Τρίτη 14 Μαΐου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ! - 36 αναφορές περιπτώσεων καρκίνου μετά τον εμβολιασμό Covid





Καθώς συγκέντρωνα έναν νέο γύρο αναφορών περιπτώσεων για τη συλλογή, παρατήρησα ένα σωρό αναφορές για καρκίνους, κάτι που με εξέπληξε.

Οι καρκίνοι είναι πιθανώς η λιγώτερο τεκμηριωμένη παρενέργεια των γενετικών εμβολίων covid στη βιβλιογραφία αναφοράς περιπτώσεων.

Πρώτον, η συσχέτιση μεταξύ εμβολίων covid και καρκίνου είναι εγγενώς πολύ πιο σκοτεινή και πιο δύσκολη να εντοπιστεί σε ατομική βάση, για δύο λόγους:

Συνολικά, θα υπάρξει ένα σημαντικό χρονικό κενό μεταξύ του εμβολιασμού και της κλινικής εκδήλωσης του καρκίνου


Εν μέρει λόγω του #1, αλλά και λόγω του αχαρτογράφητου παθολογικού εδάφους για τη νέα πλατφόρμα mRNA, οι γιατροί είναι λιγώτερο πιθανό να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ του καρκίνου του ασθενούς τους και του εμβολιασμού.

Δεύτερον, ακόμη και αν ένας γιατρός πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ κάποιας πτυχής της παθολογίας ενός καρκίνου και των εμβολίων covid του ασθενούς, δεν είναι το είδος του πράγματος που προσφέρεται για να γραφτεί ως αναφορά περίπτωσης:

Λόγω του χρονικού χάσματος και της έλλειψης άμεσων παθολογικών στοιχείων, είναι εγγενώς πιο υποθετικά και λιγώτερο θεμελιωμένα σε διακριτά στοιχεία που μπορείτε να προσδιορίσετε, και έτσι λιγώτερο πιθανό να γραφτούν ως μελέτη περίπτωσης.


Το καθεστώς λογοκρισίας, και η κουλτούρα του χρυσού τοκετού των εμβολίων covid γενικώτερα, αντιμετωπίζει την κριτική των εμβολίων covid με πολύ επιφυλακτικό μάτι, κάτι που είναι ιδιαίτερα έντονο όταν πρόκειται για την πιθανή γονοτοξικότητα των εμβολίων covid που είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Έτσι, οι γιατροί και οι κλινικοί γιατροί είναι λιγώτερο πιθανό ακόμη και να επιχειρήσουν μια πιθανή σχέση μεταξύ ενός καρκίνου και της κατάστασης εμβολιασμού ενός ασθενούς με covid και πολύ λιγώτερο να υποβάλουν μια μελέτη με συνημμένο το όνομά τους υποστηρίζοντας την πιθανότητα καρκίνου που προκαλείται από εμβόλιο covid.

Αντίθετα, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις τόσο ανεπίσημα όσο και σε πληθυσμιακά και οικονομικά δεδομένα ότι υπάρχει συνεχιζόμενη εκτεταμένη υπερβολική συχνότητα εμφάνισης καρκίνου, νοσηρότητα και θνησιμότητα, ιδίως σε χώρες με υψηλό βαθμό εμβολιασμού.




Υπάρχουν επίσης πολλές καλά τεκμηριωμένες υποθέσεις για τη μηχανιστική ευλογοφάνεια ότι τα εμβόλια covid έχουν σημαντική ογκογονικότητα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας αντίστροφης μεταγραφής mRNA ή μολυσματικού DNA στο κυτταρικό DNA, της παρεμβολής της πρωτεΐνης ακίδας στο γονίδιο καταστολής όγκων P53 και της δυσλειτουργίας κρίσιμων TLR για την παρακολούθηση του καρκίνου, μεταξύ άλλων.

(Και τα δύο αυτά σημεία υποθέτω ότι όποιος διαβάζει αυτό είναι ήδη αρκετά εξοικειωμένος με αυτό, οπότε δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε περαιτέρω με το σημείο εδώ.)

Έτσι αποφάσισα να ελέγξω πόσες αναφορές περιπτώσεων υπήρχαν που θα μπορούσα να αναγνωρίσω ως τεκμηρίωση μιας περίπτωσης καρκίνου που πιθανώς σχετίζεται με τον εμβολιασμό, γεγονός που οδήγησε στην παρακάτω λίστα:

29 αναφορές περιστατικών που τεκμηριώνουν καρκίνο του οποίου η γένεση ή/και η μετάσταση μπορούσε δυνητικά να αποδοθεί, τουλάχιστον εν μέρει, στον εμβολιασμό.


