Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Όταν τα παιδιά γίνονται εγκληματίες: Η γερμανική αστυνομία δημιουργεί τη δική της ερευνητική επιτροπή για την πόλη Ahaus


Η πόλη Ahaus στην περιοχή Münsterland τρομοκρατείται από μια συμμορία παιδιών και νέων εδώ και ένα χρόνο. 

Ο ηγέτης της συμμορίας είναι ένας 12χρονος!!!!!

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η αρμόδια αστυνομία της περιοχής Borken συνέστησε τη δική της ερευνητική επιτροπή.

Από τον Patrick Reitler

8 Μαΐου 2024

Οι κάτοικοι της πόλης Ahaus στο Münsterland (Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία), όχι μακριά από τα ολλανδικά σύνορα, υποφέρουν εδώ και μήνες από τα εγκλήματα μιας συμμορίας παιδιών και εφήβων

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πόλη, είχαν επανειλημμένα «παρενοχλήσει μαζικά, απειλήσει και τραυματίσει» άλλα παιδιά και εφήβους.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής Borken περιέγραψε πρόσφατα τη συμμορία στην «Bild» ως μια «ομάδα 23 παιδιών και νέων ηλικίας 9 έως 17 ετών που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης».

Κορίτσια ή νεαρές γυναίκες δεν είναι ανάμεσά τους, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος κατόπιν αιτήματος των Epoch Times. 

14 από τους υπόπτους έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο, αλλά 6 όχι. Η προέλευση των υπόλοιπων τριών είναι άγνωστη. 

Με 14 άτομα, η πλειοψηφία ήταν κάτω των 14 ετών και επομένως δεν ήταν ποινικά υπεύθυνοι

Οκτώ μέλη της συμμορίας είναι μεταξύ 14 και 17 ετών. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ανατροφή είναι ευθύνη των βιολογικών γονέων, αλλά και «οι ανάδοχες οικογένειες και το γραφείο πρόνοιας των νέων» «εμπλέκονται», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.


«Έλλειψη συνειδητοποίησης της αδικίας» και «επιθυμία για αναγνώριση»

Όπως είχε ήδη ανακοινώσει η πόλη του Ahaus σε δελτίο τύπου στις 30 Απριλίου, τα μέλη της συμμορίας έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει φασαρίες κυρίως κοντά σε σχολεία, αλλά και στον κήπο του κάστρου, στην πλατεία Marienplatz, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό και την πλατεία πολιτισμού Ahaus.

«Από τις ανακρίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, τόσο η έλλειψη επίγνωσης των αδικημάτων όσο και η επιθυμία να ανήκεις σε μια ομάδα και να αναγνωριστείς μπορεί να φανεί εν μέρει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Borken κατόπιν αιτήματος.


Ο ηγέτης της συμμορίας είναι παιδί

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild», επικεφαλής της συμμορίας είναι ένα 12χρονο αγόρι. 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Borken είχε αναφέρει στο WDR ότι πρόκειται για μόλις έναν 11χρονο

Σύμφωνα με την «Bild», το αγόρι είναι ύποπτο για προσβολή, απειλές και σοβαρή σωματική βλάβη, και πιθανότατα έχει ήδη διαπράξει συνολικά 50 εγκλήματα

Δεδομένου ότι θεωρείται «υπό ποινική ευθύνη» σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο στην ηλικία του, δεν χρειάζεται να φοβάται την τιμωρία από δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild», το φάσμα των εγκλημάτων της συμμορίας δεν εκτείνεται μόνο σε καταδίωξη, ταπείνωση και φιλονικίες: Μερικές φορές τα μέλη της συμμορίας βιντεοσκοπούσαν επίσης τις πράξεις τους και εκβίαζαν τα θύματά τους με το βιντεοσκοπημένο υλικό. 

