Για πολλούς ανθρώπους, μια τέτοια τεχνολογία θα ακούγεται απολύτως υπέροχη.

Συγκεκριμένα, η Bionaut Labs είναι πολύ ενθουσιασμένη με τη δυνατότητα χρήσης των nanobots τους για την επίθεση όγκων...


Αρκετές νεοσύστατες επιχειρήσεις και ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως εργάζονται για την ανάπτυξη μιας τέτοιας λύσης, αλλά η Bionaut Labs φαίνεται να προχωρά περισσότερο στην προώθηση της εφεύρεσής της. "Μπορείτε να σκεφτείτε τον Bionaut ως μια μικροσκοπική βίδα που κινείται μέσα από τις φλέβες σαν να κατευθύνεται από ένα αόρατο κατσαβίδι μέχρι να φτάσει στον όγκο", εξηγεί ο Shpigelmacher. 

Μέσω του Zoom, μοιράζεται την οθόνη ενός μηχανήματος ακτίνων Χ στο εργαστήριό του στο Culver City για να δείξει πώς η ημιδιαφανής, κιτρινωπή συσκευή τυλίγεται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης στο σώμα. 

Το nanobot περιέχει έναν μικροσκοπικό αλλά ισχυρό μαγνήτη. 

Το "αόρατο κατσαβίδι" είναι ένα εξωτερικό μαγνητικό πεδίο που περιστρέφει αυτόν τον μαγνήτη μέσα στη συσκευή και τον κάνει να κινείται και να αλλάζει κατευθύνσεις.

Αυτό σίγουρα ακούγεται πολύ εντυπωσιακό.

Ποιοι είναι όμως οι κίνδυνοι;

Πολλοί ανησυχούν ότι κάποια μέρα η τεχνολογία nanobot θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για να υποδουλώσει εντελώς την ανθρωπότητα.

Ακόμα και τώρα, οι επιστήμονες αναπτύσσουν nanobots που μπορούν πραγματικά να μπουν μέσα στα κύτταρα και να μεταδώσουν πληροφορίες στον έξω κόσμο. Η Deblina Sarkar έχει μεγάλα όνειρα για τις μικρές μηχανές που κατασκευάζει. Μερικές από τις εξαιρετικά μικροσκοπικές ηλεκτρονικές συσκευές της είναι μικρότερες από ένα κόκκο σκόνης. Και τα όνειρά της; Είναι τόσο μεγάλα που μπορεί μια μέρα να είναι σε θέση να σώσουν το μυαλό σας.

Η Sarkar είναι ένας επιστήμονας του MIT που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη νανοτεχνολογία για να βοηθήσει τα άτομα με νόσο του Αλτσχάιμερ και της νόσου του Πάρκινσον.

Η ομάδα της έχει δημιουργήσει κάτι που ονομάζεται "Cell Rover" που έχει εισέλθει σε ένα κύτταρο βατράχου-αυγού και μεταδίδει με επιτυχία ένα σήμα από μέσα...


Η πιο καινοτόμος συσκευή της ομάδας της μπορεί να είναι το Cell Rover. Μια μικροσκοπική, επίπεδη κεραία, αυτό το ρόβερ μπορεί να μεταδώσει ένα σήμα από το εσωτερικό ενός κυττάρου - χωρίς να το βλάψει.

Σε μια μελέτη πέρυσι, η Sarkar και οι συνεργάτες της τοποθέτησαν ένα Cell Rover σε ένα κύτταρο βατράχου-αυγού. 

Χρησιμοποιώντας μαγνητικά πεδία, έσπρωξαν απαλά τη συσκευή στο αυγό. Μόλις ήταν ασφαλές μέσα, οι ερευνητές ενεργοποίησαν ένα διαφορετικό μαγνητικό πεδίο. Αυτό προκάλεσε δόνηση μορίων στη νανοσυσκευή.

Αυτές οι δονήσεις δεν έβλαψαν το κύτταρο. Απλώς άλλαξαν το μαγνητικό πεδίο του ίδιου του Cell Rover. Ένας δέκτης έξω από το αυγό ανίχνευσε το αλλοιωμένο μαγνητικό πεδίο του τρεμάμενου ρόβερ. Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή ήταν σε θέση να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο.

Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή αυτού που αυτοί οι ερευνητές ελπίζουν να επιτύχουν.

Τελικά, η Sarkar σκοπεύει να «εισάγει νανοσυσκευές μεταξύ ανθρώπινων νευρώνων» προκειμένου να κάνει τον εγκέφαλό μας ακόμη πιο γρήγορο από ό, τι είναι σήμερα.


Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει την υπολογιστική ταχύτητα του μυαλού μας. Ο εγκέφαλός μας είναι αξιοσημείωτος, λέει, αλλά προσθέτει ότι «θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι από αυτό που είμαστε».