Επτά επιπλέον αναφορές περιπτώσεων τεκμηρίωσαν έναν καρκίνο, αλλά τον πλαισίωσαν ως τυχαίο φαινόμενο ή φαινόμενο υποβάθρου. 

Τα συμπεριέλαβα γιατί ενώ μπορεί αυτοί οι καρκίνοι να ήταν πραγματικά «με» εμβολιασμό και όχι «λόγω» εμβολιασμού (όπως η διχοτόμηση με/λόγω covid που δημιούργησε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους από covid φαντάσματα και εκατομμύρια περιπτώσεις φαντασμάτων), μπορεί επίσης κάλλιστα να συμβαίνει ότι αυτοί οι καρκίνοι επηρεάστηκαν από τον εμβολιασμό

Το γεγονός ότι οι συντάκτες της έκθεσης περίπτωσης δεν το σκέφτηκαν είναι ασήμαντο, λόγω της ευρείας άγνοιας σχετικά με το καρκινογόνο δυναμικό των εμβολίων covid και ότι οι γιατροί είναι σε μεγάλο βαθμό προκατειλημμένοι για να αποφύγουν μια τέτοια σύνδεση.


Τρεις αναφορές περιπτώσεων που βρήκα τεκμηρίωσαν καλοήθεις όγκους που κρίθηκαν πιθανώς αποδιδόμενοι σε εμβόλιο covid. 

Αυτά είναι σημαντικά επειδή η ικανότητα πρόκλησης καλοήθων όγκων - ειδικά υπό το πρίσμα της ευρύτερης βάσης αποδεικτικών στοιχείων εδώ - συνεπάγεται τη δυνατότητα πρόκλησης κακοήθων όγκων, καθώς και καλοήθεις όγκοι μπορεί μερικές φορές να μετατραπούν σε κακοήθεις.


Τέλος, υπάρχουν δύο αναφορές περιπτώσεων όπου το εμβόλιο covid οδήγησε σε μια αυθόρμητη και απροσδόκητη υποχώρηση του καρκίνου. 

Αν και επιφανειακά αυτές οι αναφορές περιπτώσεων μπορεί να φαίνεται να αντικατοπτρίζουν ευνοϊκά τα εμβόλια covid, το γεγονός ότι τα εμβόλια covid μπορούν να προκαλέσουν υποχώρηση του όγκου δείχνει κάτι πολύ πιο ΔΥΣΟΙΩΝΟ- ότι τα εμβόλια covid παρεμβαίνουν ή επαναπρογραμματίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα με απρόβλεπτους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής του τρόπου με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα αντιμετωπίζει τους καρκίνους. 

Υπάρχει ένα παλιό ιατρικό ρητό «η θεραπεία για τον έναν είναι δηλητήριο για τον άλλο». 

Το γεγονός ότι τα εμβόλια covid μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα καταπολέμησης του καρκίνου του ανοσοποιητικού συστήματος με θετικό τρόπο υποδηλώνει την ικανότητα να το κάνουμε με επιβλαβή τρόπο σε άλλους.

Συμπεριέλαβα επίσης ένα απόσπασμα από κάθε αναφορά περίπτωσης που συζητά τον πιθανό αιτιώδη ρόλο του εμβολίου covid εάν υπήρχε ένα που γράφτηκε σε αρκετά σαφή γλώσσα μέσα στη μελέτη.

Έτσι, χωρίς άλλη καθυστέρηση....

1. Μια περίπτωση χρόνιας μυελομονοκυτταρικής λευχαιμίας που αποκαλύφθηκε μετά τη λήψη εμβολίου J&J COVID-19 (Veerballi et al)


«Η περίπτωσή μας υποδηλώνει τη δυνατότητα ανάπτυξης CMML που σχετίζεται με περιορισμένο σκληρόδερμα μετά τη λήψη του εμβολίου J&J COVID».


2. Αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα στο σημείο ένεσης του εμβολίου SARS-CoV2 (Revenga-Porcel et al)


*paywall*


3. Παράλυση Bell ή επιθετικό διηθητικό βασαλοειδές καρκίνωμα μετά τον εμβολιασμό με mRNA για COVID-19; Αναφορά περίπτωσης και ανασκόπηση της βιβλιογραφίας (Kyriakopoulos AM et al)


«Συνολικά, το σύντομο χρονικό πλαίσιο και τα εξαιρετικά επεμβατικά χαρακτηριστικά των μεταστάσεων BCC στον ασθενή μας υποδηλώνουν ότι οι διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος από τον εμβολιασμό mRNA κατά της COVID-19 μπορεί να έχουν οδηγήσει στην επιτάχυνση της εξέλιξης της νόσου».

