Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Πάπας Φραγκίσκος: «Η κλιματική αλλαγή» είναι πλέον «ένας δρόμος πρός τόν ΘΑΝΑΤΟ»!!!


Ο Πάπας Φραγκίσκος με τη Norah O'Donnell του CBS.


Ο Ποντί(φι)κας συνέχισε να τονίζει την πίστη του στην «υπερθέρμανση του πλανήτη» κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο 'CBS'.



Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε «ένα σημείο χωρίς επιστροφή» όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και τώρα βρίσκεται σε «δρόμο προς το θάνατο».

«Δυστυχώς, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος στη Νorah O'Donnell του CBS όταν ρωτήθηκε για τις ανησυχίες του σχετικά με την «κλιματική αλλαγή».

«Είναι λυπηρό, αλλά αυτό είναι», είπε ο Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που προβλήθηκε ολόκληρη στις 20 Μαΐου. «Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Η κλιματική αλλαγή αυτή τη στιγμή είναι ένας δρόμος προς το θάνατο. Ένας δρόμος προς το θάνατο, ε;»



Συνεχίζοντας, επιβεβαίωσε ότι το μεταβαλλόμενο κλίμα είναι «μια τεχνητή κλιματική αλλαγή, έτσι δεν είναι; Κάτι προκάλεσε, όχι την κανονική κλιματική αλλαγή, σωστά;»

Ο Φραγκίσκος έχει συχνά επικαλεστεί τον όρο «οικολογικό χρέος», στοχεύοντας τα πλούσια ή δυτικά έθνη για δυσανάλογες επιπτώσεις στην «κλιματική αλλαγή». Αυτό σημειώθηκε από τον O'Donnell που αναρωτήθηκε γιατί ο Φραγκίσκος «έριξε το φταίξιμο στις πλούσιες χώρες».


«Σε μεγάλο βαθμό, ναι, επειδή είναι αυτοί που έχουν περισσότερη οικονομία και ενέργεια βασισμένη στα ορυκτά καύσιμα που δημιουργούν αυτή την κατάσταση, σωστά», δήλωσε ο Φραγκίσκος.

Αν και δεν κατονόμασε συγκεκριμένες χώρες, γενίκευσε, λέγοντας ότι οι πλούσιες χώρες είναι εκείνες «που μπορούν να κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά, δεδομένης της βιομηχανίας τους».


Αλλά είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί μια συνειδητοποίηση αυτού. Κάνουν ένα συνέδριο, όλοι συμφωνούν, όλοι υπογράφουν και μετά αντίο. Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς, η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ανησυχητική.

Ένα σύντομο απόσπασμα της συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή, στο οποίο ο Φραγκίσκος επέκρινε τους σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής ως «ανόητους».

«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανόητοι, ακόμα κι αν τους δείξεις έρευνα, δεν το πιστεύουν», απάντησε ο Φραγκίσκος όταν ρωτήθηκε για τους «αρνητές της κλιματικής αλλαγής».

«Γιατί; Επειδή δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση ή λόγω του ενδιαφέροντός τους, αλλά η κλιματική αλλαγή υπάρχει», επέκρινε.

Ο Αργεντινός ποντίφικας έχει καταστήσει το θέμα της κλιματικής αλλαγής ή του περιβαλλοντισμού ένα από τα κεντρικά αυτού του 11ετούς ποντιφικάτου, εκδίδοντας δύο βασικά κείμενα: το Laudato Si' το 2015 και το Laudate Deum το 2023.

Στο Laudate Deum, εξέδωσε έντονες εκκλήσεις για «υποχρεωτικά» μέτρα σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση του ζητήματος της «κλιματικής αλλαγής».


