Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Η Φλόριδα απαγορεύει το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο



Με ένα «βήμα ενάντια στην πολιτική του WEF», η Φλόριδα δικαιολογεί την απαγόρευση του κρέατος που παράγεται στο εργαστήριο.

2 Μαΐου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,4 λεπτά


Στη Φλόριδα, επίσης, η πώληση εργαστηριακά καλλιεργημένου «κρέατος» θα απαγορευτεί στο μέλλον. 

Το εργαστηριακά καλλιεργημένο κρέας, προωθείται ενεργά από αυτοαποκαλούμενους φιλάνθρωπους όπως ο Bill Gates και το λόμπι του WEF. 


Πακέτο αγροτών

Ο Ron DeSantis, ο συντηρητικός κυβερνήτης της Φλόριδας, απευθύνεται ρητά στο WEF στην ιστοσελίδα του:

«Η Φλόριδα αναλαμβάνει δράση για να σταματήσει τον στόχο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να αναγκάσει τον κόσμο να τρώει κρέας και έντομα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο».

Στο δελτίο τύπου, ο DeSantis φέρεται να είπε:

Σήμερα, η Φλόριδα αντιστέκεται στο σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ να αναγκάσει τον κόσμο να τρώει κρέας από ένα τρυβλίο Petri ή έντομα, προκειμένου να επιτύχει τους αυταρχικούς στόχους της. 

Αυτό που προστατεύουμε εδώ είναι η βιομηχανία ενάντια στις ενέργειες του ανθρώπου, ενάντια σε μια ιδεολογική ατζέντα που θέλει να παρουσιάσει τη γεωργία ως πρόβλημα, που βλέπει πράγματα όπως η κτηνοτροφία ως καταστροφικά για το κλίμα».

Η κυβέρνηση της Φλόριδας ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα για την υποστήριξη της «γεωργίας και της βιομηχανίας κρέατος» της πολιτείας κατά του WEF. 

Αυτά σημαίνει:

- Εκσυγχρονισμός του νόμου περί δικαιώματος στη γεωργία της Φλόριδας για την προστασία των λογικών γεωργικών δραστηριοτήτων από επιπόλαιες αγωγές.

- Υπογραφή νόμων για να διασφαλιστεί ότι οι αγροτουριστικοί φορείς προστατεύονται από τις εκτιμήσεις φόρου ακίνητης περιουσίας όταν δραστηριοποιούνται σε γεωργική γη.

- Απλοποίηση των βημάτων για τους αγρότες της Φλόριδας να λάβουν απαλλαγές από τον φόρο επί των πωλήσεων για γεωργικά υλικά.

- Αποκατάσταση χρηματοδότησης ύψους 300 εκατομμυρίων δολλαρίων στο Πρόγραμμα Προστασίας Αγροτικών και Οικογενειακών Γαιών το 2022.

- Προστασία άνω των 36.000 στρεμμάτων γεωργικής γης μέσω αυτού του προγράμματος.

- Επενδύσεις άνω των 2,8 δισεκατομμυρίων δολλαρίων στη γεωργική βιομηχανία της Φλόριδας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Φλόριδας είναι ενθουσιασμένοι. 

Η απαγόρευση - ως η πρώτη πολιτεία - για το εργαστηριακό κρέας είναι «ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», λέει ο υπουργός Γεωργίας σχετικά με το νέο νόμο: «Επικροτώ τον κυβερνήτη DeSantis, την πρόεδρο της Γερουσίας Kathleen Passidomo, τον πρόεδρο της Βουλής Paul Renner, τον γερουσιαστή Jay Collins και τον βουλευτή Danny Alvarez για την υπεράσπιση των αγροτών και των καταναλωτών της Φλόριδας. Μαζί, θα διατηρήσουμε τη γεωργική βιομηχανία της Φλόρινδας ισχυρή και ακμάζουσα».

Ο DeSantis είχε θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, αλλά δεν είχε καμμία πιθανότητα απέναντι στον κυρίαρχο Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές. 

Εκείνη την εποχή, ο DeSantis και ο Τραμπ εμφανίστηκαν ως άσπονδοι πολιτικοί εχθροί. 

Αυτό έχει αλλάξει τώρα. 

Πριν από λίγες ημέρες, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι είχε «την πλήρη υποστήριξη» του DeSantis μετά από συνάντηση με τον κυβερνήτη.


Εικόνα "Ο Ron DeSantis σας καλωσορίζει στη Φλόριντα" από τον Mike Licht, ο NotionsCapital.com έχει άδεια CC BY 2.0.


ΠΗΓΗ: 
Florida verbietet Laborfleisch (tkp.at)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!