«Ένας σοβαρός περιορισμός στην περίπτωση που αναφέρουμε είναι η άρνηση του νοσοκομείου που πραγματοποίησε τη βιοψία να παράσχει τις ιστοπαθολογικές εικόνες ή να εκτελέσει ανοσοϊστοχημική χρώση για την πρωτεΐνη ακίδα».


4. Επέκταση του αδενώματος της υπόφυσης που προκαλείται από εμβόλιο COVID-19: Μια αναφορά περίπτωσης (Srimanan W &; Panyakorn S)


«Οι όγκοι της υπόφυσης αναπτύσσονται αργά, κυρίως ασυμπτωματικοί, με τυχαία ευρήματα. Η έγκαιρη ανίχνευση, οι μειωμένοι επιβαρυντικοί παράγοντες και η ειδική θεραπεία είναι απαραίτητες. Το εμβόλιο COVID-19 αντιπροσωπεύει έναν νέο δυνητικό παράγοντα που συμβάλλει στη διεύρυνση της υπόφυσης. Τα άτομα με προϋπάρχοντα αδενώματα της υπόφυσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τις πιθανές παρενέργειες που σχετίζονται με αυτό το εμβόλιο».


5. Ανάπτυξη σαρκώματος υψηλού βαθμού μετά από δεύτερη δόση εμβολίου Moderna (Bae E et al)


«Με βάση μια εκτεταμένη έρευνα, περιγράφουμε την πρώτη περίπτωση ταχέως εξελισσόμενου, υψηλού βαθμού αδιαφοροποίητου σαρκώματος που φαίνεται να έχει ισχυρή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της Moderna».

[Μπόνους: "Είναι καλά τεκμηριωμένο στη βιβλιογραφία για πάνω από 20 χρόνια ότι τα σαρκώματα υψηλού βαθμού έχουν συνδεθεί με τη χορήγηση εμβολίου σε αιλουροειδή."]


6. Νεοδιαγνωσθέν εξωκομβικό λέμφωμα ΝΚ/Τ-κυττάρων, ρινικού τύπου, στο αριστερό βραχίονα που εγχύθηκε μετά από εμβολιασμό BNT162b2 mRNA COVID-19 (Tachita et al)


«Αν και οι βλάβες λεμφώματος προηγούμενων αναφορών δεν παρατηρήθηκαν στα σημεία ένεσης του εμβολίου, η περίπτωσή μας είχε βλάβη λεμφώματος στο δέρμα και τους μυς στο σημείο ένεσης του εμβολίου mRNA BNT162b2. Είναι πιθανό η περίπτωσή μας να έχει διαφορετική παθογένεια από προηγούμενες αναφορές, καθώς η ασθένεια εμφανίστηκε σχετικά αργά μετά τον εμβολιασμό και στο σημείο της ένεσης του εμβολίου». «Δεν υπήρχαν ενδείξεις αιτιώδους σχέσης μεταξύ του εμβολιασμού BNT162b2 mRNA και του ENKL σε αυτή την περίπτωση, αλλά υποθέσαμε ότι ο εμβολιασμός μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του ENKL με τρόπο παρόμοιο με τη σοβαρή αλλεργία στα τσιμπήματα κουνουπιών (SMBA)».


7. Λέμφωμα μη-Hodgkin αναπτύχθηκε λίγο μετά τον εμβολιασμό mRNA COVID-19: Αναφορά περίπτωσης και ανασκόπηση της βιβλιογραφίας (Cavanna et al)




8. Ph-θετική οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία Β-κυττάρων που εμφανίζεται μετά τη λήψη δισθενούς αναμνηστικού εμβολίου mRNA SARS-CoV-2: Μια αναφορά περίπτωσης (Ang SY et al)


"Ως εκ τούτου, αυτή η αναφορά περίπτωσης μπορεί να παρουσιάσει μια πιθανή συσχέτιση μεταξύ της ανάπτυξης Ph-θετικών Β-κυττάρων οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας και δισθενών εμβολιασμών mRNA".