Επιπλέον, αδικήματα όπως υλικές ζημιές, διατάραξη της ειρήνης ή καταπάτηση ήταν πιθανώς για λογαριασμό της συμμορίας, ενδεχομένως ακόμη και διαρρήξεις και διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με την «Bild». Η συμμορία έχει επίσης γίνει ύποπτη για κλοπή, αναφέρει το WDR.


Λεκτική και σωματική βία

Σύμφωνα με την «Bild», οι μαθήτριες που «παρενέβησαν» σε μια φιλονικία σύμφωνα με το Motto15 λέγεται ότι «δέχθηκαν προσβολές από την συμμορία και της αποκάλεσαν πόρνες και τσούλες» όπως κατέθεσαν. 

Μόνο όταν ένα από τα κορίτσια κάλεσε σε βοήθεια, η συμμορία εξαφανίστηκε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του WDR, ένα 13χρονο αγόρι είχε επίσης πέσει θύμα: τον ταπείνωσαν, τον έφτυσαν και ξυλοκόπησαν με τέτοιο τρόπο ώστε να αλλάξει σχολείο κατόπιν δικού του αιτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το WDR, ωστόσο, τα θύματα δεν είναι μόνο πολύ νέοι: Ένας 30χρονος έχει ήδη καταγγείλει στην αστυνομία ότι δέχθηκε απειλές. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας ηλικιωμένος κύριος έπεσε επίσης θύμα υβριστικών χαρακτηρισμών όταν τον αποκάλεσαν «ναζιστικό γουρούνι», πρόσθεσε η «Bild».


Τουλάχιστον 23 εγκλήματα από τον Απρίλιο του 2023, τέσσερεις καταδίκες μέχρι στιγμής

«Αυτή τη στιγμή υποθέτουμε 23 εγκλήματα που μπορούν να αποδοθούν στην συμμορία από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, 11 από αυτά από την αρχή του έτους», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Borken κατόπιν αιτήματος των Epoch Times. «Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα εγκλήματα που κατηγορούνται για μεμονωμένα μέλη της συμμορίας».

Η τελευταία φορά που αναφέρθηκε απειλητικό αδίκημα ήταν στις 21 Απριλίου 2024, το οποίο πιθανότατα οφειλόταν στα μέλη της συμμορίας. 

Σε εννέα περιπτώσεις, «έχει ήδη ζητηθεί κατηγορητήριο», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Υπήρξαν τέσσερεις καταδίκες. Οι έρευνες σε άλλες υποθέσεις συνεχίζονται».


Ερευνητική επιτροπή για να το διορθώσει

Σύμφωνα με το WDR, η αστυνομία της περιοχής Borken δημιούργησε μια ερευνητική επιτροπή στις 3 Μαΐου για να ασχοληθεί με τα εγκλήματα της συμμορίας. 

Η αστυνομία, το Γραφείο Πρόνοιας Νέων και το τμήμα «Ασφάλειας και Τάξης» της πόλης Ahaus θα συνεργαστούν επίσης μαζί με τις σχολικές διοικήσεις και την κοινωνική εργασία του σχολείου για να τερματίσουν τις δραστηριότητες της συμμορίας. 

Η αστυνομία έχει ήδη ενισχύσει τις περιπολίες της γύρω από τις προηγούμενες σκηνές εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η νέα επιτροπή συνεργάζεται επίσης με το γραφείο μετανάστευσης. 

«Η ερευνητική επιτροπή εξετάζει επίσης εάν τα μέλη της συμμορίας θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην έννοια του εντατικού δράστη και εάν η συμμετοχή στην πρωτοβουλία "Get a Curve" φαίνεται λογική», εξήγησε ο εκπρόσωπος. 

Και περαιτέρω:


Με την αναγνώριση των εσωτερικών δομών της συμμορίας, τη διεξαγωγή ποινικών διαδικασιών που είναι πειστικές ως αποδεικτικά στοιχεία και ένα υψηλό επίπεδο πίεσης ελέγχου στους γνωστούς τόπους συνάντησης, τα εγκλήματα πρέπει να έρθουν στο φως της δημοσιότητας και έτσι να ελαχιστοποιηθεί η περαιτέρω εγκληματική δράση από τους δράστες.

