Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Ιταλός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η παραδοσιακή κτηνοτροφία μπορεί να χρειαστεί να σταματήσει λόγω ανησυχιών για τη βιοασφάλεια



Οι αγελάδες δεν μπορούν να βόσκουν επειδή ένα πουλί με γρίπη των πτηνών μπορεί να κάνει μια ... κουτσουλιά επάνω τους; Από τον Guardian του περασμένου Σεπτεμβρίου

Meryl Nass
13 Μαΐου 2024


Σεπτέμβριος 25, 2023

... Σχεδόν 34.000 χοίροι θανατώθηκαν στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα μετά από ένα σύμπλεγμα κρουσμάτων στη Λομβαρδία, μια περιοχή γνωστή ως ζώνη χοιρινού κρέατος της Ιταλίας και μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής χοίρων στην Ευρώπη.

"Το σύμπλεγμα των εστιών [στη Λομβαρδία] ήταν το μεγαλύτερο στην Ιταλία που προκλήθηκε από τον γονότυπο ΙΙ του ιού ASF", δήλωσε ο Francesco Feliziani, ο οποίος ηγείται του εθνικού εργαστηρίου αναφοράς της Ιταλίας για την [αφρικανική] πανώλη των χοίρων.

Είπε ότι η επιδημία της Λομβαρδίας είχε «σβήσει γρήγορα», αλλά «αποτελούσε σημαντική απειλή για ολόκληρο τον τομέα, καθώς η περιοχή είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χοίρων στη χώρα μας».

Επειδή δεν υπάρχει εμβόλιο για την ΑΠΧ, ο Feliziani είπε ότι οι θανατώσεις για τον περιορισμό της νόσου ήταν υποχρεωτικές. Το βασικό πρόβλημα, είπε, «παραμένει η παρουσία του ιού στους πληθυσμούς των αγριόχοιρων», οι οποίοι παρέχουν μια δεξαμενή για τον ιό.

"Στην Ευρώπη, η απειλή [της ΑΠΧ] είναι πολύ ισχυρή. Η πίεση του ιού είναι υψηλή και φαίνεται αναπόφευκτο ότι η ασθένεια θα περιλαμβάνει και άλλες οικόσιτες αγέλες», είπε.

Η ΑΠΧ διαταράσσει την εκτροφή χοίρων σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Feliziani, αλλά προειδοποίησε ότι τα μη εντατικά, παραδοσιακά μοντέλα κτηνοτροφίας, τα οποία ενδέχεται να μην έχουν επαρκή επίπεδα βιοασφάλειας, διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο και θα μπορούσαν να εξαφανιστούν εντελώς.

«Αυτό θα είχε ισχυρές οικονομικές επιπτώσεις σε πολλά κοινωνικά στρώματα και θα επηρέαζε επίσης τη βιοποικιλότητα των αγροτικών περιοχών όπου η εντατική κτηνοτροφία δεν είναι δυνατή και οι οποίες επιβιώνουν χάρη στην τυπικότητα των προϊόντων που εκτρέφονται σύμφωνα με τις παραδοσιακές μεθόδους», είπε.

Παρ' όλο που το μαγειρεμένο κρέας είναι καλό για κατανάλωση και οι άνθρωποι δεν κολλάνε τον ιό - Nass




ΠΗΓΗ: 
Italian gov't official said traditional livestock farming might have to end due to biosecurity concerns (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο ΠΟΥ στοχεύει στην παρακολούθηση και τον έλεγχο της παγκόσμιας προσφοράς τροφίμων
Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Συμμαχίας του ΠΟΥ για την Ασφάλεια των Τροφίμων. Η συνάντηση των συνεργαζόμενων κέντρων του ΠΟΥ, των οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών και των δωρητών συγκλήθηκε για να υποστηρίξει την εφαρμογή της «Παγκόσμιας στρατηγικής του ΠΟΥ για την ασφάλεια των τροφίμων 2022-2030».
Η Liberty Counsel Action συνόψισε την πρωτοβουλία: «Ένα νέο σχέδιο για την παγκόσμια διακυβέρνηση μόλις ξεκίνησε μια συμμαχία για τον έλεγχο του τι τρώτε. Η συμμαχία θα έχει εξουσία για το ποια τρόφιμα παράγονται, πώς θα παράγονται, θα διαχειρίζονται και θα επιθεωρούνται - και πού θα διανεμηθούν τα «τρόφιμα». Αυτό το νέο σχέδιο χρησιμοποιεί την προσέγγιση «Μία υγεία». Πέρυσι, ο David Bell εξήγησε ότι το One Health έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί τον φόβο για να μας ελέγχει και να δικαιολογεί τον περιορισμό, την εξαθλίωση και τον θάνατό μας. Είναι μια λατρεία που βασίζεται στο φόβο για τον κόσμο και τους ανθρώπους που λένε ότι τον δηλητηρίασαν.



