Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Γρύλοι, αλευροσκώληκες, μεταναστευτικές ακρίδες: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση γιορτάζει τα 75 χρόνια του Βασικού Νόμου με μια γευσιγνωσία εντόμων



Μμμμχ ... Ποιος έχει όρεξη για φρεσκοψημένα έντομα;


Λουκάνικο με κάρυ; Πίτσα; Κεμπάπ; Όχι δα!


Grill με γρύλους με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση!


Ο Βασικός Νόμος τέθηκε σε ισχύ πριν από 75 χρόνια. Ένας λόγος για να γιορτάσει σκέφτεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και προσκαλεί: Για τρεις ημέρες, θέλει να γιορτάσει ένα «φεστιβάλ δημοκρατίας» με τους πολίτες. 


Από την Παρασκευή έως το Σάββατο, ο πληθυσμός καλείται να παρακολουθήσει εκδηλώσεις στο Βερολίνο και να μιλήσει με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 


Συμπεριλαμβανομένης μιας σκηνής teepee στην Καγκελαρία, μιας σκηνής 360 μοιρών και μιας «περιοχής αθλητικής δράσης».


Ανάμεσά τους: η Lena Meyer-Landrut, οι "Fantastic Four" και πολλές μεταναστευτικές ...ακρίδες. 


Ενώ οι μουσικοί θα εμφανιστούν στο εορταστικό φινάλε το βράδυ της Κυριακής, τα έντομα θα είναι στο πρόγραμμα από την Παρασκευή το μεσημέρι. 


Η κυβέρνηση διαφημίζει την γευσιγνωσία εντόμων που προσφέρεται στο περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης ως «γαστρονομική εμπειρία».


Πρωτεΐνες κατά της πείνας στον κόσμο

Ως «πλούσια σε πρωτεΐνες υπερτροφή», τα έντομα θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην μείωση της πείνας στον κόσμο, σύμφωνα με το ημερολόγιο των γεγονότων.


Τι σημαίνει αυτή η υπερτροφή; 


Όταν ρωτήθηκε, το υπουργείο της Svenja Schulze (SPD) εξηγεί στο NIUS ποιες σπεσιαλιτέ σερβίρονται: 


Εκτός από τις μεταναστευτικές ακρίδες, υπάρχουν αλευροσκώληκες και γρύλοι. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακολουθεί πιθανώς το πιστεύω: καμμία γιορτή χωρίς ένα έντομο στην φωτιά.


Ο αλευροσκώληκας ως φάρος ελπίδας για αναπτυξιακή βοήθεια. Δίπλα του, το καρύδι φαίνεται χλωμό.


Αλλά τι σχέση έχουν οι γρύλοι και οι μεταναστευτικές ακρίδες με τον Βασικό Νόμο; 


Το υπουργείο έχει επίσης μια απάντηση σε αυτό: Τα έντομα είναι μια «προσφορά πληροφοριών στο πλαίσιο της βιώσιμης επισιτιστικής ασφάλειας». Στόχος είναι η συνομιλία με τους «πολίτες».


Ας ελπίσουμε ότι οι πολίτες θα μασούν και θα καταπίνουν καλά, ώστε να μην έχουν μισούς γρύλους να κρέμονται στη γωνία του στόματός τους κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. 


Απολαύστε το γεύμα σας.


ΠΗΓΗ: Hausgrillen, Mehlwürmer, Wanderheuschrecken: Bundesregierung feiert 75 Jahre Grundgesetz mit einer Insekten-Verkostung | NIUS.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!