Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Η γερμανική αστυνομία ερευνά τώρα συνταξιούχους λόγω της γερμανικής σημαίας στο μπαλκόνι


Πώς η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το μαύρο χιούμορ


Ένας ξένος φίλος μου αφού του έδειξα ένα βίντεο της σκηνής, με ρώτησε αν η αστυνομία θα αναλάβει δράση εναντίον των ριζοσπαστικών αριστερών διαδηλωτών από το φάσμα των Antifa, οι οποίοι προσέβαλαν έναν συνταξιούχο στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Βερολίνο-Neukölln και τον πυροβόλησαν με κροτίδα μόνο και μόνο επειδή ύψωσε τη γερμανική σημαία από πάνω τους στο μπαλκόνι του. 

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε πώς ο ριζοσπαστικός αριστερός όχλος χειροκροτεί για την επικίνδυνη επίθεση. 

Ο ηλικιωμένος άνδρας, φοβισμένος, σήκωσε ξανά τη σημαία του.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο που αριστεροί ριζοσπάστες σημάδεψαν το σπίτι του και το όνομά του, με τη σημείωση: «Ένας Ναζί ζει εδώ! 1ος όροφος." Άλλες επιγραφές: «Ξέρουμε πού ζείτε». Καθώς και: «Σκοτώστε τους Ναζί».

Πρέπει να σκεφτείς πολύ για να δυσφημίσεις κάποιον ως «Ναζί», να τον διαπομπεύσεις και να τον απειλήσεις με θάνατο μόνο και μόνο επειδή κρεμάει μια εθνική σημαία από το μπαλκόνι. 

Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί μια τέτοια σχιζοφρένεια σε έναν αλλοδαπό που δεν είναι εξοικειωμένος με την παραφροσύνη στη χώρα μας. 

Πολύ περισσότερο που η σκηνή των Antifa είναι πολύ πιστή στο κράτος για μεγάλο χρονικό διάστημα και της αρέσει επίσης να συλλέγει κρατικά χρήματα

Κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, ενήργησε σαν ένα είδος στρατεύματος ξυλοδαρμών του κράτους.

«Αντέδρασε η αστυνομία σε αυτό;» μου έγραψε ο Ανατολικοευρωπαίος, ο οποίος ζει στη Γερμανία για πολλά, πολλά χρόνια, στη συνομιλία ως απάντηση στο βίντεο. 

«Με βεβαιότητα... μόνο που ήταν ενάντια στον συνταξιούχο», του έγραψα – με ένα χαμογελαστό πρόσωπο, γιατί νόμιζα ότι ήταν ειρωνεία. Η απάντησή του αποτελούνταν από έξι γράμματα: «Χα, χα, χα...». Συνέχισα να γράφω με χιούμορ αγχόνης: «Ο κακός, κακός Ναζί – που ανεβάζει τη γερμανική σημαία ;-)))». Ο φίλος μου, που γνωρίζει τις συνήθειες στη Γερμανία, απάντησε: "Εντελώς!! ;-)))."

Τώρα αποδείχθηκε – για άλλη μια φορά – ότι δεν μπορείς πλέον να ξεπεράσεις την παράνοια που επικρατεί στην Γερμανία με ειρωνεία ή χιούμορ αγχόνης. Τώρα η «Bild» έχει πρωτοσέλιδο: «Μετά τη διαδήλωση της 1ης Μαΐου: Η αστυνομία ερευνά συνταξιούχους λόγω της σημαίας από το Βερολίνο!»

Η αστυνομία επιβεβαίωσε κατόπιν αιτήματος ότι λαμβάνει μέτρα εναντίον του 87χρονου. «Έχουμε κινήσει διαδικασίες για διοικητικές παραβάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Martin Hallweg. 

Ο λόγος της έρευνας: η υποψία μη εξουσιοδοτημένης χρήσης σημαίας ομοσπονδιακής υπηρεσίας. 

Η εφημερίδα εξηγεί: «Η κανονική ομοσπονδιακή σημαία σε μαύρο, κόκκινο και χρυσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Η κατάσταση είναι διαφορετική με τη λεγόμενη σημαία ομοσπονδιακής υπηρεσίας με αετό. Μόνο τα επίσημα όργανα της Συνομοσπονδίας μπορούν να χρησιμοποιούν τα εθνικά εμβλήματά της».

«Όποιος χρησιμοποιεί ομοσπονδιακό έμβλημα χωρίς την άδεια της αρμόδιας αρχής διαπράττει διοικητική παράβαση κατά την έννοια του άρθρου 124, παράγραφος 1, του νόμου περί διοικητικών παραβάσεων (OWiG). Μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο», σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών.

Η μόνη παρηγοριά είναι ότι ο εκτοξευτής κροτίδων ερευνάται επίσης - για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές. Είναι αμφίβολο αν θα προκύψει κάτι από αυτό. 

Η αστυνομία δεν ανέλαβε δράση εναντίον ενός κατοίκου της περιοχής που με προσέβαλε τον Αύγουστο του 2021 στο περιθώριο μιας διαδήλωσης κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό και πέταξε μια γλάστρα προς την κατεύθυνση του κεφαλιού μου από το μπαλκόνι και η έρευνα έκλεισε. 

Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι οι επιθέσεις σε επικριτές της κυβέρνησης είναι ευπρόσδεκτες και ότι είναι ουσιαστικά παράνομες (δείτε εδώ).


Ο συνταξιούχος λαμβάνει μεγάλη υποστήριξη, τουλάχιστον στο Διαδίκτυο. 

Ο λογαριασμός «Χ» «Νεοφιλελεύθερη Δράση» γράφει: «Ο Joachim D. ζει σε αυτό το σπίτι εδώ και 64 χρόνια. Εδώ έχει μεγαλώσει έναν γιο και μια κόρη και τώρα φροντίζει την άρρωστη σύζυγό του. Γεννημένος στο Βρανδεμβούργο, ο Sorb ήρθε στο Βερολίνο από τη Lusatia το 1960. Έζησε μια ζωή ως ένας σκληρά εργαζόμενος εργάτης. Ο Joachim λέει: «Βοήθησα στην οικοδόμηση αυτής της πόλης, του Europacenter, του κυκλικού κόμβου Steglitz και του Ράϊχσταγκ. Είμαι εργάτης και αυτή ήταν μια γειτονιά της εργατικής τάξης». Η σύζυγός του εργάστηκε για πολλά χρόνια στην κουζίνα της καντίνας του Συλλόγου Εργατικής Πρόνοιας».



ΠΗΓΗ: 
Wegen Deutschlandfahne am Balkon – Polizei ermittelt jetzt gegen Rentner - reitschuster.de

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Προειδοποίηση ΗΠΑ για τα ταξείδια προς Γερμανία: "Να είστε σε αυξημένοι επιφυλακή"
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνεχίζει να διατηρεί τις ταξιδιωτικές οδηγίες για τη Γερμανία στο επίπεδο 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!