«Δεν είναι πλέον δυνατό να αμφιβάλλουμε για την ανθρώπινη – 'ανθρώπινη' – προέλευση της κλιματικής αλλαγής», έγραψε ο Ποντίφικας πριν ζητήσει αργότερα την υποχρεωτική ευθυγράμμιση με τις «πράσινες» πολιτικές:


Εάν υπάρχει ειλικρινές ενδιαφέρον να καταστεί η COP28 ένα ιστορικό γεγονός που μας τιμά και μας εξευγενίζει ως ανθρώπινα όντα, τότε μπορούμε μόνο να ελπίζουμε σε δεσμευτικές μορφές ενεργειακής μετάβασης που πληρούν τρεις προϋποθέσεις: να είναι αποτελεσματικές, υποχρεωτικές και άμεσα ελεγχόμενες.

Παρά το γεγονός ότι δυσφήμισε τέτοιες συναντήσεις υψηλού επιπέδου κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο CBS, ο Φραγκίσκος επρόκειτο να παραστεί στη διάσκεψη για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάϊ τον περασμένο Νοέμβριο, σε αυτό που θα ήταν το αποκορύφωμα του ακτιβισμού του για το κλίμα. 

Ωστόσο, λόγω προβλημάτων υγείας, αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξείδι λιγώτερο από δύο ημέρες πριν από την πρόθεσή του να φύγει.

Μετά από πολλά χρόνια ρητορικής κινδυνολογίας για το κλίμα από τον Ποντίφικα, το 2022 το Βατικανό προσχώρησε επίσημα στη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) και στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα υπέρ των αμβλώσεων.

Οι ενέργειές του αγνόησαν τις μακροχρόνιες και επαναλαμβανόμενες ανησυχίες των υποστηρικτών της ζωής και της οικογένειας, οι οποίοι προειδοποιούσαν συνεχώς για την ευθυγράμμιση του κινήματος ακτιβισμού για το κλίμα με τους υποστηρικτές και τις ομάδες πίεσης υπέρ των αμβλώσεων και του ελέγχου του πληθυσμού.

Ο Πάπας υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη κίνηση της ένταξης στη Συμφωνία του Παρισιού, λέγοντας ότι «αυτή (η 'Μητέρα Γη') κλαίει και μας ικετεύει να βάλουμε ένα τέλος στις καταχρήσεις μας και στην καταστροφή της».


Ωστόσο, ο Φραγκίσκος έχει προηγουμένως διορθωθεί από επιστήμονες που λένε ότι «ο Πάπας λαμβάνει τρομερές συμβουλές από μερικούς εξέχοντες κληρικούς που έχουν σοβαρή έλλειψη επιστημονικής γνώσης». 

Ενώ απηχούν τις ανησυχίες του Φραγκίσκου ότι η φύση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αδικαιολόγητη περιφρόνηση, οι ανεξάρτητοι ερευνητές του κλίματος Tomas Sheahen και Hal Doiron προειδοποίησαν ότι το Βατικανό συμμετέχει σε μια συζήτηση για την οποία δεν έχει την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη.


«Η σωστή απάντηση σαφώς δεν είναι μια εδραιωμένη επιστήμη στην οποία ο Πάπας Φραγκίσκος μπορεί να βασιστεί με βεβαιότητα για τον ορισμό του πότε οι εκπομπές CO2 γίνονται αμαρτία», δήλωσε ο Doiron στο LifeSiteNews το 2016.

Ο Sheahen πρότεινε ότι υπό τον Πάπα Βενέδικτο XVI, οι υπεύθυνοι σύμβουλοι του Βατικανού «διασφάλισαν ότι ακούστηκαν και οι δύο πλευρές της ιστορίας για το κλίμα».

«Ο Martino (ο καρδινάλιος Renato Martino ήταν επικεφαλής της Ποντιφικής Ακαδημίας Επιστημών υπό τον Βενέδικτο) κατάλαβε ότι υπάρχει πραγματικά μια επιστημονική διαμάχη σε εξέλιξη, και ως εκ τούτου δεν είδατε σαρωτικές δηλώσεις του Βατικανού εκείνα τα χρόνια. 

Το προσωπικό του Βενέδικτου XVI κατανόησε και σεβάστηκε τον σωστό ρόλο της επιστήμης.

