Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι στο Συμβούλιο της Ε.Ε. για την ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ συνομιλίας χωρίς αιτία




Το δικαίωμα στην ιδιωτική επικοινωνία, για παράδειγμα ως απόρρητο της αλληλογραφίας, πρέπει να συναντήσει αντίσταση ενάντια στην αντίσταση των κυβερνώντων στην Ευρώπη. 

23 Μαΐου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 3,5 λεπτά

H κατάργηση αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος αποτελεί αντικείμενο πάλης στην πολιτική της Ε.Ε. εδώ και αρκετό καιρό. 

Μέχρι στιγμής, το Συμβούλιο της Ε.Ε., που αποτελείται από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, δεν έχει ακόμη καταφέρει να συμφωνήσει σε μια πορεία δράσης. 

Τώρα, ωστόσο, πρόκειται να αποφασιστεί με πρόταση του βέλγου υπουργού Εσωτερικών ήδη από τον Ιούνιο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα εσωτερικών πληροφοριών που διέρρευσαν στον ευρωβουλευτή του Κόμματος των Πειρατών, Δρ Patrick Breyer.


Ο λεγόμενος «έλεγχος συνομιλίας» θεωρείται ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα έργα εντός της Ε.Ε.. 

Εάν το έργο υλοποιηθεί, θα έχει έρθει το τέλος της κρυπτογραφημένης συνομιλίας. 

Οι υπηρεσίες Messenger που δεν προσφέρουν τίποτε άλλο θα μπορούσαν τότε να μπλοκαριστούν στην Ε.Ε.. 

Όπως σχεδόν όλα τα μέτρα λογοκρισίας και άμβλυνσης ή κατάργησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων, δικαιολογείται με την υποτιθέμενη προστασία των παιδιών.


Η μέθοδος της Ε.Ε., καθοδηγούμενη από τους λομπίστες των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, είναι μια αποσπασματική προσέγγιση μόλις εμφανιστεί σοβαρή αντίσταση. 

Ο Breyer αναφέρει ότι, σύμφωνα με την τελευταία πρόταση, οι χρήστες εφαρμογών με λειτουργία επικοινωνίας μέσω όρων και προϋποθέσεων ή αναδυόμενου μηνύματος πρέπει να συμφωνήσουν ότι όλες οι εικόνες και τα βίντεο που αποστέλλονται σαρώνονται αυτόματα και χωρίς αιτία και, εάν είναι απαραίτητο, αναφέρονται στην Ε.Ε. και την αστυνομία.

Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο εάν η κρυπτογράφηση χαλαρώσει μέσω backdoors. 

Οι Βέλγοι ισχυρίζονται ότι η «μετριοπάθεια μεταφόρτωσης» που προτείνουν διαφέρει από τη «σάρωση από την πλευρά του πελάτη». 

Εάν απορρίψετε την παρακολούθηση από το στοιχείο ελέγχου συνομιλίας, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συνομιλία κατ' αρχήν, αλλά δεν μπορείτε πλέον να στέλνετε φωτογραφίες και βίντεο. 

Οι αλγόριθμοι των σαρωτών θα εκτρέπουν γνωστό υλικό και άγνωστες εικόνες και βίντεο στην Ε.Ε. και την αστυνομία, τα οποία θεωρούνται δυνητικά ύποπτα από την «τεχνητή νοημοσύνη». 

Η αναζήτηση γραπτών μηνυμάτων για ενδείξεις «grooming», η οποία δεν έχει χρησιμοποιηθεί σχεδόν καθόλου μέχρι στιγμής, πρέπει να καταργηθεί, όπως και η σάρωση της ακουστικής επικοινωνίας, η οποία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν.

Η πρόταση, που παρουσιάστηκε στις 8 Μαΐου, πρόκειται επίσης να γίνει αποδεκτή από τις κρίσιμες κυβερνήσεις. 

Αύριο, 24 Μαΐου, αυτό θα συζητηθεί περαιτέρω

Μετά τις ευρωεκλογές, προγραμματίζεται συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., κατά την οποία θα αποφασιστεί η επίθεση στην ιδιωτική ζωή.

Μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για το γεγονός ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και ότι θα ακολουθήσει η πλήρης παρακολούθηση των ιδιωτικών συνομιλιών, όπως έχει ήδη αποδείξει εκατοντάδες φορές η Ε.Ε..

Ο Breyer γράφει:

«Η πρόταση που διέρρευσε δείχνει ότι το ακραίο αρχικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον έλεγχο των συνομιλιών, το οποίο είναι μοναδικό στον ελεύθερο κόσμο, πρέπει να διατηρηθεί αμετάβλητο στον πυρήνα του», προειδοποιεί ο ευρωβουλευτής και ο πιο εξέχων αντίπαλος του ελέγχου των συνομιλιών, Δρ Patrick Breyer (Κόμμα Πειρατών). 

Η τελευταία ώθηση για έλεγχο συνομιλίας θυμίζει την τηλεοπτική εκπομπή «Αφήστε τον εαυτό σας να παρακολουθείται». 

Η χρήση υπηρεσιών messenger που βασίζονται αποκλειστικά σε κείμενο δεν αποτελεί σοβαρή επιλογή στον 21ο αιώνα. 

Και η διαγραφή των υπερβολών του ελέγχου συνομιλίας, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν παίζουν ρόλο στην πράξη, είναι μια απάτη.

Το γεγονός παραμένει: Εκατομμύρια ιδιωτικές συνομιλίες και ιδιωτικές φωτογραφίες άμεμπτων πολιτών πρέπει να αναζητηθούν και να εκτραπούν με αναξιόπιστη τεχνολογία, χωρίς οι πληγέντες να έχουν καμμία σχέση με την κακοποίηση παιδιών – αυτό καταστρέφει το ψηφιακό απόρρητο της αλληλογραφίας μας. 

Έτσι, οι γυμνές φωτογραφίες μας και οι οικογενειακές φωτογραφίες καταλήγουν σε αγνώστους, στα χέρια των οποίων δεν ανήκουν και με τους οποίους δεν είναι ασφαλείς. 

Παρά τα όσα λέγονται για την κρυπτογράφηση, η σάρωση από την πλευρά του πελάτη έχει ως στόχο να υπονομεύσει γενικά την προηγουμένως ασφαλή κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, προκειμένου να μετατρέψει τα smartphones μας σε κατασκόπους - αυτό καταστρέφει την ασφαλή κρυπτογράφηση.

Με ανησυχεί το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. που έχουν ασκήσει κριτική μέχρι στιγμής επαινούν τα επανασυσκευασμένα σχέδια και, ως εκ τούτου, απειλούν να ανατρέψουν την προηγούμενη μειοψηφία αρνησικυρίας. 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρέμεινε σιωπηλή και «δεν μπόρεσε να μιλήσει» για μήνες λόγω της υπουργού Εσωτερικών του SPD Faeser - κατά συνέπεια, δεν σχηματίζει συμμαχίες με άλλα κρίσιμα κράτη. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί ούτε καν γραπτή πραγματογνωμοσύνη από τη νομική υπηρεσία του Συμβουλίου σχετικά με αυτήν την προφανή παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. 

Εάν οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. προσέλθουν πράγματι στις τριμερείς διαπραγματεύσεις με αυτήν τη ριζοσπαστική θέση σχετικά με τον έλεγχο των συνομιλιών, η εμπειρία δείχνει ότι πίσω από κλειστές πόρτες το Κοινοβούλιο απειλεί να εγκαταλείψει σταδιακά την αρχική του θέση και να εμπλακεί σε κακούς και επικίνδυνους συμβιβασμούς που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας στο Διαδίκτυο.

Τώρα είναι η ώρα για την ιδιωτικότητα και την ασφαλή κρυπτογράφηση να φτάσουν στα οδοφράγματα!»

Εικόνα από PIRO από Pixabay

ΠΗΓΗ: tkp.at


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η αντιπρόεδρος της E.E.επαινεί τους «ελέγχους γεγονότων» για τον έλεγχο της συμπεριφοράς
Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Vera Jourova είναι ικανοποιημένη με την «καταπολέμηση της παραπληροφόρησης» και τον έλεγχο της συμπεριφοράς των πολιτών της Ε.Ε..


