Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Γάλλος μαχαιρώθηκε θανάσιμα από Αφγανό μετανάστη έφηβο. Η μητέρα του δολοφόνου συμμετέχει στον ξυλοδαρμό ανυπεράσπιστου θύματος καθώς κείτεται ετοιμοθάνατος (βίντεο)



Ο 15χρονος Matisse βρήκε τραγικό τέλος όταν ένας Αφγανός μετανάστης, που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για βίαια εγκλήματα, τον μαχαίρωσε θανάσιμα στην καρδιά, ενώ η ίδια του η μητέρα συμμετείχε, χαστουκίζοντας ανελέητα το ανυπεράσπιστο θύμα καθώς πέθαινε στο πεζοδρόμιο.

Σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ σε όλη τη Γαλλία και έχει αναζωπυρώσει την αμφιλεγόμενη συζήτηση για τη μετανάστευση, η φρικτή δολοφονία του 15χρονου Matisse, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν Αφγανό μετανάστη στο Châteauroux με τη βοήθεια της μητέρας του, έχει πάρει μια ανατριχιαστική τροπή με την εμφάνιση ανησυχητικών νέων λεπτομερειών. 

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας έφηβος Αφγανός μετανάστης με ιστορικό βίαιων αδικημάτων, συνελήφθη σε σχέση με το ειδεχθές έγκλημα. 

Επιπλέον, η μητέρα του έχει επίσης συλληφθεί και κατηγορείται για «εθελοντική ανθρωποκτονία» για τη συμμετοχή της στην επίθεση.

Το τραγικό συμβάν ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου, όταν ένας φαινομενικά αβλαβής καβγάς μεταξύ δύο εφήβων, του Matisse και ενός ανήλικου Αφγανού της ίδιας ηλικίας, κλιμακώθηκε σε βίαιη αντιπαράθεση. 

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ξέσπασε μια διαμάχη μεταξύ των νέων, που φέρεται να τροφοδοτήθηκε από εμπρηστικά σχόλια που ανταλλάχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας αυτοσχέδιας ραπ μάχης στην περιοχή Saint-Denis του Châteauroux.

Καθώς οι εντάσεις φούντωσαν, η κατάσταση πήρε μια θανατηφόρα τροπή όταν ο ανήλικος Αφγανός, γνωστός στις αρχές και ήδη εμπλεκόμενος σε νομικές διαδικασίες για «διακεκριμένη κλοπή με βία», αποσύρθηκε στην κοντινή κατοικία του. 

Λίγα λεπτά αργότερα, επανεμφανίστηκε στο σημείο κρατώντας ένα μαχαίρι, συνοδευόμενος από τη μητέρα του, μια 37χρονη μουσουλμάνα από την Καμπούλ.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγούνται μια φρικτή σκηνή καθώς ο κατηγορούμενος έφηβος εξαπέλυσε μια βάναυση επίθεση στον Matisse, μαχαιρώνοντάς τον πολλές φορές, μία από τις οποίες χτύπησε την καρδιά. 

Η βίαιη επίθεση άφησε τον Matisse θανάσιμα τραυματισμένο, αιμορραγώντας ασταμάτητα καθώς κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο. 

Συγκλονιστικά, μέσα στο χάος, η μητέρα του κατηγορούμενου φέρεται να συμμετείχε στη θανατηφόρα επίθεση. Η γυναίκα χτύπησε το ανυπεράσπιστο θύμα αρκετές φορές με γυμνά χέρια καθώς κείτονταν στο έδαφος αιμορραγώντας.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο, αλλά παρά τις προσπάθειές τους, ο Matisse υπέκυψε στα τραύματά του αργότερα εκείνο το βράδυ, αφήνοντας πίσω του μια διαλυμένη κοινότητα και θρηνώντας αγαπημένα πρόσωπα.

Ο κατηγορούμενος έφηβος συνελήφθη από τις αρχές κοντά στον τόπο του εγκλήματος και τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση. Η μητέρα του τέθηκε επίσης υπό κράτηση και κατηγορήθηκε για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» για ανάκριση.

Η αποκάλυψη του ποινικού ιστορικού του κατηγορούμενου, συμπεριλαμβανομένων δύο προηγούμενων συγκρούσεων με το νόμο για βίαια αδικήματα, έχει εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος στην αντιμετώπιση επαναλαμβανόμενων παραβατών και μεταναστών. 

Οι αρχές αποκάλυψαν ότι ο ύποπτος είχε κατηγορηθεί λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του Matisse, υπογραμμίζοντας τις συστημικές αποτυχίες στο νομικό και μεταναστευτικό σύστημα.

Στον απόηχο του παράλογου θανάτου του Matisse, πολιτικές προσωπικότητες έχουν επισημάνει αυτή την τραγωδία για να τονίσουν τις αποτυχημένες και επικίνδυνες μεταναστευτικές πολιτικές της Γαλλίας. 

Ο πρόεδρος της Reconquête Eric Zemmour  περιέγραψε τη δολοφονία ως «φραγκοκτονία».


Οι Γάλλοι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη και λογοδοσία των πολιτικών ανοιχτών συνόρων, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει έναν ακόμη θάνατο ενός μικρού παιδιού στη Γαλλία από έναν ισλαμιστή μετανάστη.



Καθώς η έρευνα εξελίσσεται, οι οδυνηρές λεπτομέρειες της δολοφονίας του Matisse χρησιμεύουν ως μια έντονη υπενθύμιση της ευθραυστότητας της ζωής και της επείγουσας ανάγκης για κοινωνική ενδοσκόπηση και μεταρρύθμιση. 

Σε ένα έθνος που σπαράσσεται από τη διαίρεση και τη διχόνοια, η μνήμη του στέκεται ως ένα οδυνηρό κάλεσμα για δράση, προτρέποντας την ενότητα στην επιδίωξη της δικαιοσύνης και την προστασία των αθώων.

ΠΗΓΗ: 
French Boy Fatally Stabbed by Afghan Migrant Teen; Killer's Mother Joins in Beating Defenseless Victim as He Lies Dying (Video) - RAIR (rairfoundation.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Διαφήμιση για χαλιφάτο και Σαρία στο talk show του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού ARD
Τα υποχρεωτικά τέλη καθιστούν κάτι τέτοιο δυνατό

1 σχόλιο:

  1. Ὁ ἀνώμαλος Μακρόν ἔχει ὅλο τό ἐνδιαφέρον του πῶς νά στείλῃ στρατό κατά τῆς Ῥωσσίας. Ἡ σιχαμερή νεοταξίτικη μαριονέτα, τό κολλητό φιλαράκι τοῦ Κούλη.

    Ἀλλά γιά ὅλους ἔρχεται ἡ ὥρα τους κι᾿ὅσο περισσότερο ἔχουν βλάψει μέ τά ἔργα τους τόσο πιό βαριά ἡ αἰώνια τιμωρία !

    Χριστός Ἀνἐστη !

    Κάθε εὐχή καί κάθε καλό σᾶς εὔχομαι. Χρόνια πολλά, δημιουργικά μέ ὑγεία καί Ἀγάπη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!