9. Πρωτοπαθές δερματικό αδενοειδές κυστικό καρκίνωμα σε σπάνια θέση με ανοσολογική απόκριση σε εμβόλιο BNT162b2: Αναφορά περίπτωσης (Yilmaz A et al)


«Το εμβόλιο mRNA BNT162b2 έχει συσχετιστεί με ένα πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-V). Μια συγκρίσιμη ανοσολογική αντίδραση θα μπορούσε ενδεχομένως να ενισχύσει τον ρυθμό ανάπτυξης του όγκου». [paywall]


10. Ταχεία εξέλιξη του αγγειοανοσοβλαστικού λεμφώματος Τ κυττάρων μετά από αναμνηστική δόση εμβολίου mRNA BNT162b2: Μια αναφορά περίπτωσης (Goldman S et al)


«Εξ όσων γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη παρατήρηση που υποδηλώνει ότι η χορήγηση εμβολίου SARS-CoV-2 μπορεί να προκαλέσει εξέλιξη της AITL. Πολλά επιχειρήματα συνηγορούν υπέρ αυτής της πιθανότητας. Πρώτον, η δραματική ταχύτητα και το μέγεθος της εξέλιξης που εκδηλώθηκε σε δύο 18F-FDG PET-CT που πραγματοποιήθηκαν με διαφορά 22 ημερών. Μια τέτοια ταχεία εξέλιξη θα ήταν εξαιρετικά απροσδόκητη στη φυσική πορεία της νόσου. "


11. Ταχεία εξέλιξη λεμφώματος οριακής ζώνης Β-κυττάρων μετά από εμβολιασμό COVID-19 (BNT162b2): Αναφορά περίπτωσης (Sekizawa et al)


«Στην περίπτωσή μας, ο ίδιος μηχανισμός με τον οποίο προκαλούνται λεμφώματα Τ-κυττάρων από το εμβόλιο COVID-19 θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη για την παθογένεση του MZL. Τα εμβόλια mRNA COVID-19 αναφέρεται ότι επάγουν Τ θυλακιώδη βοηθητικά κύτταρα με λειτουργικό προφίλ Th1, το οποίο σχετίζεται με επιλεκτική παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων και διεγείρουν βλαστικά κεντρικά Β-κύτταρα, μακρόβια πλασματοκύτταρα και Β-κύτταρα μνήμης. Επομένως, αυτά τα εμβόλια προκαλούν ισχυρότερη αντίδραση βλαστικού κέντρου από τα εμβόλια ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης (11). Ωστόσο, η συνεχής διέγερση των Τ- και Β-κυττάρων από εμβόλια mRNA COVID-19 μπορεί να προκαλέσει ανώμαλες φλεγμονώδεις αποκρίσεις, οδηγώντας σε λέμφωμα ή επιταχύνοντας την εξέλιξή του».


12. Επανεμφάνιση δερματικού λεμφώματος Τ-κυττάρων μετά τον εμβολιασμό κατά του ιικού φορέα COVID-19 (Panou et al)


«Το ερώτημα που τίθεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εάν και μέσω ποιας οδού το εμβόλιο προκάλεσε το MF CD30+ LCT και την επανεμφάνιση της πρωτοπαθούς δερματικής CD30+ λεμφοπρολιπηρικής διαταραχής.

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, η εκπαίδευση των CD4+ T, CD8+ Τ και Β κυττάρων έναντι της πρωτεΐνης SARS-CoV-2 S φαίνεται να είναι ο πιο εφικτός τρόπος για την παραγωγή εμβολίων COVID-19. Τόσο οι καρκίνοι όσο και ο κοροναϊός παρέχουν ένα επίμονο και χρόνιο αντιγονικό φορτίο, μεταξύ των οποίων το PD-1, με αποτέλεσμα την εξάντληση των Τ-κυττάρων. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι ο εμβολιασμός δεν θα προκαλέσει περαιτέρω κατάσταση εξάντλησης των Τ-κυττάρων, η οποία μπορεί να έχει ήδη προκληθεί από καρκινικά κύτταρα».


13. Επανεμφάνιση πρωτοπαθούς δερματικής CD30-θετικής λεμφοϋπερπλαστικής διαταραχής μετά από εμβολιασμό κατά της COVID-19 (Brumfiel et al)


*paywall*


14. Μοναχικό εκρηκτικό κερατοακάνθωμα που αναπτύσσεται στο σημείο της ένεσης εμβολίου COVID-19 (Yumeen S et al)


«Η αναφορά περιστατικού μας προσθέτει στη βιβλιογραφία περιγράφοντας την ανάπτυξη κακοήθους βλάβης που μπορεί να εμφανιστεί μετά τον εμβολιασμό COVID-19 και δικαιολογεί άμεση αναγνώριση και θεραπεία».


