Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Η Ρωσσία απαντά στις «προκλητικές δηλώσεις και απειλές» δυτικών αξιωματούχων για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία με πυρηνικές ασκήσεις και δικές της απειλές


Ο πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών Hakeem Jeffries θέλει άμεσο πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσσίας εάν η Ουκρανία δεν καταφέρει να νικήσει τους Ρώσους.

Συνταξιούχος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού: «Δεν μπλοφάρουν». Οι ρωσικές τακτικές πυρηνικές ασκήσεις είναι ηχηρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ να μείνουν έξω από την Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα κάθονται στο κατώφλι της νίκης στην Ουκρανία, οι δυνάμεις της οποίας φαίνονται μόλις λίγες εβδομάδες μακριά από την κατάρρευση δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στο έδαφος. 

Η Ουκρανία χάνει 500 με 800 άνδρες κάθε μέρα και δείχνει σημάδια ραγίσματος.

Όμως οι δυτικοί παγκοσμιοποιητές μιλούν πιο σκληρά από ποτέ και απειλούν τη Ρωσσία με νέες μορφές άμεσου στρατιωτικού πολέμου από τη Δύση. 

Μην πιστεύετε ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι οι δυτικοί ηγέτες μαριονέτες μας θα εγκαταλείψουν τη σταυροφορία τους κατά της Ρωσσίας, κατά του Πούτιν - είναι πολύ μακριά, έχουν επενδύσει πάρα πολλά και απλά υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα για να βγάλουν οι οικονομικοί τους ευεργέτες.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία συνεχίζουν να εντείνουν την πολεμική ρητορική κατά της Ρωσσίας απειλώντας τη χώρα με δυτικά στρατεύματα και τη δυνατότητα χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που προμηθεύονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για να χτυπήσουν βαθιά στην καρδιά της Ρωσσίας.



Εάν η Ρωσσία πετύχει στον πόλεμό της με την Ουκρανία, και δεν είναι θέμα αν αλλά πότε, ο ηγέτης της Δημοκρατικής Βουλής των ΗΠΑ Hakeem Jeffries ανακοίνωσε στο CBS News την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν απευθείας με στρατεύματα. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πέσει η Ουκρανία, γιατί αν το κάνει, υπάρχει σημαντική πιθανότητα η Αμερική να χρειαστεί να παρέμβει στη σύγκρουση — όχι μόνο με τα χρήματά μας, αλλά με τα στρατεύματά μας», είπε στο CBS News .

Στη συνέχεια, σαν μια κυνική μαριονέτα του αιματοβαμμένου στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος, ο Jeffries μίλησε με τα αγαπημένα σημεία συζήτησης των νεοσυντηρητικών γερακιών του πολέμου, δείχνοντας ότι απαντά στην ίδια φατρία πλεονεξίας  δισεκατομμυριούχων με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσσο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να «αποκαταστήσει τη Σοβιετική Ένωση» ώστε να «απειλεί τις χώρες του ΝΑΤΟ», είπε. 

Αυτό είναι το ίδιο αβάσιμο μήνυμα που έχει επαναληφθεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια από ανθρώπους όπως ο Mike Pence, ο Mitch McConell, η Nikki Haley, ο γερουσιαστής Lindsey Graham και όλα τα άλλα γεράκια του πολέμου στην άλλη πλευρά του διαδρόμου. 

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική και το να είμαστε πωλητές για αέναο πόλεμο, δεν υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ των δύο μερών. 

Αυτοί είναι το Μονοκόμμα.


Η ρωσική κυβέρνηση δεν έχασε χρόνο απαντώντας σε αυτό που αντιλαμβάνεται ως αυξανόμενη απειλή από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RT.com μεταδίδει τη Δευτέρα ένα ισχυρό μήνυμα από τη Μόσχα που προειδοποιεί για τρομερές συνέπειες εάν κάποια χώρα του ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία. 

Ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron ήταν ο πιο ειλικρινής σχετικά με τη δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων για να πολεμήσουν τους Ρώσους στην Ουκρανία, αλλά τώρα ο Jeffries το πήγε σε νέο επίπεδο με τα σχόλιά του σε ένα σημαντικό ειδησεογραφικό μέσο του κατεστημένου το Σαββατοκύριακο.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron αναφέρθηκε επίσης στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που στέλνει το Ηνωμένο Βασίλειο για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσσία.

Οι Ρώσοι προσάρμοσαν την απάντησή τους στους Βρετανούς και δεν μάσησαν τα λόγια τους.