Τις τελευταίες ημέρες και μετά τη συνέντευξή του στο CBS, ο Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση για έναν «παγκόσμιο οικονομικό χάρτη» στην υπηρεσία της μείωσης του «οικολογικού χρέους», σε αποσπάσματα που θυμίζουν τα αποσπάσματα του Laudate Deum.


«Υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθεί μια νέα οικονομική αρχιτεκτονική ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Νότου και των νησιωτικών κρατών που έχουν πληγεί σοβαρά από τις κλιματικές καταστροφές», δήλωσε ο Φραγκίσκος σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Ποντιφική Ακαδημία Επιστημών και την Ποντιφική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο Πάπας προσφέρει πανθρησκευτική ευλογία και προτείνει παγκόσμια οικολογική χρηματοδότηση
Σε μια εκρηκτική συνέντευξη στις 24 Απριλίου με τη Norah O'Donnell στην εκπομπή «60 Minutes», ο Πάπας Φραγκίσκος κατηγόρησε τους συντηρητικούς Καθολικούς, δηλώνοντας ότι είχαν μια «αυτοκτονική στάση». Ωστόσο, οι τελευταίες πρωτοβουλίες του Πάπα Φραγκίσκου χτυπούν θανάσιμα τις αυθεντικές καθολικές διδασκαλίες για την πίστη και την ελευθερία, με τον Πάπα Φραγκίσκο να προσφέρει μια πανθρησκευτική ευλογία και να προτείνει ένα παγκόσμιο σύστημα οικολογικής χρηματοδότησης. Θα απομακρυνθεί ποτέ ο Πάπας Φραγκίσκος από τη μαρξιστική σκέψη και θα προστατεύσει τις καθολικές παραδόσεις;



ΗΠΑ: Καθολικός ιερέας στο Σικάγο ευλογεί λεσβιακό ζευγάρι
Ένας ιερέας στην Αρχιεπισκοπή του Σικάγο χοροστάτησε σε μια ομοφυλοφιλική ευλογία που έμοιαζε πολύ με γάμο - χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΡΩΣΗ!
Παρακολουθήστε την πλήρη ανάλυση αυτής της ευλογίας - εντελώς ενάντια στην Καθολική Εκκλησία - και πολλά άλλα, αφιλτράριστα και χωρίς λογοκρισίαChicago priest blesses lesbian couple (lifesitenews.com)



Φίλοι και συγγενείς φυλακισμένων υπέρμαχων της ζωής αντιδρούν στις ποινές αυτής της εβδομάδας στην DC
Επτά από τους «DC Nine» φυλακισμένους pro-lifers καταδικάστηκαν στις 14 και 15 Μαΐου σε επιπλέον χρόνο φυλάκισης για τους ρόλους τους σε μια παραδοσιακή διάσωση σε ένα κέντρο αμβλώσεων σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ο δημοσιογράφος του LifeSiteNews Louis Knuffke, ο οποίος καλύπτει εκτενώς τη δίκη και την καταδίκη αυτών των ηρώων υπέρ της ζωής, παίρνει συνεντεύξεις από φίλους και συγγενείς ορισμένων από τους καταδικασθέντες. Παρά την ανακούφισή τους που οι ποινές δεν ήταν τόσο σκληρές όσο αναμενόταν, αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στην αδικία της δίκης και καταδίκης εκείνων που υπερασπίζονται τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία μας από βέβαιο θάνατο.



Φρικιαστικές λεπτομέρειες της δίωξης των Αμερικανών υπέρ της ζωής στη φυλακή
Οι δύο ημέρες καταδίκης που έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα του έθνους μας στις 14 και 15 Μαΐου 2024 καταδεικνύουν σαφώς τόσο την ανασφάλεια όσο και την επιθετικότητα της συνεχιζόμενης δίωξης των Αμερικανών υπέρ της ζωής από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αυτή η καταδίκη αποκαλύπτει επίσης την πλήρη ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα των «DC Nine» υπέρμαχων της ζωής που φέρουν το κύριο βάρος αυτής της δίωξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!