15. Δύο περιπτώσεις μασχαλιαίας λεμφαδενοπάθειας που διαγνώστηκαν ως διάχυτο λέμφωμα μεγάλων Β-κυττάρων αναπτύχθηκαν λίγο μετά τον εμβολιασμό BNT162b2 COVID-19 (Mizutani et al)


"Έτσι, μπορεί να είναι πιθανό ότι το προϋπάρχον ή υποκλινικό DLBCL μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα σε μια συγκεκριμένη κατάσταση που προκαλείται από τον εμβολιασμό BNT162b2". «Συμπερασματικά, το DLBCL μπορεί να αυξηθεί ραγδαία μετά τον εμβολιασμό με BNT162b2. Οι δερματολόγοι θα πρέπει να δώσουν προσοχή στη διεύρυνση των LN ή της μάζας κοντά στο σημείο της ένεσης του εμβολίου BNT162b2».


16. Ετερόπλευρο κλασσικό σάρκωμα Kaposi επιπεφυκότα μετά από αναμνηστική δόση COVID 19 (White E et al)


«Δεδομένου ότι το αναμνηστικό εμβόλιο προηγήθηκε του καρκίνου, φαίνεται αιτιολογικό για την εμφάνιση του σαρκώματος Kaposi. Η μονόφθαλμη όραση και το γλαύκωμα της ασθενούς περιέπλεξαν τη θεραπεία της. Αυτή η περίπτωση επεκτείνει τις τρέχουσες έννοιες των συμπαραγόντων που απαιτούνται για την ανάπτυξη του σαρκώματος Kaposi στο ότι η χορήγηση αναμνηστικού εμβολίου ήταν σχετική με την εξέλιξη του όγκου και παρουσιάζονται τόσο κλινικά όσο και μηχανιστικά στοιχεία για να υποστηρίξουν αυτή την υπόθεση. "Στη συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται ότι COVID19 εμβολιασμός ενήργησε ως ένας από τους πρόσθετους συν-παράγοντες που είναι απαραίτητοι για την πρόκληση KS, καθώς δεν υπήρχε άλλη σαφής αιτία εκτός από τη χρονική σχέση μεταξύ αναμνηστικού εμβολίου και ανάπτυξης KS".


17. Αναφορά περίπτωσης λεμφοϋπερπλαστικής διαταραχής μετά τη μεταμόσχευση μετά το εμβόλιο της νόσου του κορωνοϊού AstraZeneca 2019 σε λήπτη μεταμόσχευσης καρδιάς (Tang WR et al)


«Συνοπτικά, υποθέτουμε ότι το εμβόλιο μπορεί να συμβάλει στην ογκογένεση των Β λεμφοκυττάρων μέσω της επανενεργοποίησης του λανθάνοντος EBV». «Αναφέρουμε μια περίπτωση PTLD μετά τον εμβολιασμό COVID-19 σε λήπτη μεταμόσχευσης καρδιάς, η οποία μπορεί να δείξει πιθανή παθογόνο σύνδεση. Αν και δεν είμαστε σε θέση να αποκλείσουμε τη σύμπτωση του εμβολιασμού COVID-19 και της ανάπτυξης PTLD σε αυτήν την περίπτωση, οι χειρουργοί μεταμοσχεύσεων θα πρέπει να γνωρίζουν την ανοσοτροποποιητική επίδραση μετά τον εμβολιασμό COVID-19 και πάντα να σκέφτονται το χειρότερο μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο».


18. Αναφορά περίπτωσης: Περίπτωση μεταστατικού μελανώματος μεταλλαγμένου σε BRAFV600 με καρδιακή ανεπάρκεια που υποβλήθηκε σε θεραπεία με αναστολείς ανοσολογικών σημείων ελέγχου και αναστολείς BRAF/MEK (Nishizawa A et al)


«Στην παρούσα περίπτωση, το εμβόλιο μπορεί να προκάλεσε ισχυρή ανοσολογική απόκριση, οδηγώντας στην αυθόρμητη επίλυση του πρωτοπαθούς όγκου, ενώ ταυτόχρονα προάγει τη μετάσταση των μασχαλιαίων λεμφαδένων».