Περιττό να πούμε ότι δεν θα σταματήσει εκεί.

Ο Ray Kurzweil ανυπομονεί για την ημέρα που τα nanobots θα «παρέχουν εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα μέσα από το νευρικό σύστημα» και θα επιτρέπουν στον εγκέφαλό μας να συνδέεται απευθείας στο Διαδίκτυο.


Μια θέση μου είναι ότι πρόκειται να συγχωνευτούμε με την έξυπνη τεχνολογία που δημιουργούμε. 

Το σενάριο που έχω είναι ότι θα στείλουμε ιατρικά νανορομπότ στην κυκλοφορία του αίματός μας. 

Μια εφαρμογή αυτών των ιατρικών νανορομπότ θα είναι η επέκταση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 

Αυτό είναι που αποκαλώ την τρίτη γέφυρα προς τη ριζική παράταση της ζωής. 

Η πρώτη γέφυρα είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα, και η δεύτερη γέφυρα είναι η τελειοποίηση της βιοτεχνολογίας και ο επαναπρογραμματισμός του λογισμικού της ζωής. 

Η τρίτη γέφυρα αποτελεί αυτά τα ιατρικά νανορομπότ για την τελειοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Αυτά τα ρομπότ θα εισέλθουν επίσης στον εγκέφαλο και θα παρέχουν εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα μέσα από το νευρικό σύστημα και όχι από συσκευές που συνδέονται με το εξωτερικό του σώματός μας. 

Η πιο σημαντική εφαρμογή των ιατρικών νανορομπότ είναι ότι θα συνδέσουμε τα ανώτερα στρώματα του νεοφλοιού μας με τον συνθετικό νεοφλοιό στο σύννεφο.

Πώς θα έμοιαζε ο κόσμος μας αν το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου μας ήταν άμεσα συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο μέσω νανορομπότ;

Για μένα, η πιθανότητα τυραννίας θα ήταν εκτός ορίων.

Μια κεντρική αρχή με εξουσία πάνω σε αυτά τα nanobots θα μπορούσε να ασκήσει τεράστια δύναμη πάνω στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις βασικές πεποιθήσεις μας.

Έτσι, ποτέ δεν θα επιτρέψω πρόθυμα σε κανέναν να βάλει νανορομπότ μέσα μου.

Αλλά ένα από τα πράγματα που είναι τόσο τρομακτικό για τα nanobots είναι ότι είναι τόσο μικρά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εισέλθουν στο σώμα σας χωρίς καν να το παρατηρήσετε.

Και μόλις τρέξουν μέσα σας, το να τα βγάλετε έξω δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:


ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ψηφιακή ταυτότητα πέρασε στο Κοινοβούλιο της ΑυστραλίαςΑυστραλία: Η ψηφιακή ταυτότητα πέρασε στο κοινοβούλιο
Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι η δημιουργία και χρήση της ψηφιακής ταυτότητας είναι εθελοντική. Δεδομένης της διπροσωπίας της κυβέρνησης όσον αφορά το «εθελοντικό» σύστημα «εμβολιασμού Covid», το οποίο ήταν υποχρεωτικό ως προϋπόθεση για την εργασία, τα ταξείδια και τη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή, οι επικριτές έχουν αμφιβολίες σχετικά με αυτή τη δήλωση.Οι νέες δυνατότητες προσβασιμότητας της Apple σάς επιτρέπουν να ελέγχετε ένα iPhone ή iPad με τα μάτια σαςΗ ψηφιακή νομική ταυτότητα είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, υποστηρίζει το UNDPΗ Λουιζιάνα τα κατάφερε! Το νομοσχέδιο SB133 πέρασε από το Σώμα. Δεν υπάρχουν πλοκάμια του Π.Ο.Υ. στην Λουιζιάνα

https://www.legis.la.gov/legis/BillInfo.aspx?s=24rs&b=SB133Η ψηφοφορία ήταν 69-22 στη Βουλή της Λουιζιάνας. Θυμηθείτε, η ψηφοφορία ήταν 37-0 στη Γερουσία. Φαίνεται ότι 22 μέλη της Βουλής είναι εντάξει με τον ΠΟΥ, τον ΟΗΕ ή / και το WEF που έχουν δικαιοδοσία στη Λουιζιάνα. Αναρωτιέμαι τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι τους γι' αυτό.

Το νομοσχέδιο επιστρέφει στη Γερουσία για να ανακαλέσει την ημερομηνία που ενεργοποιείται, τότε θα πάει στον Κυβερνήτη για υπογραφή. Μεγάλη επιτυχία σήμερα!!

Παρακάτω είναι η γλώσσα του νομοσχεδίου και κάτω από αυτήν η ονομαστική κλήση όλων εκείνων που ψήφισαν και εκείνων των βουλευτών που απουσίαζαν σήμερα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!