Η Μόσχα είπε ότι θα απαντήσει σε αντίποινα εναντίον βρετανικών στόχων στην Ουκρανία ή αλλού εάν το Κίεβο χρησιμοποιήσει πυραύλους που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος, είπε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στον πρεσβευτή του Λονδίνου τη Δευτέρα.


Το RT.com αναφέρει ότι ο πρεσβευτής Nigel Casey κλήθηκε στο υπουργείο μετά τις δηλώσεις του Cameron στο Reuters.

«Ο Casey προειδοποιήθηκε ότι η απάντηση στα ουκρανικά πλήγματα που χρησιμοποιούν βρετανικά όπλα στο ρωσικό έδαφος μπορεί να είναι οποιεσδήποτε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός στο έδαφος της Ουκρανίας και πέραν αυτής», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση μετά τη συνάντηση.

Όπως σημειώνεται από το RT, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είχαν προηγουμένως επικυρώσει τις παραδόσεις όπλων μεγάλης εμβέλειας στο Κίεβο λέγοντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε εδάφη που η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι είναι δικά της – η Κριμαία, οι Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και η Χερσώνα και Περιφέρειες Zaporozhye.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δηλώσεις του Cameron για το αντίθετο «αναγνώρισε de facto τη χώρα του ως μέρος στη σύγκρουση».

Η Ρωσσία βλέπει τα σχόλια του Cameron ως «απόδειξη σοβαρής κλιμάκωσης και επιβεβαίωση της αυξανόμενης εμπλοκής του Λονδίνου σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό του Κιέβου», πρόσθεσε το υπουργείο.


Ο Casey κλήθηκε «να σκεφτεί τις αναπόφευκτες καταστροφικές συνέπειες τέτοιων εχθρικών βημάτων από το Λονδίνο και να αντικρούσει αμέσως με τον πιο αποφασιστικό και κατηγορηματικό τρόπο τις πολεμοχαρείς προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών».

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μια άσκηση για τη δοκιμή της ανάπτυξης τακτικών πυρηνικών όπλων. 

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τις ασκήσεις μετά από «προκλητικές δηλώσεις και απειλές» δυτικών αξιωματούχων, ανέφερε ο στρατός.

Ο Πούτιν είπε ότι εάν σταλούν στρατεύματα από οποιαδήποτε δυτική χώρα, αυτή η χώρα ουσιαστικά θα εξατμιστεί μέσα σε δευτερόλεπτα.

Εδώ ο συνταξιούχος αντισυνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ Earl Rasmussen προειδοποιεί ότι ο Πούτιν δεν πρέπει να θεωρείται ως μπλόφα.

«Δεν μπλοφάρουν»: Οι ρωσικές τακτικές πυρηνικές ασκήσεις είναι ηχηρή προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ να μείνει έξω από την Ουκρανία.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους δυτικούς ηγέτες ότι είναι σοβαροί. Δεν μπλοφάρουν», είπε στο Sputnik ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ Earl Rasmussen, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Δευτέρας από… pic.twitter.com/OK9FrGDH8v— Sputnik (@SputnikInt) 6 Μαΐου 2024

Σύμφωνα με το άρθρο του RT, η Μόσχα ελπίζει ότι οι πυρηνικές ασκήσεις «θα εξισσοροπήσουν τους «θερμοκέφαλους» στις δυτικές πρωτεύουσες και θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες των στρατηγικών κινδύνων που δημιουργούν, καθώς και «να τους εμποδίσουν να βοηθήσουν το καθεστώς του Κιέβου στις τρομοκρατικές του ενέργειες και παρασύρεται σε άμεση ένοπλη αντιπαράθεση με τη Ρωσσία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Φαίνεται όλο και περισσότερο ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα εξελιχθεί σε άμεσο πόλεμο μεταξύ των υπερδυνάμεων των ΗΠΑ και της Ρωσσίας, ίσως νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε. 

Θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Προσευχηθείτε για ειρήνη. 

Προετοιμαστείτε για πόλεμο. 

Είναι πολύ πιθανό να έρθει στο έδαφος των ΗΠΑ.

Θεός φυλάξει!

ΠΗΓΗ: 
https://leohohmann.com/2024/05/06/russia-responds-to-provocative-statements-and-threats-by-western-officials-about-sending-troops-into-ukraine-with-nuclear-drills-and-threats-of-its-own/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 

1 σχόλιο:

  1. κλασική περίπτωση τού ανέκδοτου .... ΤΟ ΜΑΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΜΑΣ.... τί νά πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!