19. Θανατηφόρος αιμοφαγοκυτταρική λεμφοϊστιοκυττάρωση με ενδοαγγειακό λέμφωμα μεγάλων Β-κυττάρων μετά από εμβολιασμό κατά της νόσου του κορωνοϊού 2019 σε ασθενή με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο: μια αλληλένδετη περίπτωση (Ueda Y et al)


«Εικάζουμε ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 και η αυτοάνοση κατάσταση της ασθενούς μας, η οποία την προδιαθέτει να αναπτύξει λέμφωμα, μπορεί να συνέβαλαν στην ανάπτυξη IVLBCL. Η ενεργοποίηση του παράγοντα ενεργοποίησης των Β κυττάρων που ανήκει στην οδό της οικογένειας του παράγοντα νέκρωσης όγκων (BAFF) παρατηρήθηκε στο επιθετικό λέμφωμα Β κυττάρων»


20. Αιματολογικές κακοήθειες που διαγνώστηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας εμβολιασμού mRNA COVID-19: Αναφορά δύο περιπτώσεων (Zamfir et al)


«Εξ όσων γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη αναφορά σοβαρής στοματικής εκδήλωσης μετά τον εμβολιασμό, ανοσοϊστοχημικά επιβεβαιωμένης ως λέμφωμα μη Hodgkin Τ/ΝΚ-κυττάρων, που εμφανίζεται εντός ημερών μετά τον εμβολιασμό mRNA COVID-19».


21. Αιματοποιητικές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο BNT162b2 mRNA Covid-19 (Erdogdu B et al)




22. Νωθρό δερματικό λέμφωμα με έκφραση γάμμα/δέλτα μετά από εμβολιασμό COVID-19 (Hobayan CG & Chung CG)


«Η παρουσίαση του ασθενούς μας είναι ασυνήθιστη, καθώς προέκυψε στον τόπο εμβολιασμού κατά της COVID-19 αρκετές ημέρες μετά τον εμβολιασμό». "Δεδομένου ότι αυτή η παρουσίαση και η πορεία δεν είναι τυπικές του PCGDTCL, δεν είναι σαφές εάν οι βλάβες του αντιπροσωπεύουν μια νωθρή παραλλαγή του PCGDTCL ή άλλου λεμφώματος με έκφραση γάμμα / δέλτα. Είναι άγνωστο εάν το εμβόλιο COVID-19 συνέβαλε άμεσα στην παρουσίασή του ή στην πορεία της νόσου. Μια πρόσθετη αναφορά περίπτωσης δείχνει μια άτυπη λεμφοϋπερπλαστική βλάβη με χαρακτηριστικά που μιμούνται λέμφωμα μετά την αναμνηστική δόση εμβολίου, βρέθηκε ιστολογικά μονοτυπικός πολλαπλασιασμός των Β-κυττάρων.


23. Πρωτοπαθές καρδιακό μεσοθηλίωμα που παρουσιάζει κεραυνοβόλο υποτροπιάζουσα περικαρδίτιδα: αναφορά περίπτωσης (Schwartzenberg et al)


«Εξ όσων γνωρίζουμε, αυτή είναι η μόνη δεύτερη περίπτωση παθολογικά επιβεβαιωμένης περικαρδίτιδας που μετατράπηκε σε μεσοθηλίωμα,17 σε αυτή την περίπτωση μέσα σε μόλις 4 μήνες. Είναι απίθανο ότι μια έγκαιρη σωστή διάγνωση θα είχε κάνει κλινική διαφορά σε αυτή την περίπτωση ενόψει της επιταχυνόμενης πορείας της νόσου».


24. Σποραδικό σάρκωμα Kaposi μετά από εμβόλιο COVID-19: απλή σύμπτωση ή κάτι περισσότερο; (Martínez-Ortega, JI κ.ά.)


«Το KSHV είναι απόλυτη απαίτηση της ογκογένεσης και είναι άμεσο καρκινογόνο, οπότε όταν εξετάζουμε τη σχέση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και του σαρκώματος Kaposi, μπορούμε να επικεντρωθούμε στην επανενεργοποίηση του KSHV [1].

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πρωτεΐνες ακίδες του SARS-CoV-2 μπορούν να επανενεργοποιήσουν τη λυτική φάση του KSHV. Το εμβόλιο ChAdOx1 nCoV-19 περιέχει πρωτεΐνες που κωδικοποιούν DNA eDNA. Εάν αυτές οι πρωτεΐνες ακίδας συναντήσουν κύτταρα μολυσμένα με HHV8, θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει την επανενεργοποίηση του ιού, οδηγώντας στη λυτική φάση. "Ενώ απαιτείται περισσότερη έρευνα για να δημιουργηθεί μια οριστική σύνδεση, τα στοιχεία που συζητούνται σε αυτήν την έκθεση δείχνουν πιθανούς μηχανισμούς που περιλαμβάνουν την επανενεργοποίηση του KSHV, την επίδραση της φλεγμονής που προκαλείται από αδενοϊό και τις επιδράσεις που σχετίζονται με την πρωτεΐνη ακίδας".