ΑΝΑΠΤΥΞΗ: 70 εργαζόμενοι γαλακτοπαραγωγής στο Κολοράντο παρακολουθούνται για συμπτώματα μετά την έκθεση στον ιό της γρίπης των πτηνών
Οι υγειονομικές αρχές του Κολοράντο παρακολουθούν στενά 70 εργαζόμενους σε φάρμες γαλακτοπαραγωγής μετά από πιθανή έκθεση στον ιό της γρίπης των πτηνών σε βορειοανατολική φάρμα. Αυτή η κατάσταση ακολουθεί μια πρόσφατη ανακοίνωση μιας δεύτερης πιθανής επιδημίας γρίπης των πτηνών που επηρεάζει ένα κοπάδι γαλακτοπαραγωγής στην πολιτεία.
Ο ιός έχει πλέον ανιχνευθεί σε 36 αγέλες γαλακτοπαραγωγής σε εννέα πολιτείες, μία στο Κολοράντο. Καθώς ο ιός μεταβαίνει μεταξύ πτηνών και βοοειδών, οι ειδικοί λένε ότι κινδυνεύει να μεταλλαχθεί περαιτέρω, ενισχύοντας ενδεχομένως την ικανότητά του να μολύνει τους ανθρώπους. Η Rachel Herlihy, MD, MPH, Αναπληρωτής Επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Επιδημιολόγος στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Κολοράντο, δήλωσε ότι ενώ ο συνολικός κίνδυνος για τον άνθρωπο είναι χαμηλός, ποικίλλει ανάλογα με τα επίπεδα έκθεσης.



Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει να εξαπατά τους ανθρώπους
Η έρευνα έχει αποκαλύψει ότι πολλά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχουν αναπτύξει την ικανότητα να εξαπατούν τους ανθρώπους. Αυτό το ανησυχητικό μοτίβο εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Η έρευνα υπογραμμίζει ότι εξειδικευμένα και γενικής χρήσης συστήματα τεχνητής νοημοσύνης έχουν μάθει να χειρίζονται πληροφορίες για να επιτύχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ενώ αυτά τα συστήματα δεν είναι ρητά εκπαιδευμένα να εξαπατούν, έχουν αποδείξει την ικανότητα να προσφέρουν αναληθείς εξηγήσεις για τη συμπεριφορά τους ή να αποκρύπτουν πληροφορίες για την επίτευξη στρατηγικών στόχων.



Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι οι προσομοιώσεις AI νεκρών ανθρώπων κινδυνεύουν από «ανεπιθύμητα ψηφιακά στοιχειά»
Οι προσομοιώσεις AI νεκρών ανθρώπων κινδυνεύουν από «ανεπιθύμητα ψηφιακά στοιχειά», προειδοποιούν οι ερευνητές.

Μια νέα μελέτη από ηθικολόγους στο Πανεπιστήμιο του Cambridge διαπίστωσε ότι τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να προσομοιώσουν τις προσωπικότητες των ανθρώπων που έχουν πεθάνει - γνωστά ως deadbots - θα πρέπει να απαιτούν πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία των επιζώντων φίλων και συγγενών. Ορισμένες εταιρείες chatbot προσφέρουν ήδη στους πελάτες τη δυνατότητα να προσομοιώσουν τη γλώσσα και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός αγαπημένου προσώπου που έχει πεθάνει χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.




14 μέλη του αυστραλιανού κοινοβουλίου καλούν την κυβέρνησή τους να αποχωρήσει από τις 2 συνθήκες του ΠΟΥ



Κατάρρευση δολλαρίου: Το ΔΝΤ προειδοποιεί για παγκόσμιο κατακερματισμό κατά μήκος γεωπολιτικών γραμμών και αποδολλαριοποίησης





Οι BRICS μόλις ανακοίνωσαν ότι το δολλάριο ΗΠΑ πρόκειται να καταρρεύσει οριστικά!
Πηγές κοντά στις χώρες BRICS επεσήμαναν τον Οκτώβριο, όταν θα ανακοινώσουν επίσημα τον δολοφόνο τους σε δολλάρια, το δικό τους νόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό και εμπορεύματα. Ο γερουσιαστής Ron Paul, ο οποίος προέβλεψε με ακρίβεια την κατάρρευση του 2008, λέει ότι η κατάρρευση του δολλαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικού νομίσματος είναι αναπόφευκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!