Κυριακή 12 Μαΐου 2024

ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ: Ελβετία: Πέθανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος André Simonazzi


Την Τετάρτη, ο André Simonazzi ηγήθηκε τριών ακόμη συνεντεύξεων Τύπου, αλλά την Παρασκευή κατέρρευσε σε μια πεζοπορία και πέθανε.
Φωτογραφία: Keystone

Ο André Simonazzi, επί μακρόν εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και αντικαγκελάριος της Ελβετίας, πέθανε απροσδόκητα σε ηλικία 55 ετών κατά τη διάρκεια πεζοπορίας

Ο θάνατός του προκάλεσε σοκ και κατάπληξη στην ελβετική πολιτική.


Ο σοσιαλδημοκράτης από το Valais André Simonazzi, επί μακρόν εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (κυβερνητικός εκπρόσωπος) και αντικαγκελάριος της Ελβετίας, πέθανε ξαφνικά την Παρασκευή σε ηλικία 55 ετών. 



Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας στα βουνά, αφήνοντας πίσω του μια γυναίκα και τρία ενήλικα παιδιά.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του προκάλεσε σοκ και κατάπληξη στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και την ελβετική πολιτική. 

Αρχικά δεν ήταν σαφές ποιος θα αναλάβει τα επίσημα καθήκοντά του βραχυπρόθεσμα, καθώς η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε ακόμη να ανακοινωθεί λύση. Ο καγκελάριος Viktor Rossi εξετάζει την κατάσταση.

Ο Simonazzi ήταν ιδιαίτερα γνωστός ως εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, ο οποίος προήδρευσε στις πολυάριθμες συνεντεύξεις τύπου της πολιτειακής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Διορίστηκε Αντικαγκελάριος και Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου τον Νοέμβριο του 2008 και έκτοτε τηρούσε πρακτικά σε κυβερνητικές συνεδριάσεις.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καρριέρα αφού σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και εκπαιδεύτηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα του Valais "Nouvelliste".

Το περασμένο φθινόπωρο, ο Simonazzi θεωρήθηκε πιθανός διάδοχος του παραιτηθέντος καγκελάριου Walter Thurnheer, αλλά απέρριψε την υποψηφιότητα.



ΠΗΓΗ: 
Schweiz: Regierungssprecher Simonazzi gestorben - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

6 σχόλια:

  1. Ο τίτλος είναι περισσότερο από σαφής!
    "Ξ α φ ν ι κ ά καί α π ρ ο σ δ ό κ η τ α" !
    Χρειάζεται κάτι άλλο λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό τό συγκεκριμένο επίρρημα, εννοώ τό 'ξ α φ ν ι κ ά', σέ όλη τήν διάρκεια της """πανδημίας""" (εντός τριπλών εισαγωγικών!), απέκτησε διεθνώς όπως καί μέσα στήν χώρα μας, μία άλλη φοβερή σημασία καί βαρύτητα από τήν συνηθισμένη.
    Μέ αυτόν τόν τρόπο όλοι καταλάβαιναν πώς κάποιος άνθρωπος (κυρίως νέας ηλικίας) επηρεασμένος πολύ αρνητικά από τό εμβόλιο, πέθαινε απρόσμενα!
    Γυρίσθηκαν καί ταινίες μέ αυτόν τόν τίτλο (suddenly), αλλά καί 'ντοκυμανταίρ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιγράφεται στήν ανάρτηση σάν πολύ ζωντανός καί ενεργητικός παράγοντας στήν ελβετική πολιτική ζωή.
      Κρίμα γιά τήν χήρα καί οπωσδήποτε γιά τά τρία ορφανά που αφήνει πίσω του.

      Διαγραφή
    2. Κι ήταν, ο φουκαράς, τόσο ανήσυχος για την μη εμβολιασμένη μερίδα του πληθυσμού...

      Ο Θεός να τον αναπαύσει. Πίστεψέ κι αυτός και υποστήριξε μια τραγική μοίρα για πολύ κόσμο.

      Διαγραφή
  3. Θεός σχωρεστον

    Αντώνης Ρέμος - Έτσι ξαφνικά
    https://youtube.com/watch?v=KP2c0Y3kEGs&si=0ZkO1xgCm8eQtLH9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το "ξαφνικά" το ακούμε εδώ και 4 χρόνια.Πριν από 4 χρόνια,δεν ξέραμε καν τι σημαίνει,κι ακόμη υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν στα μπολια.Αν πάρει κάποιος βέργα και τσακίσει τα παΐδια των γιαλατζί ειδικών και δημοσιοκάφρων,καθώς και των πωλητικών που τα προωθούσαν,θα έχει άδικο;Όσο για τον συγκεκριμένο κύριο,δεν τον λυπάμαι.Προφανώς ήταν από αυτούς που έπρηζαν το συκώτι του κόσμου,για τα οφέλη του τσιμπήματος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!