25. Υποδόριο λέμφωμα Τ-κυττάρων τύπου υποδερματίτιδα μετά από εμβολιασμό COVID-19 (Kreher et al)


«Σε αυτό το χειρόγραφο, παρουσιάζουμε μια περίπτωση SPTCL που αναπτύχθηκε μετά το εμβόλιο COVID-19 που βασίζεται στον ιικό φορέα Ad26 (Janssen Pharmaceuticals). Αν και η αιτιώδης συνάφεια δεν μπορεί να τεκμηριωθεί σε αυτή τη μεμονωμένη περίπτωση, αυτή η περίπτωση υποστηρίζει την κατανόηση ότι ορισμένοι ανοσολογικοί παράγοντες, όπως ένα τροποποιημένο εμβόλιο αδενοϊού, μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ή την επιδείνωση της SPTCL. Η παρεκκλίνουσα ανοσολογική λειτουργία ή η υπερδιέγερση των λεμφοκυττάρων μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνη. Για παράδειγμα, έχει καθιερωθεί συσχέτιση μεταξύ SPTCL και συστηματικού ερυθηματώδους λύκου, συνδρόμου Sjögren, σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1 και νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας.


26. Υποδόριο λέμφωμα Τ-κυττάρων τύπου υποδερματίτιδας μετά τον εμβολιασμό κατά του mRNA-1273 COVID-19 (Ukishima et al)


«Συνολικά, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να εξεταστούν πιθανές συσχετίσεις μεταξύ του εμβολιασμού COVID-19 και του SPTCL. Σε αυτή την περίπτωση, τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να προκαλέσουν SPTCL και η βιοψία δέρματος σε πρώιμο στάδιο μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση του οζώδους ερυθήματος».


27. Η περίπτωση του T-ALL που παρουσιάζει φαινότυπο ΝΚ μετά από εμβολιασμό COVID-19 (Yanagida E et al)


«Αν και η παρουσία άμεσης αιτιώδους σχέσης μεταξύ του T-ALL και του εμβολιασμού COVID-19 είναι ασαφής, η ανοσοποίηση θα μπορούσε να σχετίζεται άμεσα με την ανοσολογική απόκριση του ξενιστή». «Αν και η σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και της εμφάνισης αυτής της περίπτωσης είναι ασαφής, έχουμε αναφέρει ότι απαιτείται προσεκτική παρακολούθηση παρόμοιων περιπτώσεων προκειμένου να διευκρινιστεί η παθοφυσιολογία».


28. Η πρώτη περίπτωση αυτοψίας θετικού στον ιό Epstein-Barr λεμφώματος οριακής ζώνης που επιδεινώθηκε μετά τον εμβολιασμό COVID-19 (Wang Z et al)


*paywall*


29. Ασυνήθιστη κλινική παρουσίαση διαυγοκυτταρικού σαρκώματος σε νεαρή γυναίκα (Asif S et al)

Τεκμηριώνεται ως τυχαίο/ιστορικό στην αναφορά περίπτωσης


30. Μασχαλιαία λεμφαδενοπάθεια σε ασθενή με έλεγχο μαστού υψηλού κινδύνου μετά το εμβόλιο COVID-19: ένα διαγνωστικό αίνιγμα (Musaddaq et al)



31. Προσυμπτωματικός έλεγχος καρκίνου του μαστού και μασχαλιαία αδενοπάθεια στην εποχή του εμβολιασμού COVID-19 (Wolfson & Kim)




32. Υπερμεταβολική λεμφαδενοπάθεια μετά τη χορήγηση εμβολίου COVID-19 και ανοσοθεραπείας σε ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα: αναφορά περίπτωσης (Tripathy et al)




33. Λεμφοίδημα του βραχίονα μετά από εμβολιασμό COVID-19 σε ασθενή με κρυφό καρκίνο του μαστού και παρανεοπλασματική δερματομυοσίτιδα (Aimo et al)




34. Μεταστατικό μελάνωμα στον μαστό και την μασχάλη: Μια αναφορά περίπτωσης (Barnett C et al)