Η Κίνα εγκαινιάζει AI βασισμένη στη «σκέψη του Xi Jinping»
Στην Κίνα, ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται στη «σκέψη Xi Jinping», την τρέχουσα κρατική ιδεολογία του Κομμουνιστικού Κόμματος, ξεκινά τώρα. Αυτό είναι «ασφαλές και αξιόπιστο» επειδή τροφοδοτήθηκε μόνο με επιλεγμένες κυβερνητικές πηγές.


Ο Μακρόν θέλει να κάνει το Παρίσι την «πόλη της τεχνητής νοημοσύνης»
Μπροστά σε εκπροσώπους της βιομηχανίας τεχνολογίας και πολιτικούς, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε νέες επενδύσεις στην τεχνολογία, σύμφωνα με το Euronews. Για τη Γαλλία και την Ευρώπη, η «μάχη για την τεχνητή νοημοσύνη είναι μια υπαρξιακή μάχη».


Οι κάρτες Visa θα χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία για να μοιράζονται δεδομένα σχετικά με την αγοραστική συμπεριφορά των πελατών με τους εμπόρους
Σύμφωνα με το Bloomberg, το λογισμικό που υποστηρίζεται από AI θα έχει πρόσβαση σε τεράστια σύνολα δεδομένων με προσωπικές πληροφορίες και συναλλαγές των πελατών. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται αναγνώριση προσώπου. Η «βελτιωμένη εμπειρία αγορών» είναι μια άλλη προσοδοφόρα πηγή εισοδήματος για τον πάροχο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.


«Ένα αυτοκίνητο λιγώτερο»: Το WEF ζητά τον περιορισμό της ιδιοκτησίας ιδιωτικών αυτοκινήτων
Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να εφαρμόσουν τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις για να σώσουν τον πλανήτη «από την κλιματική αλλαγή». Αυτός ο «τρόπος ζωής» δίνει στους πολίτες περισσότερες επιλογές, όχι λιγώτερη ελευθερία.


Αρκετές πολιτείες έχουν αναλάβει δράση τα τελευταία δύο χρόνια σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εφαρμογή ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ιντιάνα ήταν η πρώτη πολιτεία που ψήφισε νομοθεσία σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας. Ο νόμος, που θεσπίστηκε το 2023, εξαιρεί ρητά ένα CBDC από τον ορισμό των χρημάτων σύμφωνα με τον Ενιαίο Εμπορικό Κώδικα (UCC) του κράτους. Ο νόμος τροποποιεί τον ορισμό του χρήματος για να διευκρινίσει: «Ο όρος δεν περιλαμβάνει ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας που υιοθετείται επί του παρόντος ή που μπορεί να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, μια ξένη κυβέρνηση, ένα ξένο αποθεματικό ή μια κεντρική τράπεζα που υπόκειται σε ξένες κυρώσεις».


Το αυτοματοποιημένο εστιατόριο γρήγορου φαγητού  CaliExpress, στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, άνοιξε τον Ιανουάριο με σημαντική διαφημιστική εκστρατεία λόγω των κατασκευαστών μπέργκερ ρομπότ, αλλά το εστιατόριο ξεκίνησε με μια άλλη, λιγότερο προαναγγελθείσα καινοτομία: τη δυνατότητα να πληρώνετε για το γεύμα σας με το πρόσωπό σας.

Το CaliExpress χρησιμοποιεί ένα σύστημα πληρωμών από την εταιρεία τεχνολογίας Face ID PopID. Για να το ενεργοποιήσουν, οι χρήστες εγγράφονται με μια selfie. Στη συνέχεια, μπορούν να επιλέξουν να αναγνωριστούν και, στη συνέχεια, η επαλήθευση προσώπου του PopID επιβεβαιώνει τη συναλλαγή. Δεν είναι η μόνη αλυσίδα γρήγορου φαγητού που χρησιμοποιεί την τεχνολογία. Τον Ιανουάριο, το Steak 'N Shake, ένα fast-casual εστιατόριο στις μεσοδυτικές πολιτείες, άρχισε να εγκαθιστά περίπτερα αναγνώρισης προσώπου στις 300 τοποθεσίες του για check-in πελατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!