Αυτό περιλαμβάνει επίσης «την εξέταση κάθε μεμονωμένου υπόπτου και την εξέταση των μεμονωμένων μέτρων που φαίνονται κατάλληλα, επίσης για την αντιμετώπιση του κινδύνου επανάληψης. 

Αυτά μπορεί να είναι τόσο κατασταλτικά όσο και προληπτικά μέτρα, εάν είναι απαραίτητο και εκτός της αρμοδιότητας της αστυνομίας, όπως από το γραφείο πρόνοιας νέων ή το σχολείο.


Ο Δήμος αναζητά καταγγελίες – η τηλεφωνική γραμμή έχει ήδη δημιουργηθεί

«Δεν ανεχόμαστε τέτοιες δομές στο Ahaus και θέλουμε να προσπαθήσουμε να διαλύσουμε αυτές τις ομαδικές δομές μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους», επιβεβαίωσε ο Werner Leuker, ο οποίος, ως δημοτικός σύμβουλος της πόλης, είναι υπεύθυνος για το τμήμα νεολαίας, μεταξύ άλλων. Έχουν ήδη συντονιστεί μέτρα «παρεμβατικής, παιδαγωγικής αλλά και ποινικής ποιότητας».

Το δελτίο τύπου της πόλης δεν παρείχε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις πτυχές του ποινικού δικαίου, αλλά παρείχε συμβουλές για τον πληθυσμό: Θα πρέπει να αναφέρουν όλα τα «περιστατικά που (μπορεί) να σχετίζονται με μια ομάδα στην αστυνομία το συντομότερο δυνατό [...] », ρώτησε ο Leuker.

Το γεγονός ότι η ίδια η πόλη έχει ήδη δημιουργήσει ένα τηλεφωνικό σημείο επαφής (02561 / 72 388), όπου οι πληγέντες και οι μάρτυρες μπορούν επίσης να αναφέρουν ανώνυμα εάν το επιθυμούν, επιβεβαιώθηκε από την ανεξάρτητη δήμαρχο του Ahaus, Karola Voß, στο WDR. 

Η τηλεφωνική γραμμή μπορεί επίσης να παρέχει «διάφορες προσφορές συμβουλευτικής και βοήθειας», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Leuker.

Σύμφωνα με την «Bild», ο δήμαρχος Voß είχε αξιολογήσει τα περιστατικά ως «όχι τόσο άσχημα». Παρ' όλα αυτά, "φυσικά, το θέμα εξακολουθεί να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη".


Στοιχεία για την παιδική και νεανική παραβατικότητα στο Ahaus

Όπως είχε ερευνήσει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής Borken κατόπιν αιτήματος των Epoch Times, ο γενικός αριθμός εγκλημάτων με ανήλικους υπόπτους κάτω των 14 ετών στην πόλη Ahaus είχε αυξηθεί από 49 υποθέσεις το 2022 σε 67 υποθέσεις το 2023

Την ίδια περίοδο, ο αριθμός των ανήλικων υπόπτων ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών μειώθηκε κατά έντεκα σε μόλις 138.

Στην ομάδα των εφήβων ηλικίας μεταξύ 18 και 20 ετών, από την άλλη πλευρά, υπήρξε ελαφρά αύξηση από 102 σε 111 περιπτώσεις.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Όλο και περισσότερα εγκληματικά παιδιά: Το AfD θέλει να μειώσει την ποινική ευθύνη σε δώδεκα χρόνια
Μετά την πρωτοβουλία του CDU του Βερολίνου, το AfD ζητά τώρα επίσης τα παιδιά να θεωρηθούν υπεύθυνα για εγκλήματα σε πρώιμο στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!