35. Μεταστατικό αδενοκαρκίνωμα του προστάτη που παρουσιάζεται ως γενικευμένη λεμφαδενοπάθεια που δεν καλύπτεται από αναμνηστικό εμβόλιο COVID (Bharathidasan K et al)




36. Προοδευτική πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια σε ασθενή με χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία Β-κυττάρων μετά από εμβολιασμό COVID-19, περιπλέκεται με COVID-19 και βλεννομυκητίαση: αναφορά περίπτωσης (Amirifard H et al)





Καλοήθεις όγκοι

37. Ανάπτυξη πιλοματρικώματος στο σημείο εμβολιασμού mRNA του SARS-CoV-2 (Erkayman MH et al)




38. Αντιδραστική αγγειοενδοθηλιωμάτωση μετά από εμβολιασμό Ad26.COV2.S (Faulkner C et al)



39. Ανάπτυξη του Pilomatrixoma (

ασβεστοποιημένο επιθηλίωμα του Malherbe, καλοήθες ασβεστοποιημένο επιθηλίωμα, τριχοθηλακίωμα) 

στο σημείο εμβολιασμού: Μια σπάνια επιπλοκή του εμβολιασμού COVID-19 - Μια αναφορά περίπτωσης (Yang Z et al)





Ο καρκίνος θεραπεύτηκε με εμβόλιο

40. Πρωτοπαθές δερματικό αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα με έντονη αυθόρμητη υποχώρηση της εκδήλωσης οργάνων μετά τον εμβολιασμό κατά του SARS-CoV-2 (Gambicher et al)




41. Αυθόρμητη υποχώρηση όγκου μετά από εμβολιασμό COVID-19 (de Sousa LG et al)








ΠΗΓΗ: 
36 Case Reports of Cancers After Covid Vaccination (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ για θανατηφόρες παρενέργειες mRNA
Ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ορθομοριακής Ιατρικής και κορυφαίος ειδικός στον τομέα των επιστημών υγείας, Δρ Atsuo Yanagisawa, εκτιμά ότι οι κίνδυνοι του εμβολιασμού κατά του Covid σε άτομα άνω των 65 ετών είναι 100 φορές υψηλότεροι από εκείνους του εμβολιασμού κατά της γρίπης.



Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Επικείμενη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας

Αγαπητή οικογένεια,
Από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συγκεντρωθούν για την 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, αναμένεται ότι οι χώρες θα ψηφίσουν μια νέα νομικά δεσμευτική συμφωνία για την πανδημία και τροποποιήσεις στον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό (ΔΥΚ). Αυτό είναι το αποκορύφωμα των ζητημάτων για τα οποία προειδοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια.



Μελέτη δείχνει αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής των ματιών μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19
Σχεδόν το 17% των 474.000 εμβολιασμένων ατόμων με προηγούμενη φλεγμονή των ματιών υποτροπίασε εντός ενός έτους από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ομάδα Γενικών Εισαγγελέων πιέζουν τον Μπάιντεν να μην παραδώσει τεράστιες εξουσίες πανδημίας στον Π.Ο.Υ.



Η Pfizer συμφωνεί να διευθετήσει πάνω από 10 χιλιάδες αγωγές που συνδέουν το Zantac με τον καρκίνο
Η Pfizer συμφώνησε να διευθετήσει περισσότερες από 10.000 αγωγές που ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία απέτυχε να προειδοποιήσει τους ασθενείς για πιθανούς κινδύνους καρκίνου που προκαλούνται από το φάρμακο κατά της καούρας Zantac.

Οι αγωγές κατατέθηκαν σε πολιτειακά δικαστήρια σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά οι συμφωνίες δεν επιλύουν πλήρως την έκθεση της Pfizer στους ισχυρισμούς που συνδέουν το Zantac και τον καρκίνο, σύμφωνα με το Bloomberg News. Οι όροι των διακανονισμών δεν αποκαλύφθηκαν. Η Post ζήτησε σχόλιο από την Pfizer



Θυρεοειδίτιδα Hashimoto: συμπτώματα, αιτίες, θεραπείες και φυσικές προσεγγίσεις
Αυτή η κατάσταση που περιλαμβάνει το ανοσοποιητικό σύστημα που επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα επηρεάζει τώρα τουλάχιστον 14 εκατομμύρια Αμερικανούς και έως και 7,5% των ανθρώπων παγκοσμίως.

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλη λύπη καί στεναχώρια στην Ελλάδα η ξαφνικητιδες και η τούρμπο καρκίνοι δεν έχουν τέλος κάθε μέρα νέοι άνθρωποι νεκροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!